Çalışma Ve Sosyal Güvenlik Bakanı

Çalışma Ve Sosyal Güvenlik Bakanı

Son dakika Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Çalışma Ve Sosyal Güvenlik Bakanı

haberleri sayfasında son dakika yaşanan çalışma ve sosyal güvenlik bakanı gelişmeleri de dahil olmak üzere 4.024 çalışma ve sosyal güvenlik bakanı haberi bulunmuştur. Tüm çalışma ve sosyal güvenlik bakanı haberleri aşağıda listelenmiştir.
Emekli milyonlara refah payı müjdesi! Tarih belli oldu, hesaba yatacak
Emekli milyonlara refah payı müjdesi! Tarih belli oldu, hesaba yatacak Emekli milyonlarca vatandaşı yakından ilgilendiren refah payı ödemesiyle ilgili detaylar belli oldu. Milyonlarca emeklinin refahını artıracak paketin açıklanacağı tarih belli oldu. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, "emekli refahının arttırılmasına" ilişkin paketin özel lansmanla duyurulacağını kaydetti. Bakan Işıkhan, "Emeklimize ayrıcalık tanıyan, onları destekleyecek çalışmayı paylaşacağız" dedi. İşte emekli milyonlarca vatandaşı ilgilendiren detaylar...
18.04.2024 Çalışma Hayatı
Asgari ücrete ara zam gelecek mi? Bakan Işıkhan noktayı koydu
Asgari ücrete ara zam gelecek mi? Bakan Işıkhan noktayı koydu Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, temmuz ayında asgari ücrete ara zam olmayacağını, baştan nasıl konuşulduysa öyle olacağını söyledi.
17.04.2024 Gündem
Hibe kararı! Bakan Işıkhan duyurdu: 400 bin liraya yükselttik
Hibe kararı! Bakan Işıkhan duyurdu: 400 bin liraya yükselttik Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, engelli ve eski hükümlü vatandaşlara yönelik desteklerin artırıldığını söyledi.
17.04.2024 Ekonomi
SGK harekete geçti! 7 bin anne ve bakıcıya destek ödemesi
SGK harekete geçti! 7 bin anne ve bakıcıya destek ödemesi Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) aracılığıyla 7 bin anne ve bakıcıya 325 avro destek verileceğini duyurdu.
14.04.2024 Ekonomi
Binlerce kişi için iş fırsatı! Başvurular internet üzerinden alınıyor, en çok eleman ihtiyacı olan sektörler belli oldu
Binlerce kişi için iş fırsatı! Başvurular internet üzerinden alınıyor, en çok eleman ihtiyacı olan sektörler belli oldu İş arayanları yakından ilgilendiriyor. Sektörler tek tek açıklandı. Birçok alanda eleman ihtiyacı bulunuyor. İnternet üzerinden açık iş pozisyonlarına başvuru yapmak mümkün. Açık iş istatikleri araştırması 1. çeyrek sonuçları yayımlandı. Araştırma sonucu 330 bin 325 açık iş tespit edildiğini belirten Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, "İş gücü piyasasının ihtiyaçlarını tespit ederek iş arayan vatandaşlarımızın istihdama katılımlarını kolaylaştırıcı adımlar atmaya devam ediyoruz" ifadelerini kullandı.
9.04.2024 Çalışma Hayatı
Bu sektörlerde çalışanlar işsiz kalmaz! İŞKUR duyurdu: Binlerce kişi işe yerleştirilecek, başvurular internetten...
Bu sektörlerde çalışanlar işsiz kalmaz! İŞKUR duyurdu: Binlerce kişi işe yerleştirilecek, başvurular internetten... İş arayanları yakından ilgilendiriyor. Sektörler tek tek açıklandı. Birçok alanda eleman ihtiyacı bulunuyor. İnternet üzerinden açık iş pozisyonlarına başvuru yapmak mümkün. Açık iş istatikleri araştırması 1. çeyrek sonuçları yayımlandı. Araştırma sonucu 330 bin 325 açık iş tespit edildiğini belirten Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, "İş gücü piyasasının ihtiyaçlarını tespit ederek iş arayan vatandaşlarımızın istihdama katılımlarını kolaylaştırıcı adımlar atmaya devam ediyoruz" ifadelerini kullandı.
5.04.2024 Çalışma Hayatı
Yerel idarecilerle yeni projeler hayata geçirilecek
Yerel idarecilerle yeni projeler hayata geçirilecek Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Ankara’da oyunu kullandı. Işıkhan, "Gelecek yüzyılda bu yerel yöneticilerimizle birlikte hem istihdamın hem de iş gücünün arttırılması noktasında birlikte çalışacağımız birçok projeye imza atacağız" dedi.
31.03.2024 Gündem
Bakan Işıkhan açıkladı: İşsizlik oranı son 10 yılın en düşük seviyesine geldi
Bakan Işıkhan açıkladı: İşsizlik oranı son 10 yılın en düşük seviyesine geldi Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, "Bu hafta 2023 yılı işgücü verileri açıklandı. 2023 yılında işsizlik oranı bir önceki yıla göre 1 puanlık azalışla yüzde 9,4 seviyesine geriledi. İşsiz sayısı 2023 yılında, bir önceki yıla göre 318 bin kişi azalarak 3 milyon 264 bin kişiye geriledi. Toplam işsizlik oranı ve genç işsizlik oranı son 10 yılın en düşük seviyesine geldi. Hem kadın, hem genç, hem de toplam istihdam oranı ve iş gücüne katılım oranı son 21 yılın en yüksek düzeyine yükseldi" dedi.
27.03.2024 Ekonomi
Emeklilere indirim ve avantajlı kampanyalar geliyor! Çalışmalar başladı
Emeklilere indirim ve avantajlı kampanyalar geliyor! Çalışmalar başladı Emekli Yılı ilan edilen 2024'te emeklilerin hayatını rahatlatacak özel kampanyalar için düğmeye basıldı. Ulaşımdan gıdaya, kargodan telefona kadar pek çok alanda indirimler devreye alınıyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada emeklilerin yaşam kalitesini artıracak, fiziksel ve ruhsal sağlık, sosyal ve kültürel yönden zenginleştirecek birçok çalışmayı, emekliler yılı kapsamında hayata geçireceklerini söyledi.
27.03.2024 Ekonomi
Bakan Işıkhan duyurdu! SGK'ya en borçlu 5 belediye CHP'ye ait
Bakan Işıkhan duyurdu! SGK'ya en borçlu 5 belediye CHP'ye ait Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan "En borçlu belediyeler CHP'ye ait. Ankara Büyükşehir Belediyesi şirketleriyle birlikte SGK’ya en borçlu belediyesi. Yani Ankara Büyükşehir Belediyesi prim borçlarını dahi devlete ödeyemiyor. 5 yıl önce 200 milyon olan borç bugün 4,5 milyar olmuştur" dedi.
26.03.2024 Gündem
Bakan Işıkhan'dan flaş açıklama: Emeklilere özel indirimler sağlayacağız
Bakan Işıkhan'dan flaş açıklama: Emeklilere özel indirimler sağlayacağız Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, çeşitli programlara katılmak üzere Kırşehir'e geldi. AK Parti İl Başkanlığı Binası'nda açıklamalarda bulunan Bakan Işıkhan, hayata geçirilecek emeklilere özel indirim ve kampanyaları peş peşe sıraladı. İşte detaylar...
25.03.2024 Ekonomi
Kamu bankaları promosyonu ne zaman yatacak? Bakan Işıkhan açıkladı: Kamu bankaları emekli promosyonu pazartesi mi yatacak?
Kamu bankaları promosyonu ne zaman yatacak? Bakan Işıkhan açıkladı: Kamu bankaları emekli promosyonu pazartesi mi yatacak? Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan: “Kamu bankaları pazartesi günü promosyon güncelleme başvurularını almaya başlayacak.”
21.03.2024 Ekonomi
Emeklilere promosyonda yeni gelişme! Banka hesaplarına yatacağı tarih belli oldu
Emeklilere promosyonda yeni gelişme! Banka hesaplarına yatacağı tarih belli oldu Emeklilere promosyonda son dakika gelişmesi... Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, aylık miktarına göre 8 ila 12 bin lira arasında olacak şekilde yükseltilen kamu bankalarındaki emekli aylığı promosyonlarına ilişkin güncelleme başvurularının pazartesi itibarıyla alınacağını duyurdu.
21.03.2024 Çalışma Hayatı
Bakan Işıkhan: SGK, 47 ilacı geri ödeme listesine aldı
Bakan Işıkhan: SGK, 47 ilacı geri ödeme listesine aldı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, 36'sı yerli üretim olmak üzere 47 ilacın, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından geri ödeme listesine alındığını açıkladı.
19.03.2024 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ramazan Bayramı ikramiyelerini 2 ile 5 Nisan tarihleri arasında emeklilerimizin hesaplarına yatırmış olacağız
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ramazan Bayramı ikramiyelerini 2 ile 5 Nisan tarihleri arasında emeklilerimizin hesaplarına yatırmış olacağız Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Bu yıl emeklilerimizin bayram ikramiyelerinde de yüzde 50 artışa gittik. Ramazan Bayramı ikramiyelerini inşallah 2 ile 5 Nisan tarihleri arasında emeklilerimizin hesaplarına yatırmış olacağız. Devletimizin deprem bölgesiyle ilgili yükümlülükleri azaldıkça, artan kaynağı emeklilerimiz ve çalışanlarımız başta olmak üzere milletimizin istifadesine sunmaya devam edeceğiz. Bunun yanında enflasyonu yeniden tek haneli rakamlara düşürerek tüm toplum kesimlerinde daha kalıcı refah artışı sağlayacağız" dedi.
16.03.2024 Gündem
Emeklileri sevindiren gelişme! Resmi Gazete'de yayımlandı
Emeklileri sevindiren gelişme! Resmi Gazete'de yayımlandı Emeklilerin bayram ikramiyesini 3 bin TL’ye çıkaran kanun Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.
11.03.2024 Ekonomi
Bayram ikramiyesi ne zaman yatacak? Ramazan bayramı ikramiyesi ne kadar 2024, emekliye ramazan ikramiyesi ne zaman verilecek?
Bayram ikramiyesi ne zaman yatacak? Ramazan bayramı ikramiyesi ne kadar 2024, emekliye ramazan ikramiyesi ne zaman verilecek? Ramazan ayına girdik. 10 Nisan’da Ramazan Bayramı kutlanacak. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, yapılan son Kabine toplantısı sonrasında bayram ikramiyelerinin ödeneceği tarihi duyurdu. Bayramın da nisan ayında kutlanacak olması nedeniyle Emekliye ramazan ikramiyesi ne zaman verilecek, ramazan ikramiyesi ne zaman yatacak 2024? Ramazan bayramı ikramiyesi ne kadar 2024?
11.03.2024 Çalışma Hayatı
Toplu sözleşme ikramiyesi neden iptal edildi? Bakan Işıkhan açıkladı: Memur toplu sözleşme ikramiyesi ne kadar oldu 2024?
Toplu sözleşme ikramiyesi neden iptal edildi? Bakan Işıkhan açıkladı: Memur toplu sözleşme ikramiyesi ne kadar oldu 2024? Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, kamu çalışanlarını ilgilendiren toplu sözleşme ikramiyesine yönelik açıklamalarda bulundu. Bakan Işıkhan mahkeme kararı sonrası kamu görevlilerinin aylıklarında 345 TL azalma olacağını açıkladı. Işıkhan, "Bundan sonra da kamu görevlilerimizin yanında olacak, sendikalarımızın yanında olacak, emekçimizin yanında olacağız. Bize göre yanlış olan bu kararla ilgili olarak da gerekli adımları atma noktasında üzerimize düşeni yapacağız.” dedi. Peki, Toplu sözleşme ikramiyesi neden iptal edildi? Memur toplu sözleşme ikramiyesi ne kadar oldu 2024?
9.03.2024 Çalışma Hayatı
Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsrail yönetimi katildir, hırsızdır, faşisttir
Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsrail yönetimi katildir, hırsızdır, faşisttir Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TÜGVA Gençlik Buluşması'nda konuştu İsrail'in Gazze'ye gerçekleştirdiği saldırılara ilişkin açıklamalarda bulunan Erdoğan, "Netanyahu yönetimiyle yan yana anılmak bile başlı başına ağır bir cezadır, utanılacak bir ayıptır. Netanyahu'nun başında bulunduğu İsrail yönetimi katildir. Netanyahu'nun başında bulunduğu İsrail yönetimi zalimdir." dedi. Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu ülkede Hamas'a terör iftirası atan İsrail muhiplerine asla inanmayın. Hamas bunların iddia ettiği gibi bir örgüt değildir; bilakis direniş hareketidir. Türkiye olarak hiçbir tehdide baskıya boyun eğmeden Gazze'de yaşanan katliamın, Filistin'de yaşayan zulmün sona ermesi için kalbimizle, dilimizle, elimizle her türlü çabayı gösteriyoruz." diye konuştu.
8.03.2024 Gündem
1. derece memura 3600 ek gösterge ne zaman verilecek, torba yasada var mı? 1. dereceye düşen tüm memurlara 3600 ek gösterge verilecek mi, 1. dereceye 3600 ne oldu?
1. derece memura 3600 ek gösterge ne zaman verilecek, torba yasada var mı? 1. dereceye düşen tüm memurlara 3600 ek gösterge verilecek mi, 1. dereceye 3600 ne oldu? 1. dereceye düşen memura 3600 ek gösterge ne zaman verilecek, 1. dereceye 3600 ek gösterge torba yasada var mı? 3600 ek gösterge ile ilgili Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan birinci dereceye yükselen memurlar için 3600 ek gösterge düzenlemesini hayata geçireceklerini bildirmişti. Gözler torba yasaya çevrilmişken, 1. dereceye 3600 ne oldu sorusunun yanıtı araştırılıyor.
7.03.2024 Çalışma Hayatı
Adana’da TYP kapsamında bin 500 kişi işe alınacak! "Büyük kayıplar yaşadık"
Adana’da TYP kapsamında bin 500 kişi işe alınacak! "Büyük kayıplar yaşadık" Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Adana’da Toplum Yararına Programlar (TYP) çerçevesinde bin 500 kişinin istihdam edileceğini açıkladı.
7.03.2024 Adana
Bağ-Kur'lu esnaf bekliyordu, 5 yıl erken emeklilik müjdesi geldi! 7200 prim günü ne zaman yasalaşacak?
Bağ-Kur'lu esnaf bekliyordu, 5 yıl erken emeklilik müjdesi geldi! 7200 prim günü ne zaman yasalaşacak? Türkiye'de 1 milyon esnafı doğrudan etkilemesi beklenen 9000 prim gününün 7200'e düşürülmesi için meclis çalışmaları devam ediyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ın son açıklamasıyla gündem netleşti. Esnafın ve Bağ-Kur'lu vatandaşın 5 yıl erken emeklilik hayalinin gerçekleşeceği düzenlemeyle birlikte hayaller de gerçekleşmiş olacak.
6.03.2024 Çalışma Hayatı
2000'den sonra emekli olan memurlara intibak var mı? 2000 sonrası memur emeklisine intibak verilecek mi?
2000'den sonra emekli olan memurlara intibak var mı? 2000 sonrası memur emeklisine intibak verilecek mi? 2000 sonrası emekliye intibak zammı verilecek mi? Emekliye intibak yasası 2024 ile ilgili araştırmalar devam ediyor. İntibak düzenlemesine yönelik yapılan açıklamalar ve gelişmeler emeklilerin gündemindeki yerini aldı. Düzenleme için henüz gelişme yaşanmazken, talep yeniden gündeme geldi.
5.03.2024 Ekonomi
Bayram ikramiyesi ne zaman yatacak? Bakan Işıkhan tarihi açıkladı
Bayram ikramiyesi ne zaman yatacak? Bakan Işıkhan tarihi açıkladı Ramazan ayına kısa bir süre kala, emekliler için ödenen ikramiyelerin ne zaman hesaplara yatacağı merak konusu oldu. Her bayram öncesi 2 bin lira olarak ödenen ikramiyelere bin lira zam gelmiş ve 3 bin lira olarak güncellenmişti. Milyonlarca emekli ve hak sahibi şimdi 2024 Ramazan Bayramı ikramiyelerinin hesaplarına ne zaman yatacağını merak ediyor. Peki, bayram ikramiyesi ne zaman yatacak? Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan tarihi açıkladı.
5.03.2024 Çalışma Hayatı
Çalışma saatleri değişiyor mu? Bakan Işıkhan'dan milyonları ilgilendiren açıklama
Çalışma saatleri değişiyor mu? Bakan Işıkhan'dan milyonları ilgilendiren açıklama Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, çalışma saatlerinin düşürülmesi ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.
24.02.2024 Çalışma Hayatı

Benzer Haber Etiketleri

Çalışma Ve Sosyal Güvenlik Bakanı ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki çalışma ve sosyal güvenlik bakanı haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.