Temerrüt

Temerrüt

Son dakika temerrüt haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan temerrüt ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını temerrüt haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Temerrüt

haberleri sayfasında son dakika yaşanan temerrüt gelişmeleri de dahil olmak üzere 294 temerrüt haberi bulunmuştur. Tüm temerrüt haberleri aşağıda listelenmiştir.
Borsa'da parası olanlara uyarı yapıldı! Değişime sayılı günler kaldı
Borsa'da parası olanlara uyarı yapıldı! Değişime sayılı günler kaldı Borsa İstanbul Pay Piyasası maksimum emir değeri sınırları 2 Ocak 2024 tarihinden itibaren artırılacak. Mevcut durumda temerrüt sıraları için 1 milyon TL olan maksimum emir değeri sınırı 2,5 milyon TL olarak, Borsa Yatırım Fonları, Gayrimenkul Yatırım Fonu Katılma Payları, Girişim Sermayesi Yatırım Fonu Katılma Payları ve Gayrimenkul Sertifikaları için uygulanan 3 milyon TL sınırı 5 milyon TL olarak, payları borsada işlem görmekte olan ortaklıkların birincil sıraları için uygulanan 100 bin TL sınırı 500 bin TL olarak güncellenecek.
21.11.2023 Ekonomi
EPDK'dan flaş karar! deprem bölgesinde avans ödemeleri ertelendi
EPDK'dan flaş karar! deprem bölgesinde avans ödemeleri ertelendi Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu, deprem bölgesindeki şirketlerin avans ödemelerine erteleme ve bu süre boyunca piyasa işletmecisi ve katılımcısına temerrüt faizi uygulamama kararı aldı.
30.09.2023 Ekonomi
Kredi kartı faizleriyle ilgili kritik uyarı! O parayı ödemek zorunda değilsiniz
Kredi kartı faizleriyle ilgili kritik uyarı! O parayı ödemek zorunda değilsiniz Kredi kartı faizleriyle ilgili milyonlarca vatandaşa uyarılar peş peşe geldi. Bankaların asgari ödeme miktarı içinde haksız faiz uyguladığını vurgulayan TÜKONFED Bankacılık Komisyonu Başkanı Hüseyin Ölmez vatandaşa kritik uyarılarda bulundu.
12.09.2023 Ekonomi
Borsa İstanbul'dan bir rekor daha! 7000 puanın üstüne taşıdı
Borsa İstanbul'dan bir rekor daha! 7000 puanın üstüne taşıdı Borsa İstanbul'dan peş peşe rekorlar geliyor. Önceki gün 6856 puanlık kapanışıyla rekor kıran BIST 100 Endeksi, dün de 7067 puandan kapanarak yeni bir rekora imza attı.
29.07.2023 Ekonomi
Rasyonel politikalar meyvelerini vermeye devam ediyor! Bakan Şimşek: 700'den 400 baz puanın altına düştü
Rasyonel politikalar meyvelerini vermeye devam ediyor! Bakan Şimşek: 700'den 400 baz puanın altına düştü Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye'nin dolar cinsinden kredi iflas riskini gösteren CDS'lerin mayıs ayından bugüne 300 baz puan düştüğünü ifade ederek, "Rasyonel politikalar meyvelerini vermeye devam ediyor" dedi.
28.07.2023 Ekonomi
Ev sahiplerinden 'kirli' oyun! Kiracılara kritik uyarı: Bunu sakın yapmayın
Ev sahiplerinden 'kirli' oyun! Kiracılara kritik uyarı: Bunu sakın yapmayın Kira fiyatlarındaki artış nedeniyle ev sahipleri mevcut kiracısını çıkararak evini yüksek bedel karşılığında yeniden kiraya vermek istiyor. Bu nedenle pek çok yola başvuran mülk sahiplerinin yaptıkları şaşkınlık yaratıyor. Kimi çocuğunun taşınacağı, kimi tadilat bahanesiyle kiracıları tahliye etmeye çalışıyor, boş tahliye taahhüdü, kiraların elden alınması ve kiracıya IBAN verilmemesi de ev sahiplerinin elini güçlendiriyor. 3. kişiye satışlar bile tahliye taktiği.
21.07.2023 Ekonomi
Fitch'ten ABD'ye 'negatif' uyarı! Borç krizinde son tarih yaklaştı...
Fitch'ten ABD'ye 'negatif' uyarı! Borç krizinde son tarih yaklaştı... Fitch, ABD'ye sert bir uyarıda bulunarak ülkenin temerrüde düşmenin eşiğine geldiğini söyledi. Çıkmaza girmiş bir Kongre'nin ABD'nin mükemmel kredi notunu tehlikeye atabileceğini belirten derecelendirme kuruluşu, dünyanın en büyük ekonomisini 'negatif' izlemeye aldığını açıkladı.
25.05.2023 Ekonomi
BES'te ucuz kredi fırsatı! Resmen ilan edildi, detayları belli oldu
BES'te ucuz kredi fırsatı! Resmen ilan edildi, detayları belli oldu Bireysel Emeklilik Sistemi(BES) katılımcıları için ucuz kredi imkanı getiriliyor. Buna göre; BES'e katılmış olanlar ucuz kredi fırsatı ve birçok avantajdan faydalanacak. Konuyla ilgili detaylardan bahseden TÜRKONFED Bankacılık Komisyonu Başkanı Hüseyin Ölmez, milyonlar tarafından merak edilenleri açıkladı.
23.10.2023 Emekli
BES'te ucuz kredi fırsatı! Resmen ilan edildi, detayları belli oldu
BES'te ucuz kredi fırsatı! Resmen ilan edildi, detayları belli oldu Bireysel Emeklilik Sistemi(BES) katılımcıları için ucuz kredi imkanı getiriliyor. Buna göre; BES'e katılmış olanlar ucuz kredi fırsatı ve birçok avantajdan faydalanacak. Konuyla ilgili detaylardan bahseden TÜRKONFED Bankacılık Komisyonu Başkanı Hüseyin Ölmez, milyonlar tarafından merak edilenleri açıkladı.
23.10.2023 Emekli
EYT'liye kritik kredi uyarısı! Paralar SGK hesabına yatacak
EYT'liye kritik kredi uyarısı! Paralar SGK hesabına yatacak EYT yasasının Resmi Gazete'de yayımlanmasıyla birlikte emekliliğe hak kazanan milyonlarca vatandaş SGK'ya başvuruda bulundu. Emekli olmak isteyen birçok kişinin önüne ise engel olarak prim borçları çıktı. Maddi durumu yeterli olmayan vatandaşlar için bankalar peş peşe kredi kampanyalarını duyurdu. TÜKONFED Bankacılık Komisyonu Başkanı Hüseyin Ölmez, kredi kullanacak tüketicilere önemli uyarılarda bulundu.
19.04.2023 Emekli
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan çiftçilere destek müjdesi
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan çiftçilere destek müjdesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'da Haliç Kongre Merkezi'nde Ziraat Bankası Tarım Ekosistemi Buluşması'nda konuştu. Erdoğan çiftçilere yeni destek paketini açıklayarak "Çiftçi destek kredisini uygulamaya geçireceğimizin müjdesiyle başlıyoruz. Çiftçilerimiz hasat döneminde kadar her türlü harcama için kullanabilecekltir. Kişi başına 250 bin liraya kadar verilecek kredinin yıllık faiz oranı 9,75'tir ve 36 ay vadeli olacaktır." dedi.
6.01.2023 Gündem
Ev sahiplerinden kiracılara büyük tuzak! Banka hesabı oyunu ortaya çıktı
Ev sahiplerinden kiracılara büyük tuzak! Banka hesabı oyunu ortaya çıktı Kiracı ve ev sahibi milyonları ilgilendiriyor. Ev sahiplerinin banka hesabı oyunu deşifre oldu. Son dönemde ev sahiplerinin ‘kira yatırmıyor’ yoluna başvurmak için banka hesaplarını kapatmaya başladığını belirten Avukat Olcay Göçüm, kiracılara hemen Sulh Hukuk Mahkemesi’ne başvurmaları uyarısında bulundu.
2.01.2023 Ekonomi
Kredi kartı aidat iadesi şikayetleri arttı! Kredi kartı yıllık aidatı geri nasıl alınır? e-devlet başvuru ekranı!
Kredi kartı aidat iadesi şikayetleri arttı! Kredi kartı yıllık aidatı geri nasıl alınır? e-devlet başvuru ekranı! 30 milyonu aşkın kredi kartı kullanıcısını ilgilendiriyor. Yılın son 3 aylık döneminde bankalar kredi kartı aidatlarını müşterilerin hesaplarına yansıtmaya başladı. Kredi kartı aidat iadesi ile ilgili online platformlar ve sosyal medyada şikayetler artarken müşteriler de bankaların bu tutarları iade etmediğini sıklıkla dile getiriyor. Kredi kartı aidatını alma konusunda bankalardan olumsuz cevap alanlar da kart iadesini almanın yollarını araştırmaya başladı. Peki, Banka tarafından kesilen kredi kartı aidatı iade edilmezse ne yapmalı? Kredi kartı yıllık aidatı geri nasıl alınır? Kredi kartı aidatlarını geri almanın yolları…
30.11.2022 Ekonomi
Arabası olan milyonları ilgilendiren gelişme! Dikkat çeken ikinci el ve değer kaybı kararı
Arabası olan milyonları ilgilendiren gelişme! Dikkat çeken ikinci el ve değer kaybı kararı Arabası olan herkesi ilgilendiren son dakika gelişmesi! Kazaya karışan araçlarla ilgili dikkat çeken karar geldi. İkinci el satışı yapanlar dikkat, tamamen değişti. Yargıtay’ın değerlendirmesine göre; araçtaki değer kaybı belirlenirken, kaza tarihinden önceki 2. el satış değerinin tespiti ile aracın tamir edildikten sonra ikinci el satış değerinin tespiti ve arasındaki fark göz önüne alınacak. İşte kritik kararın detayları...
24.09.2022 Gündem
Rusya yüzyıl sonra ilk kez temerrüde düştü!
Rusya yüzyıl sonra ilk kez temerrüde düştü! Rus ekonomisi ile ilgili son dakika gelişmesi! Rusya-Ukrayna savaşının başladığı dönemde ruble değer kaybetmişti. Ancak Rusya'dan gelen doğal gaz hamlesi ile birlikte ruble savaş öncesi döneme göre bir miktar değer kazanmişti. Rusya'nın ekonomik durumu ile ilgili gelen son haber ise dikkat çekici niyelikte. Yüzyıl sonra ilk kez oluyor. Ruya borçlarını ödeyemez noktaya geldi ve resmi açıklama yapıldı. Rusya uluslararası borçlarından birini ödeyememesi nedeniyle temerrüde düştüğünü duyurdu.
27.06.2022 Ekonomi
Kira sözleşmeleri ile ilgili flaş detay! Tarihi boş bırakmayın, 1 ay sonra...
Kira sözleşmeleri ile ilgili flaş detay! Tarihi boş bırakmayın, 1 ay sonra... Kira fiyatlarına gelen fajiş zamlar nedeniyle kiracıların büyük çoğunluğu mülk sahibi tarafında ya evden çıkarılıyor ya da yasal sınırların üzerinde zam talep ediyordu. Hükümet harekte geçti. Kira artışıına sınır getirildi. Sabit zam uygulamasının ardından harekete geçti. Konut kiralarında 1 Temmuz 2023’e kadar uygulanacak olan yüzde 25’lik kira artış sınırına takılmak istemeyen birçok ev sahibi, yeni kontratlarını 2 Temmuz’a öteliyor. Ev sahipleri ayrıca tahliye taahhüdü imzalatmak istiyor. Burada amaç kiracının istenilen tarihte evi boşaltmasını sağlamak. Kiralık ev bulmakta zorlanan kiracılar ise bu taahhüdü imzalıyor.
19.06.2022 Ekonomi
Kiracı - ev sahibi milyonları ilgilendiriyor! Hemen hesaplayın, paranızı geri alın
Kiracı - ev sahibi milyonları ilgilendiriyor! Hemen hesaplayın, paranızı geri alın Site ve apartmanlarda oturan milyonlarca kişiyi doğrudan ilgilendiriyor. Tek tek açıklandı. Pek çok vatandaş haberdar değil. Kiracıların ve ev sahiplerinin talepte bulunması gerekiyor. Son bir yıl içerisinde kiralık ve satılık ev fiyatlarında görülen fahiş artış aidatlara da yansıdı. Özellikle sitelerde oturanlar kiralarla yarışır aidat miktarları ödemeye başladı. Her ay düzenli olarak ödenen aidatlar site yada apartman giderlerinin karşılanması için kullanılıyor. Ancak yıl içerisinde net gider rakamı belli olmadığı için ortalama bir miktar üzerinden hesaplama yapılıyor. Bu nedenle mahsuplaşma yapılmasının talep edilmesi gerekiyor. Yıl sonunda gelir ve giderlerin sıfırlanması hem kiracılar hem de mülk sahipleri için önemli. Çünkü, apartman ve site yönetimine her ay düzenli olarak ödenen aidat olarak nitelendirdiğimiz aylık sabit miktar, aslında ortak gider avansı. Avans olarak alındığına göre, dönem bitince gerçekleşen gider hesabının yapılması ve ödenen miktarla karşılaştırılarak herkesle ayrı ayrı mahsuplaşmanın yapılması gerekiyor. Ancak sitelerin çoğu bunu yapmıyor. Uzmanlar mahsuplaşma konusunda özellikle sitelerde oturanların ısrarcı olmasını ve ödenen fazla parayı talep etmelerini öneriyor.
23.05.2022 Ekonomi
Rusya harekete geçti! Flaş Ruble hamlesi
Rusya harekete geçti! Flaş Ruble hamlesi Putin'in 'Ruble ile ödeme şartı' sonrası Avrupa Birliği ve Rusya arasında yeni bir enerji krizi ortaya çıktı. Rusya'nın doğal gaz ödemelerinde rubleye geçme talebinin yankıları devam ederken, Moskova'dan dikkat çeken bir açıklama geldi. Rusya Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, iki ülkeye Rus doğalgazı şimdiden ruble ile satılıyor...
25.04.2022 Dünya
2022 muhtar maaşları ne kadar oldu? Muhtar maaşlarına zam Resmi Gazete’de!
2022 muhtar maaşları ne kadar oldu? Muhtar maaşlarına zam Resmi Gazete’de! Muhtar maaşlarına zam! Resmi Gazete’de yayımlandı ve belli oldu! Resmi Gazete’de yayınlanan 7394 sayılı Hazineye Ait Taşınmaz Malların Değerlendirilmesi Ve Katma Değer Vergisi Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun İle Bazı Kanunlarda Ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun'la Muhtar Ödenek ve Sosyal Güvenlik Yasası’nda düzenleme yapıldı. Karar göre, muhtar maaşları asgari ücret seviyesine yükseltildi. Peki, 2022 muhtar maaşları ne kadar oldu? İşte detaylar…
15.04.2022 Çalışan Hakları
ABD'den Rusya'ya dolar yasağı
ABD'den Rusya'ya dolar yasağı ABD Hazinesi Rus hükümetinin ABD'li finans kuruluşlarına dolar cinsi ödeme yapmasına izin vermeyecek. Karar 4 Nisan tarihi itibariyle uygulamaya alındı.
5.04.2022 Dünya
Kredi çeken bankaya borcu olan milyonlara müjde! Ücretler iade edilecek! Yeni dönem
Kredi çeken bankaya borcu olan milyonlara müjde! Ücretler iade edilecek! Yeni dönem Kredi çeken ve bankaya borcu olan milyonları ilgilendiriyor. Bankalara gelen tüketici freniyle, borcunu erken ödeyene ücret ve masraflar iade edilecek, cayma hakkı hükümleri uygulanacak. Yan ürün, hizmetler kredi kullanım şartı olarak sunulamayacak. Tüketici kredisi kullananların elini rahatlatacak çok sayıda kolaylık ve haklar getirildi. buna göre tüketici kredilerinde kredi borcunun tamamının erken ödenmesi halinde bildirim aranmaksızın cayma hakkı hükümleri uygulanacak. Tüketici kredisi sözleşmesi, kredi ile ilgili olanlar hariç yan finansal ürün ve hizmetlerin satın alınması şartına bağlanamayacak. Tüketicilerin ödedikleri ücret ve masrafların iadesi ile kredi nedeniyle katlandıkları maliyet azaltılacak. Tüketici Kanunu'nda yapılan değişiklikle tüketici kredileri, devre mülk ve tatil satışları konusunda vatandaşlar kapsamlı bir korumaya alındı.
2.04.2022 Ekonomi
Maaşlara zam geliyor! Müjdeli haber geldi, kabul edildi, 4 bin 250 lira ve...
Maaşlara zam geliyor! Müjdeli haber geldi, kabul edildi, 4 bin 250 lira ve... Maaşlara zam geliyor. Binlerce kişiye müjde. 'Vergi ve ekonomi paketi'ni içeren kanun teklifi TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda kabul edildi. Teklifle, muhtar maaşları asgari ücret seviyesine çıkarılacak. Bu düzenlemenin müjdesini Cumhurbaşkanı Erdoğan muhtarlar toplantısında vermişti. Kanun teklifinde ayrıca kurumlar vergisinin, finans sektörü için yüzde 20'den yüzde 25'e çıkarılması teklif edildi. "Hazineye Ait Taşınmaz Malların Değerlendirilmesi ve Katma Değer Vergisi Kanunu ve Bazı Kanunlar'da değişiklik öngörüyor. Teklifle; hakkında, reklam yasağı bulunanlara verilen reklamlar için yapılan harcamaların gider olarak kabul edilmemesi öngörülüyor. Özel sağlık kuruluşu ile sözleşme düzenleyerek hekimlik faaliyetini yürüten hekimlerin kazançlarının serbest meslek kazancı olarak vergilendirilmesi sağlanıyor. Vergi dairesince yapılan işlemlerde elektronik imza, mühür veya onay kullanılmasına ilişkin yetki getiriliyor. Evim mağdurları için de süreç başladı. İşte son dakika haberinin detayları...
31.03.2022 Ekonomi
Doğal gazda ruble dönemi! Rusya dünyaya duyurdu
Doğal gazda ruble dönemi! Rusya dünyaya duyurdu Rus gazının dost olmayan ülkelere ruble ile satışına ilişkin kararnameyi imzalayan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, bu ülkelerin ödeme şartlarını kabul etmemesi durumunda doğal sözleşmelerinin durdurulacağını söyledi.
31.03.2022 Dünya
Maaşlarına zam geliyor 4253 lira olacak! Meclis'e sunuldu, binlerce kişi bekliyordu...
Maaşlarına zam geliyor 4253 lira olacak! Meclis'e sunuldu, binlerce kişi bekliyordu... Binlerce kişi bekliyordu hükümet harekete geçti ve maaşlarına zam geliyor. Kanun teklifi Meclis'e sunuldu. Türkiye'de görev yapan yaklaşık 50 bin muhtarların maaşlarını asgari ücret seviyesine çıkaracak olan yasa teklifini TBMM Başkanlığı'na sunuldu. Bu düzenlemenin müjdesini Cumhurbaşkanı Erdoğan muhtarlar toplantısında vermişti. Kanun teklifinde ayrıca kurumlar vergisinin, finans sektörü için yüzde 20'den yüzde 25'e çıkarılması teklif edildi. "Hazineye Ait Taşınmaz Malların Değerlendirilmesi ve Katma Değer Vergisi Kanunu ve Bazı Kanunlar'da değişiklik öngörüyor. Teklifle; hakkında, reklam yasağı bulunanlara verilen reklamlar için yapılan harcamaların gider olarak kabul edilmemesi öngörülüyor. Özel sağlık kuruluşu ile sözleşme düzenleyerek hekimlik faaliyetini yürüten hekimlerin kazançlarının serbest meslek kazancı olarak vergilendirilmesi sağlanıyor. Vergi dairesince yapılan işlemlerde elektronik imza, mühür veya onay kullanılmasına ilişkin yetki getiriliyor. Evim mağdurları için de süreç başladı.
26.03.2022 Gündem
Putin için kritik gün geldi çattı! Rusya temerrüde düşecek mi?
Putin için kritik gün geldi çattı! Rusya temerrüde düşecek mi? Rus ordusuna Ukrayna için istila emri veren Rusya Devlet Başkanı Putin, kuşkusuz siyasi kariyerinin en zor günlerini geçiriyor. Ağır ekonomik yaptırımlar ile karşı karşıya kalan ve Batılı merkez bankalarındaki döviz rezervleri dondurulan Rusya için bugün oldukça kritik bir gün. İşte temerrüde düşme riski ile karşı karşıya kalan Rusya'yı bekleyenler...
16.03.2022 Dünya

Benzer Haber Etiketleri

Temerrüt ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki temerrüt haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.