Staj Maaş

Staj Maaş

Son dakika staj maaş haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan staj maaş ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını staj maaş haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Staj Maaş

haberleri sayfasında son dakika yaşanan staj maaş gelişmeleri de dahil olmak üzere 148 staj maaş haberi bulunmuştur. Tüm staj maaş haberleri aşağıda listelenmiştir.
Devlet desteği de var, en az 2 bin 552 lira ücret alacaklar! Primi işveren ödemiyor
Devlet desteği de var, en az 2 bin 552 lira ücret alacaklar! Primi işveren ödemiyor Okullar kapanıyor, staj dönemi başlıyor. İşyerleri zorunluluğa ve devlet teşvikine rağmen stajyer almaktan kaçınıyor. 10 ve üzerinde çalışanı olan her şirket buna mecbur. Stajyerlerin alacağı ücret personel sayısı 20 ve üzeri olan işyerlerinde 2 bin 552 lira, 20’nin altında olan işyerlerinde 1.276 liranın altına düşemiyor. Peki yasalar ne diyor, devlet desteği ne kadar, emeklilikte staj sayılıyor mu? İşte detaylar...
15.06.2023 Çalışan Hakları
Her ay  1.275 TL ödeniyor! Başvurular e-Devlet'ten, son gün 31 Mart
Her ay 1.275 TL ödeniyor! Başvurular e-Devlet'ten, son gün 31 Mart Yüz binlerce kişi için geçerli. Ayda 1.275 TL ödeniyor. Başvurular 31 Mart tarihine kadar alınıyor. İsteyenler e-devlet sistemi üzerinden müracaatta bulunabiliyor. Yeni bir düzenleme üzerinde çalışılıyor. Emeklilik yaşı öne çekilecek. Sosyal Güvenlik Kurumu verilerine göre geçen yıl stajyer ve kursiyer genç sayısı 1 milyon 440 bini geçti. Staj yapan gençlerin mezun olduktan sonra işgücüne katılımı teşvik edilirken, sadece sağlık sigortası değil emeklilik sigorta priminin de başlatılması konusunda adım atılacak. Bu yıl staj yapan gençler mesleğe ilk adımda 1275 lira harçlık alırken, yirminin altında çalışanı olan işletmede bu tutarın 850 lirasını devlet karşılayacak. Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi'nce yürütülen "Ulusal Staj Programı 2022" başvuruları da 31 Mart'a kadar sürecek.
9.02.2022 Çalışma Hayatı
Bugün başlıyor! Asgari ücretin yüzde 30'u...
Bugün başlıyor! Asgari ücretin yüzde 30'u... Onlarca kişi bekliyordu. Bugün başlıyor. Her ay asgari ücretin yüzde 30'u kadar kadar ödeme yapılacak.
30.11.2020 Ekonomi
SGK primini orası ödüyor! Stajyerlerin yasal hakları ile ilgili tüm detaylar...
SGK primini orası ödüyor! Stajyerlerin yasal hakları ile ilgili tüm detaylar... Milyonlarca öğrenci okullarının son yıllarında staj yaparak hem gelecekte yapacakları meslekle ilgili deneyim kazanıyor hem de aldıkları ücretle giderlerini karşılayabiliyor. Staj döneminde öğrencilerin alacakları ücretlerde aksaklık yaşanmaması için staj ücreti zorunlu tutuluyor. Firmalarda staj yapan üniversite ve lise öğrencilerinin sigortası yapılıp maaşları da ödenmek zorunda. 2020'de stajyer ücreti 631.19 TL. Stajyerlerin primi ise SGK tarafından karşılanmıyor. Stajyer öğrencilerin prim ödemesi okulları tarafından yapılıyor.
19.02.2020 Ekonomi
İstanbullular dikkat! AKOM alarm verdi, yağmur trafiği kilitledi
İstanbullular dikkat! AKOM alarm verdi, yağmur trafiği kilitledi İstanbul Afet Koordinasyon Merkezi'nden yapılan açıklamada, İstanbul'da fırtınalı havanın yarın akşam saatlerine kadar etkili olacağını belirtilerek, fırtınaya karşı tedbirli olunması yönünde uyarıda bulunuldu. İstanbul’da bugün öğleden sonra etkisini artıran sağanak yağış trafik yoğunluğuna neden oluyor. İBB trafik haritası kırmızı ve bordoya döndü. Saat 17.15 itibarıyla trafik yoğunluğu yüzde 86'yı aştı. Mesai bitiminde trafik yoğunluğunun daha da artması bekleniyor.
22.12.2023 Gündem
Daha fazla maaş alacaklar! Yeni yılda zamla birlikte ödemeler artacak; işsizlik maaşı, GSS primleri, staj ücreti...
Daha fazla maaş alacaklar! Yeni yılda zamla birlikte ödemeler artacak; işsizlik maaşı, GSS primleri, staj ücreti... Asgari ücret zammında rakam masaya geliyor, tarih verildi. Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun üçüncü toplantısında işveren ve işçi tarafı ilk kez teklifini açıklayacak. Yeni yılda geçerli olacak asgari ücretle birlikte işsizlik ödeneğinden genel sağlık sigortası (GSS) primine, kıdem tazminatından staj ücretine kadar birçok kalemde değişiklik olacak.
22.12.2023 Ekonomi
Gençlere 11 bin 402 TL maaş müjdesi! Yeni asgari ücret sonrası artırıldı
Gençlere 11 bin 402 TL maaş müjdesi! Yeni asgari ücret sonrası artırıldı Asgari ücrete yapılan artış gençlerin staj ücretlerini de artırdı. Tüm staj ücretleri yüzde 34 artarken kamuda staj yapanlar asgari ücretin tamamını alacak. Ayrıca kurumlara da destek verilecek. Nisan 2023 itibariyle erişime açılan ve tüm süreçleri Kariyer Kapısı Platformu üzerinden yürütülmekte olan Ulusal Staj Programı kapsamında, stajını tamamlayan öğrencilerin ücret ödemeleri için ihtiyaç duyulacak ödenek; stajyer sayısı, her bir stajyerin staj gün sayısı ve ödenen ücret belirtilerek Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Bakanlığı'ndan talep edilecek.
25.06.2023 Ekonomi
İş ilanları arttı, tam ve yarı zamanlı çalışacak eleman bulunamıyor!  '8 saat çalışıp gidiyorlar'
İş ilanları arttı, tam ve yarı zamanlı çalışacak eleman bulunamıyor! '8 saat çalışıp gidiyorlar' Yiyecek içecek sektöründe faaliyet gösteren birçok işletmenin camlarında son zamanlarda ‘eleman aranıyor’ ilanları artış gösterirken, ilan sahipleri, başvuruda bulunanların sadece para odaklı olduklarını, özellikle gençlerin geleceğe yönelik meslek öğrenme hevesinin ve aşkının olmadığını söyledi.
14.06.2023 Yaşam
Yeni asgari ücretle birlikte hepsi değişecek! İşsizlik maaşı, 65 yaş aylığı, staj ücreti, kıdem tazminatı...
Yeni asgari ücretle birlikte hepsi değişecek! İşsizlik maaşı, 65 yaş aylığı, staj ücreti, kıdem tazminatı... Milyonlarca vatandaş asgari ücrete gelecek olan zamma odaklandı. Asgari ücrete gelecek olan zammın yanında etkileyeceği birçok alanda da maaş ve ödemeler yükselecek. Staj ücreti, işsizlik maaşı, 65 yaş aylığı, engelli aylığı, asgari ücretlinin kıdem tazminatı tavanı, GSS primi gibi kalemlerde asgari ücrete gelen maaş oranında artış olacak.
13.06.2023 Çalışan Hakları
Asgari ücret zammı ile ilgili son dakika! Kritik saat belli oldu, TİSK Başkanı Akkol'dan açıklama
Asgari ücret zammı ile ilgili son dakika! Kritik saat belli oldu, TİSK Başkanı Akkol'dan açıklama Asgari ücret 2023 zammı için son dakika açıklaması geldi. Asgari Ücret Tespit Komisyonu, asgari ücrete yapılacak ara zam oranı belirleme çalışmaları kapsamında yarın ilk toplantısını yapacak. TİSK Başkanı Özgür Burak Akkol da asgari ücret hakkında yeni açıklamalarda bulundu. Gözler yapılacak maaş artışında ve zammın oranındayken asgari ücrette gerçekleşecek zammın 85 milyonun cebine yansıyacağı biliniyor. Yapılacak düzenleme sonrasında 65 yaş aylığı, işsizlik maaşı, staj ücreti, sosyal yardımlar da artacak. Asgari ücretteki maaş artışı bütün iş kollarını kapsayacak. Belirlenen asgari ücreti ödemeyen işverene idari para cezası uygulanacak. İşte asgari ücrette merak edilen detaylar...
12.06.2023 Çalışan Hakları
Asgari ücret zammı ile ilgili son dakika! Kritik saat açıklandı
Asgari ücret zammı ile ilgili son dakika! Kritik saat açıklandı Asgari ücret 2023 zammı için son dakika açıklaması geldi. Asgari Ücret Tespit Komisyonu, asgari ücrete yapılacak ara zam oranı belirleme çalışmaları kapsamında yarın ilk toplantısını yapacak. Gözler yapılacak maaş artışında ve zammın oranındayken asgari ücrette gerçekleşecek zammın 85 milyonun cebine yansıyacağı biliniyor. Yapılacak düzenleme sonrasında 65 yaş aylığı, işsizlik maaşı, staj ücreti, sosyal yardımlar da artacak. Asgari ücretteki maaş artışı bütün iş kollarını kapsayacak. Belirlenen asgari ücreti ödemeyen işverene idari para cezası uygulanacak. İşte asgari ücrette merak edilen detaylar...
12.06.2023 Çalışan Hakları
Asgari ücrete zam açıklaması! Bakan Bilgin: 500 doların altında olmamalı
Asgari ücrete zam açıklaması! Bakan Bilgin: 500 doların altında olmamalı Asgari ücret, emeklilik, maaş zamları ve gündeme ilişkin önemli konularla ilgili CNN Türk canlı yayında açıklamalarda bulunan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, "Dolar bazında baktığımızda ilk defa AK Parti döneminde en üst düzeye çıktı. Ben görevim gereği bunları sayın cumhurbaşkanımıza götürdüğümde anlattığımda kabul etti. Asgari ücret 500 doların altında olmamalı." dedi
10.05.2023 Çalışan Hakları
Dolandırıcılık suçu sayılıyor, paralar faiziyle geri alınıyor! SGK son 5 yılda 30 bin kişi tespit etti
Dolandırıcılık suçu sayılıyor, paralar faiziyle geri alınıyor! SGK son 5 yılda 30 bin kişi tespit etti Boşandığı eşi ile birlikte yaşadığı tespit edilen kişilere bağlanan dul ve yetim aylığı kesiliyor. Ödenmiş olan maaşların tamamı yasal faizi ile birlikte geri alınıyor. SGK ise böyle bir yola başvurmuş kişilere ağır bir suçlama ile dava açıyor.
30.03.2023 Gündem
Emekliye zam! Dul ve yetim maaşları da artacak mı? Uzman isim açıkladı
Emekliye zam! Dul ve yetim maaşları da artacak mı? Uzman isim açıkladı Emekli maaşlarına ve bayram ikramiyeleri zam yapılmasının ardından en düşük emekli aylığı 7.500 TL olurken, bayram ikramiyesi 2 bin liraya yükseltildi. Yapılan artıştan kimler yararlanacak? Özellikle EYT düzenlemesi ile emeklilik hakkı kazanan kişiler yapılan zammın maaşlarına yansıyıp yansımayacağını merak ediyor. Dul ve yetim maaşı alanlar da ara zamdan hisseleri oranında yararlanmayı talep ediyor. İş ve Sosyal Güvenlik Uzmanı Murat Bal, "Vatandaşlarımızın haklı serzenişlerinin karşılanacağını düşünüyorum.” diyerek merak edilenleri açıkladı.
29.03.2023 Emekli
EYT'de borçlanma talebi! Uzman isimden 'staj' açıklaması
EYT'de borçlanma talebi! Uzman isimden 'staj' açıklaması EYT yasası 3 Mart 2023 tarihi itibarı ile yasalaştı. Ancak staj ve çıraklık mağdurlarının hak arayışlar devam ediyor. Farklı illerde bir araya gelen grup üyeleri borçlanma hakkı taleplerini yineliyor. EYT'de stajerlerin sorunu devam ederken İş ve Sosyal Güvenlik Uzmanı Murat Bal dikkat çeken bir açıklamada bulundu. Bal yurt dışında staj yapanların borçlanarak emekli olabileceğini duyurdu.
28.03.2023 Çalışma Hayatı
Staj ve çıraklık mağdurları Ankara'da buluşuyor
Staj ve çıraklık mağdurları Ankara'da buluşuyor Binlerce staj ve çıraklık sigortası mağduru pazar günü Ankara’da bir araya geliyor.
11.03.2023 Çalışan Hakları
SSK, Bağ-Kur ve Emekli sandığı için EYT uyarısı: 'Kod 8'e dikkat
SSK, Bağ-Kur ve Emekli sandığı için EYT uyarısı: 'Kod 8'e dikkat EYT ile ilgili yasa teklifi Meclis’te kabul edildi. Prim gün sayısını ve çalışma sürelerini dolduran 2 milyon 250 bin kişi, yaşa takılmadan resmen emekli olacak. Emeklilik için gün sayanlar ise sürecin nasıl işleyeceğini merak ederken, süreci adım adım anlatan uzmanlardan dikkat çeken uyarılar geldi.
3.03.2023 Emekli
EYT staj sigortası mağdurlarını kapsayacak mı? Prim ve borçlanma önerisi
EYT staj sigortası mağdurlarını kapsayacak mı? Prim ve borçlanma önerisi EYT staj sigortası mağdurlarını kapsayacak mı? sorusu merak ediliyordu. EYT staj sigortası kabul edildi mi sorusuna staj ve çıraklık yapan binlerce EYT’li yanıt arıyordu. EYT staj mağdurlarıyla ilgili sıcak gelişmelere yaşanıyor. EYT'nin Meclis'e gelmesiyle birlikte staj sigortası konusunda yeni açıklamalar yapıldı. Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, staj sigortasıyla ilgili yeni öneriyi açıkladı. İşte haberin detayları...
4.02.2023 Emekli
EYT ile ilgili 'kod 8' uyarısı: Kıdem tazminatınız yanabilir! Dikkat çeken 10 gün detayı
EYT ile ilgili 'kod 8' uyarısı: Kıdem tazminatınız yanabilir! Dikkat çeken 10 gün detayı Emeklilikte Yaşa Yakılanlarla ilgili yasa teklifi TBMM Başkanlığına sunuldu. 8 Eylül 1999 öncesinde sigortalı çalışmaya başlayanlar yaş dışındaki koşulları yerine getirerek emekli olabilecek. Emeklilikte ise kademeli prim günü aranacak. SGK Uzmanı Emin Yılmaz, EYT’deki kademeli prim günü uygulaması, teşvik için 10 gün detayı ve kod 8 hakkında bilgiler verdi.
1.02.2023 Ekonomi
EYT'de kademeli prim gün şartı olacak mı? Uzman isim tek tek açıkladı
EYT'de kademeli prim gün şartı olacak mı? Uzman isim tek tek açıkladı Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT)de merak edilenleri CNN Türk'te Ekonomist Muhammet Bayram ve osyal Güvenlik Uzmanı Özgür Kaya yanıtladı. Bayram, "EYT'de başlangıç prim günü 5000 olacak, 5975'e çıkabilecek. Prim günü ve çalışma süresini dolduran emekli olacak." dedi.
30.01.2023 Çalışma Hayatı
EYT maddeleri ve EYT taslak metni 2023! EYT kanun taslağında staj ve çıraklık sigortaları kabul edildi mi, staj sigortası başlangıç sayıldı mı?
EYT maddeleri ve EYT taslak metni 2023! EYT kanun taslağında staj ve çıraklık sigortaları kabul edildi mi, staj sigortası başlangıç sayıldı mı? EYT kanun taslağı Meclis’e geldi. EYT kanun teklifinin Meclis’e sunulmasıyla EYT maddeleri sorgulanmaya başlandı. EYT emeklileri için yaş şartı kaldırıldı, prim ile çalışma yılını dolduran kişilere emeklilik yolu açıldı. EYT düzenlemesi Meclis’ten geçip Resmi Gazete’de yayımlanıp yürürlüğe girince EYT emeklileri maaşlarını almaya başlayacak. Peki, EYT’de staj sigortası başlangıç sayıldı mı, EYT staj ve çıraklık sigortaları kabul edildi mi?
30.01.2023 Emekli
EYT'de son dakika gelişmesi! EYT Meclis'e geldi: 'Tarihi gün' dedi ve detayları açıkladı
EYT'de son dakika gelişmesi! EYT Meclis'e geldi: 'Tarihi gün' dedi ve detayları açıkladı Milyonların beklediği EYT düzenlemesi bugün Meclis Başkanlığı’na sunuldu. EYT şartlarındaki detaylarla ilgili açıklama AK Parti’den geldi. AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, EYT'ye ilişkin kanun teklifindeki detayları aktardı. İşte 4 maddelik EYT teklifinin ayrıntıları...
30.01.2023 Emekli
EYT ile ilgili son dakika açıklaması geldi! Borcu olana emekli maaşı bağlanmayacak
EYT ile ilgili son dakika açıklaması geldi! Borcu olana emekli maaşı bağlanmayacak EYT ile ilgili son dakika açıklaması geldi. EYT'de staj, borçlanma, toplu para ve yüksek maaş ile ilgili merak edilen sorular cevabını buldu. EYT'li milyonlarca vatandaşı ilgilendiren detaylar ortaya çıktı. Öte yandan eksik prim günü bulunan BAĞ-KUR’lulardan geçmişte borcu nedeniyle prim günleri silinenler, yapılandırma kanunu ile yeni bir fırsat elde edecek. BAĞ – KUR’lular, yapılandırma kanunu kapsamında daha az para ödeyerek silinen prim günlerini emekliliğe saydırabilecekler. Fakat borcu olan vatandaşlara borcunu ödeyene kadar aylık bağlanmayacak. EYT yasa tasarısı ise Meclis'e geldi ve AK Parti grubunda millet vekillerinin imzasına açıldı. Taslak Meclis Başkanlığı'na sunulmasının ardından Meclis Plan Bütçe Komisyonu'nunda görüşülecek. EYT taslağının Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu'nda onaylanmasının ardından EYT yasası taslağı Meclis Genel Kurulu'nda oylanarak yasalaşacak ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasına sunulacak. EYT yasası Şubat ayı içerisinde Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girecek. İşte EYT ile ilgili dikkat çeken tüm detaylar...
26.01.2023 Emekli
EYT'de son dakika! Kıdem tazminatı, staj sigortası ve maaş detayı belli oldu
EYT'de son dakika! Kıdem tazminatı, staj sigortası ve maaş detayı belli oldu Emeklilikte Yaşa Takılanlar, EYT düzenlemesinin ne zaman Meclis'e geleceğini ve ilk maaşlarını ne zaman alacaklarını merak ediyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, EYT ile ilgili en çok merak edilen edilen sorunun yanıtını verdi. Düzenlemenin Meclis komisyon sürecinin ay sonunu bulabileceğini belirten Bilgin, EYT'liler için tarih verdi.
15.01.2023 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Staj Maaş ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki staj maaş haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.