Sigortalılık Süresi

Sigortalılık Süresi

Son dakika Sigortalılık süresi haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Sigortalılık süresi ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Sigortalılık süresi haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Sigortalılık Süresi

haberleri sayfasında son dakika yaşanan sigortalılık süresi gelişmeleri de dahil olmak üzere 697 sigortalılık süresi haberi bulunmuştur. Tüm sigortalılık süresi haberleri aşağıda listelenmiştir.
Kıdem tazminatı tavanı arttı! İşten ayrılmak isteyenlere yaz uyarısı
Kıdem tazminatı tavanı arttı! İşten ayrılmak isteyenlere yaz uyarısı Kıdem tazminatı, çalışma hayatının en önemli konularından biridir ve işçiler için işten ayrıldıktan sonra ekonomik bir güvence sağlar. Bu hak, işsizlik dönemlerinde veya emeklilik gibi hayatın dönüm noktalarında mali destek sunar. İşverenler için ise, işgücü maliyetlerinin bir parçasıdır. Bu sebeple işverenler ile işçiler arasında kıdem tazminatı konusunda farklı perspektifler söz konusudur. Her yılın başında ve temmuz ayında kıdem tazminatı tavanının artışı, bu konudaki teknik detaylardan biridir. Dolayısıyla, evlilik, askerlik veya belirli bir sigortalılık süresi ve prim gün sayısına ulaşarak işten ayrılmayı planlayan çalışanlar için ocak veya temmuz aylarını beklemek avantajlı olabilir.
12.02.2024 Ekonomi
Erken emeklilikte yeni düzenleme! 1999 sonrası SGK girişi olanlar dikkat, işte yaş ve prim gün şartları
Erken emeklilikte yeni düzenleme! 1999 sonrası SGK girişi olanlar dikkat, işte yaş ve prim gün şartları Erken emeklilikte yeni düzenleme için düğmeye basıldı. 2000- 2008 arası SGK girişi olanlar torba yasa maddelerinde erken emeklilik teklifi olup olmadığını merak ediyor. Erken emeklilik için yeni formüller masada. Peki kademeli erken emeklilik ne zaman yürürlüğe girecek, erken emeklilikten kimler faydalanacak? İşte son dakika haberin detayları...
8.01.2024 Çalışma Hayatı
Erken emeklilik müjdesi! Yeni düzenleme geliyor, işte bilinmeyen detaylar
Erken emeklilik müjdesi! Yeni düzenleme geliyor, işte bilinmeyen detaylar Erken emekli olmak isteyenlere güzel haber! Ticaret Bakanı Ömer Bolat, yüzbinlerce esnafın merakla beklediği emeklilikte aranan 9 bin prim gün şartının 7 bin 200'e düşürülmesi ile ilgili müjdeli bir haber verdi. Öte yandan emeklilik tarihini geri çekmek mümkün. Hem kadın hem de erkek çalışanlar yararlanabiliyor. Yasalarımız emekli olabilmek için prim günü, sigortalılık süresi ve yaş şartını doldurmak gerekiyor. EYT yasasına tabi olanların yaş şartı kalktı. Ancak emeklilik tarihini öne çekmek mümkün. Başvuru yapanlar erken emeklilik imkanından yararlanıyor. Aralık ayında başvuru yapanlar ise avantajlı oluyor.
17.12.2023 Çalışma Hayatı
Erken emeklilik müjdesi: Tarih 6 yıl geri çekiliyor! Aralık ayında başvuran avantajlı olacak,
Erken emeklilik müjdesi: Tarih 6 yıl geri çekiliyor! Aralık ayında başvuran avantajlı olacak, Erken emekli olmak isteyenlere güzel haber! Emeklilik tarihini geri çekmek mümkün. Hem kadın hem de erkek çalışanlar yararlanabiliyor. Yasalarımız emekli olabilmek için prim günü, sigortalılık süresi ve yaş şartını doldurmak gerekiyor. EYT yasasına tabi olanların yaş şartı kalktı. Ancak emeklilik tarihini öne çekmek mümkün. Başvuru yapanlar erken emeklilik imkanından yararlanıyor. Aralık ayında başvuru yapanlar ise avantajlı oluyor.
13.12.2023 Çalışma Hayatı
Erken emeklilik fırsatı: Tarih 6 yıl geri çekiliyor! Kadın - erkek milyonlarca çalışanı kapsıyor
Erken emeklilik fırsatı: Tarih 6 yıl geri çekiliyor! Kadın - erkek milyonlarca çalışanı kapsıyor Erken emekli olmak isteyenlere güzel haber! Emeklilik tarihini geri çekmek mümkün. Hem kadın hem de erkek çalışanlar yararlanabiliyor. Yasalarımız emekli olabilmek için prim günü, sigortalılık süresi ve yaş şartını doldurmak gerekiyor. EYT yasasına tabi olanların yaş şartı kalktı. Ancak birçok çalışanın bilmediği emeklilik tarihini geri çekecek 7 formül bulunuyor.
10.12.2023 Çalışma Hayatı
EYT'yi kaçırana yeni emeklilik imkanı geliyor! Detaylar ortaya çıktı
EYT'yi kaçırana yeni emeklilik imkanı geliyor! Detaylar ortaya çıktı EYT'yi kaçıran milyonlarca vatandaş için yeni emeklilik müjdesi verildi. 1999 emeklilik yasası öncesinde sigortalı olanlar yaş şartı olmadan emekli olabiliyor. Prim günü ve sigortalılık süresi tamam olan yaklaşık 3 milyon vatandaş emeklilik hakkına erişirken yıllara sari bir şekilde bu rakamın 5 milyonu bulması bekleniyor. Bu tarihten sonra sigortalı olanlar için ise kademeli bir yaş şartı bulunuyor. Yani kısmi emeklilik için de kademeli prim sistemi devreye giriyor. Öte yandan Yeni düzenleme ile ev hanımlarına sosyal güvence desteği ve emeklilik yolu açılacak. Son hazırlıkları yapılan teklifin, kısa süre içinde Meclis'e sunulması bekleniyor.
21.11.2023 Emekli
EYT'yi kaçırana yeni emeklilik fırsatı! 4.500 ve 5.400 gün yetiyor: İşte hesap tabloları
EYT'yi kaçırana yeni emeklilik fırsatı! 4.500 ve 5.400 gün yetiyor: İşte hesap tabloları EYT'yi kaçıran milyonlarca vatandaş için yeni emeklilik müjdesi verildi. 1999 emeklilik yasası öncesinde sigortalı olanlar yaş şartı olmadan emekli olabiliyor. Prim günü ve sigortalılık süresi tamam olan yaklaşık 3 milyon vatandaş emeklilik hakkına erişirken yıllara sari bir şekilde bu rakamın 5 milyonu bulması bekleniyor. Bu tarihten sonra sigortalı olanlar için ise kademeli bir yaş şartı bulunuyor. Yani kısmi emeklilik için de kademeli prim sistemi devreye giriyor. İşte o merak edilen yaş, prim tabloları...
13.11.2023 Emekli
Emekliye 5 bin lira ikramiyede yeni gelişme! İşte ödeme tarihleri
Emekliye 5 bin lira ikramiyede yeni gelişme! İşte ödeme tarihleri Milyonlarca emekliyi yakından ilgilendiriyor. SGK 5000 TL emekli ikramiyesi için ödeme tarihleri açıklandı. Cumhuriyet ikramiyesi ne zaman yatacak? İşte 5000 TL emekli ikramiyesi ödeme tarihleri...
10.11.2023 Emekli
SSK emekli maaşı hesaplama – Ne kadar maaş alırım? uyg.sgk.gov.tr 4A, 4B, 4C emekli maaşı hesaplama tablosu ve robotu…
SSK emekli maaşı hesaplama – Ne kadar maaş alırım? uyg.sgk.gov.tr 4A, 4B, 4C emekli maaşı hesaplama tablosu ve robotu… Emekli maaşı hesaplama ekranı ve robotu SSK ve BAĞKUR'lu vatandaşların gündeminde yer almayı sürdürüyor. SSK ve Bağ-Kur emeklilerine Ocak 2023'te Aralık 2022 ile Haziran 2023 arasında oluşan 6 aylık enflasyon kadar maaş zammı yapıldı. Temmuz emekli maaşı zammı yüzde 25'e yükseldi. Buna göre 2,7 milyon memur emeklisi ve 15,5 milyon SSK ve Bağ-Kur emekli maaşlarını zamlı aldı. En düşük SSK, Bağ-Kur emekli maaşı bu dönemde 7.500 TL olarak uygulanacak. Emekli olmayı planlayanlar ise söz konusu gelişmeler ardından emekli olduklarında ne kadar emekli maaşı alacaklarını araştırmaya başladı. İşte uyg.sgk.gov.tr 4A, 4B, 4C emekli maaşı hesaplama tablosu ve robotu…
5.08.2023 Emekli
Emekli olmak için gün sayan milyonları ilgilendiriyor! EYT kapsamına giriyor, yaş aranmıyor
Emekli olmak için gün sayan milyonları ilgilendiriyor! EYT kapsamına giriyor, yaş aranmıyor Emekli milyonları ilgilendiren son dakika gelişmesi! Yurt dışında çalışıp emekli olanlar ve askerlik borcu olanlara önemli uyarı geldi. EYT kapsamına giriyor, yaş aranmıyor. Sigortalılık süresi ve prim şartları sağlanır sağlanmaz emekli olunuyor. İşte emeklilik için gün sayan herkesin merak ettiği soruların cevapları...
19.07.2023 Emekli
Emeklilik ile ilgili dikkat çeken detay! Maaşlar yüzde 25 düşüyor
Emeklilik ile ilgili dikkat çeken detay! Maaşlar yüzde 25 düşüyor Emeklilik ile dikkat çeken detay ortaya çıktı. EYT'ye hak kazanan vatandaşlar çalışmaya devam ediyor. EYT'den yararlananların yüzde 40'ı maaşlarında düşüş yaşamamak için işine devam etti. Maaş kesintisiyle ilgili açıklamalarda bulunan Sosyal Güvenlik Uzmanı Emin Yılmaz, çalışan ve işvereni yakından ilgilendiren Sosyal Güvenlik Destek Primi sistemi ile ilgili kritik detayları aktardı.
14.07.2023 Emekli
EYT'li olmak isteyenler dikkat! Sigorta başlangıcı ile ilgili prim detayı, sayılmıyor
EYT'li olmak isteyenler dikkat! Sigorta başlangıcı ile ilgili prim detayı, sayılmıyor EYT Resmi Gazete'de yayınlandı 1999 yılı öncesinde sigorta girişi olan kişiler yaş şartına bakılmaksızın emekli olabiliyor. EYT yasasının yürürlüğe girmesinin ardından son gelişmeler takip ediliyor. Bazı vatandaşların kafasında mevcut koşullarında emekli olup olamayacakları ile ilgili soru işaretleri bulunuyor. Merak edilen sorulara yanıt geldi.
3.05.2023 Emekli
EYT'liye kritik kredi uyarısı! Paralar SGK hesabına yatacak
EYT'liye kritik kredi uyarısı! Paralar SGK hesabına yatacak EYT yasasının Resmi Gazete'de yayımlanmasıyla birlikte emekliliğe hak kazanan milyonlarca vatandaş SGK'ya başvuruda bulundu. Emekli olmak isteyen birçok kişinin önüne ise engel olarak prim borçları çıktı. Maddi durumu yeterli olmayan vatandaşlar için bankalar peş peşe kredi kampanyalarını duyurdu. TÜKONFED Bankacılık Komisyonu Başkanı Hüseyin Ölmez, kredi kullanacak tüketicilere önemli uyarılarda bulundu.
19.04.2023 Emekli
Bağkur prim gün sayısı eşitlenecek mi? EYT Bağkur prim gün sayısı düşer mi, Bağkur primi 5000 güne düşecek mi?
Bağkur prim gün sayısı eşitlenecek mi? EYT Bağkur prim gün sayısı düşer mi, Bağkur primi 5000 güne düşecek mi? EYT yasa teklifi TBMM Genel Kurulu’nda görüşülerek kabul edildi, ardın da Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. EYT şartlarını tamamlayanlar emeklilik dilekçesini verdi, emeklilik başvurularının sonuçlanmasını beklerken Bağkurlulular emeklilik hakkı elde etmek için prim gün sayısının eşitlenmesini bekliyor. EYT’li SSK’lılarda 5000 – 5975 prim günü ve kadınlarda 20, erkeklerde 25 yıl sigortalılık süresi aranırken, Bağkurlular 9000 prim gününe tabii. Bağkurlular prim gün sayısının eşitlenmesini beklerken prim gün sayısı düşecek mi sorusuna yanıt arıyor. Peki, EYT Bağkur prim gün sayısı eşitlenecek mi?
18.04.2023 Emekli
EYT'de prim ve sigorta ile ilgili yeni gelişme! Emeklilik için ‘1260 gün’ çözümü
EYT'de prim ve sigorta ile ilgili yeni gelişme! Emeklilik için ‘1260 gün’ çözümü EYT ile ilgili son dakika gelişmeleri yaşanmaya devam ediyor. Emeklilikte Yaşa Takılan 5 milyon kişiden 2.2 milyon kişi hemen emekli olmak için SGK’ya başvuruda bulundu. Geriye kalan 2.5 milyondan fazla vatandaş için ise gündem eksik primler ve sigortalılık süresi. Kademeli olarak 5 bin 975 güne kadar çıkan prim şartını tamamlamak için farklı alternatifler bulunduğu ortaya çıktı. İşte ayrıntılar...
13.04.2023 Emekli
3600 kısmi emeklilik torba yasasında var mı, 3600 kısmi emeklilik çıkacak mı? Kısmi emeklilik EYT kapsamına girecek mi?
3600 kısmi emeklilik torba yasasında var mı, 3600 kısmi emeklilik çıkacak mı? Kısmi emeklilik EYT kapsamına girecek mi? Torba yasada kısmi emeklilik var mı, 3600 kısmi emeklilik çıkacak mı? Emeklilikte yaşa takılanlar ile ilgili yasa teklifi TBMM Genel Kurulu'nda görüşülerek kabul edildi ve yasallaştı. 8 Eylül 1999 öncesinde sigortalı çalışmaya başlayanlar, yaşa bakılmaksızın prim günü ve sigortalılık süresi koşulunu yerine getirerek emekli olabildi. Staj sigortası, 5000 prim eşitliği ve Bağkur affı ile ilgili detaylar ise yasada yer almadı. Öte yandan 18 maddelik yeni torba yasa ile birlikte en düşük emekli maaşı ve bayram ikramiyelerine zam, geçici işçilere kadro gibi konular Meclis'e sunulacak. 18 maddelik torba yasanın detayları merak konusu olurken, kısmi emeklilik bekleyen vatandaşlar “3600 kısmi emeklilik torba yasasında var mı, 3600 kısmi emeklilik çıkacak mı? Kısmi emeklilik EYT kapsamına girecek mi?” sorularının yanıtını sorgulamaya başladı.
31.03.2023 Çalışma Hayatı
EYT staj ve çıraklık sigortası sayılacak mı? Bakan Bilgin'den net açıklama
EYT staj ve çıraklık sigortası sayılacak mı? Bakan Bilgin'den net açıklama EYT staj ve çıraklık sigortası son dakika gelişmeleri gündemdeki yerini koruyor. Emeklilikte Yaşa Takılanlara ilişkin kanun teklifi, TBMM Genel Kurulunda kabul edilerek yasalaştı. Böylece prim günü ve sigortalılık süresi şartlarını taşıyanlar. emeklilik hakkı elde edecek. Bu noktada staj mağdurları, staj ve çıraklık sigortasının EYT'de başlangıç kapsamına alınıp alınmayacağı merak ediliyordu. Konuyla ilgili Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'den açıklama geldi. Peki, EYT staj sigortası başlangıç sayılacak mı, staj yapanlar EYT kapsamına alınacak mı? İşte, EYT staj ve çıraklık sigortası son durum ve gelişmeler…
15.03.2023 Çalışan Hakları
Staj ve çıraklık mağdurları Ankara'da buluşuyor
Staj ve çıraklık mağdurları Ankara'da buluşuyor Binlerce staj ve çıraklık sigortası mağduru pazar günü Ankara’da bir araya geliyor.
11.03.2023 Çalışan Hakları
SGK'dan Emekli Sandığı ve Bağ-Kur'lularla ilgili 'EYT' açıklaması
SGK'dan Emekli Sandığı ve Bağ-Kur'lularla ilgili 'EYT' açıklaması Sosyal Güvenlik Kurumu'nca (SGK), emeklilikte yaşa takılanlarla (EYT) ilgili yasanın, 23 Mayıs 2002 tarihi itibarıyla 3 yıldan az hizmeti bulunan Emekli Sandığı ve Bağ-Kur çalışanlarını kapsamadığı iddialarının gerçeği yansıtmadığı açıklandı.
8.03.2023 Çalışma Hayatı
EYT'de son dakika gelişmesi! Artık resmen yürürlükte
EYT'de son dakika gelişmesi! Artık resmen yürürlükte Emeklilikte yaşa takılanlara (EYT) ilişkin Kanun, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Şartları uyan ve emekli olmak isteyenler e-Devlet ya da SGK il müdürlükleri üzerinden başvurabilecek. İşte tüm detaylar...
2.03.2023 Ekonomi
EYT Cumhurbaşkanı imzaladı mı, EYT Resmi Gazete'de yayımlandı mı? Cumhurbaşkanı EYT'yi ne zaman imzalayacak, EYT yürürlüğe girdi mi, hangi gün onaylanacak?
EYT Cumhurbaşkanı imzaladı mı, EYT Resmi Gazete'de yayımlandı mı? Cumhurbaşkanı EYT'yi ne zaman imzalayacak, EYT yürürlüğe girdi mi, hangi gün onaylanacak? Emeklilikte yaşa takılanlar ile ilgili yasa teklifi TBMM Genel Kurulu’nda görüşülerek kabul edildi. Teklifin emeklilik ile ilgili hükümleri, TBMM’ye sunulan haliyle yasalaştı. 8 Eylül 1999 öncesinde sigortalı çalışmaya başlayanlar, yaşa bakılmaksızın prim günü ve sigortalılık süresi koşulunu yerine getirerek emekli olabilecekler. Peki, EYT Resmi Gazete’de yayımlandı mı? EYT yasası çıktı mı 2023? EYT yürürlüğe girdi mi?
2.03.2023 Emekli
EYT 5000-5975 gün mü, şartları ne? (EYT Kadın, erkek prim tablosu) e-devlet EYT başvuru ekranı
EYT 5000-5975 gün mü, şartları ne? (EYT Kadın, erkek prim tablosu) e-devlet EYT başvuru ekranı EYT emeklilik şartları netleşti. Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) yasa teklifi Meclis'e gitti. 4 maddelik yasa teklifine göre EYT primi işe girişe göre 5000-5975 gün arası olacak. Askerlik borçlanması yaparak işe girişi geri çekenler de kapsam dahilinde olacak. Kadroya alınan işçiye zorunlu emeklilik şartı kalkıyor. SGK tarafından EYT kademeli emekli tablosuyla birlikte kadın ve erkeklerde sigortalılık süresi ve prim gün sayısı da koloayca sorgulanıyor. Peki EYT 5000 gün mü, EYT emeklilik şartları ne? EYT hesaplama tablosuna göre kadınlarda prim gün sayısı kaç? İşte e-devlet EYT başvuru ekranı
28.02.2023 Emekli
Depremzede işçi ve işverenleri ilgilendiriyor! Gelir testi belirleyecek
Depremzede işçi ve işverenleri ilgilendiriyor! Gelir testi belirleyecek Kahramanmaraş merkezli asrın felaketi sonrası tüm Türkiye yardım ve destek için harekete geçti. Bir yandan yaralar sarılırken, hükümet destek paketlerini art arda açıkladı. Şimdi ise depremden etkilenen vatandaşların hangi haklara sahip olduğu merak ediliyor. Bazı durumlarda çift maaş hakkı dahi ortaya çıktığı belirtiliyor. Uzmanlar depremzedelerin haklarını kalem kalem açıkladı.
16.02.2023 Çalışma Hayatı
EYT'de dev prim desteği! Emeklilik için büyük indirim
EYT'de dev prim desteği! Emeklilik için büyük indirim EYT ile ilgili son dakika açıklaması geldi. Yaş şartının kaldırılması durumunda prim ödeme gün sayısı ve sigortalılık süresi şartını sağladığı için 2.2 milyon kişi hemen emekli olabilecek. Emekli olup çalışmaya devam edenler için 4.7 milyarlık prim desteği sağlanacak. Toplamda 4.8 milyon kişiyi etkilemesi beklenen EYT yasa teklifi, TBMM Plan Bütçe Komisyonu’nda görüşüldü. Komisyona sunulan etki analiz raporuna göre EYT’nin SGK’ya maliyeti 144.7 milyar TL olacak. Raporu sunan SGK Başkan Vekili Kürşad Arat, “Bu yıl EYT ile 2.2 milyon kişi emekli olabilecek. Bu kişilerin maaşları ileri bir tarihte bağlansa bile 1 Mart’tan itibaren hesaplanarak yatırılacak” dedi. İşte EYT ile ilgili son dakika tüm detaylar...
3.02.2023 Emekli
EYT prim günü tablosu! 2023 EYT yeni yaş ve EYT prim gün sayısı sorgulaması nasıl yapılır? Kadın ve erkek SGK 4A prim gün sayısı hesaplama tablosu
EYT prim günü tablosu! 2023 EYT yeni yaş ve EYT prim gün sayısı sorgulaması nasıl yapılır? Kadın ve erkek SGK 4A prim gün sayısı hesaplama tablosu Emeklilikte Yaşa Takılanlar düzenlemesine yönelik yapılan açıklamaların ardından prim gün sayısı konusu gündeme geldi. AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu yaptığı açıklamada “SSK'lılar kademeli prim gününe tabi olacak ve kademeli prim günü 5 binden başlayarak 5 bin 975 güne kadar çıkacak.” İfadelerini kullandı. SGK tarafından yayımlanan tabloyla birlikte, sigortalılık süresi ve prim gün sayısı kolayca sorgulanıyor. Peki emekli olmak için kaç prim günü gerekecek, kadın ve erkek EYT prim gün sayısı sorgulaması nasıl yapılır? İşte EYT prim tablosu ile SGK 4A prim gün sayısı ve yeni yaş hesaplama…
2.02.2023 Emekli

Benzer Haber Etiketleri

Sigortalılık Süresi ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki sigortalılık süresi haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.