Gazete Vatan Logo

TIPDİL sonuçları ne zaman açıklanacak? TIPDİL sonuç tarihi

TIPDİL oturumu, 17 Şubat 2024’te gerçekleşti. 80 soru sorulan sınavda adaylar 150 dakika içinde sorulara yanıt verdi. Sınavın sona ermesinin ardından adayların sonuç tarihini araştırmaları başladı. Peki, TIPDİL sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

TIPDİL sonuçları ne zaman açıklanacak? TIPDİL sonuç tarihi

Ankara Üniversitesi tarafından gerçekleştirilen TIPDİL sınavının sonuç tarihi, sınava katılım sağlayan adaylar tarafından merak ediliyor. Tıpta, Diş Hekimliğinde ve Eczacılıkta Uzmanlık Eğitimi Yönetmeliği uyarınca, mesleki bilgi sınavlarının sonucuna göre yerleştirme işleminin yapılabilmesinde yabancı dil koşulunun sağlanması için TÖMER TIPDİL Sınavından 100 üzerinden en az 50 puan alınması gerekir.

TIPDİL SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANIR?

17 Şubat 2024 tarihinde yapılan TIPDİL sınav sonuçlarının ne zaman açıklanacağı henüz belli olmadı. Ancak geçmiş dönemler baz alındığında sonuçların iki hafta içinde adayların erişimine açılması bekleniyor.

TIPDİL SINAVI HAKKINDA

Tıpta Uzmanlık Sınavı (TUS), Diş Hekimliğinde Uzmanlık Sınavı (DUS) ve Eczacılıkta Uzmanlık Sınavı (EUS)’na girmeye hak kazanmış veya hak kazanacak olan tüm adaylar ve diş hekimliği ile tıp alanlarında doktora programlarına başvuracak adaylar TÖMER TIPDİL Sınavına başvuru yapabilirler. TÖMER TIPDİL Sınavı sadece, TUS, DUS, EUS ve diş hekimliği ile tıp alanlarında doktora programlarına başvuru için gerekli olan yabancı dil yeterliğini ölçmek için uygulanmaktadır.

Haberin Devamı