Sosyolog

Sosyolog

Son dakika sosyolog haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan sosyolog ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını sosyolog haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Sosyolog

haberleri sayfasında son dakika yaşanan sosyolog gelişmeleri de dahil olmak üzere 564 sosyolog haberi bulunmuştur. Tüm sosyolog haberleri aşağıda listelenmiştir.
Metin Akpınar'ın 35 yıl sonra ikiz kızları ve torunları ortaya çıktı! “Neden kızlarına sahip çıkmadın usta?”
Metin Akpınar'ın 35 yıl sonra ikiz kızları ve torunları ortaya çıktı! “Neden kızlarına sahip çıkmadın usta?” Türkiye, Metin Akpınar'ın 35 yıl sonra ortaya çıkan ikiz kızları Duygu ve Sevgi Nebioğlu kardeşleri konuşuyor. "Varlıklarından haberdar olmadığım çocuklarımın çektiği acılardan dolayı çok üzgünüm" diyerek kızlarını kabul eden Akpınar'ın açıklaması sonrası pek çok kişi Akpınar’a: “Neden kızlarına sahip çıkmadın usta?” diyerek kızdı. Ancak Metin Akpınar'a destek olan hayranları da bulunuyor. Sosyolog, uzman psikolog, Dr. Serap Duygulu yaşanan süreçle ilgili önemli açıklamalarda bulundu.
16.10.2023 Magazin
263 şehit yakını, gazi ve gazi yakını, kamuya atanacak
263 şehit yakını, gazi ve gazi yakını, kamuya atanacak Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nca kamu kurum ve kuruluşlarına 263 şehit yakını, gazi ve gazi yakınının ataması yapılacak.
9.07.2023 Ekonomi
Eskişehir seçim sonuçları 2023: Eskişehir ili, ilçeleri Cumhurbaşkanı ve milletvekili canlı seçim sonucu... Eskişehir hangi parti kazandı?
Eskişehir seçim sonuçları 2023: Eskişehir ili, ilçeleri Cumhurbaşkanı ve milletvekili canlı seçim sonucu... Eskişehir hangi parti kazandı? Eskişehir seçim sonuçları 2023, 14 Mayıs genel seçim sonuçlarıyle birlike açıklanıyor. Cunhurbaşkanı ve 28. dönem milletvekili seçimlerinin yapılacağı Pazar günü Recep Tayyip Erdoğan, Sinan Oğan, Kemal Kılıçdaroğlu Cumhurbaşkanı için yarışacak. Eskişehir seçim sonuçları da gazetavatan.com'da olacak. Eskişehir ilçe seçim sonuçlarının sandıkların açılması ve oyların sayılmasıyla belli olacağı 14 Mayıs 2023 genel seçimlerinde Eskişehir'de hangi parti kazandı? Hangi ittifak Eskişehir'de kazandı?
14.05.2023 Seçim
517 şehit yakını, gazi ve gazi yakını kamuya atandı
517 şehit yakını, gazi ve gazi yakını kamuya atandı AİLE ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nca kamu kurum ve kuruluşlarına 517 şehit yakını, gazi ve gazi yakını atandı.
11.04.2023 Personel Alımı
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı 517 kadroya atama yapacak
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı 517 kadroya atama yapacak Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, kamu kurum ve kuruluşlarına 517 şehit yakını, gazi ve gazi yakını atanacağını duyurdu.
7.04.2023 Personel Alımı
2. Türkiye Ulusal Risk Kalkanı Modeli toplantısı başladı
2. Türkiye Ulusal Risk Kalkanı Modeli toplantısı başladı Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum başkanlığında II. Türkiye Ulusal Risk Kalkanı Modeli toplantısı bugün Gaziantep Afet Koordinasyon İl Müdürlüğü’nde saat 14:30’da başladı. Toplantının ardından alınan kararlar Bakan Kurum tarafından açıklanacak.
10.03.2023 Ekonomi
Beşir Derneği kimin? Beşir Derneği’nin başkanı kimdir?
Beşir Derneği kimin? Beşir Derneği’nin başkanı kimdir?  Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremin ardından Türkiye'nin dört bir yanından vatandaşlar afet bölgesine giderek gönüllü yardımlarda bulundu. Onlardan biri de Kocaeli'den Kahramanmaraş'a giden Beşir Derneği Doğu Marmara Bölge Müdürü Metin Doruklu'ydu. Doruklu, arama kurtarma çalışmaları sırasında kalp krizi geçirerek hayatını kaybetti. Söz konusu olayın ardından Beşir Derneği hakkında yapılan aramalar arttı. Peki, Beşir Derneği kimin, Beşir Derneği’nin başkanı kim? 
16.02.2023 Gündem
Yıkımın büyük olmasını etkileyen neden ortaya çıktı! Uzman isim depremin gerçek şiddetini açıkladı
Yıkımın büyük olmasını etkileyen neden ortaya çıktı! Uzman isim depremin gerçek şiddetini açıkladı AFAD Başkanlığında bir araya gelen uzmanlar, meydana gelen depremin farklı boyutlarını ele alarak, süreçle ilgili değerlendirmelerde bulundu. İşte yıkımın büyük olmasını etkileyen neden...
10.02.2023 Gündem
Pınar Selek kimdir, Mısır Çarşısı Patlaması Pınar Selek olayı nedir? Pınar Selek davasında son durum!
Pınar Selek kimdir, Mısır Çarşısı Patlaması Pınar Selek olayı nedir? Pınar Selek davasında son durum! Mısır Çarşısı'nda 25 yıl önce 7 kişinin öldüğü, 127 kişinin yaralandığı patlamaya ilişkin davada en son verilen beraat kararı Yargıtay'da bozulan sosyolog Pınar Selek hakkında yokluğunda tutuklama ve kırmızı bülten kararı çıkarıldı. Duruşma 31 Mart'ta görülecek.  Söz konusu karar sonrası Pınar Selek kimdir, Mısır Çarşısı Patlaması Pınar Selek olayı nedir? İşte Pınar Selek davasında son durum…
16.01.2023 Gündem
Alevi-Bektaşi Başkanlığı kuruldu! Cumhurbaşkanı Erdoğan 'Hayırlı olsun' diyerek duyurdu
Alevi-Bektaşi Başkanlığı kuruldu! Cumhurbaşkanı Erdoğan 'Hayırlı olsun' diyerek duyurdu Kültür ve Turizm Bakanlığı bünyesinde kurulan Alevi-Bektaşi Kültür ve Cemevi Başkanlığı'nın görev ve yetkilerinin belirlendiği Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi Resmi Gazete'de yayımlandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da "Alevi-Bektaşi Kültür ve Cemevi Başkanlığı" ile ilgili kararname için 'Hayırlı olsun' mesajını paylaştı.
9.11.2022 Siyaset
Cemevi başkanlığı nedir, Alevi Bektaşi Kültür ve Cemevi Başkanlığı kuruldu mu?
Cemevi başkanlığı nedir, Alevi Bektaşi Kültür ve Cemevi Başkanlığı kuruldu mu? Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararnamesi ile Kültür ve Turizm Bakanlığı bünyesinde "Alevi-Bektaşi Kültür ve Cemevi Başkanlığı" kuruldu. Kararname ile Başkanlığın görev ve yetkileri de belirlendi. Peki, Cemevi başkanlığı nedir, Alevi-Bektaşi Kültür ve Cemevi Başkanlığı görev ve yetkileri nelerdir?
9.11.2022 Kültür Sanat
Devletten eğitim yardımı! İlkokul, ortaöğretim, üniversite öğrencilerine 2 bin 800 liraya varan ödeme
Devletten eğitim yardımı! İlkokul, ortaöğretim, üniversite öğrencilerine 2 bin 800 liraya varan ödeme Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı duyurdu! Sosyal Ekonomik Destek Hizmeti ile ihtiyaç sahibi ailelere çocuklarının yanında bakımını imkan sağlanması amacıyla sosyal hizmet desteği sağlıyor. Destek kapsamında okul öncesi çocuk için 1.584 TL, ilköğretime devam eden çocuk için, 2 bin 376 TL, ortaöğretime devam eden çocuk için 2 bin 535, yüksek öğretime devam eden çocuk için de 2 bin 852 TL ödeme yapılıyor. Peki, Sosyal ve Ekonomik Destek Hizmeti nedir, başvuru nasıl yapılır? Sosyal ve Ekonomik Destek kimlere verilir, şartları nedir? İşte detaylar…
16.10.2022 Eğitim
11 Ekim ne günü, 11 Ekim tarihte dünyada ne oldu? 11 Ekim tarihinde kim doğdu, kim öldü? İşte, 9 Ekim'de yaşananlar…
11 Ekim ne günü, 11 Ekim tarihte dünyada ne oldu? 11 Ekim tarihinde kim doğdu, kim öldü? İşte, 9 Ekim'de yaşananlar… Tarihte bugün yaşanmış yeni doğumlar, yaşanan vefatlar ve meydana gelen önemli olayları haberimizde kronolojik olarak sıraladık. Peki, 11 Ekim tarihinde ne oldu, kim doğdu, kim öldü, hangi önemli olaylar oldu? 11 Ekim ne günü? İşte, 11 Ekim'de yaşanan doğum, ölüm ve önemli olaylar…
11.10.2022 Gündem
10 Ekim ne günü, tarihte 10 Ekim'de ne oldu? 10 Ekim’de kimler doğdu, kimler öldü? İşte yaşanan doğum, ölüm ve önemli olaylar…
10 Ekim ne günü, tarihte 10 Ekim'de ne oldu? 10 Ekim’de kimler doğdu, kimler öldü? İşte yaşanan doğum, ölüm ve önemli olaylar… Tarihte bugün yaşanmış yeni doğumlar, yaşanan vefatlar ve meydana gelen önemli olaylar merak ediliyor. Biz de tarihte bugün neler olduğuna haberimizde yer veriyoruz. Peki, 10 Ekin ne günü, 10 Ekim tarihinde ne oldu, kim doğdu, kim öldü, hangi önemli olaylar oldu? İşte, 10 Ekim’de yaşanan doğum, ölüm ve önemli olaylar!
10.10.2022 Gündem
3 Ekim ne günü, 3 Ekim Türk Dünyası Günü mü? 3 Ekim Dünya ne günü?
3 Ekim ne günü, 3 Ekim Türk Dünyası Günü mü? 3 Ekim Dünya ne günü? 3 Ekim ne günü olarak kutlanır? 3 Ekim'de yaşanmış doğumlar, yaşanan vefatlar ve meydana gelen önemli olaylar, günün önemi gibi konu başlıkları merak ediliyor. Peki, 3 Ekim Dünya ne günü? 3 Ekim Türk Dünyası Günü mü?
3.10.2022 Gündem
Kamuya KPSS şartsız personel alımı yapılacak! 27 Eylül'de belli olacak
Kamuya KPSS şartsız personel alımı yapılacak! 27 Eylül'de belli olacak Kamu kurumlarında çalışmak isteyenler KPSS'ye girerek memur olarak artanmak istiyor. Ancak kadrolu olarak kamu kurum ve kuruluşlarına sınav şartı olmadan atanlar da bulunuyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının koruması altında yetişmiş toplam 958 genç, 27 Eylül’de düzenlenecek kura töreniyle kamu kurum ve kuruluşlarına atanacak
22.09.2022 Personel Alımı
Devlet korumasında yetişen 958 gencin kamuya ataması yapılacak
Devlet korumasında yetişen 958 gencin kamuya ataması yapılacak Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın koruması altında yetişmiş 958 genç, 27 Eylül'de düzenlenecek kura töreniyle kamu kurum ve kuruluşlarına atanacak.
22.09.2022 Ekonomi
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı eğitim yardımları başlıyor! SED ve ŞEY yardım başvurusu nasıl yapılır? Yardımlar kimlere verilir?
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı eğitim yardımları başlıyor! SED ve ŞEY yardım başvurusu nasıl yapılır? Yardımlar kimlere verilir? Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ihtiyaç sahibi hanelerdeki çocukların eğitim masraflarının karşılanması için 223,7 milyon lira kaynak ayırdı. Yeni eğitim öğretim yılında bakanlığın sunduğu desteklere ilişkin açıklama yapan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık eğitim desteğinin, temel okul ihtiyaçların karşılanması için özellikle eğitim öğretim dönemlerinin başında yapılan materyal yardımları, sınava hazırlık malzemeleri yardımı ve diğer eğitim yardımlarını kapsadığını bildirdi. Peki, SED yardım başvurusu nasıl yapılır? SED yardımı kimlere verilir? İşte Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı eğitim yardımı şartları!
11.09.2022 Eğitim
SED yardımı başvurusu nasıl yapılır? SED yardımı ne kadar oldu? SED yardımını kimler alabilir?
SED yardımı başvurusu nasıl yapılır? SED yardımı ne kadar oldu? SED yardımını kimler alabilir? İhtiyaç sahibi aileleri ilgilendiriyor! Ekonomik ve psiko-sosyal destek veriliyor! Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından muhtaç ve yoksul ailelerin çocuklarının kendi kendilerine bakabilecek düzeye gelene kadar SED yardımı veriliyor. Şu ana kadar 147 bin çocuğun faydalandığı Sosyal Ekonomik Destek için yaklaşık 2 milyar TL ödendi. Pek çok kişi de SED ödemesinin nasıl alınacağını ve hangi koşullarda ailelere ödendiğini merak ediyor. Peki, SED yardımı başvurusu nasıl yapılır? SED yardımı ne kadar oldu? SED yardımından kimler yararlanabilir? İşte SED yardımı başvurusu sorgulama ekranı
5.09.2022 Ekonomi
12 bin dolar buhar oldu! Bu kez hedefteki isim Prof. Dr. Zerrin Bayrakdar'dı, elleriyle teslim etti
12 bin dolar buhar oldu! Bu kez hedefteki isim Prof. Dr. Zerrin Bayrakdar'dı, elleriyle teslim etti Ünlü sosyolog Prof. Nilüfer Narlı, Prof. Ahmet Demirel, eski devlet bakanı Azimet Köylüoğlu, ünlü finansçı Aysun Mercan, yüksek mühendis Ceren Ataman'dan sonra dolandırıcıların son kurbanı, Yıldız Teknik Üniversitesi eski İnşaat Mühendisliği Ulaştırma Anabilim Dalı Başkanı olan 79 yaşındaki emekli Prof. Dr. Zerrin Bayrakdar oldu.
13.07.2022 Yaşam
Tek telefon ile milyonlarca lira dolandırıldı
Tek telefon ile milyonlarca lira dolandırıldı Ünlü sosyolog Prof. Dr. Nilüfer Narlı, Prof. Dr. Ahmet Demirel, eski devlet bakanı Azimet Köylüoğlu ve ünlü finansçı Aysun Mercan'nın ardından ünlü bir isim daha dolandırıcıların kurbanı oldu. Erde Mühendislik İcra Kurulu Başkanı Ceren Ataman, 1 milyon 750 bin dolar ile 340 bin euro nakit paranın yanı sıra yüklü miktarda ziynetini kaptırdı.
21.06.2022 Yaşam
Dolandırıcıları son kurbanı ünlü para ve finans uzmanı Aysun Mercan oldu!
Dolandırıcıları son kurbanı ünlü para ve finans uzmanı Aysun Mercan oldu! Ünlü sosyolog Prof. Dr. Nilüfer Narlı, Prof. Dr. Ahmet Demirel, eski devlet bakanı Azimet Köylüoğlu'ndan sonra tele dolandırıcıların son kurbanı ünlü para ve finans uzmanı Aysun Mercan oldu.
25.05.2022 Gündem
Doktorlara hakarete 3 ay 22 gün hapis cezası
Doktorlara hakarete 3 ay 22 gün hapis cezası Kahramanmaraş 10'uncu Asliye Ceza Mahkemesi, sosyal medyadan doktorlara küfrettiği iddiasıyla Uğur Yılmaz Deniz’i (28), 3 ay 22 gün hapis cezasına çarptırdı. Kararın gerekçesinde sosyolog Joseph Kahl'ın 7 maddelik toplumsal sınıfın özelliklerine atıf yapıldı. Kahramanmaraş Tabip Odası Başkanı Lütfi Tiyekli, hakimin sosyal sınıf tanımını yaparak verdiği kararda hekimlerin toplumda saygı gösterilmesi gereken bir meslek grubu olduğunu vurguladığını söyledi.
4.05.2022 Gündem
Aile Bakanlığı personel alımı başvuru! e devlet Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı personel alımı başvurusu nasıl yapılır, ASHB şartlar nelerdir?
Aile Bakanlığı personel alımı başvuru! e devlet Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı personel alımı başvurusu nasıl yapılır, ASHB şartlar nelerdir? Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı en az ilkokul mezunu birçok unvanda 1731 devlet memur alımı ve işçi alımı yapıyor. KPSS şartsız Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bünyesinde istihdam edilecek 1731 devlet memur ve işçi alımı şartları nelerdir? Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı personel alımı başvurusu nasıl yapılır? İşte Aile Bakanlığı personel alımı başvuru süreci…
13.04.2022 Personel Alımı
Hitler’den kaçan yüzlerce Alman biliminsanına Türkiye kapılarını açmıştı
Hitler’den kaçan yüzlerce Alman biliminsanına Türkiye kapılarını açmıştı 1933’ün mart ayında Hitler iktidara geldiğinde ilk hedeflerinden biri üniversiteler olmuş 3 binden fazla akademisyen üniversitelerden atılmıştı. Türkiye, Hitler’den kaçan yüzlerce Alman bilim insanına kapılarını açmıştı. Atatürk’ün talimatıyla yeni kurulan İstanbul Üniversitesi’nde kadro verilen Alman akademisyenler, yıllar boyu yetiştirdikleri öğrencileriyle akademide iz bıraktılar.
26.03.2022 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Sosyolog ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki sosyolog haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.