Sma Hastası

Sma Hastası

Son dakika SMA hastası haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan SMA hastası ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını SMA hastası haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Sma Hastası

haberleri sayfasında son dakika yaşanan sma hastası gelişmeleri de dahil olmak üzere 74 sma hastası haberi bulunmuştur. Tüm sma hastası haberleri aşağıda listelenmiştir.
Hayatını kaybeden SMA’lı İrem’in hayalini annesi gerçekleştiriyor
Hayatını kaybeden SMA’lı İrem’in hayalini annesi gerçekleştiriyor Antalya’da yaşayan Kamile Kurt (44), 22 yaşında hayatını kaybeden kızı SMA hastası İrem’in ‘Diğer çocuklara da destek ol’ sözünü yerine getirmek için kurduğu dernek ile SMA’lı çocuklara umut oluyor. Her çocukta sanki kızıyla ilgileniyormuş gibi hissettiğini söyleyen Kurt, “Defalarca İrem’i kucaklıyor ve tekrar toprağa veriyorum" dedi.
22.12.2023 Yaşam
SMA hastası Elif Sare için gerekli para toplandı, Amerika yolculuğu başlıyor
SMA hastası Elif Sare için gerekli para toplandı, Amerika yolculuğu başlıyor Niğde'de Uzman Çavuş Tahir (38) ve Esra Mahin (34) çiftinin SMA Tip-1 ile mücadele eden 20 aylık bebekleri Elif Sare’nin tedavi olması için gereken 1 milyon 849 bin dolar, aylar süren kampanya sonucunda toplandı. Esra Mahin, “Kızım Elif Sare, destek verenler sayesinde yakında Amerika’da olacak. Kızımızı hep beraber kurtardık. Herkese minnettarız” dedi.
29.05.2023 Yaşam
Bakan Koca SMA vaadine cevap verdi: Kemal Bey biz onu zaten yapıyoruz
Bakan Koca SMA vaadine cevap verdi: Kemal Bey biz onu zaten yapıyoruz Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun SMA hastaları konusundaki ifadeleri sonrası açıklama yaptı. Bakan Koca, açıklamasında "Şüphesiz, SMA konusundaki her hassasiyet takdir edilesidir, ama vaadi Bakanlığımızın çoktan hayata geçmiş, yerleşmiş bir uygulamasını hayata geçirme vaadiydi. SMA taraması programı 2021'de başladı." dedi.
25.05.2023 Gündem
Hırsız hasta çocuk için toplanan paraları çaldı! 'Paraları değil oğlumun umutlarını çaldı'
Hırsız hasta çocuk için toplanan paraları çaldı! 'Paraları değil oğlumun umutlarını çaldı' Adana’da bir kişinin gece pencereyi zorlayarak girdiği restoranda hasta bir çocuk için toplanan yardım paralarının bulunduğu 12 kumbarayı çalıp kayıplara karışması saniye saniye görüntülendi. Oğlu için toplanan paraların çalınmasına tepki gösteren baba Hüseyin Çakır, “Hırsız paraları değil oğlumun umutlarını çaldı” dedi.
19.03.2023 Yaşam
SMA hastası Güney bebeğin annesi: Evladımı kaybetmek istemiyorum
SMA hastası Güney bebeğin annesi: Evladımı kaybetmek istemiyorum Tekirdağ'ın Ergene ilçesinde SMA Tip-1 teşhisi konulan 3,5 aylık Güney Elmacı için valilik onaylı yardım kampanyası başlatıldı. Doğumdan 1 hafta sonra oğluna teşhis konulduğunu belirten Nurcan Elmacı, "Evladımı kaybetmek istemiyorum. Güney'imizi çok bekledik" dedi.
5.02.2023 Yaşam
Bakan Koca: SMA taramasıyla erken dönemde tedavi şansı elde ettik
Bakan Koca: SMA taramasıyla erken dönemde tedavi şansı elde ettik Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, geçen yıl Mayıs ayında başlatılan SMA taraması programı kapsamında, 760 bin 789 bebek ile 601 bin 507 erişkinde tarama yaptıklarını belirtip, "SMA tespit edilen bebeklerin uygun olanları için erken dönemde tedavi şansı elde ettik" dedi.
3.02.2023 Gündem
Dolandırıcılar, SMA hastalarının hayatını kabusa çevirdi! 'Zaman çok daraldı' deyip acı haberi verdi
Dolandırıcılar, SMA hastalarının hayatını kabusa çevirdi! 'Zaman çok daraldı' deyip acı haberi verdi Dolandırıcıların Spinal Muskuler Atrofi (SMA) hastalığını kullanarak izinsiz para toplaması, valilik izni ile başlatılan kampanyaları olumsuz etkiledi. Ankara'da SMA Tip 1 hastası 6 aylık Efraim Efe Ete için Ankara Valiliği'nin izniyle başlatılan kampanyada 3 ayda gerekli olan paranın sadece yüzde 1'i toplanabildi.
25.01.2023 Yaşam
Bakan Koca tarih verdi! Binlerce atama yapılacak
Bakan Koca tarih verdi! Binlerce atama yapılacak Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "En geç 15 Ocak'a kadar 27 bin hekimin açıktan atamalarını yapacağız. Hekimlerimizin verimliliğini artırmaya çalışıyor, bunun için de 32 bin tıbbi sekreter alıyoruz." dedi.
24.11.2022 Gündem
Özge Özder'den korkutan açıklama:  Ailece domuz gribi olduk
Özge Özder'den korkutan açıklama: Ailece domuz gribi olduk Kızları Luna'yı kucağına alarak ilk kez anne olmanın sevincini yaşayan Özge Özder, Sinan Güleryüz ile mutlu bir evlilik sürdürüyor. Yalnız başına alışveriş turuna çıkan Özder, önceki gün Akmerkez'de görüntülendi. Ailece domuz gribine yakalandıklarını söyleyen oyuncu, "40 derecenin üstünde korkutucu bir ateşle bayağı mücadele verdik" açıklamasında bulundu.
23.11.2022 Magazin
SMA hastası Eda'ya destek kampanyasında mutlu son
SMA hastası Eda'ya destek kampanyasında mutlu son Bursa'da, SMA tip-1 hastası 4 yaşındaki Eda'nın tedavisi için gerekli olan 1 milyon 800 bin dolar toplandı. Kızının tedavisinin ardından iyi haberlerini paylaşmak istediğini belirten anne Hatice Baytekin, “Kampanyamız bugün itibarıyla başarıyla sona erdi. Bize destek veren herkese teşekkür ediyorum. Ümidim kızımın sağlıklı hallerini sizlerle en kısa zamanda paylaşmak istiyorum. Mutluluğumuzu oyunlar oynayarak taçlandırmak istedim. 4 sene boyunca çok ağladık. Herkesten Allah razı olsun" dedi. 
5.08.2022 Yaşam
SMA hastası Alp bebek, tedavi için Dubai'ye uğurlandı
SMA hastası Alp bebek, tedavi için Dubai'ye uğurlandı Çorum'da SMA Tip 1 hastalığı ile mücadele eden 6 aylık Alp Keskin için 1 milyon 800 bin dolar toplandı. Tedavi için Dubai'ye gidecek minik Alp ve ailesi için mehter takımlı uğurlama yapıldı.
8.06.2022 Gündem
İstanbul'dan güzel haber! İl Sağlık Müdürü Memişoğlu açıkladı: En düşük vaka sayısına ulaşıldı
İstanbul'dan güzel haber! İl Sağlık Müdürü Memişoğlu açıkladı: En düşük vaka sayısına ulaşıldı İstanbul İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Kemal Memişoğlu pandeminin başından beri vaka sayılarında İstanbul'da düşük seviyeye ulaşıldığını açıkladı. Memişoğlu, "Son olarak Ocak ayında yaşadığımız 4'ncü ve son pikte vaka sayıları, şimdiye kadar ki dalgaların en yükseğiydi" dedi. "Salgın artık gündemimizden çıkıyor diyebiliriz" diyen Memişoğlu, "Birkaç ay içinde de artık pandemi değil, mevsimsel hastalık olarak değerlendirileceğini tahmin ediyorum" diye konuştu.
14.04.2022 Gündem
SMA hastası çocuklar dolandırıcıların yeni tuzağı oldu
SMA hastası çocuklar dolandırıcıların yeni tuzağı oldu Spinal Müsküler Atrofi (SMA) Tip 1 ile mücadele eden 13 aylık Yağız Gündoğdu’nun fotoğraflarını kullanarak sahte sosyal medya hesabı açan dolandırıcılar, yardımseverlerden para topladı. Yardımseverlerin, sahte hesapta yazan IBAN numarasına para göndererek dolandırıcıların kurbanı olduğunu fark eden aile suç duyurusunda bulundu. Aile, dolandırıcıların bir an önce adalet önünde cezalandırılmasını istiyor.
14.04.2022 Gündem
SGK resmen duyurdu! Flaş değişiklik kararı, o şart kaldırıldı
SGK resmen duyurdu! Flaş değişiklik kararı, o şart kaldırıldı Sosyal Güvenlik Kurumu harekete geçti. Uzun süredir bekleniyordu. Flaş değişiklik kararı SGK tarafından duyuruldu. O şart kaldırıldı. SMA hastalarının tedavisinde kullanılan ilaca devam edilmesinde çeşitli test sonuçlarının uygun olması zorunluluğu şartı kaldırıldı. Böylece, hastalığın tedavisinde kullanılan "nusinersen" ilacının da erişimi kolaylaşmış oldu.
13.02.2022 Gündem
SGK harekete geçti ve resmen belli oldu! Bakan duyurdu, ücretler değişti
SGK harekete geçti ve resmen belli oldu! Bakan duyurdu, ücretler değişti Sosyal Güvenlik Kurumu milyonlarca kişiyi ilgilendiren düzenlemeyi yaptı. Hastaneye giden herkesi yakından ilgilendiren karar Resmi Gazete'de yayımlandı. Detaylar belli oldu. Yüzde 35 ile 75 oranında zam yapıldı. Sağlık Bakanı Koca "Sağlık Uygulamaları Tebliği (SUT) güncellenip yayınlandı. Böylece tanı ve tedavi ile ilgili ücretler yeniden belirlenmiş oldu" dedi. Bakan Ayrıca iki bakana da teşekkür etti. Tebliğde, Spinal Musküler Atrofi (SMA) hastalığına ilişkin düzenlemeler de yer aldı. İşte son dakika haberinin detayları...
9.02.2022 Ekonomi
SMA ilaçları ile ilgili son dakika açıklaması! Bakanlık duyurdu, artık zorunlu değil
SMA ilaçları ile ilgili son dakika açıklaması! Bakanlık duyurdu, artık zorunlu değil SMA hastası olan aileleri yakından ilgilendiren son dakika açıklaması! Bakanlık duyurdu, artık zorunlu değil. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Spinal Musküler Atrofi (SMA) Tip-1 hastalığı tedavisinde kullanılan ilaçların, 'Sağlık Bakanlığı Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu İlaçların Kişisel Tedavide Kullanılmalarını Değerlendirme Komisyonu' tarafından verileceğini, ilaca devam için test sonuçlarının uygun olması zorunluluğunun kaldırıldığını duyurdu.
9.02.2022 Sağlık
SMA Tip-1 hastası Zeynep Bebek destek bekliyor!
SMA Tip-1 hastası Zeynep Bebek destek bekliyor! Eskişehir'de yaşayan SMA Tip-1 hastası olan 5 aylık Zeynep Bebek, tedavi olmak için destek bekliyor. Zeynep bebeğe 2 aylıkken hastanede yapılan tetkikler sonunda Spinal Müsküler Atrofi (SMA) Tip-1 teşhisi konuldu.
13.01.2022 Sağlık
Bugün itibariyle başlıyor! Sağlık Bakanı Koca duyurdu
Bugün itibariyle başlıyor! Sağlık Bakanı Koca duyurdu Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Spinal Müsküler Atrofi (SMA) hastalığının önlenmesine yönelik çiftlerin evlilik öncesi tarama programından geçmesini sağlayacak uygulamanın bugün devreye gireceğini açıkladı.
23.12.2021 Gündem
SMA hastası Güneş bebek hayata tutunamadı, Türkiye'yi yasa boğdu
SMA hastası Güneş bebek hayata tutunamadı, Türkiye'yi yasa boğdu SMA hastası 19 aylık Giresunlu Güneş Karavil isimli bebek, ölümü ile herkesi yasa boğdu.
5.12.2021 Yaşam
SMA testi zorunlu mu? Evlilik öncesi SMA tarama testi ücretsiz mi olacak?
SMA testi zorunlu mu? Evlilik öncesi SMA tarama testi ücretsiz mi olacak? Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, SMA Bilim Kurulu'nun ardından açıklamalarda bulundu. İstemli kasların erimesine yol açan SMA hastalığı, dünyadaki bebek ölümlerinde birincil nedenler arasında yer alıyor. Hastalığın tipine göre yürüyememe, kasları kullanamama gibi birçok semptom ortaya çıkabiliyor. SMA hastalığına karşı en çok farkındalığın arttığı son dönemde bakanlık da gerekli adımı attı. Peki, SMA testi zorunlu mu? Evlilik öncesi SMA testi ücretsiz mi, ücreti ne kadar?
3.12.2021 Sağlık
Bakanlıktan son dakika kararı! Tüm çiftleri ilgilendiriyor! Artık zorunlu oldu, tamamen ücretsiz...
Bakanlıktan son dakika kararı! Tüm çiftleri ilgilendiriyor! Artık zorunlu oldu, tamamen ücretsiz... Sağlık Bakanlığı'ndan son dakika kararı. Evlenecek tüm çiftleri yakından ilgilendiriyor. Ve devreye alınıyor. Bakan Koca resmen duyurdu. Artık zorunlu olacak. Tamamen ücretsiz. Hepsinin bedelini bakanlık karşılayacak. SMA (Spinal Müsküler Atrofi) hastaları için tedavi alternatifleri ve ülke genelinde başlatılacak tarama çalışmalarının ele aldındığı 'SMA Bilim Kurulu' Bakan Koca başkanlığında toplandı. Koca toplantı sonrası yaptığı açıklamada, "Evlilik öncesinde SMA taraması zorunlu hale getirilmektedir. Tarama sonucunda, genetik yapıları SMA hastası bebek dünyaya getirme riski içeren çiftler, eğer arzu ederlerse tüp bebek yöntemiyle bu riskten uzak bir şekilde çocuk sahibi olabilirler. Bedeli devletimizce karşılanmaktadır." ifadelerine yer verdi. Koca ayrıca 'Nursinersen etkin maddeli ilaç' için "Bu ilacı kullanan hastalar için 'tedavi almaya uygunluk' kriterlerinde hastaları zorlayan kriterler kaldırılmıştır." bilgisini paylaştı.
2.12.2021 Gündem
Bakan Koca'dan SMA ile ilgili son dakika açıklaması: Zorunlu hale gelecek
Bakan Koca'dan SMA ile ilgili son dakika açıklaması: Zorunlu hale gelecek Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, SMA Bilim Kurulu'nun ardından açıklamalarda bulundu. Evlilik öncesi SMA testlerinin zorunlu olacağını açıklayan Bakan Koca, "Çalışma ay sonu uygulanmaya konacak" dedi.
2.12.2021 Gündem
SMA Bilim Kurulu bugün toplanacak
SMA Bilim Kurulu bugün toplanacak SMA Bilim Kurulu saat 15.30’da Sağlık Bakanı Fahrettin Koca başkanlığında toplanacak.
2.12.2021 Gündem
Ünsal Arık kimdir, nereli, kaç yaşında? Avrupa Boks Şampiyonu Ünsal Arık hakkında merak edilenler…
Ünsal Arık kimdir, nereli, kaç yaşında? Avrupa Boks Şampiyonu Ünsal Arık hakkında merak edilenler… Avrupa Boks Şampiyonu Ünsal Arık, SMA hastası bir çocuk için Demet Evgar'a verdiği kemerin çalındığını iddia etti. Arık, kendisine geri verileceği söylenen kemere ulaşamadığını, hırsızlık yapıldığını öne sürdü. Peki, Ünsal Arık kimdir, nereli, kaç yaşında? Avrupa Boks Şampiyonu Ünsal Arık hakkında merak edilenler…
26.10.2021 Gündem
‘SMA aile bilgilendirme kitabı’ ailelere rehber olacak
‘SMA aile bilgilendirme kitabı’ ailelere rehber olacak SMA Hastalığı ile Mücadele Derneği (SMA-DER) önemli bir çalışmaya imza attı. SMA-DER Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ece Soyer Demir’in çalışmaları ve Prof. Dr. Kürşat Bora Çarman'ın editörlüğü ile ortaya konulan SMA Aile Bilgilendirme Kitabı, ailelerin tanı sonrasında doğru bilgiye ulaşma ihtiyaçlarına cevap vererek önemli bir görev üstleniyor. Aileler, derneğin internet sitesi üzerinden form doldurarak kitaba ücretsiz olarak ulaşabiliyor.
5.10.2021 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Sma Hastası ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki sma hastası haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.