Tarihi Yarımada

Tarihi Yarımada

Son dakika tarihi yarımada haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan tarihi yarımada ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını tarihi yarımada haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Tarihi Yarımada

haberleri sayfasında son dakika yaşanan tarihi yarımada gelişmeleri de dahil olmak üzere 385 tarihi yarımada haberi bulunmuştur. Tüm tarihi yarımada haberleri aşağıda listelenmiştir.
28 Nisan İstanbul maratonu! İstanbul yarı maratonu güzergahı nasıl? İstanbul yarı maratonu 2024 ne zaman, saat kaçta?
28 Nisan İstanbul maratonu! İstanbul yarı maratonu güzergahı nasıl? İstanbul yarı maratonu 2024 ne zaman, saat kaçta? İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) iştiraki Spor İstanbul tarafından düzenlenen Türkiye İş Bankası 19. İstanbul Yarı Maratonu, 28 Nisan Pazar günü Tarihi Yarımada parkurunda koşulacak. Peki, İstanbul yarı maratonu güzergahı nasıl? İstanbul yarı maratonu 2024 ne zaman, saat kaçta?
20.04.2024 Gündem
Çanakkale Destanı 109 yaşında! Ziyaretçi akını
Çanakkale Destanı 109 yaşında! Ziyaretçi akını 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 109. yıldönümünü coşkuyla kutluyoruz. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Çanakkale’yi geçilmez kılan tüm kahramanlarımız minnetle anılırken törenlerin bu yılki teması ‘Bizim Çanakkale’ olacak.
18.03.2024 Gündem
AK Parti İBB Başkan adayı Kurum: İstanbul afetlere hazır hale gelmiş olacak
AK Parti İBB Başkan adayı Kurum: İstanbul afetlere hazır hale gelmiş olacak AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum Beyoğlu'nda Okmeydanı 3 bin 550 Ada Kentsel Dönüşüm alanını ziyaret etti. Kurum, "Biz afetlere hazır dirençli bir İstanbul'umuz için çalışmalarımızı üç temel madde üzerinde toparlamış olduk ve burada birincisi İstanbul'u öncelikle afet öncesi ve afet anına hazırlayacağız öncesi için hem de afet anında yapacaklarımız için 39 ilçemizde 964 mahallemizde ama toplanma alanlarıyla ama helikopter pistleriyle ama itfaiyenin güçlendirilmesiyle ama arama kurtarma ekiplerimizin arttırılmasıyla milletimizi bir kere olası afetlere hazır hale getireceğiz" dedi.
18.01.2024 Gündem
Murat Kurum: Bizi şantiyelerde milletimizin sorunlarının çözüldüğü alanlarda göreceksiniz
Murat Kurum: Bizi şantiyelerde milletimizin sorunlarının çözüldüğü alanlarda göreceksiniz  AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum Beyoğlu'nda Okmeydanı 3 BİN 550 Ada Kentsel Dönüşüm alanını ziyaret etti. Kurum, "Bizi şantiyelerde göreceksiniz. Milletimizin sorunlarının çözüldüğü alanlarda göreceksiniz ve inşallah ben bu motivasyonla, bu huzurla, bu mutlulukla görevimi İstanbullular adına yapmış olacağım" dedi.
18.01.2024 Gündem
Eminönü’ne girişler artık ücretli olacak! Türkiye'de bir ilk olacak
Eminönü’ne girişler artık ücretli olacak! Türkiye'de bir ilk olacak İstanbul’un trafik yoğunluğunu azaltmayı hedefleyen, insan ve çevre odaklı “İstanbul Sürdürülebilir Kentsel Ulaşım Planı”nın (SKUP) tanıtımı dün yapıldı.
13.12.2023 Gündem
Diego Simeone ve ailesinin İstanbul turu
Diego Simeone ve ailesinin İstanbul turu İspanyol ekibi Atletico Madrid’in teknik direktörü Diego Simeone, ailesiyle İstanbul tatiline devam ediyor. Ünlü teknik adam önceki gün eşi Carla Pereyra ve çocuklarıyla birlikte Tarihi Yarımada’yı gezdi.
18.10.2023 Magazin
Icardi'nin eşi Wanda Nara İstanbul'u gezdi! Ayasofya önünde poz...
Icardi'nin eşi Wanda Nara İstanbul'u gezdi! Ayasofya önünde poz... Galatasaray'ın Arjantinli yıldız oyuncusu Mauro Icardi'nin eşi ve menajeri Wanda Nara, geçtiğimiz ay yaptığı İstanbul turunu yineledi. Tarihi Yarımada'yı ailesiyle gezen Nara, Ayasofya Camii'nin önünde poz verdi.
18.09.2023 Magazin
Park et devam et uygulaması nedir? Yenikapı Otopark Alanı park et, devam et ne iş yarar?
Park et devam et uygulaması nedir? Yenikapı Otopark Alanı park et, devam et ne iş yarar? İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Tarihi Yarımada'ya araç girişini azaltmak için "Park et, devam et" uygulamasını başlatıyor. Buğra Gökce, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, aracını Yenikapı otopark alanına park edenlerin, ring hattının ücretsiz kullanabileceğini belirtti.
12.08.2023 Gündem
İstanbul'da atık deposunda yangın! Yükselen dumanlar çok sayıda noktadan görüldü
İstanbul'da atık deposunda yangın! Yükselen dumanlar çok sayıda noktadan görüldü İstanbul Fatih'te kağıt ve plastik atıkların bulunduğu depoda yangın çıktı. Yükselen dumanlar Tarihi Yarımada'da birçok noktadan görüntülendi.
26.06.2023 Yaşam
İstanbul'da 5 ilçe risk altında! Prof. Dr. Naci Görür: Zemini iyi durumda değil
İstanbul'da 5 ilçe risk altında! Prof. Dr. Naci Görür: Zemini iyi durumda değil İstanbul beklenen depremle ilgili İBB tarafından yapılan çalışmalarda en çok riskli yapının Büyükçekmece, Küçükçekmece ve Esenyurt'a olduğu belirlendi. Raporu değerlendiren Bilim Akademisi Üyesi Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür , "İstanbul'da binaların yüzde 10'u çok ağır hasar alacak. Avrupa yakası, zemin itibarıyla, jeolojik formasyon itibariyle, deprem kaynağı ile olan ilişkisine göre, Asya yakasından daha fazla zarar görecek. İstanbul'da deprem gözetildiği zaman en fazla dikkat edilecek ilçeler arasında Büyükçekmece, Küçükçekmece, Esenyurt, Tarihi Yarımada Fatih, Zeytinburnu. Çünkü bu bölgelerde zemin, göreceli olarak iyi durumda değil" dedi.
23.06.2023 Gündem
Alanya Kalesi'nde büyük keşif sert dalgalarla ortaya çıktı
Alanya Kalesi'nde büyük keşif sert dalgalarla ortaya çıktı Helenistik dönemde inşa edilen ve 1221'de kenti fetheden Selçukluların yeniden inşa ettiği Alanya Kalesi'nde, Kızılkule önündeki sahilde, bu yıl sert geçen kış ve oluşturduğu dalgalar ilginç bir keşfe yol açtı. Kazı Başkanı Prof. Dr. Osman Eravşar, "Bu sene şiddetli bir kış geçirdik ve dalgalar şanslı bir veriyi ortaya çıkardı. Kızılkule'nin önünde yosunlar ve kumulların altında olan Roma dönemine ait bir tersane, gemi çekek yerinin varlığı ortaya çıkartıldı" dedi.
17.10.2022 Yaşam
Tarihi Yarımada'ya fiber internet...
Tarihi Yarımada'ya fiber internet... Türk Telekom, İstanbul'un en eski yerleşim yerleri olan Eminönü, Beyazıt, Fener, Sirkeci ve Sultanahmet'i kapsayan Tarihi Yarımada'nın tamamını fiberleştirdi.
28.07.2022 Bilim ve Teknoloji
Beyazıt Meydanı'nda 'taşlar hatalı döşendi' iddiası! Çalışma başlatıldı
Beyazıt Meydanı'nda 'taşlar hatalı döşendi' iddiası! Çalışma başlatıldı Beyazıt Meydanı yenileme projesi kapsamında yerlere döşenen taşlar, iddiaya göre hatalı olduğu için tıraşlama çalışması başladı. 
6.07.2022 Gündem
Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu finali ne zaman, nerede yapılacak? İBB trafiğe kapalı olacak yolları duyurdu!
Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu finali ne zaman, nerede yapılacak? İBB trafiğe kapalı olacak yolları duyurdu! İstanbul, 57. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’nun final etabına ev sahipliği yapacak. 10 Nisan’da Bodrum’dan yola çıkan bisikletliler, 17 Nisan Pazar günü İstanbul’da pedal çevirecek. İBB, ülke sporunun tanıtımı için önem taşıyan organizasyona en üst düzeyde destek verecek. İBB 17 Nisan Pazar günü kapalı olacak yollar ve alternatif güzergahları duyurdu. İşte İstanbul’da kapalı olacak yollar ve açık olan güzergahlar…
13.04.2022 Gündem
Beşiktaş'ta yolun karşısına geçmeye çalışan kadına motosiklet çarptı
Beşiktaş'ta yolun karşısına geçmeye çalışan kadına motosiklet çarptı Beşiktaş'ta yolun karşısına geçmeye çalışan bir kadına, motosiklet çarptı. Kazada, motosikletin çarptığı kadın ve sürücü yaralandı.
27.03.2022 Yaşam
Tarihi Yarımada'da koşulacak maraton öncesi bazı yollar trafiğe kapatıldı
Tarihi Yarımada'da koşulacak maraton öncesi bazı yollar trafiğe kapatıldı İstanbul Tarihi Yarımada'da koşulacak maraton öncesi Ayvansaray-Yenikapı Sahil yolu çift yönlü trafiğe kapatıldı.
27.03.2022 Gündem
İstanbulkart fırsatçılığı! 'Para kazanıyorum..'
İstanbulkart fırsatçılığı! 'Para kazanıyorum..' İstanbul'da toplu ulaşımı kullanmak isteyen turistlere HES kodu yüklenmiş İstanbulkart satan ya da geçmesi için yerine turnikeye kart basan bazı kişilerin para aldığı görüldü. Kart almak isteyenlere yardım ettiğini öne süren ve turistlere yardım etmek için bu işi yaptığını iddia eden bir satıcı ise "2 lira kazanıyorum, para kazanıyorum sadece." dedi.
18.09.2021 Gündem
İSKİ kazısında tarihi keşif
İSKİ kazısında tarihi keşif Fatih Unkapanı'nda her gün binlerce aracın geçtiği yolda İSKİ'nin yaptığı kazı çalışmaları sırasında 5'inci yüzyıla ait Bizans dönemi kalıntıları bulundu. İstanbul Arkeoloji Müzeleri arkeologları tarafından yapılan incelemelerde kalıntıların 6 metre yüksekliğinde ve 2 metre kalınlığında Haliç Surları uzantıları olduğu belirlendi. İstanbul Arkeoloji Müzeleri Müdürü Rahmi Asal, "İncelemeler yaparken duvarın çok iyi korunduğunu fark ettik. Kalıntı için en son yaptığımız kurul toplantısında gereken bütün rölöve ve restorasyon çalışmalarının yapılması için karar aldık" dedi. Kalıntıların bulunduğu bölge havadan görüntülendi.
11.09.2021 Bilim ve Teknoloji
İSKİ kazısında tarihi keşif
İSKİ kazısında tarihi keşif Fatih Unkapanı'nda her gün binlerce aracın geçtiği yolda İSKİ'nin yaptığı kazı çalışmaları sırasında 5'inci yüzyıla ait Bizans dönemi kalıntıları bulundu. İstanbul Arkeoloji Müzeleri arkeologları tarafından yapılan incelemelerde kalıntıların 6 metre yüksekliğinde ve 2 metre kalınlığında Haliç Surları uzantıları olduğu belirlendi. İstanbul Arkeoloji Müzeleri Müdürü Rahmi Asal, "İncelemeler yaparken duvarın çok iyi korunduğunu fark ettik. Kalıntı için en son yaptığımız kurul toplantısında gereken bütün rölöve ve restorasyon çalışmalarının yapılması için karar aldık" dedi. Kalıntıların bulunduğu bölge havadan görüntülendi.
11.09.2021 Yaşam
HES kodu fırsatçılığı! Para karşılığında satıyorlar
HES kodu fırsatçılığı! Para karşılığında satıyorlar Tarihi Yarımada'da HES kodu fırsatçılarının sayısı arttı. Fırsatçılar, turistlere para karşılığında HES kodu alıyor. HES kodu fırsatçılığı yapanlardan biri, "Turistin içinden geldiği için para veriyor" şeklinde kendini savundu. Turistler ise, "HES kodunu İstanbulkart'a işletmek için 100-150 lira istiyorlar" dedi.
12.07.2021 Gündem
Tarihi Yarımada'da N Kolay İstanbul Yarı Maratonu!
Tarihi Yarımada'da N Kolay İstanbul Yarı Maratonu! N Kolay İstanbul Yarı Maratonu'nda kadınlarda birinci olan Kenyalı atlet Ruth Chepngetich, 1.04.01'lik derecesiyle dünya rekoru kırdı.
4.04.2021 Spor
İstanbul Yarı Maratonu'nda dünya rekoru kırıldı!
İstanbul Yarı Maratonu'nda dünya rekoru kırıldı! N Kolay İstanbul Yarı Maratonu'nda kadınlarda birinci olan Kenyalı atlet Ruth Chepngetich, 1.04.01'lik derecesiyle dünya rekoru kırdı.
10.11.2021 Diğer Sporlar
106 yıl önce yazıldı! Son Mektup
106 yıl önce yazıldı! Son Mektup Atalarımızın 106 yıl önce kahramanlık destanı yazdığı Çanakkale’den gelen son mektup yürekleri titretti. Şehit er Cebecioğlu İbrahim’in babasına Seddülbahir Cephesi’nden yazdığı mektuptaki satırları, cephede yüreklerinin vatan sevgisiyle nasıl çarptığını ve aile özlemlerini gözler önüne seriyor.
18.03.2021 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Tarihi Yarımada ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki tarihi yarımada haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.