Süper Güç

Süper Güç

Son dakika süper güç haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan süper güç ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını süper güç haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Süper Güç

haberleri sayfasında son dakika yaşanan süper güç gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.149 süper güç haberi bulunmuştur. Tüm süper güç haberleri aşağıda listelenmiştir.
Hava savunma sistemi nasıl çalışıyor? Hava savunma sistemi olan ülkeler hangileri, Türkiye’de var mı?
Hava savunma sistemi nasıl çalışıyor? Hava savunma sistemi olan ülkeler hangileri, Türkiye’de var mı? İran, İsrail'e yaklaşık 290 füze ve kamikaze İHA ile saldırdı. İsrail'in hava savunma sistemleri çoğu saldırıyı önledi. Bu gelişmenin ardından Hava Savunma Sisteminin nasıl çalıştığı, hangi ülkelerde olduğu ve Türkiye’de olup olmadığına yönelik araştırmalar arttı.
14.04.2024 Gündem
MHP lideri Bahçeli'den AYM'ye sert tepki! 'Milli güvenlik sorunudur'
MHP lideri Bahçeli'den AYM'ye sert tepki! 'Milli güvenlik sorunudur' MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, MHP'nin kuruluşunun 55'inci yılının kutlama programında açıklamalarda bulundu. Anayasa Mahkemesi'ne tepki gösteren Bahçeli, "AYM adalet ilkelerine savaş açmıştır. Teröristin hakkı mı olur? Teröre hak mı verilir? Neyin dayatmasını yapıyor, kimlere mesaj ulaştırmaya çalışıyorsunuz? AYM artık milli güvenlik sorunudur. Böyle gidemez. Böyle bir mahkeme yapısı Türkiye'de yüksek yargı organları arasında yer almamalıdır. " dedi.
9.02.2024 Gündem
Bahçeli'den yerel seçim mesajı: Pazarlık yoktur, hedefimiz aynıdır
Bahçeli'den yerel seçim mesajı: Pazarlık yoktur, hedefimiz aynıdır MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli partisinin il başkanları toplantısı programında konuştu. MHP lideri Devlet Bahçeli "Cumhur İttifakı kararını vermiş, mutlaka mutabakata varmış, 31 Mart için yola koyulmuştur. AK Parti'yle çözemeyeceğimiz bir mesele olmayacaktır" dedi.
16.12.2023 Gündem
Bahçeli: Zilletin izini silip atmak için bir saniye yerimizde durmayacağız
Bahçeli: Zilletin izini silip atmak için bir saniye yerimizde durmayacağız  MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "31 Mart 2024 tarihinde yapılacak Mahalli İdareler Seçimlerinde yüksek bir başarıya ulaşmak ve zilletin izini tamamen silip atmak için yerimizde bir saniye durmayacağız" dedi. 
31.08.2023 Gündem
MHP lideri Bahçeli: Namussuz montajcılar, özel hayat cellatları işbaşındadır
MHP lideri Bahçeli: Namussuz montajcılar, özel hayat cellatları işbaşındadır MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “Son günlerde 14 Mayıs’ı kundaklamak için karanlık eller devrededir. Namussuz montajcılar, özel hayat cellatları işbaşındadır. Azgınlaşmış Türk düşmanları 14 Mayıs’ta Cumhur İttifakı’nın mukadder zaferini gölgelemek amacıyla alçakça kurgu ve kumpas peşindedir. Ancak ne yapsalar boş, hangi iftirayı atsalar boşuna, milletin iradesine ket vuramayacaklar, Türkiye’nin hızını kesemeyecekler, Türk milletinin zaferini önleyemeyecekler” dedi.
11.05.2023 Gündem
MHP lideri Bahçeli: Kimse millet iradesine zincir vuramaz
MHP lideri Bahçeli: Kimse millet iradesine zincir vuramaz MHP lideri Bahçeli, Batı medyasının manşetlerine tepki göstererek, 'Batı 14 Mayıs seçimlerinde zillet ittifakından yana tarafını ortaya koymuştur. Hiç kimse milletimizin iradesine zincir vuramaz.' ifadelerini kullandı.
10.05.2023 Gündem
Zaman yolcusu 'bu 5 tarihi not edin' diyerek duyurdu! İnsanların süper güçleri olacak
Zaman yolcusu 'bu 5 tarihi not edin' diyerek duyurdu! İnsanların süper güçleri olacak Sosyal medyada yaptığı paylaşımlarda 2858 yılından geldiğini iddia eden bir kişi, 2023 yılında yaşanacak şaşırtıcı olaylardan bahsetti; kehanetleriyle şaşkına çevirdi. En dikkat çekenlerden birisi de süper güç sahibi olacak insanlardı. Kullanıcıların bazıları “Umarım süper güç kazananlardan biri ben olurum” şeklinde yorum yaptı. İşte detaylar...
28.01.2023 Dünya
BAYKAR Teknoloji Genel Müdürü Bayraktar: Böyle iftiralar ile karşılaşacağımızı beklemezdik
BAYKAR Teknoloji Genel Müdürü Bayraktar: Böyle iftiralar ile karşılaşacağımızı beklemezdik BAYKAR Teknoloji Genel Müdürü Haluk Bayraktar, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’ın devletin sadece BAYKAR’a destek verdiği ve BAYKAR’ın rekabetten korktuğu iddialarına bir canlı yayın programında cevap verdi. Bayraktar, konuya ilişkin, “11 yıl bakanlık yapmış bir insan ‘rekabet yok’ diyebilir mi? Şunu mu istiyorlar İsrail’e bağımlı mı olalım? Tamam, duyarsız olabilir, ilgisiz olabilir ama böyle iftiralar ile karşılaşacağımızı beklemezdik” ifadelerini kullandı.
16.01.2023 Ekonomi
1962’de Rusya’da ne oldu, 1962 füze krizi nedir? Polonya'ya füze düştü!
1962’de Rusya’da ne oldu, 1962 füze krizi nedir? Polonya'ya füze düştü! Polonya'nın Ukrayna sınırında yer alan köye füze düştü ve iki kişi hayatını kaybetti. Saldırının Rusya tarafından gerçekleştirildiği öne sürülürken, Moskova söz konusu iddiaları yalanladı. Rus Devleti'nin yayın organı Russia Today (RT) Genel Yayın Yönetmeni Margarita Simonyan ise Polonya ile olan 'füze krizi' üzerinden 1962'de ABD ile Rusya arasında yaşanan 'füze krizine' gönderme yaptı. Simonyan'ın paylaşımı sosyal medyanın gündemine düşerken, vatandaşlar 1962'de ne oldu, 1962 füze krizi nedir? 1962 Rusya’da olan füze krizinin detayları…
16.11.2022 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Putin'i nasıl ikna etti? İbrahim Kalın krizi çözen görüşmeyi CNN Türk'te anlattı
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Putin'i nasıl ikna etti? İbrahim Kalın krizi çözen görüşmeyi CNN Türk'te anlattı Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın CNN TÜRK'te Gece Görüşü programında gündeme dair merak edilen soruları yanıtladı. Kalın, Rusya ve Ukrayna savaşı devam ettiği sürece nükleer tehdidin de var olacağını söyledi.
3.11.2022 Siyaset
Büyüleyici şık tasarımıyla dikkat çeken Oppo A96 tanıtıldı
Büyüleyici şık tasarımıyla dikkat çeken Oppo A96 tanıtıldı Çizilmelere ve parmak izine karşı dayanıklı OPPO Glow Design ile birlikte gelen OPPO A96, 5000mAh pil kapasitesi ve 33W SUPERVOOC hızlı şarj özellikleriyle dikkat çekerken, 6,59 inç ve 90Hz Zengin Renkli Delikli Ekran, sürükleyici bir görüntüleme deneyimi sunuyor.
3.10.2022 Advertorial
Almanya Başbakanı Scholz: Rusya'nın dikte ettiği hiçbir barışı ve hiçbir sahte referandumu kabul etmeyeceğiz
Almanya Başbakanı Scholz: Rusya'nın dikte ettiği hiçbir barışı ve hiçbir sahte referandumu kabul etmeyeceğiz Almanya Başbakanı Olaf Scholz, ABD’nin New York kentinde düzenlenen Birleşmiş Milletler 77. Genel Kurulu'nun 2. gününde yaptığı konuşmada, "Rusya'nın dikte ettiği hiçbir barışı ve hiçbir sahte referandumu kabul etmeyeceğiz" dedi.
21.09.2022 Dünya
MHP Genel Başkanı Bahçeli: 2023’te adayımız belli, kararımız nettir
MHP Genel Başkanı Bahçeli: 2023’te adayımız belli, kararımız nettir MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 2023’te yapılacak olan Cumhurbaşkanı ve Milletvekili Genel Seçimleri çalışmaları kapsamında ilk mitingini “2023’e Doğru: Aday Belli, Karar Net” temasıyla Sivas’ta başlattı. Bahçeli Sivas'taki konuşmasında, "Derdimiz milli bekâmız ve egemenlik hakkımızdır." ifadelerini kullandı.
4.09.2022 Siyaset
Cumhurbaşkanı Erdoğan canlı yayında duyurdu! Süper güçlerden Türkiye'ye ortak yatırım teklifi
Cumhurbaşkanı Erdoğan canlı yayında duyurdu! Süper güçlerden Türkiye'ye ortak yatırım teklifi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gebze Bilişim Vadisi'ndeki ödül töreninde konuştu. Erdoğan, "Ekonomik büyümesini istikrarlı olarak sürdüren sayılı ülkeler arasındayız. Geçtiğimiz yıl kaydettiğimiz yüzde 11 büyümeyle G-20 ülkeleri içinde ilk sıraya yerleştik." dedi. Erdoğan, süper güç ülkelerin SİHA konusunda Türkiye'ye ortak yatırım teklifi yaptıklarını söyledi.
6.08.2022 Siyaset
Bakan Karaismailoğlu açıkladı! Yıllık 8 milyon lira tasarruf sağlanacak
Bakan Karaismailoğlu açıkladı! Yıllık 8 milyon lira tasarruf sağlanacak Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Bilecik girişi köprülü kavşağın açılışını yaptı. Karaismailoğlu, köprülü kavşak ile zamandan 7, akaryakıttan 1 milyon olmak üzere yıllık 8 milyon lira tasarruf sağlanacağını söyledi.
4.07.2022 Ekonomi
Bakan Karaismailoğlu: 2053'e kadar 198 milyar dolarlık yatırım planlıyoruz
Bakan Karaismailoğlu: 2053'e kadar 198 milyar dolarlık yatırım planlıyoruz Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, ülkenin üç kıtayı birbirine bağlayan, iki önemli deniz havzasının ortasında, çok değerli jeostratejik ve jeopolitik konuma sahip olduğunu belirtti. Karaismailoğlu, "2002'den bu yana ulaştırma ve altyapıya gerçekleştirdiğimiz 183 milyar dolarlık yatırım ile bu konumumuzun fırsatlarını ortaya çıkardık. 2053 yılına kadar 198 milyar dolarlık yatırım daha planlıyoruz" dedi. 
30.06.2022 Ekonomi
İbrahim Kalın duyurdu! Türkiye, kritik dörtlü zirveye katılacak
İbrahim Kalın duyurdu! Türkiye, kritik dörtlü zirveye katılacak Son dakika gelişmesi... Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, katıldığı canlı yayında gündeme ilişkin soruları yanıtladı. İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyeliğine dair önemli ifadeler kullanan Kalın, "Biz İsveç ve Finlandiyalı muhataplarımızla iki toplantı yaptık. Ankara ve Brüksel'de. Dün Cumhurbaşkanımızın NATO Genel Sekreteri ile yaptığı telefon görüşmesiyle binaen biz Sedat Bey'le yarın Brüksel'e gidiyoruz. Bize göre müzakere ettiğimiz konuları bir yere getirdik. Buradan geri adım atmamız mümkün değil. Oradan Madrid'e geçeceğiz. Salı günü NATO Genel Sekreteri'nin ricası üzerine Cumhurbaşkanımızın katılımı üzerine Türkiye, NATO, İsveç ve Finlandiya zirvesi yapılacak. NATO zirvesinden önce bu zirve olacak. Bu zirveye katılmak pozisyonumuzdan geri adım atacağımız anlamına gelmiyor." dedi. İşte tüm detaylar...
26.06.2022 Siyaset
Halkalı- Kapıkule Demir Yolu Hattı Projesi'nde raylara ilk kaynak törenle yapıldı
Halkalı- Kapıkule Demir Yolu Hattı Projesi'nde raylara ilk kaynak törenle yapıldı Halkalı-Kapıkule Demir Yolu Hattı Projesi'nde raylara ilk kaynak Edirne'nin Havsa ilçesinde törenle yapıldı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, "Projemiz tamamlandığında, Halkalı-Kapıkule arasında 229 kilometrelik güzergahta çift hatlı, 200 kilometre/saat hızında, yolcu ve yük taşımak mümkün olacaktır. Bulgaristan, Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ ile İstanbul'u hızlı tren ağına bağlayacak proje hizmete alındığında, Halkalı-Kapıkule arası trenle seyahat süresi 4 saatten 1 saat 36 dakikaya, yük taşıma süresi 6,5 saatten 3 saat 6 dakikaya düşecek" dedi. AB Komisyonu Avrupa Genişleme ve Komşuluk Genel Müdürlüğü Türkiye'den Sorumlu Müdürü Henrike Trautmann ise projenin dünyadaki en büyük Avrupa Birliği projesi olduğunu söyledi.
8.06.2022 Ekonomi
Bakan Kurum müjdeyi duyurdu: Yıl içinde hizmete sunulacak
Bakan Kurum müjdeyi duyurdu: Yıl içinde hizmete sunulacak Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Ankara’nın Gölbaşı ilçesinde düzenlenen iftar programına katılarak Gölbaşı için yeni müjdeler verdi. İlçe sınırları içinde ikinci millet bahçesini yıl içinde tamamlayacaklarını belirten Bakan Kurum, “Ankara’mızın merkezinde 109 bin metrekarelik alanda Saraçoğlu projesini kazandıracağız.” dedi. Altındağ Belediye binasının yıkılarak yerine meydan yapılacağını ve yıl içinde Ankaralıların hizmetine sunulacağını bildiren Kurum, Gölbaşı için kurdukları ve hayata geçirmeyi planladıkları hayali de açıkladı.
16.04.2022 Ekonomi
Ulaştırma ve Alt yapı Bakanı Adil Karaismailoğlu: Bu yılki hedefimiz 250 milyar ton
Ulaştırma ve Alt yapı Bakanı Adil Karaismailoğlu: Bu yılki hedefimiz 250 milyar ton Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Türkiye’nin yeni ihracat hedeflerinin olduğunu belirterek “Ülkemizin bütün sektörlerinin alt yapılarını tamamlama yönünde büyük çalışmalarımız var” dedi. Bakan Karaismailoğlu, “Önümüzdeki yıllarda dünyanın gelişmiş en büyük 10 ekonomisi içine gireceğiz” ifadelerini kullandı.
10.04.2022 Siyaset
Bakan Karaismailoğlu: Pandemi sürecinde demiryoluna rağbet arttı
Bakan Karaismailoğlu: Pandemi sürecinde demiryoluna rağbet arttı Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, demiryollarına 271 milyar lira yatırım yaptıklarını belirterek, “Pandemi sürecinde, demiryolu taşımacılığının öneminin bir kez daha ortaya çıktığına, demiryoluna rağbetin arttığına şahit oluyoruz” dedi.
22.03.2022 Ekonomi
Kuzey Avrupa ve Baltık ülkelerinde Rusya paniği! 'Bu durum yeni bir dünya savaşı anlamına gelir...'
Kuzey Avrupa ve Baltık ülkelerinde Rusya paniği! 'Bu durum yeni bir dünya savaşı anlamına gelir...' Rusya-Ukrayna savaşı Kuzey Avrupa ve Baltık ülkelerinde son dönemde büyük bir tedirginliğe neden oldu. Peki Ukrayna işgalinden sonra Rusya'nın Baltık ve Kuzey Avrupa coğrafyasını hedef alması yakın bir gelecekte söz konusu olabilir mi? Uzmanlar, "Bu durum yeni bir dünya savaşı anlamına gelir" diyerek çarpıcı yorumlarda bulundu.
19.03.2022 Dünya
Ukrayna-Rusya savaşında nükleer savaş uyarısı! 'İntihar olur' deyip kritik detayı açıkladı
Ukrayna-Rusya savaşında nükleer savaş uyarısı! 'İntihar olur' deyip kritik detayı açıkladı Ukrayna’yı işgal eden Rusya’nın nükleer kartı masaya sürmesi ile tüm dünyayı dehşete düşürdü. Rus ordusunun Zaporijya Nükleer Santrali'ne yönelik saldırısı, nükleer yok oluş endişelerini tekrar diriltti. Çernobil faciasını akıllara getiren olayın ardından uzmanlardan nükleer savaş uyarısı art arda geldi.
6.03.2022 Gündem
“Belarus, Rusya’nın nükleer silahlarına ev sahipliği yapabilecek”
“Belarus, Rusya’nın nükleer silahlarına ev sahipliği yapabilecek” Rusya’nın Ukrayna’ya saldırıları devam ederken, Belarus’ta düzenlenen referandumla ülkeye nükleer silah konuşlandırılmasına izin verildi. Kararı değerlendiren Uluslararası İlişkiler Uzmanı Prof. Dr. Armağan Gözkaman, “1991’deki bağımsızlığından beri topraklarında nükleer silah bulundurmayı reddeden Belarus, artık Rusya’nın nükleer silahlarına ev sahipliği yapabilecek” diye konuştu.
28.02.2022 Dünya
Nükleer bomba nedir? Nükleer bombanın etkisi nedir? Nükleer bombalar ilk ne zaman kullanıldı?
Nükleer bomba nedir? Nükleer bombanın etkisi nedir? Nükleer bombalar ilk ne zaman kullanıldı? Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin emir erdi. Putin’in Rus ordusunun nükleer caydırıcı güçlerini özel savaş görevi durumuna geçirmesi emri vermesi, gözleri Rusya’nın nükleer silahları ve hipersonik füzelerine çevirdi. Pek çok kişi nükleer bombanın etkilerini ve olası sonuçlarını araştırıyor. Peki, Nükleer bomba nedir? Nükleer bombanın etkisi nedir? Nükleer bombalar ilk ne zaman kullanıldı? Nükleer bombanın etki çapı ne? Nükleer silah etkisi ne? Nükleer bombalar kullanılırsa ne olur? İşte nükleer bombanın etkilerini ve olası sonuçları…
28.02.2022 Dünya

Benzer Haber Etiketleri

Süper Güç ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki süper güç haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.