Sigorta Primleri

Sigorta Primleri

Son dakika sigorta primleri haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan sigorta primleri ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını sigorta primleri haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Sigorta Primleri

haberleri sayfasında son dakika yaşanan sigorta primleri gelişmeleri de dahil olmak üzere 911 sigorta primleri haberi bulunmuştur. Tüm sigorta primleri haberleri aşağıda listelenmiştir.
Asgari ücret zammı belli oldu! Uzmanlardan ilk yorum geldi
Asgari ücret zammı belli oldu! Uzmanlardan ilk yorum geldi Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, yeni yılda geçerli olacak asgari ücreti açıkladı. 1 Ocak 2024'ten itibaren asgari ücret yüzde 49 zamla 17 bin 2 liraya çıkacak. Peki yeni zam oranı için uzman isimler ne dedi? İşte detaylar...
27.12.2023 Ekonomi
İSTEĞE BAĞLI SİGORTA PRİMİ! 2024 SGK primi ne kadar, yeni isteğe bağlı sigorta primi ne kadar oldu?
İSTEĞE BAĞLI SİGORTA PRİMİ! 2024 SGK primi ne kadar, yeni isteğe bağlı sigorta primi ne kadar oldu? Asgari ücret 11.402 liradan %49.11 artışla 17.002 lira oldu. Söz konusu gelişmesi sonrası GSS priminde yeni tutar merak konusu oldu. Peki, Genel Sağlık Sigortası primi ne kadar oldu? Asgari ücret zammı sonrası GSS primi kaç?
27.12.2023 Ekonomi
Yeni asgari ücret ile değişenler! Asgari ücret neleri etkileyecek, asgari ücret ile neler değişti?
Yeni asgari ücret ile değişenler! Asgari ücret neleri etkileyecek, asgari ücret ile neler değişti? Yeni asgari ücret ile değişenler merak ediliyor. Yeni asgari ücret rakamıyla işsizlik maaşı, kıdem tazminatı, GSS primleri, askerlik ve doğum borçlanması, isteğe bağlı sigorta primleri, staj ücretleri, asgari ücretlilerin rapor ücretlerinin de aralarında olduğu birçok kalemde tutarlar değişecek. Peki, Asgari ücret neleri etkileyecek, asgari ücret ile neler değişti?
27.12.2023 Ekonomi
Asgari ücret, İşsizlik maaşı, staj ücreti, GSS primi, doğum ve askerlik borçlanması, 65 yaş aylığı, kıdem tazminatı, engelli aylıkları zamlanıyor
Asgari ücret, İşsizlik maaşı, staj ücreti, GSS primi, doğum ve askerlik borçlanması, 65 yaş aylığı, kıdem tazminatı, engelli aylıkları zamlanıyor Asgari ücretli 7 milyon kişiyi ilgilendiren düzenlemeye kısa bir süre kaldı. Ocak ayından itibaren geçerli olacak olan yeni asgari ücret için Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplantılarına başlayacak. İşsizlik maaşı, staj ücreti, GSS primi, doğum ve askerlik borçlanması, 65 yaş aylığı, kıdem tazminatı, engelli aylıkları da zamlanmış olacak.
9.11.2023 Ekonomi
Asgari ücret zammı sonrası hesap değişti! 710 liraya yükseldi
Asgari ücret zammı sonrası hesap değişti! 710 liraya yükseldi Yeni asgari ücret aylık net 11 bin 402 lira olarak belirlendi ve Resmî Gazete’ de yayımlanarak resmen yürürlüğe girdi. Yeni zam sonrası hesapta değişti. İşte haberin detayları...
27.06.2023 Ekonomi
Asgari ücret zammı sonrası yeni maaşlar belli oldu İşte asgari ücret zammı sonrası kalem kalem artan ücretler ve ödemeler
Asgari ücret zammı sonrası yeni maaşlar belli oldu İşte asgari ücret zammı sonrası kalem kalem artan ücretler ve ödemeler Asgari ücret ile ilgili son dakika açıklaması geldi. Asgari ücret zammı sonrası yeni maaşlar belli oldu. Asgari ücret zammı sonrası birçok ücret ve ödemede artış gerçekleşecek. Asgari ücret oranı kadar artacak olan kalemlerden bazıları kıdem tazminatı, işsizlik maaşı, GSS primi, 65 yaş aylığı, engelli aylığı ve isteğe bağlı sigorta primleri. Peki asgari ücret tahminine göre bu kalemlerde ne kadar artış olacak? İşte asgari ücret zammı sonrası kalem kalem artan ücret ve ödemeler...
20.06.2023 Ekonomi
BES'te ucuz kredi fırsatı! Resmen ilan edildi, detayları belli oldu
BES'te ucuz kredi fırsatı! Resmen ilan edildi, detayları belli oldu Bireysel Emeklilik Sistemi(BES) katılımcıları için ucuz kredi imkanı getiriliyor. Buna göre; BES'e katılmış olanlar ucuz kredi fırsatı ve birçok avantajdan faydalanacak. Konuyla ilgili detaylardan bahseden TÜRKONFED Bankacılık Komisyonu Başkanı Hüseyin Ölmez, milyonlar tarafından merak edilenleri açıkladı.
23.10.2023 Emekli
BES'te ucuz kredi fırsatı! Resmen ilan edildi, detayları belli oldu
BES'te ucuz kredi fırsatı! Resmen ilan edildi, detayları belli oldu Bireysel Emeklilik Sistemi(BES) katılımcıları için ucuz kredi imkanı getiriliyor. Buna göre; BES'e katılmış olanlar ucuz kredi fırsatı ve birçok avantajdan faydalanacak. Konuyla ilgili detaylardan bahseden TÜRKONFED Bankacılık Komisyonu Başkanı Hüseyin Ölmez, milyonlar tarafından merak edilenleri açıkladı.
23.10.2023 Emekli
SSK, Bağ-Kur, Emekli Sandığı tamamını kapsıyor! Taksitle ödenebiliyor, son 21 gün
SSK, Bağ-Kur, Emekli Sandığı tamamını kapsıyor! Taksitle ödenebiliyor, son 21 gün SSK, Bağ-Kur, Emekli Sandığı prim borcu olanların tamamını kapsıyor. Sosyal güvenlik borç yapılandırması için son tarih 31 Mayıs. 12, 18, 24, 26 ve 48 aylık taksitler ile ödeme yapılabiliyor. Vatandaşların kimisi hangi borçların yapılandırılacağını, kimileri yapılandırma başvurusunun son tarihini, kimileri de yapılandırma yapılması halinde ödenecek borç tutarlarını merak ediyor. İşte sosyal güvenlik borç yapılandırması yapacaklara rehber olacak bilgiler...
10.05.2023 Ekonomi
Sigorta prim desteğinde süre uzatılacak mı? Uzman isim açıkladı: Borçlar yapılandırıldı, istihdam arttı
Sigorta prim desteğinde süre uzatılacak mı? Uzman isim açıkladı: Borçlar yapılandırıldı, istihdam arttı İşçi - işveren milyonlarca kişiyi yakından ilgilendiren sigorta prim desteği dört yıl önce uygulanmaya başladı. Teşvikten borcu olmayan işverenlerin yararlanabilmesi sebebiyle, prim borcu bulunanlar, borcunu yapılandırdı. Hem SGK prim borçlarının ödenmesi hem de ilave istihdam yaratması dolayısıyla işsizlikle mücadeleye katkı sağlayan 7103 sayılı ilave istihdam teşviklerinde süre aralık ayında doldu. İşverenler bu sürenin uzatılmasını beklerken, uzmanlar belirsizliğin işsizliğe yol açabileceği uyarısında bulunuyor.
3.04.2023 Ekonomi
Devlete olan borçlar yeniden yapılandırılıyor
Devlete olan borçlar yeniden yapılandırılıyor TBMM Genel Kurulunda, kamuya olan borçların yapılandırılmasını da içeren kanun teklifi kabul edildi.
9.03.2023 Ekonomi
'Evim Yuvam Olsun' kampanyasının detayları belli oldu! Bedelsizde süre en az 3 ay
'Evim Yuvam Olsun' kampanyasının detayları belli oldu! Bedelsizde süre en az 3 ay Depremzedelerin barınma sorununun çözümüne katkı sağlamak için “Evim Yuvam Olsun” kampanyası devreye alındı. Hayırsever vatandaşlar güvenilir bir uygulama ile evlerini bedelsiz ya da indirimli bir bedelle kiralayarak ihtiyaç sahiplerine sunabilecek. Konuya ilişkin detaylar da belli oldu.
20.02.2023 Ekonomi
Depremzedeler için 'Evim Yuvan Olsun' kampanyası başlatıldı
Depremzedeler için 'Evim Yuvan Olsun' kampanyası başlatıldı Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen vatandaşların barınma sorununun çözümüne katkı sağlamak üzere 'Evim Yuvan Olsun' uygulaması hayata geçirildi.
18.02.2023 Gündem
Staj ve çıraklık ile ilgili emsal karar! Yüz binlerce kişiye umut oldu
Staj ve çıraklık ile ilgili emsal karar! Yüz binlerce kişiye umut oldu EYT düzenlemesi ile milyonlarca kişi emekli olma hayaline kavuşuyor. Teklifin yasalaşması beklenirken, staj ve çıraklık sigortasının da EYT kapsamına dahil edilmesi talep ediliyor. Yargıtay’ın geçtiğimiz yıllarda yurt dışındaki vatandaşlar için verdiği karar ise yüz binlerce kişi için umut oldu. İş Hukuku Uzmanı Avukat Aysel Aba Kesici, mevcut durumun Anayasa’nın eşitlik ilkesine aykırı olduğunu ifade ederek, Türkiye’deki staj ve çıraklık mağduru kişilerin de hukuk yolu ile haklarını arayabileceğini söyledi.
3.02.2023 Gündem
SGK'dan flaş karar! Fazla mesai ücreti ödenecek
SGK'dan flaş karar! Fazla mesai ücreti ödenecek Sosyal Güvenlik Kurumu personellerine fazladan çalışmaları halinde saat başına 27 lira ek mesai ücreti ödenecek.
10.01.2023 Çalışma Hayatı
Sigorta primi ne kadar 2023? İsteğe bağlı sigorta primleri belli oldu mu, asgari ücret zammı sonrası isteğe bağlı sigorta primi kaç TL olacak?
Sigorta primi ne kadar 2023? İsteğe bağlı sigorta primleri belli oldu mu, asgari ücret zammı sonrası isteğe bağlı sigorta primi kaç TL olacak? 2023 isteğe bağlı sigorta primleri ne kadar olacak, isteğe bağlı sigorta primi belli oldu mu? Asgari ücret zammı belli oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılında uygulanacak asgari ücretin 8 bin 506 TL olduğunu açıkladı. İsteğe bağlı sigorta primi yeni asgari ücret ile birlikte yeniden belirlenecek. Peki, 2023 asgari ücret zammı sonrası isteğe bağlı sigorta primi ne kadar olacak?
23.12.2022 Çalışma Hayatı
Asgari ücret ile ilgili son dakika açıklaması! Bakan Bilgin duyurdu
Asgari ücret ile ilgili son dakika açıklaması! Bakan Bilgin duyurdu Asgari ücretle ilgili son dakika gelişmesi! Milyonlarca vatandaşın beklediği açıklama geldi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, “Salı günü asgari ücretin müzakeresinde uzlaşmaya varacağız. Emekçilerimizin beklediği, işverenlerimizin de ödeyebileceği bir ücret seviyesinde uzlaşma sağlayacağız" ifadelerini kullandı.
17.12.2022 Ekonomi
EYT'de 'prim günü' ve 'zamlı borçlanma' uyarısı: 'İspatlarsa emekli olur'
EYT'de 'prim günü' ve 'zamlı borçlanma' uyarısı: 'İspatlarsa emekli olur' Emekli olmak isteyen yaklaşık 1,5 milyon vatandaş, EYT ile ilgili yaşanan gelişmeleri takip ediyor. Emeklilikte Yaşa Takılanlar düzenlemesi için geri sayım başlarken, Vergi Uzmanı Muhammet Bayram, hem e-Devlet'te prim günü değişikliği yapıldığı iddialarını değerlendirdi, hem de borçlanma ile ilgili kritik bilgiler verdi.
30.11.2022 Emekli
EYT ile ilgili son dakika gelişmesi! SGK’ya başvuran sigorta primlerini faiziyle alıyor
EYT ile ilgili son dakika gelişmesi! SGK’ya başvuran sigorta primlerini faiziyle alıyor EYT ile ilgili son dakika gelişmesi! Emeklilik için gün sayan herkesi ilgilendiren kritik detay ortaya çıktı. Emeklilikte yaşa takılanlar yasal düzenlemeyi beklerken, 8 Eylül 1999 öncesinde sigortasız çalıştıkları için kapsama giremeyecek olanlara dikkat çeken bir uyarı geldi. Bahsi geçen tarih öncesinde sigortasız çalışanlar SGK’ya başvurup sigorta başlangıç tarihinin düzeltilmesini talep edebiliyor. Olumu cevap gelirse sigorta primleri faiziyle ödeniyor. Peki olumlu bir cevap gelmezse neler yapılmalı, hangi yollara başvurulmalı? İşte EYT’de son dakika gelişmesi...
2.11.2022 Emekli
Araba sahibi milyonları ilgilendiriyor! Fiyatlar değişti, yeni ücretler tek tek açıklandı! Yapılması zorunlu ve...
Araba sahibi milyonları ilgilendiriyor! Fiyatlar değişti, yeni ücretler tek tek açıklandı! Yapılması zorunlu ve... Araba sahibi milyonları ilgilendiren son dakika kararı! ‘Zorunlu Trafik Sigortası’ ile ilgili kritik uyarı geldi. Tamamen zorunlu, fiyatlar değiş, yeni ücretler tek tek açıklandı. Son dönemde sigortacıların maliyeti gerekçe gösterip poliçe kesimini zorlaştırdığıyla ilgili şikayetler artmış, düzenleyici kurumdan da bu konuda uyarılar gelmişti. Şubat 2022 itibarıyla artış katsayısı, yüzde 1.50 olarak uygulanmaya başladı. Ayrıca 1 Şubat’ta tek seferlik yüzde 20 artış yapıldı. İşte tüm araç sahiplerini ilgilendiren trafik sigortasında güncel fiyatlar...
7.08.2022 Otomobil
Staj mağdurları borçlanma talep ediyor
Staj mağdurları borçlanma talep ediyor 3600 ek gösterge düzenlemesinin netlik kazanmasının ardından Emeklilikte Yaşa Takılanlar ile ilgili harekete geçildi. Farklı formüller üzerinde duruluyor. Hükümet tarafından EYT ile ilgili yapılan açıklamada aralık ayı işaret edildi. Çalışma hayatında birbiri ardına yapılan düzenlemelerin ardından staj mağdurları kendi durumlarının da gündeme gelmesini talep ediyor. Binlerce kişi stajın sigorta başlangıcı olarak kabul edilmesini bekliyor.
22.07.2022 Çalışan Hakları
Fiyatlara zam geldi! Tek tek açıkladı: Sigorta poliçesi, kasko...
Fiyatlara zam geldi! Tek tek açıkladı: Sigorta poliçesi, kasko... Fiyatlar üç kat arttı. Sigorta yaptıracak birçok vatandaşı yakından ilgilendiriyor. Kasko, trafik sigortası, özel sağlık sigortası, konut sigortası, hayat sigortası, seyahat sigortası gibi birçok sigorta çeşitlerini kapsıyor. Türkiye Sigorta Acenteleri Federasyonu Genel Sekreteri ve Afyonkarahisar Sigorta Acenteleri Derneği (AFSAD) Başkanı Bekir Özerdem, sigorta poliçelerinin üç kat artmasının nedenini açıkladı. Özerdem, pandemi döneminin sona ermesiyle maddi hasarlı ve ölümlü kazaların arttığını ve buna bağlı olarak sigorta primlerinin de üç kat yükseldiğini aktardı. İşte son dakika haberinin detayları...
20.07.2022 Ekonomi
5.176,80 TL'ye yükseldi! Asgari ücret zammı sonrası flaş artış, tüm çalışanları ilgilendiriyor
5.176,80 TL'ye yükseldi! Asgari ücret zammı sonrası flaş artış, tüm çalışanları ilgilendiriyor Asgari ücret zammı sonrası pek çok ödemede artış oldu. işsizlik ödeneği, kısa çalışma ödeneği, genel sağlık sigortası (GSS), BAĞ–KUR, isteğe bağlı sigorta, askerlik – doğum ve yurt dışı borçlanması primlerinde ödeme tutarları değişti. İşsizlik maaşı tavan ödemesi arttı. Temmuz itibarı ile 5.176,80 TL olarak ödenecek.
Zam geldi!  5 bin 176 liraya yükseldi, en az 6 ay ödeniyor, başvurmayan alamıyor
Zam geldi! 5 bin 176 liraya yükseldi, en az 6 ay ödeniyor, başvurmayan alamıyor Milyonlara zam müjdesi! Asgari ücret zammı vatandaşlar tarafından merak ediliyordu. Cuma günü Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından asgari ücrete yapıacak zam açıklandı. Ağustos ayı itibarı ile ödenecek asgari ücret net 5 bin 500 lira olarak olarak belirlendi. Asgari ücret artışı birçok ücret ve ödeme kaleminde artışa yol açtı. İşzilik maaşından kıdem tazminatına, engelli maaşından 65 yaş aylığına kadar pek çok ücret artacak. İşten çıkartılan ya da işszilik ödeneğinden yararlanmakta olanlar ödemelerdeki artışı merak ediyor. İşsizlik maaşının taban ücreti 2 bin 588 TL, en yüsek işsizlik maaşı ise 5 bin 176 TL olacak. Bir çalışanın işszilk maaşından yararlanabilmesi için ise işten çıkarıldığı tarih itiabarı ile 30 gün içerisinde İŞKUR'a başvuruda bulunması gerekiyor.
3.07.2022 Çalışma Hayatı
Apartman görevlisi maaşı ne kadar, asgari ücret zammı sonrası apartman görevlisi (kapıcı) maaşı arttı mı?
Apartman görevlisi maaşı ne kadar, asgari ücret zammı sonrası apartman görevlisi (kapıcı) maaşı arttı mı? 2022 asgari ücret 16 Aralık tarihinde Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklandı. Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun 4'üncü ve son toplantısının ardından Erdoğan, saat 15.00´te 2022 yılında geçerli olacak olan asgari ücretin 4.250 TL olduğunu söyledi. Apartman görevlisi maaşı ise yüzde 14 SGK (595 TL) ve yüzde 1 (42.5 TL) işsizlik kesintisi yapıldığında net olarak 3 bin 612 liraya denk geldi. Asgari ücrete yapılacak ek zam sonrası apartman görevlisi maaşlarına yönelik aramalar da arttı. Peki, Apartman görevlisi maaşı ne kadar, asgari ücret zammı sonrası apartman görevlisi (kapıcı) maaşı arttı mı?

Benzer Haber Etiketleri

Sigorta Primleri ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki sigorta primleri haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.