Sosyal Ağ

Sosyal Ağ

Son dakika sosyal ağ haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan sosyal ağ ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını sosyal ağ haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Sosyal Ağ

haberleri sayfasında son dakika yaşanan sosyal ağ gelişmeleri de dahil olmak üzere 928 sosyal ağ haberi bulunmuştur. Tüm sosyal ağ haberleri aşağıda listelenmiştir.
Rekabet Kurulu'ndan META'ya günlük 4,8 milyon lira ceza
Rekabet Kurulu'ndan META'ya günlük 4,8 milyon lira ceza Rekabet Kurulu, META hakkında Threads ve Instagram uygulamalarını bağlamak suretiyle hâkim durumunu kötüye kullandığı şüphesi üzerine başlatılan soruşturmada geçici tedbir kararı verdi.
15.04.2024 Ekonomi
Rekabet Kurulu'ndan META'ya ceza! 130 milyon TL'yi aştı
Rekabet Kurulu'ndan META'ya ceza! 130 milyon TL'yi aştı META’ya (Facebook) günlük 4,7 milyon TL para cezası işlemeye başladı. Bugün itibarıyla para cezası toplamda 130 milyonu aştı ve böyle giderse de artmaya devam edecek.
10.01.2024 Ekonomi
Şebnem Bursalı'dan Dijital Telif Yasası açıklaması: Yapılan haberler bir emek karşılığı verilmeli
Şebnem Bursalı'dan Dijital Telif Yasası açıklaması: Yapılan haberler bir emek karşılığı verilmeli Dijital Mecralar Komisyon Üyesi Şebnem Bursalı, CNN TÜRK'te önemli açıklamalarda bulundu. Bursalı, Dijital Telif yasası hakkında ise "Yapılan haberler bir emek karşılığı verilmeli" dedi.
8.12.2023 Gündem
Dijital Telif Yasası için dikkat çeken açıklama: Haksız gelir kaybı var, Google iyi niyetli olmalı
Dijital Telif Yasası için dikkat çeken açıklama: Haksız gelir kaybı var, Google iyi niyetli olmalı Dijital yayıncıların telif haklarını korumak ve korsan yayıncılığın önüne geçmek için tüm dünyada yasalar düzenleniyor. Son olarak Kanada’da çıkan yasayla, ülkenin Google’ın içerik üreticilerine her yıl 74 milyon dolar ödeme yapacağı açıklandı. Yasanın Türkiye’de de yürürlüğe girmesi için gerekli tüm aşamaları, Sakarya Üniversitesi Hukuk Fakültesi Milletlerarası Hukuk Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Dr. Sezercan Bektaş açıkladı. Öte yandan Dijital Mecralar Komisyon Üyesi Şebnem Bursalı, CNN TÜRK'te önemli açıklamalarda bulundu. TikTok yetkilileriyle yapılan toplantıda uygulamada eksiklik olduğunu söyleyen Bursalı, Dijital Telif yasası hakkında ise "Yapılan haberler bir emek karşılığı verilmeli" dedi.
8.12.2023 Gündem
TikTok sözcüsünden 'Türkiye' sunumu! Yayman: Çocuklarımızın geleceği çok daha önemli
TikTok sözcüsünden 'Türkiye' sunumu! Yayman: Çocuklarımızın geleceği çok daha önemli TBMM Dijital Mecralar Komisyonu'nda, sosyal medya platformu TikTok'ta tartışmalara yol açan konular ele alındı.
7.12.2023 Gündem
Uzman isimden ‘Dijital Telif Yasası’ çağrısı: Gecikilmemeli, acilen düzenlenmeli
Uzman isimden ‘Dijital Telif Yasası’ çağrısı: Gecikilmemeli, acilen düzenlenmeli Dijital yayıncıların telif haklarını korumak ve korsan yayıncılığın önüne geçmek için tüm dünyada yasalar düzenleniyor. Son olarak Kanada’da çıkan yasayla birlikte bu ülkenin Google'dan her yıl 74 milyon dolar telif ödemesi alacağı açıklandı. ‘Dijital Telif Yasası’nın Türkiye’de henüz hayata geçmeyen ‘Dijital Telif Yasası’nın önemini Doç. Dr. Mustafa Bostancı tüm detaylarıyla anlattı.
2.12.2023 Gündem
Demet Akalın Elon Musk'a seslendi!
Demet Akalın Elon Musk'a seslendi! Twitter’ın yeni sahibi, ABD’li milyarder Elon Musk’ın ücretli hale getirdiği 'mavi tik' (onaylı hesap) uygulaması geçtiğimiz günlerde devreye girmişti. Uygulamayı kullanan ve ücret ödemeyi kabul etmedikleri için mavi tikleri kaldırılan ünlü isimlerden biri olan Demet Akalın, Musk'a tepki göstermişti. Son olarak Twitter'ın yaptığı yeni bir hamleyi fark eden Akalın, bir kez daha Elon Musk'a seslendi.
24.04.2023 Magazin
Sosyal ağ sağlayıcılarına yeni düzenleme: Zorunlu hale geldi
Sosyal ağ sağlayıcılarına yeni düzenleme: Zorunlu hale geldi Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), Türkiye'de günlük erişimi 1 milyondan fazla olan yurt dışı kaynaklı sosyal ağ sağlayıcılarının ülkede en az bir kişiyi yetkilendirmesini zorunlu hale getirdi. Yükümlülüklerini yerine getirmeyen sosyal ağ sağlayıcılarına idari para cezası verilecek.
1.04.2023 Gündem
Fırsat eşitliğine ilham veren kadınlar ödüllendirildi
Fırsat eşitliğine ilham veren kadınlar ödüllendirildi Kadınların iş hayatında ve toplumun her alanında güçlenmesi adına çalışmalara imza atan Yıldız Holding Kadın Platformu, “Senenin Yıldız Kadınları” organizasyonuyla fırsat eşitliği konusunda ilham veren başarılı kadınları bir araya getirdi.
15.12.2022 Ekonomi
Çalışanın ‘sözünün kesilmesi’ mobbing
Çalışanın ‘sözünün kesilmesi’ mobbing Çalışma yaşamında şiddet ve tacizin önlenmesine ilişkin rehber hazırlayan ILO Türkiye Ofisi, çalışana anlamsız işler verilmesi, yapılan işin sürekli eleştirilmesi, sözlerinin kesilmesinin mobbing sayıldığını belirterek, bu davranışlara uğrayanların haklı fesih ve tazminat hakkı olduğunu kaydetti.
1.12.2022 Çalışma Hayatı
Rekabet Kurulu'ndan Facebook'a 'WhatsApp' cezası
Rekabet Kurulu'ndan Facebook'a 'WhatsApp' cezası Rekabet Kurulu'nca, WhatsApp kullanıcılarına getirilen veri paylaşma zorunluluğuna ilişkin Facebook hakkında başlatılan soruşturmada, idari para cezası verilmesine karar verildi.
26.10.2022 Bilim ve Teknoloji
Sosyal medya düzenlemesi neleri kapsıyor? Sosyal medya düzenlemesi yürürlüğe girdi!
Sosyal medya düzenlemesi neleri kapsıyor? Sosyal medya düzenlemesi yürürlüğe girdi! Sosyal medya düzenlemesi olarak bilinen Basın Kanunu ile bazı kanunlarda değişiklik yapılmasına dair kanun Resmi Gazete’de yayımlanarak yürülüğe girdi. Düzenlemenin detayları merak edilirken Sosyal medyada gerçeğe aykırı bilgi yayanlarla ilgili uygulanacak hükümler de yer aldı. Peki, Sosyal medya yasası nedir? Sosyal medya düzenlemesi neleri kapsıyor? Sosyal medyada gerçeğe aykırı bilgi yayanlara hapis cezası var mı? İşte detaylar…
18.10.2022 Gündem
Sosyal medya yasası nedir, onaylandı mı? Sosyal medya yasasının kabul edilen maddeleri nelerdir (Sosyal medya yasası 18 madde)?
Sosyal medya yasası nedir, onaylandı mı? Sosyal medya yasasının kabul edilen maddeleri nelerdir (Sosyal medya yasası 18 madde)? Mayıs ayının sonunda Meclis’e sunulan Sosyal Medya Yasası komisyona gidecekken, ertelenmişti. Meclis açıldıktan sonra tekrar gündeme alınan Sosyal Medya Yasası’nın 18 maddesi kabul edildi. Yasanın 19. maddesi görüşülüyor. Yasa ile Türkiye'de haber üreten ve yayın yapan internet medyası, sosyal ağ şirketleri, halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayan kuruluşlar ve kişiler faaliyetlerinden sorumlu tutulacak. İnternet kullanıcılarının her türlü suistimalden, ihlalden ve saldırıdan korunması hedefleniyor. Peki, Sosyal medya yasası nedir, Sosyal medya yasası maddeleri nelerdi? İşte Sosyal medya yasası 18 madde…
13.10.2022 Gündem
Sosyal medya yasası nedir, 1. ve 2. maddeleri neler? Sosyal medya yasası Meclis’ten geçti mi?
Sosyal medya yasası nedir, 1. ve 2. maddeleri neler? Sosyal medya yasası Meclis’ten geçti mi? Basın, sosyal medya ve internet haberciliğine ilişkin düzenlemenin ilk iki maddesi TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildi. Kabul edilen maddelere göre Basın Kanunu'nun amaçları arasına basın kartına ilişkin usul ve esasları belirlemek de eklenecek. İnternet haber siteleri süreli yayın kapsamına alınacak. Peki, sosyal medya yasası ilk 2 madde nedir, 1. ve 2. maddenin içeriği ne? Sosyal medya yasası nedir, maddeleri nelerdir?
5.10.2022 Gündem
Sosyal medya platformlarının aktif kullanıcı sayıları belli oldu
Sosyal medya platformlarının aktif kullanıcı sayıları belli oldu Sosyal medya platformlarının aktif kullanıcı sayıları belli oldu. Facebook yine ilk sırada yer aldı. Facebook kullanıcı sayısının 2,91 milyar ile zirvede olduğu görüldü.
21.09.2022 Bilim ve Teknoloji
Ev fiyatlarıyla ilgili güzel haber! Ev fiyatları düşüşe geçti! Emlak balonu patlıyor
Ev fiyatlarıyla ilgili güzel haber! Ev fiyatları düşüşe geçti! Emlak balonu patlıyor Ev fiyatlarıyla ilgili son dakika gelişmesi. Ev fiyatlarıyla ilgili hükümet kanadından atılan adımlar sonrası düşüş gerçekleşti. Ev fiyatları düşüşe geçiyor. Bunun ön büyük sebebi ise sahte ilanların önüne kesen uygulamalar olduğu ifade ediliyor. İnternet sitelerinde ev fiyatlarıyla ilgili yapılan manipülasyonlar artık suç sayıldığı için fırsatçıların eli kolu bağlandı. Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) tarafından yayınlanan yeni düzenleme ile birlikte internet ortamında yer alan emlak ilanlarında yeni bir dönem başladı. Özellikle emlak fiyatlarının gerçek değerinin üzerinde gösterilmesi ve emlak piyasasında yapılan manipülasyonların önüne geçilmesi için çıkartılan düzenleme sonuçlarını göstermeye başladı. Emlak piyasalarını manipüle ederek konut ve benzeri gayrimenkullerin fiyatlarını yükselten fırsatçılara göz açtırmayacak olan bu düzenlemenin ardından yapılacak denetimlerle birlikte özellikle konut fiyatlarının dengelenmesi bekleniyor. Öte yandan BDDK'dan yapılan kredi hamlesi de ev fiyatlarının düşüşüne yardımcı oldu. İşte ev fiyatlarıyla ilgili son dakika tüm detaylar...
30.06.2022 Ekonomi
'Dezenformasyon düzenlemesi' Meclis'te görüşülmeye başlandı!
'Dezenformasyon düzenlemesi' Meclis'te görüşülmeye başlandı! TBMM Adalet Komisyonu, sosyal medya ile internet haberciliğine ilişkin düzenlemeler içeren ve 'dezenformasyon düzenlemesi' olarak adlandırılan Basın Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin görüşmelerine başladı.
9.06.2022 Siyaset
Gayrimenkul ilanlarında yeni dönem başlıyor! Zorunlu olacak, bu bilgilerin tümü istenecek...
Gayrimenkul ilanlarında yeni dönem başlıyor! Zorunlu olacak, bu bilgilerin tümü istenecek... İnternetteki gayrimenkul ilanlarında yeni dönem! Tamamen değişiyor. İlanlara yönelik olarak alınacak bilgiler netleşti. İnternet üzerinden ilan verenler bu bilgilerin doğruluğundan da sorumlu kabul edilecek. İlana ilişkin bilgilerde sağlayıcılar, ilan verenlerin ilan numarasını, ilk veriliş tarihini ve fiyatını, ilanın aktif yada pasif olma durumunu, ilanın kaldırma nedeni ve tarihini vermek zorunda olacak. Gayrimenkule ilişkin bilgiler başlığında ilan kategorisi ve türü başta olmak üzere il, ilçe, mahalle, cadde, sokak, numarası, bina yaşı, bina kat ve oda sayısı gibi birçok bilgi isteniyor olacak.
2.06.2022 Ekonomi
Bakan Yanık: Dijital bağımlılık, madde bağımlılığı kadar yıkıcı etkisi olabilen risk
Bakan Yanık: Dijital bağımlılık, madde bağımlılığı kadar yıkıcı etkisi olabilen risk Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, "Dijital bağımlılık, madde bağımlılığı kadar çocuk ve gençler üzerinde yıkıcı etkisi olabilen bir risk. Ciddi anlamda, bugünden sonra dijital bağımlılığı da gündemimize alıyoruz" dedi.
1.06.2022 Siyaset
Sosyal medya yasa teklifi TBMM'ye sunuldu!
Sosyal medya yasa teklifi TBMM'ye sunuldu! AK Parti ve MHP tarafından hazırlanan Sosyal Medya teklifi Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne sunuldu. Yanıltıcı haber yapanlara yaptırım geliyor.
26.05.2022 Gündem
Rusya harekete geçti! Twitter'a 41 bin dolar ceza
Rusya harekete geçti! Twitter'a 41 bin dolar ceza Rusya'da bir mahkeme yasaklı içeriği kaldırmadığı gerekçesiyle sosyal medya platformu Twitter'a 3 milyon ruble ceza verdi.
28.04.2022 Dünya
Putin Rusya'yı dünyaya kapatıyor! 11 Mart’ta fişi çekiyor...
Putin Rusya'yı dünyaya kapatıyor! 11 Mart’ta fişi çekiyor... Ukrayna işgalinden sonra Rusya ağır yaptırımlarla karşı karşıya kaldı. Putin yaptırımlara karşı yeni adımlar atmaya hazırlanıyor. Rusya uzun süredir üzerinde çalıştığı interneti dış dünyaya kapatma planını devreye sokuyor. Alınan kararla tüm Rus siteleri Rusya’ya çağrıldı. 11 Mart’a kadar sitelerin sadece Rusya’da sunucusu bulunacak, ‘.ru’ uzantısı olacak ve Rusya DNS’ini kullanacak şekilde hizmet vermesi istendi. Bu hamleyle Rusya geçen yaz test ettiği gibi interneti dışa bağlı olmadan kendi kontrolüne alabilir.
8.03.2022 Dünya
İş Bankası yeni kararı resmen duyurdu! Hesabı olan müşterileri kapsıyor, şubelerde...
İş Bankası yeni kararı resmen duyurdu! Hesabı olan müşterileri kapsıyor, şubelerde... İş Bankası harekete geçti ve yeni gelişmeyi resmen duyurdu. Hesabı olan müşterileri kapsıyor. Yeni uygulama hizmete sunuldu. İş Bankası'ndan yapılan açıklamada mesleğini dijital mecra üzerinden yapan müşteriler için 'Dijital İşim Hesabı' devreye alındı. Şubelerde hesap açtıran kişiler vergi istisnasından yararlanabiliyor. Kazançlar tahsil edildiğinde işlem anında vergi kesintisi de otomatik gerçekleşiyor. İstisnadan faydalanılması için kişilerin ikametgâhlarının bulunduğu yerdeki vergi dairelerine başvurması, istisna belgesiyle bankadan hesap açılması gerekiyor. Aynı zamanda kazançların tamamının da bu hesap ile tahsil edilmesi gerekiyor. İşte tüm detaylar...
21.02.2022 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Erdoğan BAE dönüşü açıkladı: Fiyatlar öyle veya böyle inecek
Cumhurbaşkanı Erdoğan BAE dönüşü açıkladı: Fiyatlar öyle veya böyle inecek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, BAE ziyareti sonrası açıklamalarda bulundu. KDV indiriminin fiyatlara yansımadığı eleştirilerine yanıt veren Erdoğan, "Fiyatlar belli oranlarda geri gelmiş görünüyor. Öyle veya böyle inecek" dedi. 6 muhalefet liderinin bir araya gelmesini "Manidar" olarak nitelendiren Erdoğan, "Cumhurbaşkanlığı Sistemini milletin kendisi getirdi, bunu kabul etmeyenler millet iradesine saygısızlık yapıyor" diye konuştu. Cumhurbaşkanı'nın gündeminde Ukrayna-Rusya krizi başta olmak üzere dış gelişmeler de vardı.
16.02.2022 Siyaset
Çin'de zincirle hapsedilen kadının görüntüleri infial yarattı
Çin'de zincirle hapsedilen kadının görüntüleri infial yarattı Bir köy kulübesinde boynundan zincirlenerek hapsedilen kadının görüntüleri Çin'in sosyal medyasında şok etkisi yarattı. Yerel medya, videonun yayılması üzerine yetkililerin harekete geçtiğini aktarıyor.
2.02.2022 Dünya

Benzer Haber Etiketleri

Sosyal Ağ ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki sosyal ağ haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.