Tevfik Özlü

Tevfik Özlü

Son dakika Tevfik Özlü haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Tevfik Özlü ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Tevfik Özlü haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Tevfik Özlü

haberleri sayfasında son dakika yaşanan tevfik özlü gelişmeleri de dahil olmak üzere 154 tevfik özlü haberi bulunmuştur. Tüm tevfik özlü haberleri aşağıda listelenmiştir.
Eris varyantıyla ilgili yeni açıklama! Maske takacak mıyız? Kısıtlama yasaklar geri gelecek mi?
Eris varyantıyla ilgili yeni açıklama! Maske takacak mıyız? Kısıtlama yasaklar geri gelecek mi? İngiltere'de ortaya çıkan Covid-19’un yeni varyantı EG.5 (Eris) virüsü dünyada bazı ülkelerde yayılmaya ve paniğe neden olmaya başlarken, Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü’den rahatlatan açıklama geldi.
16.09.2023 Sağlık
Prof. Dr. Tevfik Özlü: Artık bu bayrama korkusuzca giriyoruz
Prof. Dr. Tevfik Özlü: Artık bu bayrama korkusuzca giriyoruz Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü, Covid-19 salgınının artık tamamen geride kaldığını belirterek, “Artık genel olarak bu bayrama korkusuzca giriyoruz. Çok şükür eşimizle dostumuzla sevdiklerimizle hasret giderebiliriz” dedi.
26.06.2023 Sağlık
Prof. Dr. Özlü'den 'gizli tüberküloz' açıklaması! Sayı giderek artıyor
Prof. Dr. Özlü'den 'gizli tüberküloz' açıklaması! Sayı giderek artıyor Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi ve Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Tevfik Özlü, 24 Mart Dünya Tüberküloz Günü dolayısıyla 'gizli tüberküloz' vakalarına dikkat çekti. Son yıllarda pek çok tıp branşı tarafından romatizma gibi toplumda yaygın hastalıklar da dahil sıkça kullanılmaya başlanan bağışıklık baskılayıcı tedaviler nedeniyle de gizli tüberküloz vakaları arasından çıkan aktif 'hasta' sayısının artmaya başladığını söyledi.
24.03.2023 Sağlık
Deprem sonrası ‘enfeksiyon’ uyarısı!
Deprem sonrası ‘enfeksiyon’ uyarısı! Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü, deprem sonrası oluşan koşulların pek çok enfeksiyon hastalığının yayılması için elverişli olduğunu belirtip, “Deprem sırasında pek çok kişi bir şekilde yaralandı. Bazıları depremden kaçarken ya da depreme müdahale ederken de elini veya herhangi bir yüzeyini çizdirebiliyor, yaralanabiliyor. Tetanos aşısı yaptırılmalı” dedi.
17.02.2023 Sağlık
Geçmeyen öksürük herkesin kabusu oldu! Uzmanlardan uyarı geldi
Geçmeyen öksürük herkesin kabusu oldu! Uzmanlardan uyarı geldi Son dönemde birçok virüsün üst üste hastalık yapması, hastalarda uzayan, inatçı bir öksürüğe neden oldu. Çok sayıda kişi haftalarca, hatta aylarca kesilmeyen öksürükten şikâyetçi. Uzmanlar uzayan öksürüklerde doktora gidilmesini önerirken, uyarılarda bulundu.
21.01.2023 Yaşam
Virüs alarmı verildi! O tarihe kadar maske uyarısı geldi
Virüs alarmı verildi! O tarihe kadar maske uyarısı geldi Türkiye genelinde geçtiğimiz kasım ayından bu yana birçok kişiyi hasta eden, ancak son on gündür azalma gözlenen viral hastalıklar yeniden tırmanışa geçti. Acil servisler ve polikliniklerde hasta yoğunluğu yine yükselişe geçerken, uzmanlar çocuklar başta olmak üzere, 65 yaş üzeri vatandaşlar ile kronik hastalığı olan kişileri etkileyen viral salgının mart ayının sonuna kadar devam edeceğini belirtiyor ve “Mart sonuna kadar maske, mesafe ve hijyene uyulmalı” diyor.
13.01.2023 Gündem
Türkiye'de yeni salgın alarmı! Griple COVID birbirine girdi
Türkiye'de yeni salgın alarmı! Griple COVID birbirine girdi Son günlerde hastaneler üst solunum yolu şikâyetleriyle dolup taşıyor. Influenza (grip), Rhinovirus, RSV, COVID gibi virüsler dolaşımda. Üstelik ABD’de yayılmaya başlayan Omikron’un Kraken varyantı da yeni bir dalga endişesine yol açtı. Peki bizi ülkece yatağa düşüren virüs hangisi? COVID miyiz grip mi? Yoksa Kraken de Türkiye’ye geldi mi? İşte tüm detaylar...
6.01.2023 Gündem
Koronavirüs geçirenler dikkat! 3 ay içerisinde ortaya çıkıyor
Koronavirüs geçirenler dikkat! 3 ay içerisinde ortaya çıkıyor Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü, koronavirüs sonrası ortaya çıkan sağlıkla ilgili uzayan sorunların sadece akciğerle ilgili olmadığına dikkat çekerek "Koronavirüs sonrası ciddi bir unutkanlık problemi yaşayan hastalar var” dedi. Nöroloji Uzmanı Prof. Dr. Sibel Velioğlu da “Koronavirüs sonrası hastalarımızın yüzde 20’sine ulaşan oranlarda unutkanlık görülüyor” diye konuştu.
13.11.2022 Gündem
Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Özlü: Öksürük bir alarmdır, sebebi bulunmalı
Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Özlü: Öksürük bir alarmdır, sebebi bulunmalı Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü, öksürüğün birçok hastalığın habercisi olduğunu belirterek, “Yani öksürük bir alarmdır. Aslında bize bir yerlerde sorun olduğunu gösteriyor. Bu sorunu yakalamamız lazım, araştırılması lazım, öksürüğün sebebini bulmamız lazım" dedi.
27.10.2022 Yaşam
Koronavirüs ve grip ile ilgili kritik uyarı geldi
Koronavirüs ve grip ile ilgili kritik uyarı geldi Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü, "Virüs mutasyon geçirerek kendini değiştirdi ve daha hafif bir hastalığa yol açıyor. Şu anda Covid'in ölümcüllük oranı griple aynı, belki gripten daha düşük. O açıdan rahat olabilirsiniz ama risk grubundaysanız dikkatli olmanız lazım" dedi.
18.10.2022 Yaşam
Bilim Kurulu üyesi Özlü açıkladı: Koronavirüste ölüm sayıları giderek artıyor
Bilim Kurulu üyesi Özlü açıkladı: Koronavirüste ölüm sayıları giderek artıyor Ülkemizde özellikle son günlerde belirgin bir artış gösteren Covid-19 vakaları tedirgin etmeye devam ederken, ölüm sayılarının fazla olması ürkütüyor.
10.08.2022 Gündem
Yasaklarla ilgili son dakika açıklaması! Geri mi dönüyor! Tarih verildi! Peş peşe açıklamalar geldi
Yasaklarla ilgili son dakika açıklaması! Geri mi dönüyor! Tarih verildi! Peş peşe açıklamalar geldi Yasaklarla ilgili son dakika açıklaması geldi. Uzmanlardan maske yasağı ile ilgili peş peşe öneriler geldi. Vaka sayılarının 40 kat arttığını söyleyen uzmanlar asıl salgının sonbaharda geleceğini ifade etti. İşte yasaklarla ilgili kritik tüm gelişmeler...
30.07.2022 Yaşam
Bilim Kurulu Üyesi Özlü: Virüs, soğuk algınlığına döndü
Bilim Kurulu Üyesi Özlü: Virüs, soğuk algınlığına döndü Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü, koronavirüsün artık genellikle akciğerlere inmediğini belirterek, “Gençseniz, kronik bir hastalığınız yoksa ve aşılıysanız çok sorun yok. Hastalanabilirsiniz ama hafif atlatacaksınız; yani endişelenmeye gerek yok. Nasıl ki nezle, grip, soğuk algınlığı nasıl bir hastalıksa bu da öyle bir hastalık haline dönmüş durumda" dedi. 
26.07.2022 Gündem
Aşı olmayanlar ile ilgili son dakika açıklaması! Hatırlatma dozu...
Aşı olmayanlar ile ilgili son dakika açıklaması! Hatırlatma dozu... Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü, Covid-19'un çok yaygınlaştığını belirterek, "Gençseniz ve bağışıklık sisteminiz sağlamsa, yeterli doz aşı olduysanız; tekrar hatırlatıcı doz yaptırmaya bilirsiniz. 'Hatırlatıcı dozu yaptırın' diye ısrar etmiyorum illa. Fakat risk grubundaysanız ve son aşı dozundan itibaren en az 6 aylık bir süre geçmişse; hemen gidin ve aşınızı yaptırın" dedi.
24.07.2022 Gündem
Zorunlu kapanma ile ilgili flaş açıklama! Vaka sayıları katlanarak artıyor, Bilim Kurulu Üyesi Özlü duyurdu
Zorunlu kapanma ile ilgili flaş açıklama! Vaka sayıları katlanarak artıyor, Bilim Kurulu Üyesi Özlü duyurdu Koronavirüs vaka sayıları her geçen gün katlanarak artıyor. Bu sebeple 'Zorunlu kapanma olacak mı?' sorusu da gündeme geliyor. Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü, açıklamalarda bulundu. 2020- 2021’deki gibi tekrar kaotik bir ortama geri dönülmesine ihtiyaç olacağını düşünmediğini belirten Özlü, "Tekrar kapanma beklentim yok. Yani zorunlu bir kapatma ya da o öyle bir ihtiyaç olacağını düşünmüyorum. Öyle bir şey gündemde değil. Zaten tüm dünyada da böyle bir beklenti yok. Sadece bazı ülkelerden maske kullanımı konusunda tavsiyeler var." dedi.
21.07.2022 Gündem
Koronavirüste flaş gelişme! Hastaneye yatışlar başladı
Koronavirüste flaş gelişme! Hastaneye yatışlar başladı Koronavirüs salgınında yeni dalganın yaşandığı Türkiye’de vaka ve ölü sayısı yükselmeye devam ediyor. Uzmanlar, hastaneye yatışların başladığını belirtirken, Kovid tablosunun bu ayın sonunda daha da kötüleşebileceği uyarısı yapıyor.
16.07.2022 Yaşam
Yasaklarla ilgili son dakika gelişmesi! Geri dönüyor! Toplu taşıma, uçaklar, otobüsler, AVM'ler...
Yasaklarla ilgili son dakika gelişmesi! Geri dönüyor! Toplu taşıma, uçaklar, otobüsler, AVM'ler... Yasaklarla ilgili flaş açıklama. Kovid-19 vaka sayısında artış sürerken Prof. Dr. Serap Şimşek, “Günlük vaka sayısı 8000 olarak açıklandı ancak branş hekimleri olarak bu sayının 100 bin sınırına dayandığını düşünüyoruz” dedi ve bayram sonrasına işaret etti. Önlemler de geç mi kaldık? İpin ucu kaçtı mı?” sorusı üzerine Şimşek, “Toplu ulaşım, uçaklar, şehirlerarası otobüsler, AVM’ler ve kalabalık kapalı alanlarda maske kuralının gelmesi gerekirken, vakit kaybediyoruz. Geçtiğimiz kış dönemi hafif seyirli olduğu belirtilen Omicron varyantı nedeniyle ocak sonundan nisan ayına kadar 3 aylık sürede resmi rakamlara göre 15 bin yurttaşımız yaşamını yitirdi. Dünya Sağlık Örgütü her ülkenin resmi ölüm rakamlarını 3 ile çarpması gerektiğini duyurdu” dedi.
8.07.2022 Yaşam
Solunum alerjileri, enfeksiyonlarla karıştırılıyor
Solunum alerjileri, enfeksiyonlarla karıştırılıyor Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü, bahar ve yaz aylarında etkisini artıran solunum yolu alerjilerinin, soğuk algınlığı ve üst solunum yolu enfeksiyonları ile karıştırıldığı için yanlış tedavi uygulandığını belirterek, "Çoğu maalesef alerji değil de sanki enfeksiyon gibi tedavi ediliyor. Ezbere ilaçları da çok kullanmamak lazım" dedi.
18.06.2022 Sağlık
Koronavirüs ile ilgili kritik uyarı! Risk büyük
Koronavirüs ile ilgili kritik uyarı! Risk büyük Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü, Covid-19’un toplumsal tehdit olmaktan çıktığını belirterek, "Tehlike bizler için azaldı, normalleşti, sıradanlaştı ama 65 yaş üzeri için kronik hastalığı olanlar ve özellikle bağışıklığı baskılayan hastalığı olanlar için yine de risk yüksek" dedi.
9.06.2022 Gündem
Bilim Kurulu toplantısı ne zaman? Maske yasağı kalkacak mı? Maske zorunluluğu ile ilgili gözler Bilim Kurulu’nda!
Bilim Kurulu toplantısı ne zaman? Maske yasağı kalkacak mı? Maske zorunluluğu ile ilgili gözler Bilim Kurulu’nda! Yeni haftanın gündeminde maske yasağı ile ilgili karar var! Gözler Sağlık Bakanı Fahrettin Koca başkanlığında yapılacak Bilim Kurulu toplantısına çevrildi. Okullarda ara tatilin sona ermesiyle birlikte okullarda maske kullanımı gündeme gelirken açık alandan sonra kapalı alanlarda da maske zorunluluğunun kaldırılması için Bilim Kurulu’nda alınacak kararlar bekleniyor. Peki, Bilim Kurulu toplantısı ne zaman? Maske yasağı kalkacak mı? Bilim Kurulu toplantısı hangi gün, saat kaçta? İşte Bilim Kurulu’nun gündemi ve merak edilenler…
18.04.2022 Sağlık
Hafta içi hafta sonu uygulanıyordu! Yeni dönem başlıyor, belli oldu, flaş yasak kararı...
Hafta içi hafta sonu uygulanıyordu! Yeni dönem başlıyor, belli oldu, flaş yasak kararı... Hafta içi hafta sonu yasağı ile ilgili son dakika gelişmesi. Açıklamalar peş peşe geliyor. Maske kısıtlamasıyla ilgili flaş gelişme. Koronavirüs salgını sürüyor ancak vaka sayılarında yaşanan düşüş dikkat çekici boyutlara ulaştı. Yaklaşık 6 hafta sonra Çarşamba günü toplanacak olan Koronavirüs Bilim Kurulu'ndan, yaşanan düşüş sonrası maske zorunluluğu ile ilgili kritik bir karar çıkması bekleniyor. Toplantı öncesi Bakan Koca, "eski normal" mesajı vererek, "'Nerde o eski Ramazanlar!' Ama en azından üç yıl öncekine çok yaklaştık." dedi. Öte yandan Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü, “Zorlamalar ve yaptırımların hayatımızdan yavaş yavaş çıkacağını düşünüyorum" diye konuştu. Peki, pandemi bitti, endemi mi başlıyor? Maske zorunluluğu kalkacak mı? İşte son dakika haberin detayları...
17.04.2022 Gündem
Hafta içi hafta sonu uygulanıyordu yasak kaldırılıyor! Peş peşe açıklamalar geliyor...
Hafta içi hafta sonu uygulanıyordu yasak kaldırılıyor! Peş peşe açıklamalar geliyor... Hafta içi hafta sonu yasağı ile ilgili son dakika gelişmesi! Maske kısıtlamasıyla ilgili flaş gelişme. Maske yasağı kaldırılıyor. Yasaklarla ilgili peş peşe açıklamalar geliyor. Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü, kapalı ortamların riskli olduğunu belirterek, “Açık havada maske kullanmanın artık bir anlamı kalmadı. Bunu söylemekte yarar var. Bunun dışında korumamız gereken riskli gruplar var” dedi. Öte yandan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ise bilim kurulu toplantısı işaret ederek maske kısıtlamasıyla ilgili kararlar alacaklarını söylemişti.
16.04.2022 Yaşam
Koronavirüs ile ilgili flaş gelişme! Güzel haberi verdi
Koronavirüs ile ilgili flaş gelişme! Güzel haberi verdi Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü, koronavirüsün geçirdiği mutasyon itibarıyla hastalık yapma potansiyelini büyük oranda kaybettiğini belirterek, “Ama pandemi bir gün gelip hayatımızdan bütünüyle çıkacak veya bu virüs tümüyle kaybolup gidecek diye beklemek çok gerçekçi değil. İstediğimiz, beklediğimiz bunun diğer solunum yolu virüsleri gibi sıradanlaşması ve döngüsel epidemik bir forma dönmesiydi. Büyük oranda bu tamamlanmış görünüyor” dedi.
12.04.2022 Yaşam
Prof. Dr. Tevfik Özlü: Pandemi bitmedi ama hastalık sıradanlaştı
Prof. Dr. Tevfik Özlü: Pandemi bitmedi ama hastalık sıradanlaştı Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu Üyeleri Prof. Dr. Akın Kaya ile Prof. Dr. Tevfik Özlü, Antalya'da düzenlenen Ulusal Akciğer Sağlığı Kongresi'nde açıklamalarda bulundu. Prof. Dr. Özlü, "Şu aşamada pandemi bitti demek çok yanlış. Virüs halen dolaşımda. Ama aşılar ve Omicron'la beraber önemli ölçüde bir bağışıklık oluştu. Bu da hastalığın artık sıradanlaşmasına tehdit olmaktan çıkmasına neden oldu. Artık pandemide günlük vaka sayıları değil, hastaneye yatan hastaların kriter olarak izlenmesi gerekiyor" dedi. 
17.03.2022 Gündem
Pandemi ile ilgili flaş açıklama! 'Bitmedi ama...'
Pandemi ile ilgili flaş açıklama! 'Bitmedi ama...' Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu Üyeleri Prof. Dr. Akın Kaya ile Prof. Dr. Tevfik Özlü, Antalya'da düzenlenen Ulusal Akciğer Sağlığı Kongresi'nde açıklamalarda bulundu. Prof. Dr. Özlü, "Şu aşamada pandemi bitti demek çok yanlış. Virüs halen dolaşımda. Ama aşılar ve Omicron'la beraber önemli ölçüde bir bağışıklık oluştu. Bu da hastalığın artık sıradanlaşmasına tehdit olmaktan çıkmasına neden oldu. Artık pandemide günlük vaka sayıları değil, hastaneye yatan hastaların kriter olarak izlenmesi gerekiyor" dedi. 
17.03.2022 Yaşam

Benzer Haber Etiketleri

Tevfik Özlü ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki tevfik özlü haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.