Tedbirler

Tedbirler

Son dakika tedbirler haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan tedbirler ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını tedbirler haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Tedbirler

haberleri sayfasında son dakika yaşanan tedbirler gelişmeleri de dahil olmak üzere 9.450 tedbirler haberi bulunmuştur. Tüm tedbirler haberleri aşağıda listelenmiştir.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan fahiş fiyat mesajı: Taviz veremeyiz, üzerine gideceğiz
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan fahiş fiyat mesajı: Taviz veremeyiz, üzerine gideceğiz Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 12 yıl sonra Irak'a tarihi bir ziyaret düzenledi. Resmi temaslarda bulunan Erdoğan, yurda dönüşte uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı. Terörle mücadelede kararlılık mesajı veren Erdoğan 'Öyle ya da böyle yok edeceğiz, kararlıyız' dedi. DEM Parti'li belediyelerdeki olaylara tepki gösteren Erdoğan, "Anayasa'nın hükümlerini kimler çiğnemeye kalkıyorsa bedelini de ödemeye hazır olmalıdır." ifadelerini kullandı. İsrail'in Filistin'deki katliamına bir kez daha sert tepki gösteren Erdoğan, "Şunu bilelim ki, zamanın Hitler'i Netanyahu ve suç ortakları hesap vermekten kaçamayacak." dedi.
23.04.2024 Gündem
Erozyon Nedir, Neden Olur? Erzoyon Nasıl Önlenebilir?
Erozyon Nedir, Neden Olur? Erzoyon Nasıl Önlenebilir? Doğal afetler arasında yer alan unsurlardan biriside erozyon olarak bilinir. Bazı bölgelerde sıkça erozyon görmek mümkündür. Tabi bunun nedeni bölgenin yapısı ve doğal etkenlerden kaynaklıdır. Özellikle bitki örtüsünün yetersiz olan yerlerde erozyon yaşanması yüksek ihtimaldir. Zaten burada insana oldukça büyük bir iş düşer. Alınacak tedbirler ile erozyonu önleme şansı her zaman için vardır. 
22.04.2024 Gündem
G7: “İran’a yaptırım uygulamaya ve önlem almaya hazırız”
G7: “İran’a yaptırım uygulamaya ve önlem almaya hazırız” G7 Dışişleri Bakanları Toplantısı'nın ardından yayınlanan ortak bildiride, İran hükümetinin kötü niyetli ve istikrarsızlaştırıcı eylemlerinden sorumlu tutulacağı belirtilerek, “Artan istikrarsızlaştırıcı girişimlere karşılık daha fazla yaptırım uygulamaya veya başka önlemler almaya hazırız” ifadeleri kullanıldı. İtalya Dışişleri Bakanı Antonio Tajani, İsrail'in İran'a yönelik saldırısında ABD'nin "son dakikada bilgilendirildiğini" söyledi.
19.04.2024 Dünya
MSB'den İncirlik ve Kürecik açıklaması: Söz konusu değildir
MSB'den İncirlik ve Kürecik açıklaması: Söz konusu değildir Yunanistan'ın Deniz Parkı ilan etme girişimi hakkında konuşan MSB Kaynakları, "Bakanlık olarak Ege Denizi’nde hak, alaka ve menfaatlerimizi korumak ve Yunanistan’ın tek taraflı statü oluşturma çabalarını engellemek maksadıyla teyakkuz halinde bulunmaktayız." ifadelerini kullandı. Bakanlık kaynakları, Kürecik’teki NATO radarının İran’ın İsrail’i vurduğu sırada İsrail’e bilgi aktarıp aktarmadığı yönündeki iddialarla ilgili, "Bu radar sisteminden elde edilen bilgiler NATO prosedürleri çerçevesinde müttefiklerle paylaşılmakta, NATO müttefiki olmayan ülkelerle paylaşımı söz konusu değildir” dedi.
18.04.2024 Gündem
Bakan Bolat, CNN Türk'te açıkladı: Hedeflerin ilerisindeyiz
Bakan Bolat, CNN Türk'te açıkladı: Hedeflerin ilerisindeyiz Ticaret Bakanı Ömer Bolat CNN Türk ekranlarında Hürriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Hande Fırat'ın sorularını yanıtladı. "Orta Vadeli Plan ile yol haritamızı belirledik" diyen Bolat, "Hedef dış ticaret açıklarının ve cari açığının azaltılması, istikrarlı ve orta düzeyli büyüme trendine girmekti. Şu an hedeflerimizin ilerisindeyiz." dedi. Gazze'ye ihracat tartışmalarına da değinen Bakan Bolat, "Türkiye, İsrail'e jet yakıtı satmıyor. Sosyal medya üzerinden büyük bir yalan uydurdular." dedi.
17.04.2024 Ekonomi
Hastane randevu sisteminde yeni dönem
Hastane randevu sisteminde yeni dönem Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, hastane randevu sorununu çözmek için alınacak olan yeni tedbirler alınacağını açıkladı. Bakan Koca, "Randevu alıp onay verdiği halde gelmeyenler için aynı branşta hiçbir hekime ve sağlık tesisine müracaat edilemeyecek. Aynı klinikten mükerrer randevu alınamayacak. Yakında devreye girecek yöntemle iki randevusunu aldığı halde ikinci kez randevusuna gelmeyenlerin randevu almasını 15 günlük zaman dilimi için bütün branşlara randevuya kapalı hale getireceğiz. Uygulama ilerledikçe ilave tedbirler almaya da devam edeceğiz" dedi.
17.04.2024 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan: SİHA teknolojisinde farklı bir ligdeyiz
Cumhurbaşkanı Erdoğan: SİHA teknolojisinde farklı bir ligdeyiz Yerel seçimlerin ardından yapılan ilk Kabine toplantısı sona erdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "KIZILELMA ve ANKA 3 ile artık farklı lige yükseliyoruz. Türkiye'nin gurur kaynağı olan savunma şirketlerinin ahlaksızca hedef alınmasının gerisinde işte bu eşsiz başarı hikayesi vardır. 5.kol elemanları yerli ve milli firmalarımıza saldırarak iplerini ellerinde tutanlara karşı diyet borçlarını ödemeye çalışıyor." dedi.
16.04.2024 Gündem
Cumhurbaşkanlığı Kabinesi toplandı
Cumhurbaşkanlığı Kabinesi toplandı Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı.
16.04.2024 Gündem
Kabine Toplantısı bugün mü, saat kaçta? Kabine Toplantısı öğretmen atama takvimi açıklandı mı, Cumhurbaşkanlığı Kabinesi toplandı mı, ne zaman yapılacak?
Kabine Toplantısı bugün mü, saat kaçta? Kabine Toplantısı öğretmen atama takvimi açıklandı mı, Cumhurbaşkanlığı Kabinesi toplandı mı, ne zaman yapılacak? Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığındaki Kabine Toplantısı toplanıyor. Toplantının ana gündem maddesini İran ile İsrail arasında yaşanan gerginlik ve enflasyon oluştururken, öğretmen atamalarına ilişkin de bir karar alması bekleniyor. Peki, Kabine Toplantısı bugün mü, Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı saat kaçta, ne zaman?
16.04.2024 Gündem
Cumhurbaşkanlığı Kabinesi yarın toplanacak
Cumhurbaşkanlığı Kabinesi yarın toplanacak Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, yaklaşık 1,5 aylık aranın ardından yoğun bir gündemle Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde toplanacak.
15.04.2024 Gündem
Fahiş bilet fiyatlarına bakanlıktan sıkı denetim
Fahiş bilet fiyatlarına bakanlıktan sıkı denetim Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Ramazan Bayramı öncesi Bakanlık olarak aldıkları sıkı tedbirler sayesinde bir çok vatandaşa fahiş fiyattan bilet satılmasının önüne geçtiklerinin altını çizerek, “Denetimlerimizde fahiş fiyatlı bilet satışı ve usulsüzlükler yapan otobüs işletmecilerine 5 milyon 321 bin 223 lira idari para cezası uygulanmıştır” dedi.
15.04.2024 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Erdoğan Mehmetçiklerin bayramını kutladı: Terörle mücadele devam edecek
Cumhurbaşkanı Erdoğan Mehmetçiklerin bayramını kutladı: Terörle mücadele devam edecek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ramazan Bayramı dolayısıyla AK Parti Bursa İl Başkanlığı bayramlaşma programına canlı bağlantıyla katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Tedbirlerimiz, Gazze'ye kesintisiz yardım ulaşıncaya dek sürecek.' dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan telefonla Mehmetçik’in Ramazan Bayramını kutlarken ise, ‘Bizler gerek Mehmetçiklerimiz, gerek Komuta Kademesi hepsiyle teröristleri inşallah bundan sonra da bugüne kadar olduğu gibi yok edeceklerine inanıyoruz.’ ifadelerini kullandı.
10.04.2024 Gündem
Bakan Fidan: İsrail'e yönelik bir dizi yeni tedbir almayı kararlaştırdık
Bakan Fidan: İsrail'e yönelik bir dizi yeni tedbir almayı kararlaştırdık Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, "İsrail’in, Gazzelilere yardım ulaştırma girişimimizi engellemesinin bahanesi olamaz. Bu durum karşısında İsrail’e yönelik bir dizi yeni tedbir almayı kararlaştırdık" dedi.
8.04.2024 Gündem
Tatilciler bu kez feribot kuyruğuna girmedi
Tatilciler bu kez feribot kuyruğuna girmedi Çanakkale'deki Kilitbahir Feribot İskelesi'nde her yıl yaşanan araç kuyruğu, bu kez 1915 Çanakkale Köprüsü'nü kullananlar ve artırılan arabalı vapur seferleri nedeniyle oluşmadı.
6.04.2024 Gündem
Barajların su miktarı dikkat çekti! Dünya kuraklığa gidiyor
Barajların su miktarı dikkat çekti! Dünya kuraklığa gidiyor Barajların su miktarı hakkında konuşan Diyarbakır'ın Dicle Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ahmet Kılıç, 7 barajda doluluk oranlarında 2 katın üzerinde artış yaşandığını söyledi. Kılıç, “Bölgemizde son zamanlarda barajlarda su seviyesinin arttığını gördük. Bu bizi sakın ola tedbir almaktan vazgeçirmesin. Maalesef dünya küresel ısınmadan dolayı kuraklığa gidiyor"dedi.
4.04.2024 Gündem
Askerlerin oy kullanma görüntülerine MSB'den yanıt: Mevzuata göre yerine getirildi
Askerlerin oy kullanma görüntülerine MSB'den yanıt: Mevzuata göre yerine getirildi Milli Savunma Bakanlığı Kaynakları, 31 Mart Mahalli İdareler Seçiminde bazı askerlerin toplu olarak oy kullandığı görüntülere yanıt verdi. Yapılan açıklamada, "18 yaşını dolduran her Türk vatandaşı seçme ve halkoylamasına katılma hakkına sahiptir. Vatandaşlık görevini yerine getirmek için oy kullanma hakkını yürürlükteki mevzuat esasları kapsamında yerine getirmektedir" denildi.
4.04.2024 Gündem
MSB: Bakan Güler ABD Temsilciler Meclisi Silahlı Hizmetler Komitesi heyetini kabul edecek
MSB: Bakan Güler ABD Temsilciler Meclisi Silahlı Hizmetler Komitesi heyetini kabul edecek Milli Savunma Bakanlığı (MSB) Kaynakları, ABD Temsilciler Meclisi Silahlı Hizmetler Komitesi heyetinin yarın Ankara’yı ziyaret edeceği edeceğini bildirdi. Heyetin Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler tarafından kabul edileceğin belirten kaynaklar, görüşmede terörle mücadele başta olmak üzere F-16 tedarik ve modernizasyon sürecinin ele alınacağını ifade etti.
28.03.2024 Gündem
Bakan Yerlikaya açıkladı: 81 il valiliğine seçim tedbirleri genelgesi gönderildi
Bakan Yerlikaya açıkladı: 81 il valiliğine seçim tedbirleri genelgesi gönderildi İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, seçim güvenliği toplantısında açıklamalarda bulundu. Bakan Yerlikaya, "81 il valiliğine seçim tedbirlerine ilişkin genelge gönderdik" dedi. Yerlikaya, "31 Mart Mahali Seçimlerinde, seçim güvenliği kapsamında; 324 bin Emniyet Genel Müdürlüğü, 197 bin Jandarma Genel Komutanlığı, 2 bin 850 Sahil Güvenlik Komutanlığı ve 53 bin güvenlik korucusu ve 17 bin gönüllü güvenlik korucusu olmak üzere toplam 594 bin personelimiz görevlendirildi" ifadelerini kullandıç
25.03.2024 Gündem
Bakan Fidan CNN Türk'te açıkladı: Düşmanımı beslersen, buna sessiz kalamam
Bakan Fidan CNN Türk'te açıkladı: Düşmanımı beslersen, buna sessiz kalamam Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, CNN Türk'te Gece Görüşü programında Hürriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Hande Fırat'ın sorularını cevapladı. Bakan Fidan, Irak'ın terör örgütünün Süleymaniye'de lojistik olarak desteklenmesine tepki göstererek, "Süleymaniye'deki arkadaşlarımızın yol yakınken hatalarından geri dönmesi, Türkiye ile dostluklarını tarihte olduğu gibi bugün de perçinlemeleri ve ortak geleceğe beraber hareket etmemiz gerekli. Ben bunu yapacağım ve bunu yaparken de sana hile kurmuyorum, tuzak kurmuyorum, yüzüne söylüyorum. Bundan vazgeç çünkü bu senin lehine değil, hiç kimsenin lehine değil" ifadelerini kullandı.
18.03.2024 Gündem
Bakan Şimşek'ten enflasyon açıklaması: Kalıcı şekilde aşağı çekmek istiyoruz
Bakan Şimşek'ten enflasyon açıklaması: Kalıcı şekilde aşağı çekmek istiyoruz Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunuyor. Enflasyonla mücadele mesajı veren Bakan Şimşek, 'Enflasyonu kalıcı şekilde aşağı çekmek istiyoruz. Enflasyondan en çok etkilenenler sabit gelirlilerdir. Maliye politikası enflasyonun düşüşü için ne gerekiyorsa yapacak.' dedi.
17.03.2024 Ekonomi
MSB'den F-35 ve Eurofighter açıklaması: KAAN'a odaklanmamız lazım!
MSB'den F-35 ve Eurofighter açıklaması: KAAN'a odaklanmamız lazım! Milli Savunma Bakanlığı kaynaklarından Türkiye’nin F-35’e geri dönüp dönmeyeceğine ilişkin soruya yanıt verildi. Yanıtta KAAN vurgusu yapılırken İngiltere'den talep Eurofighter uçaklarıyla ilgili de son durum paylaşıldı.
14.03.2024 Gündem
MEB'den LGS'ye gireceklere kritiik uyarı!
MEB'den LGS'ye gireceklere kritiik uyarı! Millî Eğitim Bakanlığı, 2 Haziran 2024'te yapılacak Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezî sınava ilişkin merak edilen soruları yanıtladı.
13.03.2024 Gündem
Bakan Şimşek CNN Türk'te açıkladı: Küresel rüzgar bizi destekleyecek
Bakan Şimşek CNN Türk'te açıkladı: Küresel rüzgar bizi destekleyecek Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, CNN Türk'te Gece Görüşü programında Hürriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Hande Fırat ve Milliyet Gazetesi Yazarı Zafer Şahin'in gündeme ilişkin sorularını yanıtlıyor.
7.03.2024 Ekonomi
Milli Savunma Bakanlığı: Bir haftada 36 terörist etkisiz hale getirildi
Milli Savunma Bakanlığı: Bir haftada 36 terörist etkisiz hale getirildi Milli Savunma Bakanlığı (MSB) Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Tuğamiral Zeki Aktürk, "Son bir haftada 36, 1 Ocak 2024'ten bugüne kadar ise 204'ü Irak’ın, 315'i Suriye'nin kuzeyinde olmak üzere 519 terörist etkisiz hale getirilmiştir" dedi.
7.03.2024 Gündem
Kabine toplantısı sona erdi! Gündem ekonomi ve fahiş fiyatlar
Kabine toplantısı sona erdi! Gündem ekonomi ve fahiş fiyatlar Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Beştepe'de toplandı. Beştepe'deki toplantıda ekonomideki son durum, fahiş fiyat artışı, seçim güvenliği ve terörle mücadele görüşüldü.
4.03.2024 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Tedbirler ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki tedbirler haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.