Tapu Açıklama

Tapu Açıklama

Son dakika tapu açıklama haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan tapu açıklama ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını tapu açıklama haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Tapu Açıklama

haberleri sayfasında son dakika yaşanan tapu açıklama gelişmeleri de dahil olmak üzere 213 tapu açıklama haberi bulunmuştur. Tüm tapu açıklama haberleri aşağıda listelenmiştir.
Tapu sistemi ile ilgili son dakika kararı! Resmen değişti, zorunlu olacak...
Tapu sistemi ile ilgili son dakika kararı! Resmen değişti, zorunlu olacak... Tapu sistemi ile ilgili son dakika gelişmesi! Yeni karar devreye alındı, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Düzenleme milyonlarca kişiyi kapsıyor. Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü artık bu uygulamayı yapacak. Yeni yönetmeliğe göre tapu ve kadastro bilgilerinin yetkisi olmayan kişilerin eline geçmesi riskine karşı, bilgilerin kime ait olduğunun tespit edilmesini zorlaştıracak şekilde tedbir uygulanacak. Bilgiler üzerinde kısmi kimliksizleştirme veya maskeleme yapılabilecek. Tapu ve Kadastro Paylaşım Sisteminde (TAKPAS) kurum ve kişilerin almaya yetkili olduğu bilgiler paylaşılacak ve yetki dahilinde olmayan bilgilerin paylaşımı engellenecek. Elektronik ortamda yapılan işlemler ile ilgili fiziki bir belge de üretilmeyecek. Kararın detayları tek tek açıklandı. Tapu ile ilgili son gelişmeler...
8.06.2022 Ekonomi
Tapu Genel Müdürlüğü resmen duyurdu! Ev alacakları ilgilendiriyor, geçerliliği yok
Tapu Genel Müdürlüğü resmen duyurdu! Ev alacakları ilgilendiriyor, geçerliliği yok Gayrimenkul sektörü ile ilgili son dakika açıklaması! Ev alıp satacak herkesi çok yakından ilgilendiriyor. Hiçbir geçerliliği olmadığı duyuruldu. Pandemi sonrası kendi evini yapmak isteyenlerin arsa alımına yöneldiğini belirten Tapu ve Kadastro Genel Müdür Zeki Adlı, tarım arazilerinde mantar gibi kaçak evler türediğini, bazı uyanıkların tarım arazilerini arsa gibi satarak vatandaşı kandırdığını söyledi. Adlı, noterdeki sözleşmelerin geçerliliği olmadığını, satışların tapu müdürlüklerinde olması gerektiğini vurguladı. Yabancıya konut satışına da değinen Adlı her isteyenin gayrimenkul almasının mümkün olmadığının altını çizerek, bir kişinin Türkiye'den ev ya da arsa alması için Cumhurbaşkanlığı kararnamesinde yasaklı olmayan ülkeler listesinde yer almak gerekiyor. Örneğin Suriyeli gerçek kişiler, Türkiye’de gayrimenkul alamıyor. Çünkü yasak ülke listesindeler. Suriyeliler tüzel kişi olarak yani şirket olarak Türkiye’de yatırım yaparlarsa gayrimenkul edinebilirler ama bunun için de öncelikle bulundukları ilin valiliğine başvuruyorlar, gerekli incelemeler yapıldıktan sonra uygun görülürse satışa izin veriliyor.
18.05.2022 Ekonomi
Fiyatlar katlandı! Şehrin değeri arttı, ev almak isteyenler sıraya girdi, 500 bin TL'si olanlar...
Fiyatlar katlandı! Şehrin değeri arttı, ev almak isteyenler sıraya girdi, 500 bin TL'si olanlar... Pandemiyle birlikte İstanbulluların yöneldiği Tekirdağ’da konut satışlarında artışlar yaşanıyor. Tekirdağ'da 3 milyona kadar varan konut satışları gerçekleşiyor.
17.04.2022 Ekonomi
Tapu ile ilgili flaş karar! Reddediliyor, sakın bunu yapmayın...
Tapu ile ilgili flaş karar! Reddediliyor, sakın bunu yapmayın... Tapu ile ilgili flaş karar! Reddediliyor, sakın bunu yapmayın. Tapu iptal davasında mahkemeden 'açıklamasız dekont' kararı geldi. Mutlaka açıklama kısmını doldurun... Şükran Köseoğlu, yeğenine Ankara'dan adına ev alması için banka hesabına 129 bin TL gönderdi. Yeğeninin tapuyu daha sonra iade etmediğini iddia ederek tapu iptal ve tescil davası açtı. Mahkeme heyeti ise, banka dekontunun açıklama kısmı boş olduğu gerekçesiyle ret kararı verdi.
10.12.2021 Gündem
Tapu ile ilgili flaş gelişme! Böylesi ilk kez oluyor, ev alacaklara kötü haber
Tapu ile ilgili flaş gelişme! Böylesi ilk kez oluyor, ev alacaklara kötü haber Ev alacak herkesi çok yakından ilgilendiriyor. 'Alım zamanı' açıklamalarının ardından kötü haber geldi. Tapu ile ilgili son dakika gelişmeleri yaşanıyor. Ev sahibi olmak isteyen birçok kişi son dakika tapudan dönüyor. Gayrimenkul sektöründeki hareketlilik sürüyor. Konut fiyatlarındaki artışa rağmen yoğun talep devam ediyor. Konut sektöründe 'zam gelecek' beklentisi oluştu. Ev almayı planlayanlar kamu bankalarının faiz oranlarında indirime gitmesi ve zam iddiaları nedeni ile harekete geçti. Ancak konut satışları da bu zam beklentisi nedeniyle durdu. Mülk sahipleri evlerini zam sonrasında yeniden satışa çıkarmak için satış işlemlerini durduruyor. Pek çok kişi bu nedenle mağduriyet yaşıyor. Tüm anlaşmalar sağlanmasına rağmen ev sahiplerinin son dakika kararı nedeni ile tapudan dönen vatandaşlar ev sahibi olamıyor.
1.12.2021 Ekonomi
Turgut Altınok, Antalya’da 600 dairesi olduğu iddiaları ile ilgili belgeleriyle açıklama yaptı
Turgut Altınok, Antalya’da 600 dairesi olduğu iddiaları ile ilgili belgeleriyle açıklama yaptı Cumhur İttifakı Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Turgut Altınok, Antalya'daki 600 dairesinin olduğu iddialarına ilişkin açıklama yaptı. Altınok, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü'nden alınan resmi yazı ile cevap verdi. Altınok, 'Kimin yalancı kimin dosdoğru olduğunun belgesidir. Yavaş'ın zerre onuru varsa istifa etmesi lazım.’ dedi.
28.03.2024 Gündem
Siyasi partilerde bağış tartışması! Miktar 351 bin TL’ye kadar çıkabiliyor
Siyasi partilerde bağış tartışması! Miktar 351 bin TL’ye kadar çıkabiliyor CHP’nin il binasının alımı sırasında bir avukatlık bürosunda çekilen ve sosyal medyada paylaşılan para sayma görüntüleri siyasi partilere yapılan bağışları gündeme getirdi. Partilere yapılacak bağışın üst limitinin mevzuata göre 2024 yılı için 351 bin 134 TL olarak belirlendiği görülürken, genel merkezlerin ise bu konu ile ilgili özel web sayfaları oluşturarak, kredi kartı veya havale üzerinden 25 TL’den başlayan rakamlarda bağış kabul ettikleri ortaya çıktı. Siyasi Partiler Kanununa göre bağışın şeklinin belli olduğunu vurgulayan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, “Miktarı da bellidir. Yapılan kampanyada verilen hesap numaraları var. Bu hesap numara yatan paralar mıdır? Acaba bir başka kaynaktan mı geliyor?” derken, Hukukçu Prof. Dr. Erol Ulusoy da siyasi partilerin 5 milyon liraya kadar harcamalarını makbuz ve faturalandırmak zorunda olmadığını belirtti.
18.03.2024 Gündem
CHP'yi karıştıran video! Para sayma görüntülerinin aslı ne?
CHP'yi karıştıran video! Para sayma görüntülerinin aslı ne? CHP İstanbul İl Başkanlığı'nda milyonlarca liralık paranın sayıldığı görüntüler Türkiye gündemine oturdu. Soruşturma başlatılan görüntülere ilişkin dikkat çeken açıklamalar da geliyor.
13.03.2024 Gündem
Önce keşif yaptı sonra hastaneden 3 günlük bebeği kaçırdı! Polisteki ifadesi ortaya çıktı
Önce keşif yaptı sonra hastaneden 3 günlük bebeği kaçırdı! Polisteki ifadesi ortaya çıktı İzmir'de Suriyeli bir ailenin 3 gün önce doğan bebeğini hastaneden kaçırdığı belirlenip, gözaltına alınan S.G. (51) isimli kadın, polisteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. S.G.'nin polisteki ifadesinde, çocuk sahibi olamadığı için özlem duyup, böyle bir suç işlediğini belirtip, pişman olduğunu söylediği öğrenildi.
28.09.2023 Gündem
Türkiye ikinci kez sandık başında! Liderler oylarını kullandı
Türkiye ikinci kez sandık başında! Liderler oylarını kullandı Türkiye bugün ilk kez Cumhurbaşkanlığı seçiminde ikinci tura gidiyor. Siyasiler de vatandaşlık görevini yapıp sandık başına giderek oylarını kullandı.
28.05.2023 Gündem
Seçimin ikinci turunda hangi lider, nerede oy kullanıyor?
Seçimin ikinci turunda hangi lider, nerede oy kullanıyor? Türkiye bugün ilk kez Cumhurbaşkanlığı seçiminde ikinci tura gidiyor. Siyasiler de vatandaşlık görevini yapıp sandık başına gidiyor.
28.05.2023 Gündem
Türkevi'ne yapılan saldırıda büyük skandal ortaya çıktı! ABD'liler inkar etmedi...
Türkevi'ne yapılan saldırıda büyük skandal ortaya çıktı! ABD'liler inkar etmedi... New York Türkevi'ne yapılan saldırının ardından büyük bir skandal ortaya çıktı. Elindeki demir levyeyle başkonsolosluğa da ev sahipliği yapan binaya saldıran şahıs, güvenlik kamerası görüntülerine yansıdı. Saldırganın kimliği merak edilirken, New York polisinin karıştığı skandal pes dedirtti. New York Polis Departmanı (NYPD), Türkevi'ne levyeyle saldıran şahsın görüntülerini paylaşarak olayla ilgisi bilgisi bulunanların ihbar hattını araması çağrısında bulundu.
23.05.2023 Dünya
Konut ve arsa tapusu olan milyonları ilgilendiren 'önalım' uyarısı! 'Yetkisi yok, süresi  3 ay'
Konut ve arsa tapusu olan milyonları ilgilendiren 'önalım' uyarısı! 'Yetkisi yok, süresi 3 ay' Hisseli tapu sahiplerine, tapuda önalım hakkı için 90 gün süre tanındığı, yasal süre içerisinde başvuru yapmayanların haklarını kaybedeceği iddiaları sonrası art arda açıklama yapıldı. Konuyla ilgili haberler Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından yalanlanırken, avukatlardan paydaş ve hisse uyarısı geldi.
16.03.2023 Gündem
Kimse bilmiyor ama hepsi kimlik sayılıyor! İşlem yapılmazsa tazminat hakkı doğuyor
Kimse bilmiyor ama hepsi kimlik sayılıyor! İşlem yapılmazsa tazminat hakkı doğuyor Tapu işlemlerinden noter işlemlerine, okul kayıtlarından banka işlemlerine kadar pek çok işlem, nüfus cüzdanı olmadan da hallediliyor ama kimse bu detayları bilmiyor. Resmi işlemlerde görevliler kabul edilmiyor dese de mevzuata göre üzerinde TC kimlik numarası bulunan pek çok resmi belge nüfus cüzdanı olarak kullanılabiliyor. İlgili yönetmelik ve tüzüklerde hangi belgelerin kimlik yerine geçtiğini tek tek anlatan Avukat Cansen Erdoğan, Danıştay kararını hatırlatarak, “Belirtilen belgelerden biri ile resmi işlem yapılmaması durumunda tazminat hakkı doğuyor” dedi.
29.01.2023 Gündem
Kemal Kılıçdaroğlu'nun kardeşi Celal Kılıçdaroğlu neden öldü? Celal Kılıçdaroğlu kimdir, kaç yaşında öldü, hastalığı neydi?
Kemal Kılıçdaroğlu'nun kardeşi Celal Kılıçdaroğlu neden öldü? Celal Kılıçdaroğlu kimdir, kaç yaşında öldü, hastalığı neydi? Celal kılıçdaroğlu kimdir, neden öldü, Kemal Kılıçdaroğlu kardeşi için ne dedi? CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun kardeşi Celal Kılıçdaroğlu hayatını kaybetti. Peki, Celal Kılıçdaroğlu’nun hastalığı neydi?
19.11.2022 Gündem
Tapuda yeni dönem! Kimlik kartı eski olanlar dikkat, tüm Türkiye'de resmen başladı
Tapuda yeni dönem! Kimlik kartı eski olanlar dikkat, tüm Türkiye'de resmen başladı Tapuda yeni dönem başladı. Artık Türkiye genelinde kullanılıyor. Yüz binlerce vatandaşı yakından ilgilendiriyor. Elektronik Kimlik Doğrulama Sistemi (EKDS) devreye alındı. Peki bu sistemin vatandaşa yansıması nasıl olacak, neler değişecek? Eski kimlikle işlem yapılabilecek mi? Tapu müdürlüklerine gidecek vatandaşlar için çok önemli uyarı geldi. İşte detaylar…
8.11.2022 Gündem
Tapu ve gayrimenkul sektörü ile ilgili son dakika gelişmesi! 81 ilde başlayacak, tamamen değişiyor
Tapu ve gayrimenkul sektörü ile ilgili son dakika gelişmesi! 81 ilde başlayacak, tamamen değişiyor Tapu ve gayrimenkul sektöründe yeni dönem başlıyor. Gayrimenkul sahibi olmak isteyen herkesi çok yakından ilgilendiriyor. Ev satın alırken vatandaşların en çok kafasını kurcalayan ve tedirginliğe neden olabilecek konulardan biri güven... Bunu ortadan kaldırmak amacıyla Tapu Kadastro’da '3 boyutlu' yeni dönemin çalışmaları bu yıl başlıyor. Uygulama bütün illerde yaygınlaştırılacak. İşte tüm detaylar…
13.09.2022 Gündem
Arsa alacakları yakından ilgilendiren açıklama! Tarih verildi, KDV’den ve tapu harcından muaf olacak
Arsa alacakları yakından ilgilendiren açıklama! Tarih verildi, KDV’den ve tapu harcından muaf olacak Ev almayı düşünen son dakika açıklaması! Tarih verildi, tam 40 ilde başlıyor, KDV’den ve tapu harcından muaf olacak. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, 499 muhtelif nitelikte arsayı online olarak açık artırma ile satışa sunacak. İstanbul'da satışa sunulan arsalar ise belli oldu. Ödemeler yüzde 25 peşin, yıllık yüzde 9 fark, 24 ay vade ile yapılacak. İşte detaylar...
10.09.2022 Ekonomi
İpotekle ev karşılığı huzurevi! Tapu'dan açıklama yapıldı
İpotekle ev karşılığı huzurevi! Tapu'dan açıklama yapıldı Sahip olunan eve karşılık huzurevlerinde ölene kadar bakılmak için ipotek hakkının kullanılabileceği bildirildi.
15.07.2022 Ekonomi
Tapu ve KDV masrafı ödenmiyor! Ev-arsa alacakları yakından ilgilendiriyor! Yüzde 25 peşinat, faiz oranı...
Tapu ve KDV masrafı ödenmiyor! Ev-arsa alacakları yakından ilgilendiriyor! Yüzde 25 peşinat, faiz oranı... Ev ve arsa satışıyla ilgili önemli bir açıklama yapıldı. Tapu ve KDV masrafı ödemeden konut, arsa sahini olmak mümkün. Detaylar açıklandı. Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdürlüğü, 32 ilde 385 arsayı 14-15 Haziran tarihinde açık artırma ile satışa çıkardı. İzmir’de satışa çıkan 162 arsaya yoğun ilgi gösterildi.
9.06.2022 Ekonomi
Arsa almak isteyene büyük fırsat! Devlet satışa çıkardı! 32 ilde 385 arsa! Büyük indirim
Arsa almak isteyene büyük fırsat! Devlet satışa çıkardı! 32 ilde 385 arsa! Büyük indirim Arsa almak isteyen vatandaşlar için güzel haber geldi. Bakanlık, bu şekilde vatandaşa hem yatırım fırsatı hem de kendi konutunu inşa etme fırsatı sunuyor. Ödemede ise net yüzde 20 indirim fırsatı sunan bakanlığın, buradan elde edilen geliri Kentsel Dönüşüm ve Konut Projelerine aktararak konut sorununa da çözüm üretmesi planlanıyor. Arsalar yüzde 25 peşinat ve 24 ay vade imkânıyla satışa sunulurken, tapu ve KDV masrafından muaf olması da yatırımcıya kolaylık sağlıyor. Taşınmazların satışında sunulan vade imkânında kanuni faiz yüzde 9 ile de vade yapılması taşınmazları daha cazip hale getiriyor. Yatırım için sunulan arsalar; Adana, Adıyaman, Afyonkarahisar, Aksaray, Amasya, Ankara, Antalya, Balıkesir, Bursa, Çanakkale, Denizli, Diyarbakır, Düzce, Edirne, Eskişehir, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Karaman, Kastamonu, Kayseri, Kırşehir Kocaeli, Konya, Malatya, Mardin, Mersin, Muğla, Samsun, Tekirdağ, Van ve Yalova illerinde yer alıyor.
4.06.2022 Ekonomi
Gayrimenkul sektöründe yeni dönem! Köpük fiyatlar düşecek, ilanlar silinmeye başladı
Gayrimenkul sektöründe yeni dönem! Köpük fiyatlar düşecek, ilanlar silinmeye başladı Ev alacak ya da kiralayacak olanları doğrudan ilgilendiriyor. Konut sektöründe yeni bir dönem başlıyor. Kiralık ve satılık ev fiyatlarındaki fahiş artış ile ilgili harekete geçildi. Özellikle büyükşehitlerde en düşük kira bedeli asgari ücretle yarışır hale gelmişti. Satılık konut fiyatları ise astronomik rakamlara ulaşmıştı. Hükümet toplumun büyük kesimi ilgilendiren konu ile ilgili harekete geçti. Dijital denetim başladı. Emlak fiyatlarındaki manipülasyonu önleme amacıyla Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından yayımlanan tebliğle internet ortamında yayımlanan ilanlar takibe alındı. Düzenleme ile birlikte sitelerden günlük silinen ilan sayısı ikiye katlandı.
3.06.2022 Ekonomi
Oğlu villayı satılığa çıkarınca çılgına döndü! İlanı görenler evi almaktan vazgeçiyor: ‘Hayırsız evlat...’
Oğlu villayı satılığa çıkarınca çılgına döndü! İlanı görenler evi almaktan vazgeçiyor: ‘Hayırsız evlat...’ Tokat’ta oğluna villayı sattırmak istemeyen şahsın balkona astığı ilanı görenler evi almaktan vazgeçiyor. Pankartta yer alan “Hayırsız evlat bu villayı kesinlikle satamaz. Münazaalıdır baba oğul kavgalıdır” yazı ise dikkat çekti.
27.05.2022 Yaşam
Kredi çekmek isteyenlere müjde! Ucuz kredi geliyor, resmen belli oldu! 0,89 ve 0,99 faizli konut kredisi ve tavan fiyat uygulaması...
Kredi çekmek isteyenlere müjde! Ucuz kredi geliyor, resmen belli oldu! 0,89 ve 0,99 faizli konut kredisi ve tavan fiyat uygulaması... Ucuz konut kredisi müjdesi. Kredi çekmek isteyenleri sevindiren gelişme. Hazine ve Maliye Bakanlığı duyurdu. Ev sahibi olmak isteyen herkesi ilgilendiriyor. Yüzde 0,99 ve 0,89 faiz oranları ile konut kredisi sağlanacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın müjdesini verdiği 0.89 0.99 faizli konut kredisi paketi ile ilgili, Hazine ve Maliye Bakanlığı önemli bir bilgilendirmede bulundu. Bakanlık, konut finansmanı projesi detaylarını açıkladı ve kredi kullanım şartlarını duyurarak "Konut Finansman Paketleriyle vatandaşlarımızın konut piyasasındaki dalgalanmaların olumsuz etkilerinden korumak ve ilk konutunu alacak vatandaşlarımızın çok uygun maliyetle konut erişimlerini artırmak hedeflenmiştir" dedi. Öte yandan Fahiş kira fiyatlarının önüne geçilecek. Yol haritası belli oldu. Tavan fiyat getirilmesi de dahil farklı alternatifler gündemde. Özellikle son bir yılda kira fiyatlarındaki artış vatandaşları ekonomik olarak zorluyordu. Ortalama kira fiyatları asgari ücret ile yarışır hale geldi. Asgari ücretli ya da asgari ücrete yakın ücret alan ve kiralık evde yaşayan vatandaşlar kiralardaki bu astronomik artışın önüne geçilmesini bekliyordu. Hükümet kira fiyatlarındaki artışı önlemek için çalışmalara başladı. Peki Düşük Faizli Konut Kredisi Nasıl Alınır, Şartları Neler? Kimler Düşük Faizli Konut Kredisi Alabilir? 0.89, 0.99 Faizli Konut Kredisi Ne Zaman Verilecek? 0.89, 0.99 Faizli Konut Kredisi Şartları Nedir, Hangi Bankalar Verecek? İşte son dakika haberinin detayları.
22.05.2022 Ekonomi
Konut kredisinde yeni dönem! 0,89 ve 0,99 faizli kredi şartları resmen duyuruldu, kuruşu kuruşuna hesaplandı, yeni detaylar...
Konut kredisinde yeni dönem! 0,89 ve 0,99 faizli kredi şartları resmen duyuruldu, kuruşu kuruşuna hesaplandı, yeni detaylar... Son dakika 0,89 ve 0,99 faizli konut kredisi... Yeni açıklama geldi. Bakanlık tüm şartları tek tek duyurdu ve belli oldu. Ev sahibi olmak isteyenler için 0,89 ve 0,99 faiz oranlı kredi paketleri açıklanmıştı. Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan yeni açıklama geldi. 'İlk evim konut finansman desteği' ve 'Genişletilmiş konut finansman desteği' kullandırım şartları duyuruldu. Bakanlık, "Konut Finansman Paketleriyle vatandaşlarımızın konut piyasasındaki dalgalanmaların olumsuz etkilerinden korumak ve ilk konutunu alacak vatandaşlarımızın çok uygun maliyetle konut erişimlerini artırmak hedeflenmiştir. Bu kapsamda konut sahibi olmayan vatandaşlarımızın ilgili paketlerden faydalanmaları amacıyla kullandırım esasları belirlendi" dedi. Aynı zamanda çekilecek krediye göre aylık ve toplam geri ödeme miktarlarıyla beraber yeni hesaplar da tablo ile paylaşıldı. 120 ay vade ile kredi çekecek kişi, tutara göre ne kadar geri ödeyecek, taksitler ne kadar olacak? İşte son dakika kredi açıklamaları ve 0.89 ve 0.99 konut kredisi hesabı...
21.05.2022 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Tapu Açıklama ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki tapu açıklama haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.