Tehcir

Tehcir

Son dakika tehcir haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan tehcir ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını tehcir haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Tehcir

haberleri sayfasında son dakika yaşanan tehcir gelişmeleri de dahil olmak üzere 210 tehcir haberi bulunmuştur. Tüm tehcir haberleri aşağıda listelenmiştir.
5 Ocak Adana'nın Kurtuluşu mesajı ve sözleri! Adana'nın Kurtuluşu ne zaman oldu? Adana'nın Kurtuluşu ile ilgili sözler, mesajlar, görseller ADANA İLE İLGİLİ SÖZLER
5 Ocak Adana'nın Kurtuluşu mesajı ve sözleri! Adana'nın Kurtuluşu ne zaman oldu? Adana'nın Kurtuluşu ile ilgili sözler, mesajlar, görseller ADANA İLE İLGİLİ SÖZLER Adana'nın kurtuluşunun yıl dönümü, coşkuyla hatırlanmaya devam ediyor. Özellikle Adana şehri olmak üzere, 5 Ocak'ta kutlanan bu anlamlı gün, şehrin düşman işgalinden kurtuluşunu onurlandırmak amacıyla coşkuyla karşılanıyor. Peki, Adana'nın Kurtuluşu ne zaman oldu, nasıl gerçekleşti? 5 Ocak Adana'nın Kurtuluşu mesajı ve sözleri…
5.01.2024 Gündem
21 Mayıs 1864 Çerkes sürgünü ve soykırımı! Çerkes sürgünü nedir, neden oldu? 21 Mayıs 1864’te ne oldu, Çerkes soykırımını kim yaptı?
21 Mayıs 1864 Çerkes sürgünü ve soykırımı! Çerkes sürgünü nedir, neden oldu? 21 Mayıs 1864’te ne oldu, Çerkes soykırımını kim yaptı? Çerkes soykırımı 158 yıldönümü ile unutulmadı. Çarlık Rusya tarafından sürgüne gönderilen ve büyük çoğunluğu açlık ve susuzluktan 1864 sürgünde ölenler bir kez daha anılıyor. Kuzey Kafkas halklarının sürgüne zorlanması ile başlayan Çerkes sürgününde ölenlerin dışında, Çerkesler bir de sürüldükleri topraklarda hastalık, açlık ve yoksullukla karşı karşıya kalmıştır. En büyük kitlesel nüfus hareketlerinden biri olarak 600 bin ile 900 bin arasında insanın hayatını kaybettiği Çerkes sürgünü nedir, neden oldu? 21 Mayıs 1864’te ne oldu, Çerkes soykırımını kim yaptı? İşte 21 Mayıs 1864 Çerkes sürgünü ve soykırımı!
21.05.2022 Gündem
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'den Biden'ın sözlerine sert tepki!
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'den Biden'ın sözlerine sert tepki! MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulundu. Bahçeli, "Biden hakikaten baymış, bayat bir tat vermeye başlamıştır. Türk milletine sözde soykırım gölgesi düşürmek, mazisi toplu cinayetlerle, katliamlarla ve neden olduğu insani felaketlerle dolu bir ülkenin harcı değildir, haddi değildir, hakkı değildir." dedi.
27.04.2021 Siyaset
Karamollaoğlu'ndan, ABD Başkanı Biden’a tepki
Karamollaoğlu'ndan, ABD Başkanı Biden’a tepki Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, ABD Başkanı Joe Biden'ın 1915 olaylarını "soykırım" olarak nitelemesine ilişkin, "Kendi tarihini Kızılderililere yaptığı soykırımla başlatan Amerika, ülkemizi ve tarihimizi masumlara kastetmekle ve sözde soykırımlarla itham edecek en son ülkedir." ifadesini kullandı
24.04.2021 Gündem
MHP Genel Başkanı Bahçeli'den ABD'nin skandal kararına sert tepki
MHP Genel Başkanı Bahçeli'den ABD'nin skandal kararına sert tepki MHP Genel Başkanı Bahçeli "Türk milletinin şerefli geçmişinde ne soykırım mahcubiyeti ne katliam zilleti vardır. Tarihimiz bu konuda da tertemizdir." dedi.
24.04.2021 Gündem
ABD'den skandal 1915 olayları kararı! Türkiye'den ilk tepki geldi
ABD'den skandal 1915 olayları kararı! Türkiye'den ilk tepki geldi ABD Başkanı Joe Biden, 1915 olaylarına ilişkin açıklamasında, "Her yıl bugün Osmanlı dönemindeki Ermeni soykırımında ölenleri hatırlıyoruz ve böyle bir zulmün bir daha yaşanmaması için taahhüdümüzü yeniliyoruz." ifadesini kullandı. ABD Başkanı Biden, 1915 olaylarına ilişkin yazılı bir açıklama yaptı. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ise ABD Başkanı Joe Biden'ın 1915 olayları ile ilgili skandal açıklamasına sosyal medya hesabı Twitter üzerinden çok sert tepki gösterdi. Çavuşoğlu Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Sözcükler tarihi değiştiremez, yeniden yazamaz. Tarihimiz hakkında kimseden ders alacak değiliz. Siyasi fırsatçılık barış ve adalete karşı en büyük ihanettir. Tek dayanağı popülizm olan bu açıklamayı tümüyle reddediyoruz." dedi.
24.04.2021 Dünya
İletişim Başkanlığı, "1915 Olayları Uluslararası Konferansı" düzenlendi
İletişim Başkanlığı, "1915 Olayları Uluslararası Konferansı" düzenlendi Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığınca, 1915 olaylarının tarihsel arka planı, hukuki boyutu ve günümüze yansımalarını ele alma amacıyla düzenlenen "1915 Olayları Uluslararası Konferansı"nda, "Tarihsel Süreçte 1915 Olayları ve Ermeni Meselesi", "Uluslararası Hukuk Açısından 1915 Olayları", "1915 Olaylarının Günümüze Yansımaları ve Gelecek Perspektifi" başlıklı oturumlar gerçekleştirildi.
20.04.2021 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan alçak karikatüre sert tepki
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan alçak karikatüre sert tepki Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan AK Parti grup toplantısında konuştu. Erdoğan, Fransız Charlie Hebdo dergisinin çirkin karikatürüne de "Maalesef islam ve müslüman düşmanlığının, Efendimizle ilgili saldırıların edep ve ahlaktan yoksun karikatürlerin şimdi de şahsımı hedef aldığını duydum. Ben karikatüre bakmadım." diye konuştu.
28.10.2020 Siyaset
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sakın Fransız markaları satın almayın
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sakın Fransız markaları satın almayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde Mevlid-i Nebi Haftası Açılış Programı'nda konuştu. Erdoğan, "Fransız markalara itibar etmeyin bunları satın almayın." dedi.
26.10.2020 Siyaset
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın: Türkiye, yeni düşmanlıklara izin vermeyecek
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın: Türkiye, yeni düşmanlıklara izin vermeyecek Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, 24 Nisan olaylarıyla ilgili, "Soykırım yalanıyla ve siyasi hesaplarla Türkiye'ye zarar vereceğini sananlar, yine yanılacaklardır. Türkiye Cumhuriyeti, tarihi gerçeklerin çarpıtılmasına ve yeni düşmanlıklar üretilmesine asla izin vermeyecektir" dedi.
24.04.2020 Siyaset
MHP lideri Bahçeli'den yeni parti tepkisi
MHP lideri Bahçeli'den yeni parti tepkisi Bahçeli yaptığı açıklamada, "Yeni parti arayışları siyasi ve toplumsal bir ihtiyaçtan ziyade Türkiye üzerinde komplo ve kurgu mucitlerinin ucuz siparişidir." dedi.
17.12.2019 Siyaset
Ermenistan televizyon kanalında skandal yayın!
Ermenistan televizyon kanalında skandal yayın! Ermenistan'da yayın yapan bir televizyon kanalının, hava kirliliği ile ilgili haber yaptığı Iğdır'ı Ermenistan'ın şehri olarak göstermesine sivil toplum kuruluşları büyük tepki gösterdi. Türkiye Azerbaycan Dostluk Dernekleri Genel Başkan Yardımcısı Serdar Ünsal, televizyon kanalında 'Batı Ermenistan'ın Iğdır şehri' ifadesine yer verildiğini belirterek, "Ermenilerin gözü hala Türk topraklarında" derken, Asılsız Ermeni İddialarıyla Mücadele Derneği (ASIMDER) Genel Başkanı Göksel Gülbey, Ermeni televizyon kanalına Fransızların da destek verdiğini savundu.
9.12.2019 Gündem
Uluslararası Ceza Mahkemesi'nden 'Arakanlı Müslümanlar' kararı
Uluslararası Ceza Mahkemesi'nden 'Arakanlı Müslümanlar' kararı Uluslararası Ceza Mahkemesi, Arakanlı Müslümanlara karşı işlenen suçlarla ilgili soruşturma başlatılmasına izin verdi.
14.11.2019 Dünya
Cumhurbaşkanı Erdoğan: İstikbalimiz söz konusu olunca diğer her şey ikinci planda kalır
Cumhurbaşkanı Erdoğan: İstikbalimiz söz konusu olunca diğer her şey ikinci planda kalır Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Yurt dışında yaşayan hiçbir kardeşimizi gözünü kin ve nefret bürümüş ırkçı fanatiklerin veya terör örgütü destekçilerinin insafına terk edemeyiz." dedi.
14.11.2019 Siyaset
Cumhurbaşkanı Erdoğan ABD'ye resti çekti: Aldığınız kararı tanımıyoruz
Cumhurbaşkanı Erdoğan ABD'ye resti çekti: Aldığınız kararı tanımıyoruz Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,"Türkiye'yi Suriye, Irak, Libya gibi yapabileceklerini sananlara cevabımızı inlerine girerek, güvendikleri dağları başlarına yıkarak verdik" dedi. Güvenli bölge ile ilgili de konuşan Erdoğan, "Güvenli Bölge dışından gelecek saldırılara en sert şekilde karşılık verecek ve gerekirse güvenli bölge sahamızı genişleteceğiz" ifadesini kullandı. Grup toplantısı sonrası gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erdoğan, ABD ziyareti ile ilgili olarak "Henüz kararımı vermedim" şeklinde konuştu.
30.10.2019 Siyaset
Diri diri toprağa gömmüşler! İşte terör örgütünün korkunç faaliyetleri...
Diri diri toprağa gömmüşler! İşte terör örgütünün korkunç faaliyetleri... Suriyeli bir araştırma merkezi, YPG/PKK'nın Suriye'nin kuzeyinde Arap, Türkmen ve Ezidilere yönelik insan hakları ihlallerini raporladı.
19.10.2019 Gündem
Tel Abyadlılar terörden kurtarılan ilçelerine dönmeye başladı
Tel Abyadlılar terörden kurtarılan ilçelerine dönmeye başladı Barış Pınarı Harekatı kapsamında Fırat'ın doğusunda terörden arındırılan Tel Abyad ilçe merkezinden ayrılan siviller evlerine dönmeye başladı.
15.10.2019 Gündem
Tel Abyad'ı silah deposuna çevirmişler!
Tel Abyad'ı silah deposuna çevirmişler! Barış Pınarı Harekatı kapsamında Fırat'ın doğusunda terörden arındırılan Tel Abyad ilçe merkezinde YPG/PKK'lılara ait çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirildi.
14.10.2019 Gündem
Aşiret liderlerinden operasyona destek!
Aşiret liderlerinden operasyona destek! Fırat’ın doğusuna yönelik düzenlenmesi planlanan operasyon öncesinde, Türkiye ve Suriye’den Kürt, Arap ve Türkmen aşiretlerinin liderleri Azez’de toplanarak, operasyona desteklerini açıkladı.
8.10.2019 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Seçimde PKK ile iş birliği yapanlar şehit cenazesine giderken dikkatli olmalı
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Seçimde PKK ile iş birliği yapanlar şehit cenazesine giderken dikkatli olmalı AK Parti Kızılcahamam kampında konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Türkiye genelinde AK Parti olarak yüzde 44,4'lük oy oranına ulaştık. Bu sonuç, AK Parti olarak girdiğimiz mahalli idareler seçimlerinde elde ettiğimiz en yüksek ikinci oy oranıdır." dedi. Erdoğan, ayrıca "İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı ile ilgili süreci takip ediyoruz, takip edeceğiz" açıklamasında bulundu.
27.04.2019 Siyaset
Trump yine 'büyük felaket' dedi!
Trump yine 'büyük felaket' dedi! ABD Başkanı Trump, bu sene de 1915 olayları hakkında 'büyük felaket' ifadesini kullandı.
24.04.2019 Dünya
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 1915 mesajı: Biz arşivlerimizi açtık, varsa siz de açın
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 1915 mesajı: Biz arşivlerimizi açtık, varsa siz de açın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe'de düzenlenen arşiv sempozyumunda konuştu. Erdoğan sözde Ermeni soykırımı iddialarıyla ilgili, "Biz arşivlerimizi açtık, ey Ermeniler varsa arşiviniz siz de açın." dedi.
24.04.2019 Siyaset
Türkiye'ye karşı tabur kurdular!
Türkiye'ye karşı tabur kurdular! Sözde Ermeni soykırımının yıl dönümü kabul edilen 24 Nisan’da, Suriye’nin Rojava bölgesinde terör örgütü YPG’ye bağlı bir Ermeni taburunun kurulduğu ortaya çıktı.
24.04.2019 Gündem
Erdoğan'ın harekat açıklamasına aşiretlerden destek!
Erdoğan'ın harekat açıklamasına aşiretlerden destek! Suriye Türkmen ve Arap Aşiretleri Birliği, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Fırat'ın doğusunu bölücü terör örgütünden kurtarmaya yönelik harekata birkaç gün içerisinde başlanacağını" açıklamasına ilişkin, YPG/PKK terör örgütü tarafından işgal edilen topraklarına geri dönmek için Türkiye'den bölgeye acil müdahale beklediklerini bildirdi.
13.12.2018 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'İnsanlık adına utanç verici tablo'
Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'İnsanlık adına utanç verici tablo' Suriye, Yemen ve Filistin’de yaşananları hatırlatan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “İnsanlık adına utanç verici bu tablo bize, uluslararası toplumun İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’nin temsil ettiği ilkeleri ve hassasiyetleri yerleştirme hususunda halen alması gereken çok ciddi mesafe olduğunu gösteriyor” dedi.
10.12.2018 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Tehcir ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki tehcir haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.