Şiir

Şiir

Son dakika şiir haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan şiir ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını şiir haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Şiir

haberleri sayfasında son dakika yaşanan şiir gelişmeleri de dahil olmak üzere 2.059 şiir haberi bulunmuştur. Tüm şiir haberleri aşağıda listelenmiştir.
Parkta bayram kutlayan çocukları Türk Bayrakları ve pamuk şekerleriyle karşıladılar! Büyük sevinç yaşadılar
Parkta bayram kutlayan çocukları Türk Bayrakları ve pamuk şekerleriyle karşıladılar! Büyük sevinç yaşadılar Adana’nın Kozan ilçesinde Atatürk Parkında 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutlayan çocukları Kozan Ülkü Ocakları Türk Bayrakları ve pamuk şekerler ile karşıladı.
23.04.2024 Adana
ÇİÇEK, 23 Nisan'ı yaratıcı içerik atölyeleriyle kutladı
ÇİÇEK, 23 Nisan'ı yaratıcı içerik atölyeleriyle kutladı Çocuklara yönelik üretilen kitap, kutu oyunu, film ve dijital kanallar gibi içerikleri inceleyerek, çocuklara katkı sunabilecek ya da onlar için risk oluşturabilecek unsurlar konusunda rehberlik yapan Çocuk İçin İçerik Derneği (ÇİÇEK), 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı çocukları içerik üretmeye teşvik eden ve bu alandaki becerilerinin gelişimini destekleyen etkinliklerle kutladı
23.04.2024 Gündem
'Baldızım istemedi' dedi Türkiye'nin gündemine oturdu! Kırşehirli çobana film teklifleri yağıyor
'Baldızım istemedi' dedi Türkiye'nin gündemine oturdu! Kırşehirli çobana film teklifleri yağıyor Kırşehir'de, Mahalli İdareler Seçimleri sonrasında kendisine oy vermeyen baldızı ve bacanağına yazdığı şiirle sitem eden çoban film teklifi aldı.
16.04.2024 Gündem
Polis haftasına özel şiirli klip yapıldı!
Polis haftasına özel şiirli klip yapıldı! Türk Polis Teşkilatı'nın 179'uncu yıl dönümü nedeniyle kendi yazdığı şiiri seslendirdiği duygusal bir video klip yayınlayan Bolu Emniyet Müdürü Ercan Dağdeviren, İl Emniyet Müdürlüğü'nün sosyal medya hesabından yayınlanan şiirli klibi ilgi gördü.
8.04.2024 Gündem
AK Parti Büyük İstanbul Mitingi! Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bu şehri CHP zulmünden 31 Mart'ta kurtarmamız gerekiyor
AK Parti Büyük İstanbul Mitingi! Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bu şehri CHP zulmünden 31 Mart'ta kurtarmamız gerekiyor Atatürk Havalimanında düzenlenen 'Yeniden Büyük İstanbul Mitingi’nde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “İstanbul’un fethi için 8 asır boyunca milletlerin Fatihlerin, kumandanların rüyasına giren şehir. Ama bu şehri CHP zulmünden 31 Mart'ta kurtarmamız gerekiyor" dedi.
24.03.2024 Gündem
AK Parti'li Gül İstanbul'daki son anketi açıkladı! Murat Kurum mu, Ekrem İmamoğlu mu?
AK Parti'li Gül İstanbul'daki son anketi açıkladı! Murat Kurum mu, Ekrem İmamoğlu mu? AK Parti'li Abdulhamit Gül, CNN TÜRK canlı yayınında İstanbul'daki son anketi paylaştı. Hamza Dağ'ın İzmir'de sürpriz yapacağını ifade eden Gül, CHP lideri Özgür Özel'in 'darbe' sözlerini de değerlendirdi.
20.03.2024 Gündem
Allah bir daha bu millete İstiklal Marşı yazdırmasın ne demek, kimin sözü, neden söylenmiştir? Allah bu millete bir daha istiklal marşı yazdırmasın hikayesi
Allah bir daha bu millete İstiklal Marşı yazdırmasın ne demek, kimin sözü, neden söylenmiştir? Allah bu millete bir daha istiklal marşı yazdırmasın hikayesi "Türk milletinin bağımsızlık ve özgürlük mücadelesinin sembolü olan İstiklal Marşı'nın kabul edilişinin 103. yılı bugün büyük bir gurur ve anlamla kutlanıyor. Mehmet Akif Ersoy'un kaleminden dökülen bu eşsiz eser, Türk milletinin varoluş mücadelesini en etkileyici şekilde ifade ediyor. İstiklal Marşı'nın kabulü, Türk ulusunun ortak iradesinin ve milli değerlerine olan bağlılığının bir simgesi olarak yüzyıllardır yüreklerimizde yaşamaya devam ediyor. Bu önemli günde “Allah bir daha bu millete İstiklal Marşı yazdırmasın” sözü de gündem oldu. Peki, Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın kimin sözü, ne demek? Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın diyen şair kimdir, neden demiştir?
12.03.2024 Gündem
Yaşar Kemal ölümünün 9. Yılında anılıyor! Çukurova'nın çeltik tarlalarından dünyaya
Yaşar Kemal ölümünün 9. Yılında anılıyor! Çukurova'nın çeltik tarlalarından dünyaya İnce Memed, Orta Direk, Binboğalar Efsanesi, Ağrı Dağı Efsanesi, Sarı Sıcak ve Tek Kanatlı Bir Kuş'un da aralarında olduğu çok sayıda esere imza atan Yaşar Kemal ölümünün 9 yılında anılıyor.
29.02.2024 Adana
Sora nasıl kullanılır, yapay zeka sora nedir? Sora AI ne zaman gelecek kullanılacak, Sora Openai indir aktif mi?
Sora nasıl kullanılır, yapay zeka sora nedir? Sora AI ne zaman gelecek kullanılacak, Sora Openai indir aktif mi? Sora openai nedir, sora nasıl kullanılır? San Fransico merkezli teknoloji şirketi OpenAI, Chatgpt yapay zekası chat programının ardından Sora'yı tanıttı. Peki, Sora nedir? Sora nasıl kullanılır? Sora ne zaman çıkacak?
17.02.2024 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsrail, bağımsız bir Filistin devletinin varlığını kabul etmeli
Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsrail, bağımsız bir Filistin devletinin varlığını kabul etmeli Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Dubai’de düzenlenen Dünya Hükümetler Zirvesi'nde konuştu. Erdoğan, 'İsrail, bağımsız bir Filistin devletinin varlığını kabul etmelidir. Filistinli kardeşlerimizi asla sahipsiz, çaresiz ve yalnız bırakmayacağız. Barış için garantörlüğe hazırız.' dedi.
13.02.2024 Gündem
Orhan Asena Eserleri Nelerdir? Orhan Asena Eserlerinin Özellikleri...
Orhan Asena Eserleri Nelerdir? Orhan Asena Eserlerinin Özellikleri... Orhan Asena, Türk Tiyatro tarihinin en önemli kalemidir. Tarihi konularda eserlere imza vererek Türk Tiyatrosunun Shakespeare’i olarak tanımıştır. Küçük yaşlardan itibaren şiir ve öyküler yazan Asena Lise döneminde Tiyatro eserleri yazmaya başlamıştır. İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Mezunudur.
10.02.2024 Yaşam
Toplumcu Gerçekçi Yazarlar Kimlerdir? Toplumcu Gerçekçi Yazarların Eserleri Nelerdir?
Toplumcu Gerçekçi Yazarlar Kimlerdir? Toplumcu Gerçekçi Yazarların Eserleri Nelerdir? Toplumcu gerçekçi akımı 1. yüzyılın ilk çeyreğinde hem sinema hem de edebiyat alanında ortaya çıkmıştır. Sinemada İtalyan Yeni Gerçekçi adı ile bilinen bu akım edebiyatta özellikle hikaye ve şiir gibi pek çok türü de kapsamaktadır. Bu anlamda Türk Edebiyatında pek çok yazara rastlamak da mümkündür.
4.02.2024 Gündem
Tema Nedir, Özellikleri Nelerdir? Tema Örnekleri Nelerdir?
Tema Nedir, Özellikleri Nelerdir? Tema Örnekleri Nelerdir? Bir sanat eserinde veya yazı da yer alan temel düşünce ya da duygulara tema ya da tem denilmektedir. Tema, konu ve ana düşünce ile oldukça fazla benzemektedir. Bundan dolayı sıklık ile kişiler karıştırmaktadır. Tema, konuya göre daha soyut özellikler taşımaktadır.
4.02.2024 Gündem
Tanzimat Dönemi Romanları Nelerdir? Tanzimat Dönemi Roman Yazarları Kimlerdir, Özellikleri Nelerdir?
Tanzimat Dönemi Romanları Nelerdir? Tanzimat Dönemi Roman Yazarları Kimlerdir, Özellikleri Nelerdir? 3 Kasım 1839 tarihin Tanzimat Fermanı ilan edildi. Daha sonrasında çıkarılan Tercüman-ı Ahval adlı dergi ile birlikte edebiyatımızda Tanzimat dönemi başladı. Bu dönemde divan edebiyatının şekilciliğine karşı çıkıldı. Bununla birlikte başta roman, anı ve öykü olmak üzere, divan edebiyatında olmayan türlerde birçok eser verildi. 
4.02.2024 Gündem
Tanzimat Dönemi Nedir? 1. Ve 2. Tanzimat Dönemi Özellikleri Nelerdir?
Tanzimat Dönemi Nedir? 1. Ve 2. Tanzimat Dönemi Özellikleri Nelerdir? Tanzimat dönemi Osmanlı devleti için yenilikçi bir dönem olarak kabul edilmektedir. Tanzimat dönemi 1839 ile 1876 seneleri arasında 37 yıllık bir süreci kapsamaktadır.
4.02.2024 Gündem
Servet-İ Fünûn Dönemi Nedir, Özellikleri Nelerdir? Servet-İ Fünûn Temsilcileri Kimlerdir?
Servet-İ Fünûn Dönemi Nedir, Özellikleri Nelerdir? Servet-İ Fünûn Temsilcileri Kimlerdir? Servet-i Fünun 1896-1901 seneleri arasında ortaya çıkmış bir edebiyat dönemidir. Bu dönemde sanat sanat içindir anlayışı benimsenmiş ve edebiyat batıya yaklaştırılmıştır. 
4.02.2024 Gündem
Saf Şiir Nedir, Özellikleri Nelerdir? Saf Şiirin Temsilcileri Ve Örnekleri Nelerdir?
Saf Şiir Nedir, Özellikleri Nelerdir? Saf Şiirin Temsilcileri Ve Örnekleri Nelerdir? Edebiyatta yer alan birçok farklı şiir türü bulunmaktadır. Saf şiirde edebiyatta oldukça önemli bir yere sahiptir. Öz şiir olarak da bilinmekte olan saf şiirde estetik planların son derece ön planda tutulduğunun söylenmesi mümkün olmaktadır. Saf şiir türlerinde ahenk ve üslup oldukça önemli bir yer tutmaktadır. Saf şiir, özellikle milli edebiyat döneminin şiir anlayışında önemli bir yere sahiptir. 
1.02.2024 Gündem
Parnasizm Nedir, Özellikleri Nelerdir? Parnasizm Temsilcileri Kimlerdir?
Parnasizm Nedir, Özellikleri Nelerdir? Parnasizm Temsilcileri Kimlerdir? Parnasizm 19. yüzyılda edebiyat alanında kendini göstermiş ve etkili olmuş bir akımdır. Fransa'da ortaya çıkmıştır ve adını ilk kez 1860 senesinde ortaya çıkmış olan Modern Parnas dergisinden almıştır. 
1.02.2024 Gündem
Modern Tiyatro Nedir, Özellikleri Nelerdir? Modern Tiyatro Temsilcileri Kimlerdir?
Modern Tiyatro Nedir, Özellikleri Nelerdir? Modern Tiyatro Temsilcileri Kimlerdir? Genellikle iki ya da üç perdeden oluşan, gösteri sanatlarına tiyatro denir. Her tiyatro oyunu "teks" adı verilen senaryolara bağlı kalınarak sahnelenir. Şiir ve müzik gibi kökü Antik Yunan dönemine dayanan bu sanat dalı geleneksel / klasik ve modern olmak üzere iki ayrılır. Geleneksel tiyatro başta üç birlik kuralı olmak üzere birçok kurala bağlıyken, modern dünya çok daha özgür bir yapıya sahiptir. 
31.01.2024 Gündem
İkinci Yeniciler Kimlerdir? İkinci Yeni Şiir Akımı Özellikleri Nelerdir, Temsilcileri Kmlerdir?
İkinci Yeniciler Kimlerdir? İkinci Yeni Şiir Akımı Özellikleri Nelerdir, Temsilcileri Kmlerdir? İkinci yeni akımı 1950 senesinden sonra Garip akımına karşılık olarak ortaya çıkmış bir harekettir. En önemli temsilcileri arasında Ülkü Tamer, Edip Cansever ve Cemal Süreya vardır. 
29.01.2024 Gündem
Harname- Şeyhi, Şeyhinin Harnamesi Özellikleri Nelerdir?
Harname- Şeyhi, Şeyhinin Harnamesi Özellikleri Nelerdir? Osmanlı İmparatorluğu döneminde divan edebiyatı saraylı edebiyatı olarak tanımlanmaktaydı. Bu anlamda oldukça anlaşılması zor edebi bir dil kullanılmaktaydı. Sadece Divan edebiyatı eğitimi alan ve bu konuda araştırma yapanların anlayacağı bir edebiyat türüdür. Harname- Şeyhi, tarafından yazılan bir Edebiyatı eseridir. 
29.01.2024 Gündem
Doğal Destan Ne Demek? Dünyada Doğal Destan Örnekleri Ve Özellikleri Nelerdir?
Doğal Destan Ne Demek? Dünyada Doğal Destan Örnekleri Ve Özellikleri Nelerdir? Destanlar, doğal destan ve yapay destan olmak üzere iki farklı şekilde incelenebilmektedir. Doğal destanlar, yazarı belli olmayan yani anonim eserler olarak ifade edilebilmektedir. Aynı zamanda doğal destanların ilkel dönemlerde yazılmış olan destanlar olarak da ifade edilmesinin mümkün olduğu söylenebilmektedir. Doğal destanların çoğunun İslamiyet öncesi dönemde ortaya çıkan eserler olduğu bilinmektedir. 
27.01.2024 Gündem
İnci Taneleri ekibi ilk bölümü birlikte izledi
İnci Taneleri ekibi ilk bölümü birlikte izledi Günlerdir konuşulan, tanıtımları ile sosyal medyada paylaşım rekorları kıran Yılmaz Erdoğan'ın hem yazıp hem de başrolünde oynadığı İnci Taneleri'nin birinci bölümü yayınlandı. Dizi, tanıtımı yapıldığı ilk günden bu yana kadın cinayetlerini romantize ettiği iddiasıyla eleştirenleri ters köşe yaptı.
26.01.2024 Magazin
İnci Taneleri ilk bölümüyle nefes kesti! Dilber duygularını itiraf etti
İnci Taneleri ilk bölümüyle nefes kesti! Dilber duygularını itiraf etti Başrollerini Yılmaz Erdoğan ve Hazar Ergüçlü'nün paylaştığı 'İnci Taneleri' dizisi ilk bölümüyle ekranlara geldi. Soluksuz izlenen bu bölümde, Azem Yücedağ hapishaneden çıktı, çocuklarının peşine düştü. Dilber artık içine sığmayan duyguları ifade etti. Zahir ve yakınları Azem'e saldırdı. Sürükleyici ilk bölümün ardından 2. bölümün ilk fragmanı da yayınlandı. İşte detaylar...
26.01.2024 Magazin
İnci Taneleri ilk bölümüyle nefes kesti! Dilber'den büyük itiraf
İnci Taneleri ilk bölümüyle nefes kesti! Dilber'den büyük itiraf Başrollerini Yılmaz Erdoğan ve Hazar Ergüçlü'nün paylaştığı 'İnci Taneleri' dizisi ilk bölümüyle ekranlara geldi. Soluksuz izlenen bu bölümde, Azem Yücedağ hapishaneden çıktı, çocuklarının peşine düştü. Dilber artık içine sığmayan duyguları ifade etti. Zahir ve yakınları Azem'e saldırdı.
25.01.2024 Magazin

Benzer Haber Etiketleri

Şiir ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki şiir haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.