Gazete Vatan Logo

Seçimin ikinci turunda hangi lider, nerede oy kullanıyor?

Türkiye bugün ilk kez Cumhurbaşkanlığı seçiminde ikinci tura gidiyor. Siyasiler de vatandaşlık görevini yapıp sandık başına gidiyor.

Seçimin ikinci turunda hangi lider, nerede oy kullanıyor?

Türkiye, Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turu için bugün sandık başında olacak. Siyasiler de okullara gelerek oylarını kullanmaya başladı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN İSTANBUL'DA OY KULLANACAK

Cumhurbaşkanı Erdoğan her seçimde olduğu gibi İstanbul'da Üsküdar'daki Saffet Çebi Ortaokulu'nda oy verecek.

KILIÇDAROĞLU ANKARA'DA OY KULLANACAK

Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise Ankara'da Arjantin İlkokulu'nda oyunu kullanacak.

BAHÇELİ OYUNU ANKARA'DA KULLANDI

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Ankara'da Anıttepe İlkokulu'nda oyunu kullandı.

MERAL AKŞENER OYUNU KULLANDI

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Cumhurbaşkanlığı 2. tur seçimi için Üsküdar Beylerbeyi'ndeki Hacı Sabancı Anadolu Lisesi’nde oyunu kullandı. Akşener, saat 10.00 sıralarında 2127 numaralı sandıkta oyunu kullandı. Akşener oyunu sandığa atarken, “Hayırlı olsun“ dedi. Okul çıkışında Meral Akşener açıklama yaptı.



Akşener, “Oylarımızı kullandık çok önemli bir seçimin ikinci safhasında. Hepiniz için, hepimiz için önemli. Özellikle gençlerin geleceği açısından çok önemli bir seçimin  bu safhasında oylarımızı kullandık. İnşallah ülkemize, milletimize hayırlı olur. Hayırlara vesile olur. Allah inşallah gönlümüzdekini nasip eder" dedi. Akşener, seçim sürecini Ankara’da takip edeceğini söyledi.

Haberin Devamı

ALİ BABACAN OYUNU KULLANDI

Ali Babacan, eşi Ülkü Zeynep Babacan ile Çankaya Türkiye Emlak Bankası Ortaokulu'nda 4572 numaralı sandıkta oy kullandı. Babacan, Türkiye'de seçimlere katılım oranının Avrupa ve dünya ortalamalarının üzerine olduğunu belirterek, "Bu seçimde vatandaşlara çağrım; mutlaka sandığa gitmeleri, mutlaka ülkemizin yarınlarını şekillendirecek o çok kıymetli tercihlerini sandık başında yapmaları. 14 Mayıs, gerçekten huzur ve sükunet içinde geçen bir seçimdi. Umarız, 28 Mayıs seçimleri de sükunet içinde geçer. Seçim sürecinin şeffaf, adil ve hakkaniyetli olmasının demokrasimiz için son derece büyük önemi var. Bütün vatandaşlarımızın kalbinin, gönlünün rahat edeceği, güveneceği bir sonucu hep beraber görürüz umarım. Sandık sonuç tutanakları tamamlanıp, o tutanaklar imzaya bağlanıp, zarfla sağlam bir şekilde çuvallara konuluncaya kadar da bütün sandık görevlilerimizin işlerinin başında olmasını özellikle rica ediyorum. Bazen akşam saatlerinde çabuk ayrılma oluyor. Bunun böyle olmaması, sonuna kadar işin başında olmaları son derece önemli olacak" diye konuştu.

Haberin Devamı



Sandık sonuç tutanağını 'seçimin tapusu' olduğunu belirten Babacan, "Her sandıkla tutanak imzalandığı zaman yaklaşık 200 bin sandıkta 200 bin tapu olmuş oluyor. İtirazlar da olsa nihayetinde dönüp dolaşıyor ve o tapuya bakılıyor. Bu da son derece önemli olacak. Ümit ediyorum bu seçimler ülkemiz için demokrasinin daha da ilerlemesine vesile olur. Demokrasi çok kıymetli bir değer" dedi.

Babacan, seçim sonuçlarını nerede takip edeceği sorusuna "Genel başkanlar olarak sandık başında olmamızın çok doğru olmadığı ile ilgili tecrübelerimiz var. Bilinen insanlar olduğumuz için sandık başında olmamız ‘oy tercihlerini etkilemek’ gibi anlaşılıyor. Dolayısıyla biz Ankara'da bulunan 25 ilçe teşkilatımızı okul binalarında görevlendirdik. CHP'nin 'sandık güvenlik sistemi' var, ona arkadaşlarımızı yazdırdık. Ortak havuza yaklaşık 48 bin isim verdik. 1166 da avukat ismi verdik. Bütün sandıklarda 6 partinin ortak güvenlik sistemi çalışacak. Ben de akşam saat 17.00-18.00'den itibaren genel merkezimizde olacağım. Seçim sonuçlarını arkadaşlarımızla beraber takip edeceğiz" ifadelerini kullandı. 

Haberin Devamı

DESTİCİ İSTANBUL'DA, ERBAKAN ANKARA'DA OY KULLANACAK

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici İstanbul'da, Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan ise Ankara'da oy verecek.

DAVUTOĞLU İSTANBUL'DA

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ise İstanbul'da oyunu kullanacak.

UYSAL MEMLEKETİ AFYONKARAHİSAR'DA OY KULLANACAK

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal ise memleketi Afyonkarahisar'da Oy verecek.