Cezası olmasına rağmen cezaevine girmemek için sürekli çocuk doğuran kadın yeniden ceza aldıSamsun’da hırsızlık suçundan çok sayıda suç kaydı bulunan ve 65 yıl 10 ay 10 gün hapis cezası olmasına rağmen cezaevine girmemek için sürekli çocuk doğurduğu iddia edilen 8 çocuk annesi kadın, hırsızlık suçundan yargılandığı davada 3 yıl 9 ay 18 gün daha hapis cezasına çarptırıldı.
10. Yargı Paketi, TBMM Adalet Komisyonunda kabul edildi
Kamuoyunda "10. Yargı Paketi" olarak bilinen Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, TBMM Adalet Komisyonunda kabul edildi.
Eski İYİ Parti ilçe başkanına silahlı saldırıda 8 sanığa 20'şer yıl hapis istemi!Antalya'nın Manavgat ilçesinde eski İYİ Parti İlçe Başkanı Hüseyin Ergen'in (35) silahlı saldırıda yaralanmasıyla ilgili otel sahibi Yahya Kurt (79) ve eski İYİ Parti Genel İdare Kurulu (GİK) üyesi olan eşi Ayşen Kurt'un (40) da aralarında olduğu 6'sı tutuklu 8 sanık hakkında iddianame hazırlandı. Sanıkların 'Tasarlayarak öldürmeye teşebbüs' suçundan ayrı ayrı 13 yıldan 20 yıla kadar hapis istemiyle toplamda 160 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edildi.
3 bakandan 'şiddetle mücadele' vurgusuAile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, 'Aile İçi ve Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele ve Değerlendirme Toplantısı'nda bir araya geldi. Toplantıda konuşan 3 bakan da kadına şiddetle mücadelenin tavizsiz sürdürüldüğünü vurguladı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Özlem Zengin’e hakaret eden sanığa cezaCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile AK Parti Tokat Milletvekili Özlem Zengin’e sosyal medya hesabından hakaret ettiği gerekçesiyle yargılanan sanık Mert Yaşar, ‘Cumhurbaşkanına hakaret’ suçundan 7 bin lira adli para cezasına çarptırılırken, ‘Kamu görevlisine hakaret’ suçundan beraatına hükmedildi.
Orman yangını soruşturmasında son dakika gelişmesi! Şok görüntülerManavgat'taki orman yangınına ilişkin soruşturmada son dakika gelişmesi! Cumhuriyet Başsavcılığı olayla ilgili inceleme başlatmıştı, şok detaylar ortaya çıktı. Cep telefonu ve sosyal medya hesaplarında yapılan incelemeler, şüpheliyi ele verdi.
Manavgat'taki yangınlarda bir kişi tutuklandıAntalya'nın Manavgat ilçesinde 28 Temmuz'da başlayan orman yangınlarıyla ilgili Manavgat Cumhuriyet Başsavcılığı'nın başlattığı soruşturma kapsamında ilçe merkezindeki yangını çıkaran C.Y. (16) tutuklandı.
4. Yargı Paketi Meclis'te kabul edildi!Kapsamlı düzenlemeler getiren 4. Yargı paketi Meclis Genel Kurulu’nda kabul edildi. Yeni yasaya göre, boşanmış eşe karşı işlenilen suçların cezası artırılıyor.
4. Yargı Paketi, TBMM Adalet Komisyonu'nda kabul edildiKamuoyunda 4. Yargı Paketi olarak bilinen Ceza Muhakemesi Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, TBMM Adalet Komisyonu'nda kabul edildi.
Cevap süresi 60 günden 30 güne iniyor! Dördüncü yargı paketi Meclis'teDördüncü yargı paketine ilişkin AK Parti'nin uzun süredir yürüttüğü çalışma tamamlandı. AK Parti Grup Başkanvekili Akbaşoğlu, paketi Meclis Başkanlığı'na sunduklarını açıkladı. Son çalışmayla pakette önemli bir değişikliğe gidilerek "ısrarlı takip" suçunun nitelikli suç kapsamına alınmasından vazgeçildi. Akbaşoğlu, "İdarenin cevap süresini 60 günden 30 güne indiriyoruz." ifadelerini kullandı.
Kadın avukata iğrenç taciz!Kocaeli’nin İzmit ilçesinde 23 yıldır avukatlık yapan 2 çocuk annesi avukat Müzeyyen Yılmaz, aylardır eski müvekkilinin tacizine maruz kaldığını, cep telefonu numarasının erotik ürün satışı yapılan iş yerlerinde dağıtıldığını söyledi. Yılmaz, “Erotik shoplara benim numaramı vermiş, mailler göndermiş, günde 30 şirket beni aradı. Ben artık telefonumu kullanamıyorum'' dedi.
Alkollü yakalanan hakim polislere saldırıp küfretti!Adana'da hakim Hayrettin Yavuz, alkollü araç kullanırken polise yakalandı. Ayakta durmakta zorlanan hakim Hayrettin Yavuz, polisleri tehdit edip ağza alınmayacak küfürler etti, polise saldırmak isterken de dengesini kaybedip yere düşerek bayıldı.
Bataklık Operasyonu'nda 34 kişi tutuklandıCumhuriyet tarihinin en büyük uyuşturucu ve suç geliri operasyonu olan "Bataklık Operasyonu"nda gözaltına alınan şüphelilerden 34'ü, tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Af yasası ne oldu, son durum ne? (CHP 90 bin mahkuma tahliye yolu açan af yasasını Anayasa Mahkemesi'ne götürdü)Ceza İnfaz düzenlemesi TBMM'de kabul edildi. KORONAVİRÜS ile mücadele kapsamında hızlandırılan ve binlerce mahkumu ilgilendiren Ceza İnfaz düzenlemesine ilişkin yasa teklifi TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildi. Tartışmalar eşliğinde kabul edilen af yasasının son durumu merak edilirken, CHP’den Af yasası’nı Anayasa Mahkemesi’ne götürdüğü haberi geldi. CHP, kamuoyunda 'af yasası' olarak bilinen ve 90 bin mahkumun cezaevlerinden tahliye olmasına neden olan ceza infaz düzenlemesini Anayasa Mahkemesi'ne götürdü...
Af yasası genişler mi? Af yasası devam ediyor mu 2020? Yeni infaz yasası son dakika gelişmeleri...Af yasası Meclis’ten geçti. Af yasası kimlere vuruyor 2020? Af yasası kimleri kapsıyor, kimleri kapsamıyor? İnfaz Yasası uyuşturucuya vuruyor mu? Af yasası tutukluları kapsar mı? Tahliyeler ne zaman başlayacak? Soruları yoğun bir şekilde soruluyor. Denetimli serbestlik uygulaması kapsamında, şüpheli, sanık ve hükümlünün takibi, rızası alınarak kendisine ait elektronik cihazlarla da yapılabilecek. Yargı personeli ile ceza infaz kurumları personeli atamalarında, hukuk fakültesi ve adalet meslek yüksekokulu mezunlarının yanı sıra meslek yüksekokullarının adalet veya ceza infaz ve güvenlik hizmetleri programı, lise veya meslek liselerinin adalet alanından mezun olanlara da öncelik tanınacak. Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu kapsamında, kaçakçılık fiiline konu eşyanın değerinin "hafif" olması halinde verilecek cezalar yarısına kadar, "pek hafif" olması halinde ise üçte birine kadar indirilecek. Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu'nda düzenlenen suçlar bakımından kovuşturma evresinde de etkin pişmanlık hükümleri uygulanacak. Peki af yasası Resmi Gazete'de yayımlandı mı, cumhurbaşkanı imzaladı mı? İşte infaz yasası son durum...
İnfaz düzenlemesi TBMM'de kabul edildiAK Parti ve MHP gruplarının ortak hazırladığı infaz düzenlemesine ilişkin kanun teklifi, TBMM Genel Kurulunda kabul edilerek yasalaştı. Kabul edilen yasa ile; yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle açık ceza infaz kurumlarında bulunan hükümlüler ile denetimli serbestlik tedbiri uygulanan hükümlüler, 31 Mayıs 2020'ye kadar izinli sayılacak. Salgının devam etmesi halinde bu süre 2 aylık sürelerle 3 kez uzatılabilecek.
Af yasası Meclis’ten geçti mi? Ceza indirimi çıktı mı? İnfaz yasasında neler var, yeni infaz yasası neler getiriyor? Af ile ilgili son durum…İnfaz düzenlemesinin ikinci bölümü TBMM Genel Kurulunda kabul edildi. Koşullu salıverilmeden yararlanabilmek için mahkumun kurumdaki infaz süresini iyi halli olarak geçirmesi gerekecek - Ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına mahkum edilmiş olanlar 30 yılını, müebbet hapis cezasına mahkum edilmiş olanlar 24 yılını, diğer süreli hapis cezalarına mahkum edilmiş olanlar cezalarının yarısını infaz kurumunda çektikleri takdirde koşullu salıverilmeden yararlanabilecek - Hükümlüler, ceza infaz kurumlarında bulunduğu tüm aşamalarda, idare ve gözlem kurulu tarafından iyi halin belirlenmesine esas olmak üzere en geç altı ayda bir değerlendirmeye tabi tutulacak - Basın İlan Kurumu aracılığıyla resmi ilan ve reklam yayınlama hakkı bulunmayan gazeteler, ceza infaz kurumuna kabul edilmeyecek.
İnfaz düzenlemesinin ikinci bölümü Meclis'te kabul edildiTBMM Genel Kurulunda, Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapan Kanun Teklifi'nin ikinci bölümünde yer alan 25 maddesi daha kabul edildi.
Burhan Kuzu'nun 5 yıla kadar hapsi istendiİranlı uyuşturucu baronu Naci Şerifi Zindaşti'nin tahliye edilmesinde adı geçen Burhan Kuzu hakkında 2 yıldan 5 yıla kadar hapis istemiyle iddianame düzenlendi.
Son dakika: İnfaz düzenlemesi Meclis'te kabul edildiAK Parti ve MHP gruplarının ortak hazırladığı Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, TBMM Adalet Komisyonunda kabul edildi.
Ve komisyonda kabul edildi! Milyonları ilgilendiriyorİçişleri Bakanlığına ilişkin yeni düzenlemeleri de içeren, Bazı Kanunlarda ve 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, İçişleri Komisyonunda kabul edildi.
Kimlik ve pasaportlarla ilgili yeni düzenleme: 3 yıl uzatılıyor...Kimlik ve pasaportlarla ilgili çok önemli düzenleme Meclis'e sunuldu. AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş, teklifin, mahkeme kararı olmaksızın ad ve soyadı değişikliği yapılabilmesi uygulamasının 3 yıl uzatılması, "gazi" ve "şehit" unvanlarının derneklerin isimlerinde izinle kullanılması, ihracatçılara verilen hususi pasaport hakkı süresinin 4 yıla çıkarılması gibi düzenlemeleri de içerdiğini bildirdi.
FETÖ'den gözaltına alınan 35 jandarma itirafçı olduFetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) Jandarma Genel Komutanlığı yapılanmasına yönelik ankesör soruşturması kapsamında gözaltına alınan 49 şüpheliden 35'i itirafçı olup örgüte ilişkin bildiklerini anlattı.