Sida

Sida

Son dakika SİDA haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan SİDA ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını SİDA haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Sida

haberleri sayfasında son dakika yaşanan sida gelişmeleri de dahil olmak üzere 42 sida haberi bulunmuştur. Tüm sida haberleri aşağıda listelenmiştir.
Cumhurbaşkanı Erdoğan: 18 istasyona sahip raylı sistemi İstanbul'a kazandıracağız
Cumhurbaşkanı Erdoğan: 18 istasyona sahip raylı sistemi İstanbul'a kazandıracağız Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanan Cumhurbaşkanlığı Kabinesi sona erdi. Toplantının ardından Erdoğan açıklamalarda bulundu.
12.02.2024 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gemilerimizle donanma gücümüz artıyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gemilerimizle donanma gücümüz artıyor Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Ülkemiz kendi savaş gemisini tasarlayan, inşa eden ve idamesini gerçekleştirebilen 10 ülke arasında yer alıyor. Elektronik harp alanında öncü olan ülkemiz, İHA ve SİHA üretiminde de artık dünyanın ilk 3-4 ülkesinden biri. Bunu da öyle büyük güçlerin desteğini alarak değil, küresel tedarikçilerin çıkardığı zorluklara ve uyguladığı gizli açık ambargolara rağmen başardık. Hep söylediğim gibi kendi göbeğimizi kendimiz kestik. Daha önce bize silah verenler, attığımız kurşunların çetelesini tutardı. Teröre karşı yürüttüğümüz mücadelede sürekli engellerle karşılaşırdık. Kendi geliştirdiğimiz silahları kullanarak tüm bu sorunları aştık. Sınırlarımız içinde ve dışında, terörle mücadele operasyonlarını rahatça yapabiliyoruz” dedi.
19.01.2024 Gündem
Bakan Kacır duyurdu! Yeni nesil füze Kuzgun envantere giriyor
Bakan Kacır duyurdu! Yeni nesil füze Kuzgun envantere giriyor Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, yeni nesil füze sistemi Kuzgun'a ilişkin önemli bir açıklama yaptı.
7.11.2023 Gündem
Silahlı İnsansız Deniz Aracı Rusya'ya kabusu yaşattı! Radara yakalanmadan Rus savaş gemisini vurdu
Silahlı İnsansız Deniz Aracı Rusya'ya kabusu yaşattı! Radara yakalanmadan Rus savaş gemisini vurdu Ülkesinin doğusunda Ruslarla çatışan Ukrayna savaş dehşetini Rusya topraklarına taşıyor. Moskova'ya yapılan İHA saldırılarından sonra Karadeniz'deki Rus limanı Novorossiysk patlamalarla sarsıldı. Ukrayna, Rusya'nın Karadeniz kıyısındaki Novorossiysk Limanı’na insansız deniz araçlarıyla saldırı gerçekleştirildiğini duyurarak liman yakınlarındaki Olenegorsky Gornyak adlı Rus savaş gemisinin vurulduğunu açıkladı. Emekli Jandarma Kurmay Albay Dr. Eray Güçlüer, CNN Türk'te İDA'ların özelliklerini ve neden saldırıda başarılı olduğunu anlattı.
4.08.2023 Dünya
TGC Anadolu'dan dikkat çeken özellik! Dünyada ilk olur
TGC Anadolu'dan dikkat çeken özellik! Dünyada ilk olur TCG Anadolu’nun teslim töreninde oldukça önemli ama pek de dikkat çekmeyen bir detay vardı. Geminin önünde milli SİDA'lar konumlanmıştı ve bunlardan birinde sabit tipte hafif torpido kovanı ekliydi. TCG Anadolu’nun ıslak bölümlerinde SİDA taşıyabileceğine değinen uzmanlar, böyle bir kullanımı dünyada ilk kez Türkiye'nin yapabileceği görüşünde.
14.04.2023 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bu teknoloji ile oyun değiştiren bir ülke olacağız
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bu teknoloji ile oyun değiştiren bir ülke olacağız Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Tuzla TCG Anadolu Gemisi Teslim Töreni ve Yeni MİLGEM Fırkateynleri Sac Kesme Töreni'ne katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bütün bu özellikleriyle TCG Anadolu sayesinde dünyada ilklerden olan oyun değiştiricilere hizmet eden bir ülke haline geleceğiz." ifadelerini kullandı.
10.04.2023 Gündem
Türkiye başardı, füze ateşlendi! Böylesi ilk kez oluyor
Türkiye başardı, füze ateşlendi! Böylesi ilk kez oluyor MARLIN SİDA tarafından KUZGUN-KY (katı yakıtlı) Seyir Füzesi başarılı bir şekilde test edildi. Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir "MARLİN’den katı yakıtlı KUZGUN Seyir Füzesinin atışıyla bir SİDA’dan ilk defa güdümlü mühimmat atışı gerçekleşti" dedi.
28.03.2023 Ekonomi
Dünyada benzeri yok! Türk mühendisler başardı: Tam not aldı
Dünyada benzeri yok! Türk mühendisler başardı: Tam not aldı Deniz harbinde yeni bir dönem. ASELSAN, tarihi bir başarıya imza attı. Türkiye'nin bugüne kadar ürettiği en gelişmiş insansız deniz aracı Marlin'in dünyada benzeri yok. Marlin'in elektronik harp başta olmak üzere sahip olduğu imkan ve kabiliyetlerin arkasında Aselsan var. Projede görev alan Türk mühendis, '“ASELSAN dünyada bir ilki gerçekleştirdi. Elektronik harp yeteneği ile NATO tatbikatında boy göstermemiz herkesi şaşırttı. Planlı olarak şaşırtmaya devam etmek istiyoruz.' dedi.
28.09.2022 Ekonomi
Marlin SİDA nedir, özellikleri nelerdir? Marlin SİDA ismini nereden alıyor?
Marlin SİDA nedir, özellikleri nelerdir? Marlin SİDA ismini nereden alıyor? MARLIN SİDA Türkiye'yi NATO'da temsil eden ilk insansız platform oldu. Peki, Marlin SİDA nedir, özellikleri nelerdir?
15.09.2022 Bilim ve Teknoloji
3336 TL hesaplara yatırılıyor! Ödemeler yeni sistem üzerinden yapılıyor, bugün başladı
3336 TL hesaplara yatırılıyor! Ödemeler yeni sistem üzerinden yapılıyor, bugün başladı 3336 TL bugün hesaplara yatırılıyor. Ödemeler yapılmaya başlandı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, bakıma ihtiyacı olan ağır engelli vatandaşlar ve ailelerine ekonomik destek sağlamak amacıyla bu ay toplam 1 milyar 849 milyon TL Evde Bakım Yardımı'nı hesaplara yatırmaya başladıklarını açıkladı. Evde Bakım Yardımı miktarı 2022 yılı Temmuz-Aralık dönemi için 2 bin 354 TL’den 3 bin 336 TL’ye çıkarılmıştı.
15.09.2022 Ekonomi
Dünyada bir ilk! Marlin SİDA Türkiye tarafından geliştirildi, İsmail Demir paylaştı
Dünyada bir ilk! Marlin SİDA Türkiye tarafından geliştirildi, İsmail Demir paylaştı Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, dünyanın elektronik harp kabiliyetine sahip ilk insansız su üstü aracı Marlin SİDA'nın Türkiye tarafından geliştirildiğini açıkladı.
15.09.2022 Ekonomi
Türkiye'nin ilk SİDA'sının seri üretimine başlandı!
Türkiye'nin ilk SİDA'sının seri üretimine başlandı! Türkiye'nin ilk silahlı insansız deniz aracı (SİDA) 11 metrelik ULAQ'ın prototipinin testler ve tatbikattaki başarısı sonrası bazı ülkelerden talepler üzerine yılda 50 adet üretimi için çalışmalara başlandı. SİDA'nın daha büyüğü ve üzerinde daha fazla silah sistemleri entegre edilebilecek üst segmentinin yapımı için de çalışıldığı belirtildi.
10.08.2022 Ekonomi
İnsansız deniz araçları (İDA) projesinde yeni aşama! Twitter'dan video paylaşıldı, ilk kez birlikte...
İnsansız deniz araçları (İDA) projesinde yeni aşama! Twitter'dan video paylaşıldı, ilk kez birlikte... Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı (SSB) sayılı ülkenin üzerinde çalıştığı sürü insansız deniz araçları (İDA) projesinde yeni bir aşamaya geçti. Konuyla ilgili Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, Twitter'dan bir video paylaştı.
19.06.2022 Gündem
Türkiye'nin yeni nesil seyir füzesi: Çakır! Menzili 150 kilometreden fazla... İsmail Demir duyurdu
Türkiye'nin yeni nesil seyir füzesi: Çakır! Menzili 150 kilometreden fazla... İsmail Demir duyurdu ROKETSAN, kara, deniz ve hava platformlarından atılabilecek, 150 kilometrenin üzerinde menzile sahip yeni nesil seyir füzesi Çakır'ı geliştirdiğini açıkladı.
31.03.2022 Bilim ve Teknoloji
Türkiye'nin savunma sanayisinden 'DOHA' çıkarması!
Türkiye'nin savunma sanayisinden 'DOHA' çıkarması! Katar'da düzenlenen "Doha Uluslararası Deniz Savunma Fuarı ve Konferansı (DIMDEX 2022)" başladı.
21.03.2022 Ekonomi
Okul önünde liseli gence silah ve bıçakla saldırdılar
Okul önünde liseli gence silah ve bıçakla saldırdılar Esenyurt’ta bir lisenin çıkışında yaşanan kavgada korku dolu anlar yaşandı. Aralarında öğrencilerin de bulunduğu bir grup şahıs, okul çıkışında husumetli oldukları lise öğrencisine silah ve bıçaklarla saldırdı. Yaşanan olayda liseli genç iki bacağından bıçaklanarak hastaneye kaldırılırken, şahısların silahla rastgele ateş ettiği anlar okulun güvenlik kamerasına yansıdı.
20.03.2022 Yaşam
Bozcaada ve Gökçeada feribot seferlerine 'fırtına' engeli
Bozcaada ve Gökçeada feribot seferlerine 'fırtına' engeli Çanakkale'de, Kuzey Ege'deki poyraz nedeniyle Bozcaada ve Gökçeada ilçelerine çok sayıda feribot seferi iptal edildi.  
20.03.2022 Gündem
Türkiye'nin ilk SİDA'sı!  Tarih verildi! 4 ülke tercih etti
Türkiye'nin ilk SİDA'sı! Tarih verildi! 4 ülke tercih etti Antalya'da Ares Tersanesi ve Meteksan Savunma firmalarının ortak projesi olarak üretilen, Türkiye'nin ilk Silahlı İnsansız Deniz Aracı (SİDA) olan ULAQ, Katar'ın başkenti Doha'da gerçekleştirilecek DIMDEX 2022 Fuarı'nda sergilenecek. Meteksan, fuarda MILSAR İHA SAR/MTI Radarı, Kapan Drone Savunma Sistemi, Nazar Lazer Elektronik Harp Sistemi ve Pelikan RF Güdümlü Mermi Simülatörü'nü de sergileyecek.
20.03.2022 Gündem
Türk savunma sanayisi ürünlerinin başarısı dikkat çekiyor
Türk savunma sanayisi ürünlerinin başarısı dikkat çekiyor Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Demir, Türk savunma sanayisi ürünlerinin kalitesi ve operasyonel gücü konusunda artık hiçbir tereddüt olmadığını, saha başarılarının, satışlarında çok önemli rol oynadığını bildirdi.
30.05.2021 Bilim ve Teknoloji
İsmail Demir'den SİDA değerlendirmesi! 'Sırada başka örnekler de var'
İsmail Demir'den SİDA değerlendirmesi! 'Sırada başka örnekler de var' Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, Antalya'da prototipi üretilen Türkiye'nin ilk Silahlı İnsansız Deniz Aracı'nın (SİDA) test atışında tatminkar sonuçlar alındığını bildirdi.
29.05.2021 Bilim ve Teknoloji
SİDA ilk atışını gerçekleştirdi! Tam isabet...
SİDA ilk atışını gerçekleştirdi! Tam isabet... Türk savunma sanayisi şirketlerinin iş birliğiyle geliştirilen "ULAQ" serisinin ilk platformu olan Silahlı İnsansız Deniz Aracı (SİDA), ilk atışını gerçekleştirdi. Görüntüleri Milli Savunma Bakanlığı paylaştı.
27.05.2021 Bilim ve Teknoloji
SİDA ilk atışını gerçekleştirdi! Tam isabet...
SİDA ilk atışını gerçekleştirdi! Tam isabet... Türk savunma sanayisi şirketlerinin iş birliğiyle geliştirilen "ULAQ" serisinin ilk platformu olan Silahlı İnsansız Deniz Aracı (SİDA), ilk atışını gerçekleştirdi. Görüntüleri Milli Savunma Bakanlığı paylaştı.
27.05.2021 Haber
Türkiye'nin ilk silahlı insansız deniz aracı! Ve hazır, 400 kilometre...
Türkiye'nin ilk silahlı insansız deniz aracı! Ve hazır, 400 kilometre... Türk savunma sanayisi şirketlerinin iş birliğiyle geliştirilen "ULAQ" serisinin ilk platformu olan Silahlı İnsansız Deniz Aracı (SİDA), füze atışlarına hazır hale getirildi.
8.05.2021 Bilim ve Teknoloji

Benzer Haber Etiketleri

Sida ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki sida haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.