Gazete Vatan Logo

Park et devam et uygulaması nedir? Yenikapı Otopark Alanı park et, devam et ne iş yarar?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Tarihi Yarımada'ya araç girişini azaltmak için "Park et, devam et" uygulamasını başlatıyor. Buğra Gökce, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, aracını Yenikapı otopark alanına park edenlerin, ring hattının ücretsiz kullanabileceğini belirtti.

Park et devam et uygulaması nedir? Yenikapı Otopark Alanı park et, devam et ne iş yarar?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Buğra Gökce, Tarihi Yarımada'da, 12 Ağustos'tan itibaren "Park et, devam et" uygulamasının başlayacağını açıkladı. Gökce, "Tarihi Yarımada'da park et, devam et dönemi başlıyor. Cumartesi gününden itibaren Yenikapı Otopark Alanına aracını park eden İstanbullular, yeni hizmete açtığımız ring hattı ile Tarihi Yarımada'ya ücretsiz ulaşabilecek. Hem İstanbullular kazanacak, hem de çevre kazanacak" ifadelerini kullandı. 

ALTERNATİF ULAŞIM İMKANI

Söz konusu hat üzerinde Yenikapı, Laleli, Nişanca, Beyazıt-Kapalıçarşı durakları bulunuyor. Bölgeye ulaşmak isteyen esnaf ve ticari işletmelerin müşterileri başta olmak üzere Beyazıt-Kapalıçarşı bölgesine araçla gitmek isteyen herkes için alternatif bir ulaşım imkanı sağlanıyor.

Uygulama ile Yenikapı Otopark Alanı'nda otopark ücretini İstanbulkart ile ödeyen araç sahipleri PD1 ring hattından ücretsiz yararlanacak.