Gazete Vatan Logo

Borsa İstanbul'dan bir rekor daha! 7000 puanın üstüne taşıdı

Borsa İstanbul'dan peş peşe rekorlar geliyor. Önceki gün 6856 puanlık kapanışıyla rekor kıran BIST 100 Endeksi, dün de 7067 puandan kapanarak yeni bir rekora imza attı.

Borsa İstanbul'dan bir rekor daha! 7000 puanın üstüne taşıdı

Endeksin günlük yükselişi yüzde 3.08 olarak kaydedildi. Dün toplam işlem hacmi 167.6 milyar lira olan Borsa İstanbul’da alımların genele yayıldığı gözlendi. Bununla birlikte gün içinde yükselişin yüzde 7’yi aştığı bankacılık sektörü endeksi, borsayı rekora taşıyan endekslerin başında yer aldı.

Milliyet'te yer alan habere göre; BIST 100 Endeksi gün içi gördüğü 7096 puanla da gün için en yüksek seviye rekorunu yeniledi. Endeks dünkü kapanışıyla yılbaşına göre yüzde 28’in, bu yıl içindeki en düşük kapanış seviyesine göre de yüzde 59’un üzerinde değer kazanmış oldu.

Öte yandan dün Türkiye’nin risk primi de (CDS) Kasım 2021’den bu yana ilk kez 400 baz puanın altını gördü. Bu gelişmenin de borsaya yabancı girişini hızlandırdığı belirtiliyor.

‘Rasyonel politikalar meyvelerini veriyor’

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, “Rasyonel politikalar meyvelerini vermeye devam ediyor” dedi. Twitter hesabından paylaşımda bulunan Şimşek, “Mayıs ayında 700 baz puana yükselen CDS’ler (risk primi - Türkiye’nin dolar cinsinden kredi iflas riskini gösteren beş yıllık kredi temerrüt takası) bugün 400 baz puanın altını gördü” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı