Sorular

Sorular

Son dakika sorular haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan sorular ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını sorular haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Sorular

haberleri sayfasında son dakika yaşanan sorular gelişmeleri de dahil olmak üzere 9.217 sorular haberi bulunmuştur. Tüm sorular haberleri aşağıda listelenmiştir.
MSB'den İncirlik ve Kürecik açıklaması: Söz konusu değildir
MSB'den İncirlik ve Kürecik açıklaması: Söz konusu değildir Yunanistan'ın Deniz Parkı ilan etme girişimi hakkında konuşan MSB Kaynakları, "Bakanlık olarak Ege Denizi’nde hak, alaka ve menfaatlerimizi korumak ve Yunanistan’ın tek taraflı statü oluşturma çabalarını engellemek maksadıyla teyakkuz halinde bulunmaktayız." ifadelerini kullandı. Bakanlık kaynakları, Kürecik’teki NATO radarının İran’ın İsrail’i vurduğu sırada İsrail’e bilgi aktarıp aktarmadığı yönündeki iddialarla ilgili, "Bu radar sisteminden elde edilen bilgiler NATO prosedürleri çerçevesinde müttefiklerle paylaşılmakta, NATO müttefiki olmayan ülkelerle paylaşımı söz konusu değildir” dedi.
18.04.2024 Gündem
AÖL (Açıköğretim Lisesi) sınavı sonuçları açıklandı mı, ne zaman açıklanacak? 2024 AÖL sınav sonuç takvimi
AÖL (Açıköğretim Lisesi) sınavı sonuçları açıklandı mı, ne zaman açıklanacak? 2024 AÖL sınav sonuç takvimi AÖL (Açıköğretim Lisesi) sınavı 2.dönem sınav sonuçlarına yönelik araştırmalar takvim yaklaştıkça arttı. Peki, AÖL (Açıköğretim Lisesi) sınavı sonuçları açıklandı mı, ne zaman açıklanacak?
14.04.2024 Yaşam
Baykar'dan açıklama: Gerekli hukuki süreçler başlatılacaktır
Baykar'dan açıklama: Gerekli hukuki süreçler başlatılacaktır Geçtiğimiz gün Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar tarafından "Uzunca bir süredir hakkımızda art niyetli olarak dolaşıma sokulan kurumsallaşmış yalan, iftira ve çarpıtmalara karşı cevabımızdır." notu ile bir açıklama yayınlanmıştı. Konuyla ilgili Baykar'ın sosyal medya hesabından yeni bir paylaşım yapıldı. İşte detaylar...
13.04.2024 Gündem
Baykar'dan açıklama: Gerekli hukuki süreçler başlatılacaktır
Baykar'dan açıklama: Gerekli hukuki süreçler başlatılacaktır Geçtiğimiz gün Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar tarafından "Uzunca bir süredir hakkımızda art niyetli olarak dolaşıma sokulan kurumsallaşmış yalan, iftira ve çarpıtmalara karşı cevabımızdır." notu ile bir açıklama yayınlanmıştı. Konuyla ilgili Baykar'ın sosyal medya hesabından yeni bir paylaşım yapıldı. İşte detaylar...
13.04.2024 Ekonomi
Haluk ve Selçuk Bayraktar'dan 7 soru 7 cevaplı açıklama: Bir kez daha yalan rüzgarı ve kara iftirayla karşı karşıyayız
Haluk ve Selçuk Bayraktar'dan 7 soru 7 cevaplı açıklama: Bir kez daha yalan rüzgarı ve kara iftirayla karşı karşıyayız Baykar Genel Müdürü Haluk Bayraktar ve Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar sosyal medya hesaplarından 'sıkça sorulan sorular' etiketi ile açıklama yayınladı. Selçuk Bayraktar, 'Uzunca bir süredir hakkımızda art niyetli olarak dolaşıma sokulan kurumsallaşmış yalan, iftira ve çarpıtmalara karşı cevabımızdır.' ifadelerine yer verdi.
12.04.2024 Gündem
İstanbul Adalet Sarayı'na saldırıyı gerçekleştiren teröristin ablasının ifadesi ortaya çıktı
İstanbul Adalet Sarayı'na saldırıyı gerçekleştiren teröristin ablasının ifadesi ortaya çıktı İstanbul Adalet Sarayı'na yönelik 6 Şubat'taki terör saldırısını gerçekleştiren terörist Pınar Birkoç'un ablası Necmiye Birkoç, DHKP/C terör örgütü üyeliği suçundan yargılandığı davada adliye saldırısına ilişkin tutuklanmasıyla ilgili konuştu. Sanık Necmiye Birkoç, "Burada olanlar çok kötü bir tesadüftü. Tek sorun Pınar'ın ablaları olmamız. Hazır o gün burada biz vardık, suçlanacak biz vardık duruşmamız vardı. Ablamla ben suçlu değiliz, suçlamaları kabul etmiyoruz" diyerek tahliyesini talep etti. Mahkeme, sanığın tutukluluk halinin devamına ve dosyasının da ayrılmasına karar verdi. Sanık Necmiye Birkoç, saldırının yapıldığı 6 Şubat'ta, 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde duruşmaya çıkmış ve duruşmayı izlemeye gelen ablası Nejla Birkoç ile duruşma sonrasında gözaltına alınarak tutuklanmıştı.
2.04.2024 Gündem
Serenay Sarıkaya, Adana Demirspor formasıyla oy kullandı
Serenay Sarıkaya, Adana Demirspor formasıyla oy kullandı İstanbul’da 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Genel Seçimi’nde oy kullanma işlemi saat 08.00 itibariyle başladı. Ünlü oyuncu Serenay Sarıkaya da oy kullanmaya Adana Demirspor formasıyla geldi. Oyuncu Serenay Sarıkaya, Beşiktaş’ta bulunan Tevfik Fikret İlkokulu’nda 1069 numaralı sandıkta oyunu kullandı.
31.03.2024 Adana
Buğra Kavuncu'dan İmamoğlu'na sert tepki: CHP rozetiyle değil ben bağımsız adayım de
Buğra Kavuncu'dan İmamoğlu'na sert tepki: CHP rozetiyle değil ben bağımsız adayım de Yİ Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Buğra Kavuncu, CNN Türk ekranlarında yayınlanan Tarafsız Bölge programında Hürriyet Gazetesi Genel yayın Yönetmeni Ahmet Hakan'ın sorularını yanıtladı... Kavuncu, İBB Belediye Başkanı İmamoğlu'nun Esenyurt'ta yaptığı bir konuşmada 'Particilik yapmayın' sözlerine tepki göstererek, "Biz ayrı bir partiyiz, tüzüğümüz ayrı. Biz partimizin geleceğine herhangi bir siyasi figürün vereceği kararlara göre şekillendiremeyiz. "Efendim partizanlık yapmayın, sandıkta partinizi bir tarafa bırakın" çağrısı yapılıyor. Ya bu çağrıyı yapan kişi aynı zamanda kendisi bir partinin mensubu. O zaman logonu çıkar, bağımsız aday olarak çık milletin karşısına; yani CHP rozetiyle değil ben bağımsız adayım de o zaman bunu söylemeye hakkın var" ifadelerini kullandı.
26.03.2024 Gündem
Stüdyoda duygusal anlar! Murat Kurum'un gözleri doldu
Stüdyoda duygusal anlar! Murat Kurum'un gözleri doldu Cumhur İttifakı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum, CNN Türk ekranlarında yayınlanan Tarafsız Bölge programında Hürriyet Gazetesi Genel yayın Yönetmeni Ahmet Hakan'ın sorularını yanıtladı. Deprem bölgesinde yapılan çalışmalara değindikten sonra Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinde evleri yıkılan depremzedelerle ilgili röportajı izleyen Murat Kurum'un gözleri doldu.
26.03.2024 Gündem
Murat Kurum CNN Türk'te projelerini açıkladı: İstanbul'un trafik çilesi bitecek
Murat Kurum CNN Türk'te projelerini açıkladı: İstanbul'un trafik çilesi bitecek Cumhur İttifakı İBB Başkan Adayı Murat Kurum CNN Türk'te Ahmet Hakan ile Tarafsız Bölge programında açıklamalarda bulundu. Kurum 'Depreme harcanan paranın 2 katı reklama harcamışlar.' ifadelerini kullandı. İstanbul'un trafik sorununa çözüm planını anlatan Kurum, "650 km'ye çıkararak toplu ulaşımda metro oranını artıracağız. Bununla birlikte tüneller yapacağız. İstanbul'un trafik çilesi bitecek. İstanbul'un her ilçesinden metroya binip toplu ulaşımı kullanabileceğiz. 2 yakaya 122 km tünel yapacağız. Alternatif bir yol güzergahı koymanız lazım. Mevcuttaki tüneller 22 km." ifadelerini kullandı.
25.03.2024 Gündem
Şeyma Subaşı'ndan ramazan paylaşımı
Şeyma Subaşı'ndan ramazan paylaşımı Sosyal medya fenomeni Şeyma Subaşı, tatil için gittiği İskoçya'da takipçisinden gelen ramazan sorusuna yanıt verdi.
25.03.2024 Magazin
İkinci ortak sınav tarihleri! Ortak sınavlar ne zaman yapılacak, nasıl olacak 2024, açık uçlu mu olacak?
İkinci ortak sınav tarihleri! Ortak sınavlar ne zaman yapılacak, nasıl olacak 2024, açık uçlu mu olacak? Ülke genelindeki ikinci ortak sınavlar, 26-27 Mart 2024 tarihinde yapılacak, sınavlarda açık uçlu sorular kullanılacak.
25.03.2024 Gündem
İlkokul, ortaokul ve liselerde müfredat değişiyor! Velilerde artık devreye girecek
İlkokul, ortaokul ve liselerde müfredat değişiyor! Velilerde artık devreye girecek Milyonlarca öğrenciyi yakından ilgilendiriyor. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’le görüşen SODİMER Başkanı Prof. Dr. Levent Eraslan, yeni müfredatla ilgili ayrıntıları paylaştı. Derse aktif katılım sağlanacak; test mantığından uzak, açık uçlu, yorum odaklı uygulamalara ve güncel konulara yer verilecek.
22.03.2024 Gündem
MSB açıkladı: Irak’ın kuzeyinde "Güvenli bölge" oluşturulacak
MSB açıkladı: Irak’ın kuzeyinde "Güvenli bölge" oluşturulacak Milli Savunma Bakanlığı kaynakları, "Irak ile görüşmeler devam etmektedir. Irak tarafı da terör örgütü PKK'yı tehdit olarak görmektedir. Ortak Harekat Merkezi ve diğer terörle mücadeledeki işbirliği tekliflerimize olumlu yaklaşmaktadırlar" ifadelerine yer verdi.
21.03.2024 Gündem
Doç. Dr. Gökhan Alıcı: “Kan sulandırıcı kullanma kararı mutlaka hekime bırakılmalı”
Doç. Dr. Gökhan Alıcı: “Kan sulandırıcı kullanma kararı mutlaka hekime bırakılmalı” Sağlık Bilimleri Üniversitesi Adana Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kardiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Gökhan Alıcı, kalp damar hastalıklarında yoğunlukla kullanılan ve dünyanın en çok bilinen ilacı olan kan sulandırıcı kullanımı konusundaki kararın mutlaka hekimler tarafından verilmesi gerektiğini, aksi takdirde fayda yerine zarar verebildiğini söyledi.
20.03.2024 Adana
Ramazanda su tüketimi uyarısı! Uzman isim kritik miktarı açıkladı
Ramazanda su tüketimi uyarısı! Uzman isim kritik miktarı açıkladı Bugünlerde vücudunun susuz kalmaması için ramazan ayı boyunca iftarla başlayıp sahur bitimine kadar geçen sürede tüketilecek su miktarı büyük önem taşırken, Doç. Dr. Ramazan Danış, “Bir kişinin günde en az 2,5 litre su alması gerekiyor” diyerek uyarıda bulundu.
19.03.2024 Sağlık
Emekliye mart ayı için flaş promosyon uyarısı! Dikkat etmeyen mağdur oluyor
Emekliye mart ayı için flaş promosyon uyarısı! Dikkat etmeyen mağdur oluyor Emekliler için hayati açıklama geldi. Emekli promosyon tutarları ne kadar olduğuna dair sorular gündemdeki yerini koruyor. Emekliye ek gelir fırsatı sunan emekli promosyon kampanyaları kızıştı. 11 banka promosyonu açıklanması sonrası emekliler, en yüksek promosyon veren bankalar için arayışa girdi. Öte yandan banka promosyon anlaşması sırasındaki ödeme taahhütleri emeklilerde mağduriyet yaratıyor. İşte bankaların müşteri kazanabilmek adına yaptığı kampanyalar ve dikkat etmesi gereken detaylar...
18.03.2024 Çalışma Hayatı
LGS başvuruları başladı
LGS başvuruları başladı Milyonlarca öğrenci bekliyordu... 2 Haziran'da gerçekleştirilecek Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınav başvuruları başladı. Başvurular, 29 Mart'ta kadar "e-Okul" üzerinden yapılacağı açıklandı.
18.03.2024 Gündem
Öğretmenlere hakaret etmişti! YSK inceleme başlattı
Öğretmenlere hakaret etmişti! YSK inceleme başlattı Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde 31 Mart yerel seçimlerinde görevlendirilen öğretmenlere yönelik eğitim toplantısında bir seçim kurulu görevlisinin, salondakilere, 'Seçim günü arayıp aptal aptal sorular sormayın' sözleri tepkiye sebep oldu. Sosyal medyada da paylaşılan görüntüler üzerine Yüksek Seçim Kurulu, inceleme başlattı.
16.03.2024 Gündem
MSB'den F-35 ve Eurofighter açıklaması: KAAN'a odaklanmamız lazım!
MSB'den F-35 ve Eurofighter açıklaması: KAAN'a odaklanmamız lazım! Milli Savunma Bakanlığı kaynaklarından Türkiye’nin F-35’e geri dönüp dönmeyeceğine ilişkin soruya yanıt verildi. Yanıtta KAAN vurgusu yapılırken İngiltere'den talep Eurofighter uçaklarıyla ilgili de son durum paylaşıldı.
14.03.2024 Gündem
Sahurda uyuya kalmak günah mı? Sahura kalkmadan oruç tutulur mu, sahura kalkmadan oruç tutmak günah mıdır?
Sahurda uyuya kalmak günah mı? Sahura kalkmadan oruç tutulur mu, sahura kalkmadan oruç tutmak günah mıdır? Sahura kalkmadan niyetlenmeden oruç tutulur mu, sahura kalkmamak günah mı? Ramazan ayıyla birlikte sahur ve iftar ile ilgili sorular bu senenin de gündemindeydi. Sahurun oruca dayanma gücü verdiğini, maddî-manevî bereketlere vesile olacağı bildirilmiştir. Peki, sahurda uyuya kalmak günah mı?
13.03.2024 Dini Bilgiler
MEB'den LGS'ye gireceklere kritiik uyarı!
MEB'den LGS'ye gireceklere kritiik uyarı! Millî Eğitim Bakanlığı, 2 Haziran 2024'te yapılacak Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezî sınava ilişkin merak edilen soruları yanıtladı.
13.03.2024 Gündem
Oruçluyken bilinç kaybı: Bayılınca oruç bozulur mu?
Oruçluyken bilinç kaybı: Bayılınca oruç bozulur mu? Bugün itibariyle başlanan Ramazan ayının ilk iftarı da bu akşam yapılacak. Ancak müslümanların akıllarında bazı sorular hala cevabını arıyor. Bunların arasında da bayılmak geliyor. Bayılınca oruç bozulur mu sorusuna yanıt arayan bilinç kaybının tutulan oruca zarar verip vermeyeceğini de merak ediyor.
11.03.2024 Gündem
Hamileler oruç tutabilir mi? Hamileyken oruç tutmamak kefaret gerektirir mi, kaç aylık hamileyken oruç tutulur, yeni hamile kadın oruç tutabilir mi?
Hamileler oruç tutabilir mi? Hamileyken oruç tutmamak kefaret gerektirir mi, kaç aylık hamileyken oruç tutulur, yeni hamile kadın oruç tutabilir mi? Üç ayların son ayı olan ve Onbir Ayın Sultanı olarak adlandırılan Ramazan ayı bu yıl 11 Mart’ta başlıyor. Buna göre; 2024 Ramazan ayı 11 Mart 2024 Pazartesi günü idrak edilecek. İlk oruç için sahura 10 Mart'ı 11 Mart'a bağlayan gece kalkılacak. Ramazan ayı için geri sayım başlarken, oruç ile ilgili sorular da başladı. Peki, Hamileler oruç tutabilir mi? Hamile oruç fidyesi ne kadar?
8.03.2024 Dini Bilgiler
Oruçluyken hacamat yaptırılır mı? Hacamat orucu bozar mı?
Oruçluyken hacamat yaptırılır mı? Hacamat orucu bozar mı? Ramazan ayının başlamasına az bir süre kala, mart ayı hacamat takvimine göre hacamat yaptıracak olan vatandaşlar oruçluyken hacamat yapılıp yapılmayacağını araştırıyor. Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan oruç ile ilgili fetvaları sorguluyor. Peki, oruçluyken hacamat olunur mu, oruçluyken hacamat yaptırmak orucu bozar mı?
2.03.2024 Dini Bilgiler

Benzer Haber Etiketleri

Sorular ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki sorular haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.