Tavuk

Tavuk

Son dakika tavuk haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan tavuk ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını tavuk haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Tavuk

haberleri sayfasında son dakika yaşanan tavuk gelişmeleri de dahil olmak üzere 3.430 tavuk haberi bulunmuştur. Tüm tavuk haberleri aşağıda listelenmiştir.
Mercimek çorbası tarifi! Mercimek çorbası nasıl yapılır?
Mercimek çorbası tarifi! Mercimek çorbası nasıl yapılır?Türk Mutfağı’nda birbirinden farklı lezzetlere sahip pek çok çorba çeşitleri bulunuyor. Bunlardan birisi de mercimek çorbasıdır. Mercimek çorbası çorba çeşitleri arasında en çok tercih edilen ve mutfağın vazgeçilmez lezzetlerinden birisidir. Lezzetli olmasının yanı sıra sağladığı faydalar sebebiyle de çok sık tercih edilmektedir. Ayrıca iftar sofralarının vazgeçilmezleri arasında yer alan mercimek çorbası, oruç sonrası en çok tüketilen yemeklerden biri. Peki, Mercimek çorbası nasıl yapılır? Mercimek çorbası tarifi ve yapılışı...
26.07.2024Ramazan
Bakan Bolat'tan enflasyon açıklaması: Azalış trendi göreceğiz
Bakan Bolat'tan enflasyon açıklaması: Azalış trendi göreceğizTicaret Bakanı Ömer Bolat, "Bundan sonraki aylarda ciddi bir azalış trendi göreceğiz enflasyonda. Vatandaşımızın hayat pahalılığı sıkıntılarının gerilemesini göreceğiz." dedi. Bakan Bolat otomobil piyasası ile ilgili detayları da anlattı.
23.07.2024Ekonomi
Gaziantep'te ödüllü çevre dostu yeşil projenin etkileri sürüyor
Gaziantep'te ödüllü çevre dostu yeşil projenin etkileri sürüyorGaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından Oğuzeli ilçesinde hizmete açılan Biyogaz Enerji Santrali’nde atıklar geri kazandırılarak, milli ekonomiye katma değer sağlanıyor, zararlı çevresel etkiler ortadan kaldırıyor.
22.07.2024Gaziantep
TÜİK enflasyonu nasıl hesaplıyor? TÜİK enflasyon hesaplama yöntemi nasıl?
TÜİK enflasyonu nasıl hesaplıyor? TÜİK enflasyon hesaplama yöntemi nasıl?Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Başkanı Erhan Çetinkaya, TÜİK Toplantı Salonu'nda basın kuruluşlarının Ankara temsilcileri ve ekonomi haber müdürleriyle bir araya gelerek gündemdeki konulara ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Enflasyon hesaplamalarına ilişkin tepkilere yanıt veren Çetinkaya dünyada enflasyon nasıl hesaplanıyorsa Türkiye'de de öyle hesaplandığını belirtti. Çetinkaya "TÜFE ve Üretici Fiyat Endeksi (ÜFE) arasında oluşan fark da sadece Türkiye'ye özgü değil" ifadelerini kullandı.
9.07.2024Ekonomi
TÜİK Başkanı'ndan enflasyon hesaplama açıklaması
TÜİK Başkanı'ndan enflasyon hesaplama açıklamasıTürkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Başkanı Erhan Çetinkaya, Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) hesaplamalarında enflasyon sepetindeki madde fiyatlarının neden açıklanmadığı, diğer kuruluşlarca yayımlanan endeksler ile farklılıklar, fiyat artışlarına etki eden faktörler gibi konulara ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
9.07.2024Ekonomi
Adana'da şehit yakını ve gazilere verilen yemekte usulsüzlüğe ceza yağdı
Adana'da şehit yakını ve gazilere verilen yemekte usulsüzlüğe ceza yağdıAdana’nın Ceyhan ilçesinde şehit yakını ve gazilere verilen yemekte usulsüzlük yapıldığı gerekçesiyle yemek firması sahibi ve eski Ceyhan Belediye Başkan Yardımcısı'nın da aralarında olduğu 4 kişiye 6 yıl 3’er ay hapis cezası verildi.
26.06.2024Adana
Sokak köpekleri tavuk ve horozları telef etti
Sokak köpekleri tavuk ve horozları telef ettiHatay'ın İskenderun ilçesinde barınaktan kaçan sokak köpeklerinin saldırısı sonucu Mahmut Öğütçü'nün 60 adet tavuk ve horozu telef oldu. İskenderun Belediye Başkanı Mehmet Dönmez, tavukları satarak geçimini sağlayan Öğütçü'nün mağduriyetinin giderildiğini açıklayıp, sokak canlıları için yeni barınak yapacaklarını söyledi.
4.06.2024Gündem
Et fiyatlarında indirim! Bayram öncesi etiket değişti, yıl sonuna kadar devam edecek
Et fiyatlarında indirim! Bayram öncesi etiket değişti, yıl sonuna kadar devam edecekYılbaşından bu yana art arda zam yapılan kırmızı et fiyatlarında aylar sonra düşüş oldu. Et ve Süt Kurumu'nun et ithalatı ile arz-talep dengesinin sağlanması üzerine kırmızı ette yüzde 8 ile 10 oranında indirim yapıldı. Gelen indirimin ardından kilogramı 650 liraya satılan kuşbaşı et 580 liraya, 600 liraya satılan kıyma ise 550 liraya düştü. İstanbul Kasaplar Esnaf Odası üyesi Veysel Günal, "Et ve Süt Kurumu'nun ithal et getirmesi ve sanayicilere eti vermesi nedeniyle piyasalarda biraz arz-talep dengelendi. Kırmızı et şu anda 650-700 lira bantlarından 580 lira bantlarına kadar geriledi. Aşağı yukarı kilogramında 70 lira civarında bir düşüş oldu" dedi. Et ve Süt Kurumu'ndan alınan bilgiye göre yıl sonuna kadar kırmızı et ithalatı devam edecek.
1.06.2024Ekonomi
Kurban Bayramı öncesi gıdalarda 'salmonella' bakterisi uyarısı: mikroskopta bile görnümüyor!
Kurban Bayramı öncesi gıdalarda 'salmonella' bakterisi uyarısı: mikroskopta bile görnümüyor!Yaz aylarının gelmesiyle, gıdalardan ve içme suyundan bulaşan 'salmonella' bakterisi, çeşitli enfeksiyonlara ve salgınlara neden oluyor. Enfeksiyon Hastalıkları Derneği Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, "Kurban Bayramı da geliyor, en büyük önerim aldığınız kurbanda 'salmonella' varmış gibi düşünün. Kestikten sonra mutlaka el temizliğine dikkat etmek lazım. Kullanılan aletleri hemen temizlemek lazım" dedi.
31.05.2024Gündem
Misafir Doyuran Börek Gelinim Mutfakta 30 Mayıs > Misafir Doyuran börek nasıl yapılır? Misafir doyuran börek tarifi, yapılışı ve malzemeleri
Misafir Doyuran Börek Gelinim Mutfakta 30 Mayıs > Misafir Doyuran börek nasıl yapılır? Misafir doyuran börek tarifi, yapılışı ve malzemeleriGelinim Mutfakta misafir doyuran börek nasıl yapılır?  Kanal D'nin sevilen yarışması Gelinim Mutfakta programında gelinler bugün misafir doyuran börek yaptı. Ekran başında izleyen seyirciler ise misafir doyuran börek tarifi için araştırma yapıyor. Peki, Misafir doyuran börek nasıl yapılır? İşte misafir doyuran börek tarifi, yapılışı, malzemeleri ve püf noktası...
30.05.2024Gündem
Marketlere denetim! Son kullanma tarihi geçen ürünler toplatıldı
Marketlere denetim! Son kullanma tarihi geçen ürünler toplatıldıAvcılar'da zincir market şubelerinde yapılan denetimlerde son kullanma tarihleri geçmiş çeşitli gıda ürünleri toplatıldı.
24.05.2024Gündem
Tavuk yiyen 4 polis ile 38 özel güvenlik hastanelik oldu!
Tavuk yiyen 4 polis ile 38 özel güvenlik hastanelik oldu!Antalya Havalimanı Hudut Mülki İdare Amiri Suat Seyitoğlu, Antalya Havalimanı'nda görevli 4 polis ile 38 özel güvenlik görevlisi yedikleri tavuktan zehirlenme şüphesiyle hastaneye kaldırıldı. Seyitoğlu, "Genel bir denetim yaptık, sonuçlar çıkacak. Tavuk zehirlenmesi muhtemelen, yemekler dışarıdan geliyor" dedi.
16.05.2024Gündem
Tavuk yumurtası üretimi arttı!
Tavuk yumurtası üretimi arttı!Mart ayında bir önceki yılın aynı ayına göre, tavuk yumurtası üretimi yüzde 3,6 arttı.
14.05.2024Ekonomi
Tavuk karası hastalığı hayatını kararttı: Gündüz az görüyor, gece hiç görmüyor
Tavuk karası hastalığı hayatını kararttı: Gündüz az görüyor, gece hiç görmüyorGaziantep’te yaşayan ve 2 yıldır tavuk karası adı verilen göz hastalığıyla mücadele eden Hasan Hüseyin Güneş, gözlerini kaybetme riski ile karşı karşıya. Hastalığı nedeniyle gündüz az gören, gece ise neredeyse hiç görmeyen Güneş, eski sağlığına kavuşmak istiyor.
15.05.2024Gaziantep
Kurban bayramında hangi hayvanlar kesilir? Kurban bayramında dişi hayvan kesilir mi, kurbanda kesilecek hayvanların özellikleri nelerdir?
Kurban bayramında hangi hayvanlar kesilir? Kurban bayramında dişi hayvan kesilir mi, kurbanda kesilecek hayvanların özellikleri nelerdir?2024 yılı Kurban Bayramı 20 Haziran’da başlıyor. Kurban Bayramı için az bir süre kalırken kurban ibadetini yerine getirecek olan vatandaşların kurbanlık şartları ve fiyatları araştırılmaya başlandı. Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, "Bu yıl için vekâletle kurban kesim bedeli yurt içinde 11 bin 750 Lira, yurt dışında ise 4 bin 750 Lira olarak belirlenmiştir" dedi. Peki, Kurban bayramında hangi hayvanlar kesilir? Kurban bayramında dişi hayvan kesilir mi, Kuranda hangi hayvanlar kesilmez, hangi hayvan kurbanlık olmaz?
6.05.2024Gündem
Yüz 150 zam geldi! Fiyat artışı ile ilgili dikkat çeken hamle geldi
Yüz 150 zam geldi! Fiyat artışı ile ilgili dikkat çeken hamle geldiTavuk etinde son 6 ayda yaşanan yüzde 150'lik fiyat artışlarının, yıl sonuna kadar getirilen ihracat kısıtlamasının etkisiyle duracağı bekleniyor. Kasaplar, söz konusu kısıtlamayla iç piyasadaki arzın talebi karşılayacağını düşünüyor.
2.05.2024Gündem
Tavuk fiyatlarına 5 ayda yüzde 200 zam geldi! Bakanlık harekete geçti
Tavuk fiyatlarına 5 ayda yüzde 200 zam geldi! Bakanlık harekete geçtiTicaret Bakanlığı tavuk etindeki fahiş fiyat artışına karşı harekete geçti. Fiyatlarda 5 ayda yüzde 200’e varan artışlar kamuoyunun dikkatini çekmişti. Konuyla ilgili açıklama yapan uzman isim fiyatların semtten semte değiştiğini bildirdi. Peki yeni adım fiyatları düşürür mü? İşte detaylar...
2.05.2024Ekonomi
Nisan ayında fiyatı en fazla artan ürün belli oldu!
Nisan ayında fiyatı en fazla artan ürün belli oldu!Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, “Nisan ayında markette fiyatı en fazla artan ürün yüzde 73,8 ile kuru soğan oldu. Kuru soğandaki fiyat artışını yüzde 52 ile patates takip etti” dedi.
1.05.2024Ekonomi
Tavuk etine ihracat yasağı! Bugün başlıyor
Tavuk etine ihracat yasağı! Bugün başlıyorTavuk ihracatı, iç piyasada hızlı fiyat artışı ve arz güvenliği nedenleriyle yıl sonuna kadar sınırlandırıldı. Sanayiciler, fiyat artışının enflasyonun altında olduğunu, kırmızı ete erişiminin zorlaşmasıyla tavuğa talebin yükseldiğini belirtiyor
1.05.2024Gündem
Tavuk eti ihracatına sınırlama getirildi! 1 Mayıs'ta başlıyor
Tavuk eti ihracatına sınırlama getirildi! 1 Mayıs'ta başlıyorTicaret Bakanlığı, tavuk eti ihracatını 1 Mayıs 2024 tarihinden 31 Aralık 2024 tarihine kadar, aylık bazda azami 10 bin ton, toplamda ise bu yıl sonuna kadar 80 bin ton olacak şekilde sınırlandırılmasına karar verildiğini duyurdu. Fahiş fiyat uygulayan 8 firmaya da idari para cezası kesildi.
30.04.2024Gündem
Tavuk fiyatını düşürecek hamle! Ticaret Bakanlığı harekete geçti
Tavuk fiyatını düşürecek hamle! Ticaret Bakanlığı harekete geçtiTavuğa ihracat kısıtlaması geliyor. Ticaret Bakanlığı fahiş fiyatlara karşı harekete geçti. Son aylarda fiyatlarında artış görülen tavuk etiyle ilgili Ticaret Bakanlığı harekete geçti. Bakanlık, fiyatları düşürmek için tavuğa ihracat yasağı getiriyor.
26.04.2024Ekonomi
Yüzde 200 zam geldi! Kasaplar ‘kanat’sız kaldı
Yüzde 200 zam geldi! Kasaplar ‘kanat’sız kaldıYükselen et fiyatları nedeniyle beyaz ete talep artınca özellikle hafta sonu ve bayramlarda tavuk kanadı bulmak zorlaştı. Geçen 9 günlük bayram tatilinin son günlerinde, kasap ve marketlerde tavuk ürünü bulunamadı. Tavuğa 5 ayda yüzde 200 zam gelmesine rağmen talebin azalmadığını belirten İstanbul Kasaplar Esnaf Odası üyesi Veysel Günal, “Bayramda vatandaşlar çoğu kasapta, çoğu markette kanat bulamadı” dedi.
25.04.2024Ekonomi
5 ayda yüzde 200 zamlandı: Kanat fiyatları arttı bulmak zorlaştı
5 ayda yüzde 200 zamlandı: Kanat fiyatları arttı bulmak zorlaştıYükselen kırmızı et fiyatları nedeniyle beyaz ete talep artınca özellikle haftasonu ve bayramlarda kanat bulmak zorlaştı.
24.04.2024Ekonomi
Köpeklere trenli gezi! Görenleri şaşkına çevirdi
Köpeklere trenli gezi! Görenleri şaşkına çevirdiYürüme güçlüğü çeken hayvanlar için boş varillerden tren yaptıran Buket Özgünlü, engelli hayvanları her gün trenle gezdiriyor. 'Eros' isimli kediyi tekmeleyerek öldüren İbrahim Keloğlan'a 2 yıl 6 ay hapis cezası verilmesiyle ilgili de konuşan Özgünlü, "Eros için çok üzülüyorum" dedi.
15.03.2024Gündem
Adana'da sucuğunun fiyatı markette bin lira, kasapta 400 lira! Vatandaşlardan büyük ilgi görüyor
Adana'da sucuğunun fiyatı markette bin lira, kasapta 400 lira! Vatandaşlardan büyük ilgi görüyorAdana'da zincir marketlerde kasap sucuğunun fiyatı markasına göre bin liraya ulaşırken, kasaplarda ise 400-450 liraya satılıyor.
15.03.2024Adana

Benzer Haber Etiketleri

Tavuk ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki tavuk haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.