Sivas Katliamı

Sivas Katliamı

Son dakika Sivas katliamı haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Sivas katliamı ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Sivas katliamı haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Sivas Katliamı

haberleri sayfasında son dakika yaşanan sivas katliamı gelişmeleri de dahil olmak üzere 217 sivas katliamı haberi bulunmuştur. Tüm sivas katliamı haberleri aşağıda listelenmiştir.
2 Temmuz Sivas Katliamı nedir, 2 Temmuz 1993’te ne oldu, kim yaptı, neden? Sivas'ta ölenler kim, isimleri ne?
2 Temmuz Sivas Katliamı nedir, 2 Temmuz 1993’te ne oldu, kim yaptı, neden? Sivas'ta ölenler kim, isimleri ne? 2 Temmuz Sivas katliamı nedir, Sivas Madımak katliamını kim yaptı, Sivas 1993 olayı nedir? sorularının ardı arkası kesilmiyor. Sivas'ta 2 Temmuz 1993'te Madımak Oteli'nde gerçekleşen olay Türkiye tarihine kara bir leke olarak yazıldı. 33 aydın ve sanatçı diri diri yakıldı. Peki, 2 Temmuz 1993’te ne oldu, kim yaptı, neden? 2 Temmuz Sivas'ta ölenler kim, isimleri ne? 2 Temmuz madımak oteli olayı!
2.07.2022 Gündem
Sivas Madımak Katliamı ile ilgili sözler! 2 Temmuz 1993 Sivas katliamı sözleri ile resimli, anlamlı, duygulu Sivas Katliamı sözleri, şiirleri, görselleri!
Sivas Madımak Katliamı ile ilgili sözler! 2 Temmuz 1993 Sivas katliamı sözleri ile resimli, anlamlı, duygulu Sivas Katliamı sözleri, şiirleri, görselleri! 2 Temmuz Sivas katliamı ile ilgili sözler, ölenleri anmak o günlerde yaşananları unutturmamak için araştırılıyor.  2 Temmuz 1993'te Sivas'a giden aydın ve sanatçıların konakladığı Madımak Oteli, kalabalık bir grup saldırgan tarafından ateşe verildi. 35 kişi herkesin gözleri önünde diri diri yakıldı. Katliamla ilgili dava ise 13 Mart 2012 tarihinde zaman aşımından düşürüldü. Katliamın 29. yıldönümünde biz de 2 Temmuz 1993 Sivas katliamı ile ilgili resimli, anlamlı sözler, mesajlar ve şiirler derledik. İşte 2 Temmuz madımak sözleri…
2.07.2022 Gündem
2 Temmuz 1993 Sivas'ta ne oldu, Madımak Katliamı’nı kim yaptı? Sivas Madımak Oteli neden yakıldı, yangınında ölenlerin isimleri?
2 Temmuz 1993 Sivas'ta ne oldu, Madımak Katliamı’nı kim yaptı? Sivas Madımak Oteli neden yakıldı, yangınında ölenlerin isimleri? 2 Temmuz 1993'te Sivas'ta yaşamını yitiren canların üzerinden 28 yıl geçti. Madımak da ölenler bu yıl da Türkiye'nin farklı yerlerinde düzenlenen eylem ve etkinliklerle anılıyor. Katliamlar tarihindeki yerini alan Madımak’ta yazar, ozan ve sanatçılardan oluşan 33 kişi yakılarak öldürüldü. Sivas katliamı neden yapıldı? Sivas Madımak Oteli neden yakıldı? 2 Temmuz Sivas'ta ne oldu?
2.07.2021 Gündem
2 Temmuz 1993 Sivas'ta ne oldu? Sivas madımak oteli katliamı neden yapıldı?
2 Temmuz 1993 Sivas'ta ne oldu? Sivas madımak oteli katliamı neden yapıldı? Sivas Katliamı, 2 Temmuz 1993 tarihinde Sivas'ta düzenlenen Pir Sultan Abdal Şenlikleri sırasında Madımak Oteli'nin yakılması sonucu çoğunluğu Alevi 33 yazar, ozan, düşünür ile 2 otel çalışanının yanarak ya da dumandan boğularak hayatlarını kaybetmesi ile sonuçlanan olaylar. Peki, 2 Temmuz 1993 Sivas'ta ne oldu? Sivas madımak oteli katliamı neden yapıldı?
2.07.2020 Gündem
İşte CHP'de listeye giremeyen o isimler...
İşte CHP'de listeye giremeyen o isimler... CHP'nin 24 Haziran Milletvekili listesi belli oldu. Fikri Sağlar, Barış Yarkadaş, Mustafa Balbay, Ali Şeker, Eren Erdem, Gülsün Bilgehan, Şenal Saruhan, Haluk Pekşen, Zeynep Altıok, Musa Çam ve Necati Yılmaz gibi partinin önemli isimleri liste dışı kaldı. AKP kurucusu Abdüllatif Şener ise Konya'dan aday gösterildi.
20.05.2018 Siyaset
Arif Sağ kimdir? Arif Sağ'ın sağlık durumu nasıl?
Arif Sağ kimdir? Arif Sağ'ın sağlık durumu nasıl? Arif Sağ kimdir? Sorusunun yanıtı gündemde çok fazla araştırılıyor. Türk Halk Müziği sanatçısı Arif Sağ sağlık durumuyla ilgili sık sık gündeme geliyor. Peki Arif Sağ'ın hastalığı ne durumda? İşte hayatı hakkında her şey...
15.03.2018 Gündem
Aleviler'den flaş çağrı!
Aleviler'den flaş çağrı! Alevi Bektaşi Federasyonu Başkan Yardımcısı Muhittin Yıldız, Sivas katliamının üzerinden 23 yıl geçtiğini, o dönem doğanların dahi bugün yetişkin bireyler olduğunu belirterek, "Hala yanıyor Madımak Oteli ve dostlarımızın 'yardım edin' çığlıkları kulaklarımızda çınlıyor hala" dedi...
29.09.2021 Gündem
Sivas Katliamı kurbanlarının anıt mezarına saldırı
Sivas Katliamı kurbanlarının anıt mezarına saldırı Ankara'daki Karşıyaka Mezarlığı'nda, 2 Temmuz 1993'teki Sivas katliamı anısına yapılan anıt mezara, kimliği belirsiz kişilerce saldırı düzenlendi.
29.09.2021 Gündem
‘Utanç müzesi olana kadar biz buradayız’
‘Utanç müzesi olana kadar biz buradayız’ 33 aydının yakıldığı Sivas katliamının 22’nci yılında Madımak Otel önünde toplanan 15 bin kişi, binanın ‘utanç müzesi’ yapılması talebini tekrarladı. ‘Sivas’ın hesabı sorulacak’ sloganları atan kalabalık, ellerinde de hayatını kaybedenlerin fotoğraflarını taşıdı
29.09.2021 Gündem
Hasret Gültekin'in oğlu babasının öldüğü yaşta
Hasret Gültekin'in oğlu babasının öldüğü yaşta Madımak Oteli katliamının bugün 22'nci yılı... Tam 35 canın diri diri yakılarak öldürüldüğü Madımak'ta yitip giden canlardan biri de halk ozanı Hasret Gültekin'di. Geride gözü yaşlı bir eş ile 'hiç görmediği' bir oğul bıraktı; Roni'yi. Babasının ölümünden sadece birkaç ay sonra dünyaya gelen Roni, şimdi 22 yaşında, tam da babasının öldüğü yaşta, bir hukuk öğrencisi.
29.09.2021 Gündem
Madımak Katliamı'nın 22. yıl dönümü
Madımak Katliamı'nın 22. yıl dönümü Türkiye Cumhuriyeti tarihindeki en kara olaylardan biriydi Sivas Katliamı...
29.09.2021 Gündem
Zeynep Altıok'tan yeni kitap
Zeynep Altıok'tan yeni kitap SİVAS Katliamı’nda babası şair Metin Altıok’u yitiren CHP İzmir 1’inci bölge 1’inci sıra milletvekili adayı Zeynep Altıok Akatlı, "Acısı Bende Kalsın" adlı kitap yazdı...
16.04.2015 Kültür Sanat
Umut kadınlarda!
Umut kadınlarda! 7 Haziran’daki Genel Seçimler’de Meclis’in 25’inci dönem üyeleri seçilecek. Seçime girecek ve grup kurması beklenen dört partinin kadın adayları bu seçimlerde bir adım daha öne çıkıyor.
10.04.2015 Arşiv
'Babam yaşasaydı benimle gurur duyardı'
'Babam yaşasaydı benimle gurur duyardı' SİVAS Olayları’nda babası şair Metin Altıok’u kaybeden Zeynep Altıok Akatlı, CHP İzmir 2...
29.09.2021 Gündem
‘Soruşturmalar benden alıntı’
‘Soruşturmalar benden alıntı’ Eski başsavcı Cihaner, ‘Erzincan Ergenekonu’ davasında, “Şu an cemaat soruşturmalarının hepsi açtığım soruşturmadan alıntı” dedi...
29.09.2021 Gündem
Alevi açılımı  yeniden masada
Alevi açılımı yeniden masada Başbakan Ahmet Davutoğlu, iç güvenlik reformunun ayrıntılarını açıkladığı gün Alevilerle ilgili çalışma yapılacağını söylemişti...
29.09.2021 Gündem
Sanık yakınları şikayetçi oldu
Sanık yakınları şikayetçi oldu Sivas katliamı davasında çeşitli cezalara çarptırılan sanık yakınları, Devlet Denetleme Kurulu (DDK) tarafından olaylara ilişkin hazırlanan rapor doğrultusunda, dönemin mülki amir ve yöneticileri hakkında Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu...
29.09.2021 Gündem
Sivas katliamı davası AYM'ye taşındı
Sivas katliamı davası AYM'ye taşındı Madımak Oteli'nde 38 aydının ölümüyle sonuçlanan katliamın avukatlarından Şenal Sarıhan, zamanaşımına uğrayan davayı Anayasa Mahkemesi'ne taşıdı. Sarıhan, davada 5 temel hakkın ihlal edildiğini öne sürüyor.
29.09.2021 Gündem
STV'den tepki çeken yayın
STV'den tepki çeken yayın Sivas katliamının yıl dönümünde STV ekranlarında yayınlanan yemek programı Sosyal medyada büyük tepki çekti.
2.07.2014 Yaşam
HDP'den CHP'ye büyük suçlama
HDP'den CHP'ye büyük suçlama HDP Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel, Muğla’nın Fethiye ilçesinde yaşanan olayların arkasında CHP’nin olduğuna ilişkin bir yaklaşım olduğunu belirterek, "CHP direkt vardır, demiyoruz ama onun da tabanının içinde olduğu bir gerçeği ifade ediyoruz" dedi.
29.09.2021 Gündem
5. Yargı Paketi'nde 6 sürpriz!
5. Yargı Paketi'nde 6 sürpriz! 22 maddelik 5. Yargı Paketi’nde tüm dava ve soruşturmaları etkileyecek düzenlemeler var. Teklifte, yolsuzluk operasyonlarının ardından emniyet ve yargıda görevine son verilenlerin yürütmeyi durdurma kararı alması da zorlaştırılıyor. Kamu görevlilerinin atama, naklen atama, görev ve ünvan değişikliği davalarında idarenin savunması alınmadan yürütmenin durdurulması kararı verilemeyecek. Buna göre yolsuzluk soruşturmalarının başlamasından bu yana görev yerleri değiştirilen binlerce polis başta olmak üzere diğer kamu görevlilerinin açtığı davalarda savunma alınmadan yürütmenin durdurulması kararı verilemeyecek. Ayrıca mahkeme kararlarını süresi içinde yerine getirmeyen kamu görevlileri hakkında tazminat davası açılamayacak. Bu davalar sadece devlete karşı açılacak.
29.09.2021 Gündem
'O tarlalara birlikte yürüyelim'
'O tarlalara birlikte yürüyelim' Gültan Kışanak grup toplantısında konuştu
2.07.2013 Siyaset
Açılım Madımak’tan başlar!
Açılım Madımak’tan başlar! Sivas Katliamı'nın 20. yılında on binlerce kişi Madımak Oteli'ne yürüdü
29.09.2021 Gündem
Bakan'dan ilginç Madımak açıklaması!
Bakan'dan ilginç Madımak açıklaması! Bakan Faruk Çelik: Sivas katliamı ne Alevilerin işidir, ne Sünnilerin işidir!
29.09.2021 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Sivas Katliamı ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki sivas katliamı haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.