Gazete Vatan Logo

Zeynep Altıok'tan yeni kitap

SİVAS Katliamı’nda babası şair Metin Altıok’u yitiren CHP İzmir 1’inci bölge 1’inci sıra milletvekili adayı Zeynep Altıok Akatlı, "Acısı Bende Kalsın" adlı kitap yazdı. Altıok’un "Sivas’ı anmaya itirazı olanlara" sözüyle başlayan kitabı, ilk kez 23 Nisan Perşembe günü İzmir Kitap Fuarı’nda okuyucu ile buluşacak. Altıok, "Bu kitabı okuyanlar benim dünya görüşümü, duruşumu daha iyi anlayacaklar" dedi.

Felsefeci Füsun Akatlı ile 22 yıl önce Sivas Katliamı’nda ölen şair Metin Altıok’un kızı olan Zeynep Altıok Akatlı, ’Acısı Bende Kalsın’ adını verdiği kitap yazdı. İlk kitabını dört yıl önce ’Yıldız İzi’ adıyla çıkaran Altıok, yeni kitabında siyasi değerlendirmelerinin yanı sıra kültür sanat- edebiyat ve güncel yazılarını topladı. Altıok’un "Sivas’ı anmaya itirazı olanlara" sözüyle başlayan kitabı, ilk kez 23 Nisan Perşembe günü saat 13.00’da İzmir Kitap Fuarı’nda okuyucu ile buluşacak. Altıok, Kırmızı Kedi Yayınevi’nden çıkacak kitabını aynı gün fuarda okurları için imzalayacak. Altıok, yeni kitabının seçim çalışmalarına denk gelmesinin heyecanını daha da artırdığını belirterek, şöyle konuştu:

Haberin Devamı

"Kitapta, babamın ardından Sivas’ın acısını unutturmamak için yazdığım yazılar da var. Güncel siyasi değerlendirmelerim de. Seçim çalışmalarına denk gelmesi hoş bir tesadüf oldu. Bu kitabı okuyanlar benim dünya görüşümü, duruşumu daha iyi anlayacak."