Gazete Vatan Logo

Hayvan Çiftliği Kitap Konusu Nedir, Yazarı Kimdir? Hayvan Çiftliği Kısa Kitap Özeti Ve İçerisindeki Karakterler...

Hayvan çiftliği kitabının yazarı George Orwell'dır. Toplamda 152 sayfadan oluşan bu kitap mecazi bir dille yazılmıştır ve ilk olarak İngiltere'de yayınlanmıştır. 

Hayvan Çiftliği Kitap Konusu Nedir, Yazarı Kimdir? Hayvan Çiftliği Kısa Kitap Özeti Ve İçerisindeki Karakterler...

Hayvan Çiftliği Kitap Konusu Nedir, Yazarı Kimdir?

Hayvan çiftliği George Orwell tarafından yazılmış bir eserdir. Toplamda 152 olan eser yazıldığı günden bu yana oldukça dikkat çekmiş ve beğenilmiştir. Mecazi bir dille yazılmış olan kitap ilk olarak İngiltere'de yayınlanmış ve daha sonra tüm dünyaya yayılmıştır. Klasik olarak kaleme alınmış olan eserde Stalinizme karşı eleştirel bir dil de kullanılmıştır.

Rusya'da yaşanan Sosyalist devrime gönderme yapılan eser günümüz klasikleri arasındadır. Olaylar İngiltere sınırlarında ve bir çiftlikle insanların kurduğu sisteme karşı gelen, eşit bir hayat için isyan eden hayvanlar anlatılır. Eşitlikçi bir toplumu amaçlarken çiftlikteki domuzların insanlardan çok daha acımasız bir düzen kurması ile işler tamamen değişir. 

Hayvan Çiftliği Kısa Kitap Özeti ve İçerisindeki Karakterler

İngiltere'de bir çiftlikte Bay Jones hayvanların tümünden sorumludur fakat çiftliği iyi bir şekilde yönetemediği için hayvanlar şikayetçidir. Koca reis isimli domuz rüya gördüğünü ve insanların yönetmediği yerde daha iyi şartlarda yaşayacaklarını söyler ve sonra ölür.

Haberin Devamı

Bay Jones yem saatini unuttuğundan çiftlikteki hayvanlar isyan başlatırlar. Bunun sonucunda da domuzlar yönetimi ele alırlar ve kendi düzenlerini yaratırlar. Napeleon ve Snowball adındaki domuzlar çiftliğin başına geçerler.

İki domuz birbirini çekemez ve tek lider olmak için ayrı ayrı planlar yaparlar. Bu sırada vaatlerde bulunurlar ve birbirlerini çiftlikten göndermek için de her şeyi yaparlar. Hayvanlar az yem ile çok çalıştıklarından ölmeye başlarlar ve yasaklar ilan edildikçe yabancı hayvanlar çiftliğe saldırır. Yem değirmenine zarar verirler ve bir tüfek sesi duyulur.

Tüfek sesinin neden geldiğini sorduklarında ise zafer kutladıklarını söylerler. Diğer hayvanlar domuzları çiftlikten gönderdikleri ve onları öldürdükleri için zafer kutlaması yaparlar. Çiftlikteki tüm hayvanlar eşittir yazısını kaldırıp bütün hayvanlar eşittir fakat bazı hayvanlar daha fazla eşittir yazısı yazarlar. 

Hayvan Çiftliği Ana Fikri

Haberin Devamı

Hayvan çiftliği romanı Stalinizmin eleştirisi olarak karşımıza çıkar. Eserde hayvanlar üzerinden bir kurgu oluşturulmuştur ve daha eşitlikçi, daha adaletli bir sistemin hayali ile diktatörlüğe dönüşen bir sistem anlatılmıştır. Bu dönüşüm ise en başında haklı gibi gözüken adalet istemi üzerinden sömürü düzenine başkaldırı olarak ortaya çıkmıştır.

George Orwell Eserleri

Hayvan Çiftliği

1984

Kitaplar ve Sigaralar

Bir İdam

Aspidistra

Papazın Kızı

Boğulmamak İçin

Burma Günleri

Paris ve Londra'da Beş Parasız

Edebiyat Üzerine

Nefes Almak İçin