Sosyalist

Sosyalist

Son dakika sosyalist haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan sosyalist ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını sosyalist haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Sosyalist

haberleri sayfasında son dakika yaşanan sosyalist gelişmeleri de dahil olmak üzere 2.685 sosyalist haberi bulunmuştur. Tüm sosyalist haberleri aşağıda listelenmiştir.
8 Mart 1857’de ne oldu? 8 Mart 1857 kadın katliamı: kaç kadın öldü? 1857 New York dokuma fabrikası olayı
8 Mart 1857’de ne oldu? 8 Mart 1857 kadın katliamı: kaç kadın öldü? 1857 New York dokuma fabrikası olayı 8 Mart, Dünya Kadınlar Günü kadın hakları, eşitlik ve cinsiyet adaleti mücadelesinin sembolik bir günü olarak dünya genelinde kutlanır. Bu özel gün, kadınların sosyal, ekonomik, kültürel ve siyasi başarılarına vurgu yapar ve kadınların hakları için mücadele etmek için bir fırsat sunarken, tarihi karanlık bir olaya dayanıyor. Dünya Kadınlar Günü’nün 8 Mart günü olarak belirlenmesine kaynaklık eden olay ise 1857 yılına dayanıyor. Peki, 8 Mart 1857’de ne oldu, ? 8 Mart 1857 kadın katliamında kaç kadın öldü? İşte 1857 New York dokuma fabrikası olayı…
8.03.2024 Gündem
8 Mart neden Dünya Kadınlar günü, dünya kadınlar günü ilk kez ne zaman kutlandı? Kadınlar gününün hikayesi nedir, Dünya Kadınlar Günü Türkiye'de ilk ne zaman kutlandı?
8 Mart neden Dünya Kadınlar günü, dünya kadınlar günü ilk kez ne zaman kutlandı? Kadınlar gününün hikayesi nedir, Dünya Kadınlar Günü Türkiye'de ilk ne zaman kutlandı? Dünya çapında coşkuyla kutlanan '8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nün tarihi 1800'lü yıllara dayanıyor. Kadınların sosyal, ekonomik ve siyasi hakları için mücadele ettiği bu önemli gün, tarihte birçok önemli dönüm noktasına sahne oldu. Her yıl 8 Mart'ta kutlanan bu gün, kadınların eşitlik, adalet ve özgürlük mücadelesini yansıtıyor. Kadınların toplumdaki rollerinin ve katkılarının önemini vurgulayan bu gün, dünya çapında çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. Peki, İlk kadınlar günü ne zaman kutlandı? Kadınlar günü nasıl ortaya çıktı, 8 Mart kadınlar günü ilk nerede kutlandı? 8 Mart neden Dünya Kadınlar günü ilan edildi?
8.03.2024 Gündem
Murat Çepni kimdir? DEM Parti İstanbul Başkan adayı Murat Çepni kaç yaşında, nereli?
Murat Çepni kimdir? DEM Parti İstanbul Başkan adayı Murat Çepni kaç yaşında, nereli? Murat Çepni, DEM Parti İstanbul başkan adayı oldu. DEM Parti İstanbul Belediye Başkan adayı olan Murat Çepni'nin hayatı ve kariyeri sorgulanmaya başlandı. Peki, Murat Çepni kimdir? DEM Parti İstanbul Belediye Başkan adayı Murat Çepni kaç yaşında, hangi görevlerde bulundu?
9.02.2024 Gündem
Moğollar Türk Müdür? Moğolların Dinleri Ne? Cengiz Han Türk Müdür?
Moğollar Türk Müdür? Moğolların Dinleri Ne? Cengiz Han Türk Müdür? Moğollar, Avrasya'nın uçsuz bucaksız bozkırlarında yaşayan birçok göçebe gruptan birisiydi. Moğollar ve diğer göçebelerin çoğu, güç için sık sık kendi aralarında savaşmışlardır. Nadiren tek bir lider altında birleşmişlerdir.
31.01.2024 Gündem
Uzun Hikaye Kitap Konusu Nedir, Yazarı Kimdir? Uzun Hikaye Kısa Kitap Özeti Ve İçerisindeki Karakterler...
Uzun Hikaye Kitap Konusu Nedir, Yazarı Kimdir? Uzun Hikaye Kısa Kitap Özeti Ve İçerisindeki Karakterler... Uzun hikaye göçmen bir ailenin başından geçenleri anlatan kitaplar arasındadır. Mustafa Kutlu tarafından yazılmış olan Uzun hikaye kitabı 1940'lı seneleri anlatmaktadır.
25.12.2023 Eğitim
Hayvan Çiftliği Kitap Konusu Nedir, Yazarı Kimdir? Hayvan Çiftliği Kısa Kitap Özeti Ve İçerisindeki Karakterler...
Hayvan Çiftliği Kitap Konusu Nedir, Yazarı Kimdir? Hayvan Çiftliği Kısa Kitap Özeti Ve İçerisindeki Karakterler... Hayvan çiftliği kitabının yazarı George Orwell'dır. Toplamda 152 sayfadan oluşan bu kitap mecazi bir dille yazılmıştır ve ilk olarak İngiltere'de yayınlanmıştır. 
17.12.2023 Eğitim
Henry Kissinger kimdir? Henry Kissinger Türkiye sözleri
Henry Kissinger kimdir? Henry Kissinger Türkiye sözleri Nixon döneminin Dışişleri Bakanı 100 yaşında Henry Kissinger yaşamını yitirdi. Peki, Henry Kissinger kimdir? Henry Kissinger Türkiye sözleri…
30.11.2023 Gündem
Zimbabve Bayrağı Anlamı Nedir? Zimbabve Bayrağı Nasıl Oluştu, Renkleri Ne Anlama Geliyor?
Zimbabve Bayrağı Anlamı Nedir? Zimbabve Bayrağı Nasıl Oluştu, Renkleri Ne Anlama Geliyor? Zimbabve aynı zamanda Zimbabve Cumhuriyeti olarak da bilinmektedir. Zimbabve, denize kıyısı bulunmayan bir kara ülkesidir. Afrika kıtasının güney kısmında bulunmakta olan Zimbabve ülkesinin bayrağında ise şeritler halinde bulunan çizgiler, üst kısımda bulunan kırmızı yıldız ve Zimbabve Kuşu bulunmaktadır. Bayrakta bulunan şeritler ise yedi eşit parçaya bölünmüştür. Zimbabve bayrağında yeşil renk, sarı renk, kırmızı renk ve siyah renk yer almaktadır. 
17.09.2023 Eğitim
Sri Lanka Bayrağı Anlamı Nedir? Sri Lanka Bayrağı Nasıl Oluştu, Renkleri Ne Anlama Geliyor?
Sri Lanka Bayrağı Anlamı Nedir? Sri Lanka Bayrağı Nasıl Oluştu, Renkleri Ne Anlama Geliyor? Sri Lanka Asya kıtasında ve Hint okyanusunda yer alan bir ada ülkesidir. Sri Lanka'nın resmi adı Sri Lanka Demokratik Sosyalist Cumhuriyeti olarak karşımıza çıkar. 
14.09.2023 Eğitim
Makedonya Bayrağı Anlamı Nedir? Makedonya Bayrağı Nasıl Oluştu, Renkleri Ne Anlama Geliyor?
Makedonya Bayrağı Anlamı Nedir? Makedonya Bayrağı Nasıl Oluştu, Renkleri Ne Anlama Geliyor? Makedonya bayrağı, aynı zamanda Kuzey Makedonya Cumhuriyeti'nin resmi bayrağıdır. Aynı zamanda pek çok milli ve resmi törende de kullanılır. Ülkenin milli kimliğinin çok önemli bir simgesi ve sembolü olan bu bayrak ise, aynı zamanda Makedon halkı için çok değerlidir.
12.09.2023 Eğitim
Kazakistan Bayrağı Anlamı Nedir? Kazakistan Bayrağı Nasıl Oluştu, Renkleri Ne Anlama Geliyor?
Kazakistan Bayrağı Anlamı Nedir? Kazakistan Bayrağı Nasıl Oluştu, Renkleri Ne Anlama Geliyor? Kazakistan dünyanın en büyük ülkelerinden biridir. Uzantıya göre dünya sıralamasında dokuzuncu sırada yer alıyor. Asya ile Avrupa'nın ortasında duruyor. Günümüzde bilinen Kazakistan bayrağı 4 Haziran 1992'de kabul edildi. Kazakistan bayrağı, bayrağın ortasında parlayan bir güneşin altında uçan bir kartalın yer aldığı açık mavi bir arka plandan oluşur.
10.09.2023 Eğitim
Ermenistan Bayrağı Anlamı Nedir? Ermenistan Bayrağı Nasıl Oluştu, Renkleri Ne Anlama Geliyor?
Ermenistan Bayrağı Anlamı Nedir? Ermenistan Bayrağı Nasıl Oluştu, Renkleri Ne Anlama Geliyor? Dünya da bulunan tüm ülke bayraklarının kendi tarihine özgü anlamlar içermektedir. Bu durum ülkelerin tarihte yaşadıkları savaşlar, toplum değer yargıları ve milletinin ülke topraklarına sahip çıkmasıyla doğru orantılıdır. 
5.09.2023 Eğitim
Brest Litovsk Antlaşması Özeti Ve Önemi... Brest Litovsk Antlaşması Tarihi Ve Maddeleri...
Brest Litovsk Antlaşması Özeti Ve Önemi... Brest Litovsk Antlaşması Tarihi Ve Maddeleri... Dünya Savaşı esnasında gerçekleştirilen anlaşmalardan biri Brest Litovsk antlaşmasıdır. Aynı zamanda bu durumu İttifak Devletleri arasında yapılan bir anlaşma olduğunu söylemek mümkündür. Özellikle Osmanlı İmparatorluğu açısından son kez kaybettiğin toprakları kazanması noktasında önemli anlaşmalar içerisinde yer almaktadır.
4.09.2023 Eğitim
Bülent Kerimoğlu kimdir? Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu hangi partiden, nerelidir?
Bülent Kerimoğlu kimdir? Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu hangi partiden, nerelidir? Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu, CHP'nin belediye başkanları ile yaptığı 'yerel seçimler' konulu toplantıda yaşananları katıldığı televizyon programında anlattı. İmamoğlu'nun 'sokağa çıkamıyor' diyerek hedef aldığı Kerimoğlu, İmamoğlu'nu eleştirdi. "Bakırköy'de sokağa çıkacak yüzü olmayanlara neden kürsü veriyorsunuz diye bir ifadesi oldu. Bu sorunları çözemediğimiz için de ben sokağa çıkmakta zorlanıyorum, çok haklı" dedi. Yapılan açıklamaların ardından Bülent Kerimoğlu kimdir, hangi partili, nereli? Gibi sorulara yanıt aranmaya başlandı. Peki, Bülent Kerimoğlu kimdir? Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu hangi parti, nerelidir?
25.07.2023 Gündem
Şair Ahmet Telli'ye hapis cezası!
Şair Ahmet Telli'ye hapis cezası! Ankara'da şair Ahmet Telli'ye (77), 6 yıl önce katıldığı eylemde yaptığı açıklama ve okuduğu şiir nedeniyle 'terör örgütü propagandası yapmak' suçundan tutuksuz yargılandığı davada 10 ay hapis cezası verilerek, hükmün açıklanması geri bırakıldı.
4.07.2023 Gündem
Yunanistan’da seçim sonuçları belli oldu! İşte sandıktan zaferle çıkan isim
Yunanistan’da seçim sonuçları belli oldu! İşte sandıktan zaferle çıkan isim Yunanistan’da hükümetin kurulamamasının ardından ikinci kez düzenlenen genel seçimi Kyriakos Miçotakis’in lideri olduğu Yeni Demokrasi Partisi kazandı.
25.06.2023 Dünya
MHP lideri Bahçeli: Tarihi yürüyüş yarıda kalmamalıdır
MHP lideri Bahçeli: Tarihi yürüyüş yarıda kalmamalıdır Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, yarın yapılacak olan Cumhurbaşkanı ikinci tur seçimi öncesi Etimesgut'ta önemli açıklamalarda bulundu. Bahçeli, "Tarihi yürüyüş yarıda kalmamalıdır. Eğer eser ve hizmet siyaseti yol kazasına uğramamalıdır. Muhakkak suretiyle bir denge ve uyumun olması lazımdır. Kemal Kılıçdaroğlu'nun TBMM'de desteği yoktur. Türkiye'yi güven ve istikrar içinde yönetmesi imkansızdır. Bu zihniyet siyasi çıkar uğruna Türkiye'yi bile pazarlamaya hazırdır." ifadelerini kullandı.
27.05.2023 Gündem
Yunanistan'da PASOK lideri Androulakis da hükümet kurma görevini reddetti
Yunanistan'da PASOK lideri Androulakis da hükümet kurma görevini reddetti Yunanistan’da geçtiğimiz pazar günü yapılan genel seçimi üçüncü sırada tamamlayan Panhelenik Sosyalist Hareket (PASOK) Lideri Nikos Androulakis, Yunanistan Cumhurbaşkanı Katerina Sakelaropulu tarafından kendisine verilen hükümet kurma görevini kabul etmedi.
23.05.2023 Dünya
Aliya İzetbegoviç kimdir, Aliya ne demek? İşte Bosna Hersek'in ilk Cumhurbaşkanı Aliya İzzetbegoviç hayatı
Aliya İzetbegoviç kimdir, Aliya ne demek? İşte Bosna Hersek'in ilk Cumhurbaşkanı Aliya İzzetbegoviç hayatı Cumhurbaşkanı Erdoğan sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda 28 Mayıs için bir mesaj paylaştı. Erdoğan, "İnşallah 28 Mayıs’tan sonra da merhum Aliya’nın emanetine sahip çıkmaya devam edeceğiz" dedi. Söz konusu paylaşımın ardından Aliya İzetbegoviç hakkında yapılan aramalar arttı. Peki, Bosna Hersek'in ilk Cumhurbaşkanı Aliya İzzetbegoviç kimdir?
23.05.2023 Gündem
Yunanistan’da seçimin galibi Miçotakis hükümeti kurma görevini iade etti
Yunanistan’da seçimin galibi Miçotakis hükümeti kurma görevini iade etti Yunanistan’da dün düzenlenen genel seçimin galibi Yeni Demokrasi (ND) Partisi’nin lideri Başbakan Kiryakos Miçotakis, Yunanistan Cumhurbaşkanı Katerina Sakelaropulu tarafından kendisine verilen hükümeti kurma görevini iade etti.
22.05.2023 Gündem
Yunanistan'da seçim sonuçları belli oldu
Yunanistan'da seçim sonuçları belli oldu Yunanistan’da düzenlenen genel seçimde oyların 85’inden fazlasının sayılmasının ardından resmi olmayan sonuçlara göre oyların yüzde 40,81’ini alan Başbakan Kiryakos Miçotakis’in partisi Yeni Demokrasi (ND) olurken, mecliste çoğunluğu sağlayamadı.
21.05.2023 Gündem
Sosisli sandviç satıcılığından milyarderliğe! Wagner’in patronu Putin’e savaş açtı...
Sosisli sandviç satıcılığından milyarderliğe! Wagner’in patronu Putin’e savaş açtı...   Ukrayna'daki savaşta ülkenin doğusundaki cephede zor durumda kalan Rus ordusuna destek olan ve Bahmut kentinde ilerleme kaydeden Wagner'in patronu Putin'e savaş açmış durumda. Rus paralı asker grubu Wagner’in sosisli sandviç satıcısından milyardere dönüşen lideri Yevgeny Prigozhin, açıklamaları nedeniyle Rusya’ya da dönemiyor.
17.05.2023 Dünya
İstanbul’da Erdoğan yükseldi! İşte en yüksek oyun çıktığı ilçe
İstanbul’da Erdoğan yükseldi! İşte en yüksek oyun çıktığı ilçe Cumhurbaşkanlığı seçimi İstanbul’da başa baş gitti. İstanbul genelinde yüzde 46.69 oy alan Erdoğan, oy sayısını artırdı.
16.05.2023 Gündem
Asgari ücrete zam açıklaması! Bakan Bilgin: 500 doların altında olmamalı
Asgari ücrete zam açıklaması! Bakan Bilgin: 500 doların altında olmamalı Asgari ücret, emeklilik, maaş zamları ve gündeme ilişkin önemli konularla ilgili CNN Türk canlı yayında açıklamalarda bulunan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, "Dolar bazında baktığımızda ilk defa AK Parti döneminde en üst düzeye çıktı. Ben görevim gereği bunları sayın cumhurbaşkanımıza götürdüğümde anlattığımda kabul etti. Asgari ücret 500 doların altında olmamalı." dedi
10.05.2023 Çalışan Hakları
HDP kararını açıkladı: Kılıçdaroğlu'nu destekleyeceğiz
HDP kararını açıkladı: Kılıçdaroğlu'nu destekleyeceğiz HDP'nin de yer aldığı Emek ve Özgürlük İttifakı, cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Kemal Kılıçdaroğlu’nu destekleme kararı aldıklarını duyurdu. Açıklamada "Bu tarihi seçimde; Türkiye halklarını bir kez daha milletvekilliği seçimlerinde Emek ve Özgürlük İttifakı’na, cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Kemal Kılıçdaroğlu’na oy vermeye çağırıyoruz" denildi. HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar bugün verdiği demeçte "Amacımız seçimin ilk turda bitmesidir. Bu nedenle Kılıçdaroğlu'nu destekleme kararı verdik" demişti.
28.04.2023 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Sosyalist ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki sosyalist haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.