Solunum Cihazı

Solunum Cihazı

Son dakika solunum cihazı haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan solunum cihazı ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını solunum cihazı haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Solunum Cihazı

haberleri sayfasında son dakika yaşanan solunum cihazı gelişmeleri de dahil olmak üzere 337 solunum cihazı haberi bulunmuştur. Tüm solunum cihazı haberleri aşağıda listelenmiştir.
Annesi kazada ölüp sezaryenle dünyaya gelen bebek hayata tutundu! Taburcu edilecek
Annesi kazada ölüp sezaryenle dünyaya gelen bebek hayata tutundu! Taburcu edilecek Adana’da annesi trafik kazasında hayatını kaybeden ve annenin karnından sezaryenle alınan erkek bebek, solunum cihazı olmadan nefes alması sağlanarak hayati tehlikeyi atlattı. Doktorların ‘yaşaması imkansız’ olarak nitelendirdiği bebek, birkaç hafta sonra taburcu edilecek.
24.04.2024 Adana
Ev sahibi yüzde 100 zammı beğenmedi, elektriği kesti! 'Annem boğulabilirdi'
Ev sahibi yüzde 100 zammı beğenmedi, elektriği kesti! 'Annem boğulabilirdi' Antalya’da 8 yıldır aynı adreste oturan kiracısının yüzde 100’ü geçen kira zammını beğenmeyen ev sahibi, kendi üzerine olan elektrik aboneliğini sonlandırarak evin elektriğini kestirdi. Evde annesi solunum cihazına bağlı yaşayan Göksel Yalım ise “İnsan elektriği keserken haber vermez mi? Benim hasta annem var, dolabımda yiyeceklerim var. Şok oldum. Hadi elektrikler annem uykudayken kesilseydi, boğulabilirdi” diye tepki gösterdi.
25.04.2023 Gündem
Sesten rahatsız oldu, hastanın solunum cihazını kapattı! İkisi de Türk çıktı
Sesten rahatsız oldu, hastanın solunum cihazını kapattı! İkisi de Türk çıktı Koronavirüs nedeniyle hastanede aynı odada yatıyorlardı. İki hastadan biri, solunum cihazının sesinden rahatsız oldu ve cihazı kapattı. Olayın ardından solunum cihazı kapatılan kadın müdahale ile hayata döndürüldü ancak bir süre sonra hayatını kaybetti. Olayla ilgili başlatılan soruşturmada iki kadının da Türk olduğu ortaya çıktı.
3.01.2023 Dünya
Hastanın solunum cihazının sesinden rahatsız olup cihazı iki defa kapattı
Hastanın solunum cihazının sesinden rahatsız olup cihazı iki defa kapattı Almanya’nın Mannheim kentinde bir kadın hasta, geçen Salı günü bir başka hastanın solunum cihazının sesinden rahatsız olduğu için cihazı iki defa kapattı. Kalbi duran 79 yaşındaki hasta sağlık ekipleri tarafından hayata döndürüldü, 72 yaşındaki kadın cinayete teşebbüsten tutuklandı.
2.12.2022 Dünya
Bakan Özer: Türkiye'deki çırak ve kalfa sayısı 900 bin 675'e yükseldi
Bakan Özer: Türkiye'deki çırak ve kalfa sayısı 900 bin 675'e yükseldi Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, mesleki eğitim merkezindeki öğrenci sayısını 2021'in sonunda 159 bine ulaştırdıklarını hatırlatarak, "Bugün itibarıyla, 10 ay gibi kısa sürede Türkiye'deki çırak ve kalfa sayısı 900 bin 675'e yükseldi. Hedefimiz artık kasım ayında bir milyon çırak ve kalfaya ulaşmak ve aralık ayında bir milyonun üzerine çıkarmak" dedi.
21.10.2022 Eğitim
Zirve 23 başladı! Baykar Teknoloji lideri Selçuk Bayraktar: Muhabere tarihinde devrim yaratacak
Zirve 23 başladı! Baykar Teknoloji lideri Selçuk Bayraktar: Muhabere tarihinde devrim yaratacak 23 Yetenek Derneği tarafından bu yıl ikincisi organize edilen Zirve 23 bugün gerçekleşiyor. 2 bin aşkın üniversite öğrencisinin katılımıyla gerçekleşen organizasyon Volkswagen Arena'da düzenleniyor. Zirve 23 kapsamında konuşma yapan BAYKAR Teknoloji Lideri Selçuk Bayraktar, "Biz 20 yıllık hayalimizi üretmek için devam ediyoruz. Türkiye’nin ilk insansız savaş uçağı olacak Kızılelma için geri sayım başladı. 2023'de ilk uçuşunu yapacak. Bu iki platform muhabere tarihinde devrim yaratacaklar." dedi. Togg CEO'su Gürcan Karakaş da "Cesaretinizi artırmak için esnek olun, değişimi kucaklayın. 'İnsanlar ne der'e bakmayın. Aksiyona geçin. 20 saat düşüneceğinize 3 kez deneyin. Büyük resmî görün" diye konuştu.
15.10.2022 Ekonomi
BAYKAR CEO'su Haluk Bayraktar kimdir, nereli, eğitimi nedir?
BAYKAR CEO'su Haluk Bayraktar kimdir, nereli, eğitimi nedir? Ukrayna'da Devlet Başkanı Volodimir Zelenski ile görüşecek olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın heyetinde BAYKAR CEO'su Haluk Bayraktar da yer aldı. Söz konusu gelişmenin ardından BAYKAR CEO'su Haluk Bayraktar hakkında yapılan aramalar arttı.
18.08.2022 Gündem
Bakan Özer bizzat açıkladı! Tam 7 bin 538...
Bakan Özer bizzat açıkladı! Tam 7 bin 538... Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, "Milli Eğitim Bakanlığı'nın geçmişe yönelik verilerine baktığınız zaman yıllık 2.9 ürünün tescilini aldığını görüyoruz. 3 tane ürün ya tasarımdır ya markadır. 2022 yılında ağustos ayına yeni girdik. 2022 yılında Milli Eğitim Bakanlığı'nın almış olduğu tescil sayısı 7 bin 538. Bizim hedefimiz 2022 yılında 7 bin 500'dü onu aştık." dedi.
2.08.2022 Eğitim
AK Parti’li Kılıç: Sağlıkta önemli başarı hikayeleri yazdık
AK Parti’li Kılıç: Sağlıkta önemli başarı hikayeleri yazdık AK Parti Bursa Milletvekili, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Ahmet Kılıç, hekimler ile sağlık çalışanlarının ücret ve özlük haklarında iyileştirmeler sağlayacak sağlıkla ilgili bazı kanunlardaki düzenlemelerin görüşüldüğü Komisyon toplantısında yaptığı konuşmada, “İktidara geldiğimiz ilk günden itibaren uygulamaya koyduğumuz sağlıkta dönüşüm programı ile bir dünya modeli ortaya çıkardık. Sağlıkta önemli bir başarı hikayesini yazdık. Bu başarı hikayesinin mimarı Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a ve tüm sağlık bakanlarımız başta olmak üzere emeği geçen herkese milletimiz adına şükranlarımı sunuyorum” dedi. 
13.06.2022 Siyaset
MEB'den son dakika açıklaması! Milyonlarca öğrenci ve öğretmeni ilgilendiriyor! Maske ile ilgili flaş karar! İlkokul, orta okul, lise yarından itibaren...
MEB'den son dakika açıklaması! Milyonlarca öğrenci ve öğretmeni ilgilendiriyor! Maske ile ilgili flaş karar! İlkokul, orta okul, lise yarından itibaren... MEB'den maske ile ilgili son dakika açıklaması geldi. Milyonlarca öğrenciyi ve öğretmeni kapsıyor. İlkokul, orta okul ve liselerde geçerli olacak. Milli Eğitim Bakanı Özer, "Yarından itibaren öğretmen ve öğrenciler maske takmayacak" ifadelerini kullandı. Özer, "Cumhurbaşkanımız sağlık bilim kurulunun toplantısından sonra artık kapalı mekanlarda maske kullanım zorunluluğunu kaldırdığını açıkladı. Biz de Milli Eğitim Bakanlığı olarak yarından itibaren okul öncesinden ilkokula, ilkokuldan orta okula, ortaokuldan liseye kadar 18 milyon öğrencimizin eğitim aldığı tüm okullarda artık kapalı mekanlarda maske kullanımını hem öğrencilerimizden hem de öğretmenlerimizden kaldırmış bulunuyoruz" ifadelerini kullandı.
26.04.2022 Eğitim
Milyonlarca lise öğrencisini ilgilendiriyor! MEB yeni gelişmeyi duyurdu, resmen değişti
Milyonlarca lise öğrencisini ilgilendiriyor! MEB yeni gelişmeyi duyurdu, resmen değişti Lise öğrencisi milyonlarca genci kapsıyor. Milli Eğitim Bakanlığı liseler ile ilgili değişikliği açıkladı. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, geçmişte çok tartışılan meslek liseleri kaygısının ortadan kalktığını belirterek, “Bir zamanlar ne olacak bu meslek liselerinin halinden gelinen nokta artık herkesin yer almak istediği, bir taraftan istihdamla ilişkiyi güçlendiren, diğer taraftan gelir kazandıran, diğer taraftan ülkenin gelişmesine katkı veren bir meslek lisesi” dedi.
1.04.2022 Eğitim
Milyonlarca takipçisi olan Instagram hesabını Ukraynalı bir doktora verdi
Milyonlarca takipçisi olan Instagram hesabını Ukraynalı bir doktora verdi İngiliz Futbolcu David Beckham, Ukrayna'daki savaşın ağır sonuçlarına dikkat çekebilmek için milyonlarca takipçisi olan Instagram hesabının kullanımını Harkov Perinatal Merkezi Müdürü Doktor Irina Kondratova'ya verdi.
21.03.2022 Magazin
Akrep Nalan hayatını kaybetti!
Akrep Nalan hayatını kaybetti! Akrep Nalan lakaplı sanatçı Füsun Nalan Açın (67) hayatını kaybetti. Hayat Bilgisi dizisinde hayat verdiği Fidan Hoca karakteri ile hafızalarda yer edinen Akrep Nalan'ın ölüm haberini Özgür Aras, sosyal medya hesabından duyurdu.
4.03.2022 Magazin
65 yaş ve üzeri için son dakika kararı! Bakan Koca resmen duyurdu
65 yaş ve üzeri için son dakika kararı! Bakan Koca resmen duyurdu Koronavirüs Bilim Kurulu Toplantısının ardından Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yazılı bir açıklama yayımladı. Bakan Koca, "Molnupiravir etken maddeli antiviral ilacın kullanımı gelecek hafta itibariyle başlayacaktır. 65 yaş üzeri vatandaşlarımızda ve kronik hastalığı olan vatandaşlarımızda erken dönemde Molnupiravir ilacının kullanımı temin edilecektir" dedi.
2.02.2022 Gündem
Yakınları 'çocuk engelli olur' dediği için aşı olmadı, koronaya yakalandı
Yakınları 'çocuk engelli olur' dediği için aşı olmadı, koronaya yakalandı Gaziantep'te, yakınlarının 'aşı olursan çocuğun engelli olur' dediği 8 aylık hamile Emine Çalışkan (41), 6 gün önce koronavirüse yakalandı. Solunum cihazına bağlı olarak tedavi gören Çalışkan, pişmanlık yaşadığını ve hastalığı atlattıktan sonra ilk işinin aşı yaptırmak olduğunu söyledi.
7.10.2021 Yaşam
'Çalındı' dediler! Flaş tazminat kararı: Hastane 15 bin 800 lira ödeyecek
'Çalındı' dediler! Flaş tazminat kararı: Hastane 15 bin 800 lira ödeyecek İstanbul Fatih'te özel bir hastanede koah hastalığı tedavisi gören babası için SGK, Musa Uyar'a (52), 2017 yılında solunum cihazı zimmetledi. Babasının vefat etmesi üzerine hastaneden cihazı geri isteyen Uyar, cihazın çalındığı yanıtıyla karşılaştı. SGK'ya yeni bir cihaz almak zorunda kalan Uyar, yasal yollara başvurdu. Davayı kabul eden mahkeme, davalı hastanenin Uyar'a 15 bin 800 lira tazminat ödenmesine hükmetti. Mağdur olduğunu belirten Musa Uyar ise "Hem hastamızı kaybettik hem de cihazı kaybettik. Cihazla ilgili böyle bir mağduriyet yaşanınca da daha da yıkıldık" dedi.
23.08.2021 Gündem
İran Cumhurbaşkanı Ruhani: Kovid-19 nedeniyle 1 milyon 100 bin kişi işsiz kaldı
İran Cumhurbaşkanı Ruhani: Kovid-19 nedeniyle 1 milyon 100 bin kişi işsiz kaldı İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle ülkede 1 milyon 100 bin kişinin işsiz kaldığını söyledi.
1.07.2021 Dünya
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan sanatçı ve çiftçilere büyük müjde
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan sanatçı ve çiftçilere büyük müjde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan MFA Kocayusuf Öaske Fabrikası'nın açılış töreninde konuştu. Erdoğan,"Kuraklığın oluştuğu bölgelerde hasar tespit çalışmalarının sonuçlarına göre çiftçilerimizin Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatiflerine olan borçlarını erteliyoruz. 31 bin sanatçıya 250 milyon liraya ulaşan destek vereceğiz. Sancılı dönem yaşayan tiyatro sektörüne de 25 milyon lira tutarında turne desteği sağlayacağız." dedi.
4.06.2021 Siyaset
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Avrupa'da yaşayan Müslümanlar için ciddi tehdit
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Avrupa'da yaşayan Müslümanlar için ciddi tehdit Cumhurbaşkanı Erdoğan, TRT tarafından düzenlenen Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma yarışmasının final programında konuştu. Erdoğan, "Koronavirüs kadar tehlikeli olan İslam düşmanlığı virüsü özellikle Avrupa ülkelerinde hızla yayılıyor. Geldiğimiz noktada durum, ürkütücü bir hal almış, Avrupa'da yaşayan Müslümanlar için ciddi bir güvenlik tehdidine dönüşmüştür." ifadelerini kullandı.
12.05.2021 Gündem
Kovid-19'u tuzağa düşürüp ortadan kaldırıyor
Kovid-19'u tuzağa düşürüp ortadan kaldırıyor "Nanotuzaklar" adı verilen parçacıkların, virüsün enfekte ettiği hücreleri taklit ederek SARS-CoV-2 virüsünü kendine çekmesi hedefleniyor.
28.04.2021 Bilim ve Teknoloji
Yerli solunum cihazı 30'dan fazla ülkede insanlara nefes oluyor
Yerli solunum cihazı 30'dan fazla ülkede insanlara nefes oluyor Sağlık Bakanlığı ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın öncülüğünde, Arçelik, ASELSAN, Baykar ve Biosys mühendislerinin seferberliğiyle geçen yıl seri üretimine başlanan Biyovent Yoğun Bakım Tipi Mekanik Ventilatör Cihazı, 30'dan fazla ülkede kullanılıyor.
20.04.2021 Bilim ve Teknoloji
Brezilya'da yüzlerce bebek koronadan hayatını kaybetti! Sebebi ne?
Brezilya'da yüzlerce bebek koronadan hayatını kaybetti! Sebebi ne? Koronavirüsün şimdiye kadar çocuklarda ve bebeklerde ağır seyretmediği belirlense de, Brezilya'da 1300 bebeğin virüsün neden olduğu Covid-19 hastalığı sonucu yaşamını yitirmesi tartışmalara neden oldu.
15.04.2021 Corona Virüsü
Yenidoğanlar Covid-19 riskine karşı nasıl korunmalı?
Yenidoğanlar Covid-19 riskine karşı nasıl korunmalı? Doğumdan sonraki ilk 28 günlük sürenin yenidoğan dönemi olarak adlandırıldığını belirten uzmanlar, bu dönemde yenidoğanların immün sistemlerinin gelişmemesi nedeniyle enfeksiyonlara açık olduğuna dikkat çekiyor. Yenidoğanların sadece hastanede değil, evde bakım sürecinde de çevredeki bireylerden virüs kaparak hasta olabileceği uyarısında bulunan uzmanlar, “Bunu önlemek amacı ile anne ve bebeğin olabildiğince az insan ile temas etmesi gerekir. Bebek ile anne yatağının aynı odada olması ve o odaya başka kimsenin girmemesi, bebeğin yalnızca anne ile temasının olması, eve misafir kabul edilmemesi, annenin maske ve hijyen kurallarına uyması, odanın 2-3 saatte bir havalandırılması gerekir” tavsiyesinde bulundu.
2.04.2021 Sağlık
Cumhurbaşkanı Erdoğan kritik koronavirüs kararlarını açıkladı
Cumhurbaşkanı Erdoğan kritik koronavirüs kararlarını açıkladı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Beştepe'de düzenlenen Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı sona erdi. Erdoğan yaptığı açıklamada, "Şehirlerimizdeki mevcut uygulamayı bir süre daha sürdürme ve gelişmeleri yakın takip etme kararı aldık. Kimi illerimizdeki nispi vaka yükselişlerine rağmen, bu artışın hastaneye yatış, yoğun bakım ve entübe sayılarına sınırlı şekilde yansımasını da sevindirici bir gelişme olarak değerlendiriyoruz." dedi.
15.03.2021 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan canlı yayında duyurdu: Kaybolan bir şey yok! Hepsi Merkez Bankası rezervinde...
Cumhurbaşkanı Erdoğan canlı yayında duyurdu: Kaybolan bir şey yok! Hepsi Merkez Bankası rezervinde... Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti grup toplantısında konuştu. Erdoğan, "Son haftalarda bir şey benim dikkatimi çok çekiyor. CHP zihniyeti mensupları bir yoğun tweet yarışındalar. Yatıyorlar kalkıyorlar damat da damat. Damat kadar taş düşsün başınıza. Tutturmuşlar şu kadar para nerede? O kadar paranın hepsi Merkez Bankası'nda. Kaybolan bir şey yok. Ve şu anda da hamdolsun döviz rezervimiz kendini toparlamaya başladı" dedi. TBMM’de '100. Yılında İstiklal Marşı Sergisi'nde konuşma yapan Erdoğan, 'Nasıl 100 yıl önce Sevr’i yırtıp atmışsak; bugün de FETÖ, DEAŞ, PKK gibi taşeronlar aracılığıyla ülkemize dayatılmaya çalışılan modern Sevrleri yırtıp atıyoruz' dedi.
10.03.2021 Siyaset

Benzer Haber Etiketleri

Solunum Cihazı ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki solunum cihazı haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.