Sicilya

Sicilya

Son dakika sicilya haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan sicilya ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını sicilya haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Sicilya

haberleri sayfasında son dakika yaşanan sicilya gelişmeleri de dahil olmak üzere 357 sicilya haberi bulunmuştur. Tüm sicilya haberleri aşağıda listelenmiştir.
İtalya açıklarında sığınmacı teknesi battı: 41 ölü
İtalya açıklarında sığınmacı teknesi battı: 41 ölü İtalya açıklarında bir sığınmacı teknesinin batması sonucu 41 kişinin hayatını kaybettiği açıklandı.
9.08.2023 Dünya
Hilal Altınbilek yeni bir aşka yelken açtı! 'Kıstaslarım var ki beraberiz'
Hilal Altınbilek yeni bir aşka yelken açtı! 'Kıstaslarım var ki beraberiz' Ağustos 2022'de yazar Metin Hara ile bir yıllık ilişkisini sessiz sedasız noktalayan Hilal Altınbilek, sürpriz ayrılıktan sonra Mehmet Can Uzun ile yeni bir aşka yelken açmıştı. 'Bir Zamanlar Çukurova'nın Züleyha'sı, aşk hayatı hakkında konuştu.
6.08.2023 Magazin
Akdeniz'de dev uyuşturucu operasyonu! Türk polisi uyardı İtalya polisi harekete geçti
Akdeniz'de dev uyuşturucu operasyonu! Türk polisi uyardı İtalya polisi harekete geçti Kanarya adalarından yola çıkıp, Cebelitarık Boğazı’nı geçen kuru yük gemisini Türk Emniyeti takibe aldı. Gemide uyuşturucu zulası olduğunu belirleyen Türk polisi, İtalyan güçlerini harekete geçirdi. Sicilya açıklarında düzenlenen operasyonla 5,3 ton rekor uyuşturucu yakalandı. Operasyonun ayrıntılarını CNN TÜRK İstanbul Haber Müdürü Nihat Uludağ paylaştı.
31.07.2023 Gündem
İtalya’da sıcak hava nedeniyle kırmızı alarm
İtalya’da sıcak hava nedeniyle kırmızı alarm  İtalya Sağlık Bakanlığı, aşırı sıcaklar nedeniyle 16 kentte üçüncü seviye uyarı yayınladı. Başkent Roma başta olmak üzere ülkenin merkezi ve güneyindeki kentler için “Sıcak hava dalgası. Art arda 3 veya daha fazla gün boyunca devam eden yüksek riskli koşullar” uyarısı verildi.
16.07.2023 Dünya
Etna Yanardağı nerede, Türkiye'ye yakın mı? Etna Yanardağı patlaması asit yağmuruna neden olur mu, Etna Yanardağı hala aktif mi?
Etna Yanardağı nerede, Türkiye'ye yakın mı? Etna Yanardağı patlaması asit yağmuruna neden olur mu, Etna Yanardağı hala aktif mi? Etna Yanardağı haritada nerede, hangi ülkede? İtalya'nın Sicilya Adası'nda bulunan Etna Yanardağı'nın yeniden faaliyete geçerek lav ve kül püskürtmesinin ardından bölgedeki tüm uçuşlar iptal edildi. İtalya'da bulunan Etna Yanardağı 21 Mayıs'ta aktif hale geldi. Sosyal medyada yanardağın faaliyete geçmesiyle kül bulutlarının Türkiye'ye doğru geldiği ve Çarşamba günü Ege ile kısmen de olsa Marmara bölgesinde asit yağmur riski olduğu iddia edildi. Peki, Etna Yanardağı nerede, hala aktif mi? Etna Yanardağı külleri Türkiye’yi etkileyecek mi, Türkiye’de asit yağmuru yağacak mı?
23.05.2023 Gündem
Asit yağmuru nedir, nasıl oluşur? Asit yağmuru zararları ve PH değeri!
Asit yağmuru nedir, nasıl oluşur? Asit yağmuru zararları ve PH değeri! Sicilya'nın doğu kıyısında bulunan Etna Yanardağı'nın kül püskürtmeye başlamasıyla oluşan zararlı gazlar Türkiye'ye doğru ilerlemeye başlarken salı ve çarşamba günleri Ege ve Marmara’da asit yağmurunun oluşabileceği belirtildi. Söz konusu gelişmenin ardından asit yağmurları hakkında yapılan aramalar arttı. Peki, Asit yağmuru nedir, nasıl oluşur? Asit yağmurları neden olur? Asit yağmuru PH değeri ve zararları…
23.05.2023 Gündem
Bir Matteo Messina Denaro vakası daha! 'Çok tehlikeli' mafya babası yakalandı, yeni mesleği şoke etti
Bir Matteo Messina Denaro vakası daha! 'Çok tehlikeli' mafya babası yakalandı, yeni mesleği şoke etti Sicilya mafyasının liderlerinden Matteo Messina Denaro, hafta başında Palermo'da bir özel hastanede yakalanmıştı. Üyesi olduğu örgütün liderleri birer birer yakayı ele verirken Denaro, 30 yıl boyunca hem de İtalya'da hayatına devam etti. Matteo Messina Denaro'nun kaçış sırrı ifşa olmuştu. Öte yandan Uluslararası polis gücü Interpol, 16 yıldır aranan mafya tipi suç örgütü Ndrangheta’nın üyesi Edgardo Greco’yu (63) gözaltına aldıklarını duyurdu. Çok tehlikeli olduğu belirtilen Greco'nun yıllarca nasıl saklandığı ortaya çıktı. İşte haberin detayları...
3.02.2023 Yaşam
Ünlü mafya Matteo Messina Denaro 30 yıl boyunca nasıl saklandı? Gizli sığınakta gerçek ortaya çıktı
Ünlü mafya Matteo Messina Denaro 30 yıl boyunca nasıl saklandı? Gizli sığınakta gerçek ortaya çıktı Sicilya mafyasının liderlerinden Matteo Messina Denaro, hafta başında Palermo'da bir özel hastanede yakalandı. Üyesi olduğu örgütün liderleri birer birer yakayı ele verirken Denaro, 30 yıl boyunca hem de İtalya'da hayatına devam etti. Matteo Messina Denaro'nun kaçış sırrı ortaya çıktı. Öte yandan Denaro’nun gizli sığınak gerçeği gün yüzüne çıkardı. İşte haberin detayları...
25.01.2023 Dünya
Azılı sapığa mahkemede kurşun yağdırdı! Mezar taşına yazılınca gerçek ortaya çıktı
Azılı sapığa mahkemede kurşun yağdırdı! Mezar taşına yazılınca gerçek ortaya çıktı Kızına canice tecavüz ettikten sonra öldüren katilin sonu beklenmedik şekilde gerçekleşti. Cani katili aklından çıkaramayan acılı anne Marianne Bachmeier, tüm dünyayı şoke eden bir şey yaptı. Katile mahkeme salonunda kurşun yağdırdı. Yıllar sonra hayatını kaybeden acılı annenin mezar taşındaki detay gerçeği ortaya çıkardı. İşte haberin detayları...
25.01.2023 Dünya
Ünlü mafya Matteo Messina Denaro'nun 30 yıl boyunca nasıl saklandığı ortaya çıktı! İşte evinden çıkan eşyalar
Ünlü mafya Matteo Messina Denaro'nun 30 yıl boyunca nasıl saklandığı ortaya çıktı! İşte evinden çıkan eşyalar Sicilya mafyasının liderlerinden Matteo Messina Denaro, hafta başında Palermo'da bir özel hastanede yakalandı. Üyesi olduğu örgütün liderleri birer birer yakayı ele verirken Denaro, 30 yıl boyunca hem de İtalya'da hayatına devam etti. Matteo Messina Denaro'nun kaçış sırrı ortaya çıktı. Öte yandan Denaro’nun evinden bulunan eşyalar şoke etti. İşte haberin detayları...
21.01.2023 Dünya
Ünlü mafya Matteo Messina Denaro 30 yıl boyunca nasıl saklandı? Kendi mi yakalanmak istedi
Ünlü mafya Matteo Messina Denaro 30 yıl boyunca nasıl saklandı? Kendi mi yakalanmak istedi Sicilya mafyasının liderlerinden Matteo Messina Denaro, hafta başında Palermo'da bir özel hastanede yakalandı. Üyesi olduğu örgütün liderleri birer birer yakayı ele verirken Denaro, 30 yıl boyunca hem de İtalya'da hayatına devam etti. Peki Denaro'nun kaçış sırrı neydi?
18.01.2023 Dünya
30 yıldır aranan mafya babasının evinden lüks kıyafet ve parfümler çıktı
30 yıldır aranan mafya babasının evinden lüks kıyafet ve parfümler çıktı İtalya’da dün yakalanan ve ülkenin en çok aranan mafya lideri Matteo Messina Denaro’nun saklandıüı evde yapılan aramada silah bulunamazken çok sayıda lüks parfüm ve tasarım kıyafetler bulundu.
17.01.2023 Gündem
İtalya’nın en çok aranan mafya lideri 30 yıl sonra yakalandı
İtalya’nın en çok aranan mafya lideri 30 yıl sonra yakalandı İtalya’da 30 yıldır kaçak konumda bulunan ve ülkenin en çok aranan mafya lideri Matteo Messina Denaro, Sicilya’da yakalandı.
16.01.2023 Gündem
İtalya’nın en çok aranan mafya lideri 30 yıl sonra yakalandı
İtalya’nın en çok aranan mafya lideri 30 yıl sonra yakalandı İtalya’da 30 yıldır kaçak konumda bulunan ve ülkenin en çok aranan mafya lideri Matteo Messina Denaro, Sicilya’da yakalandı.
16.01.2023 Dünya
45 dakika sürdü, çocuklar ortadan kayboldu! Kimse ne olduğunu çözemiyor
45 dakika sürdü, çocuklar ortadan kayboldu! Kimse ne olduğunu çözemiyor Sodder ailesinin yaşadığı kabus, ABD tarihinin çözülemeyen en gizemli olaylarından biri olarak yerini koruyor. Gece saatlerinde gelen garip telefonun ardından, herkesin uyuduğu sırada evde yangın çıktı. 9 çocuktan 4'ü yangından kurtuldu ancak 5'i sırra kadem bastı. Ortada ceset de kemik de yoktu. Peki bu çocuklara ne oldu?
12.12.2022 Dünya
Görenler büyük şaşkınlık yaşıyordu! Rosalia Lombardo'nun 102 yıllık gizemi çözüldü...
Görenler büyük şaşkınlık yaşıyordu! Rosalia Lombardo'nun 102 yıllık gizemi çözüldü... İtalya'da 6 Aralık 1920 tarihinde İspanyol gribi salgınında 2 yaşındayken hayatını kaybeden küçük kızın mumyasını görenler büyük bir şaşkınlık yaşıyor. 102 yıldır neredeyse hiç bozulmadan günümüze ulaşan bu mumyanın ardındaki sır bilim camiasını da ikiye böldü. Mumyayla ilgili ortaya atılan 'gözünü açıp kapatıyor' iddiası ise gizemi başka bir boyuta taşıdı.
12.08.2022 Dünya
İtalya İngiltere ve Türkiye arasında kritik zirve!
İtalya İngiltere ve Türkiye arasında kritik zirve! Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar’ın ev sahipliğinde İtalya Savunma Bakanı Lorenzo Guerini ve İngiltere Savunma Bakanı Ben Wallace üçlü toplantıda bir araya geldi. Bakan Akar, "Ukraynadaki son gelişmeler çerçevesinde daha fazla can kaybı olmaması, sivil kayıpların önlenmesi, insani durumun daha da kötüleşmemesi için bir an önce ateşkese ihtiyaç olduğunu da görüşmelerimizde ortaya koyduk. Ukraynanın egemenliğini, bağımsızlığını ve toprak bütünlüğünü de desteklediğimizi açıkça dile getirmeye devam ediyoruz." ifadelerini kullandı.
8.04.2022 Gündem
Asırlık keşifte Türkiye detayı! İşte tarih öncesinde modanın başkenti...
Asırlık keşifte Türkiye detayı! İşte tarih öncesinde modanın başkenti... Arkeolog ve araştırmacılar, yaklaşık 20 yıl süren çalışmanın ardından Bakır Çağı'nın moda başkentinin Güney İspanya olduğunu tespit etti. Aksesuar kalıntılarından yola çıkılarak yapılan araştırmada Türkiye'den de kalıntılar bulundu.
7.04.2022 Kültür Sanat
Karadeniz'de onlara kaldı! 220 milyon dolarlık casus
Karadeniz'de onlara kaldı! 220 milyon dolarlık casus Rusya-Ukrayna savaşının ardında Karadeniz hava sahası tamamen boşalınca, hava sahası casus uçaklara kaldı. Amerikan ordusu 220 milyon dolar değerindeki iki casus uçakla, çağrı kodu açık bir şekilde Karadeniz üzerinde keşif ve gözetleme yapıyor. Uçaklar Sicilya’daki deniz üssünden geliyor, gece gündüz Ukrayna açıklarında tur atıyor.
26.02.2022 Dünya
Koronavirüs salgınında alarma geçildi! Ülkenin yarısı risk altında...
Koronavirüs salgınında alarma geçildi! Ülkenin yarısı risk altında... Son dakika haberi... Koronavirüs salgını tüm dünyada etkisini artırmaya devam ediyor! Vaka sayıları her geçen gün artıyor, yeni varyantlar ortaya çıkarken, art arda uyarılar geliyor. Delta, Beta ve Mu varyantlarından sonra ortaya çıkan Omicron mutasyonu paniğe neden olurken, yapılan yeni açıklamaya göre diğerlerinden daha tehlikeli oluğu öğrenilen Flurona varyantı ortaya çıktı. Başından bu yana salgını en ağır geçiren İtalya’da ise korkutan bir gelişme yaşandı. Alarm verilen ülkede sarı bölge sayısını 11’e yükselirken, nüfusun yarısının büyük bir tehlike ile karşı karşıya olduğu bildirildi.
4.01.2022 Dünya
Türkiye'den İtalya'ya taziye mesajı
Türkiye'den İtalya'ya taziye mesajı Dışişleri Bakanlığı, İtalya'nın Sicilya Adası'nda meydana gelen doğalgaz patlamasına ilişkin taziye mesajı yayımlandı. Mesajda "Yaralılara acil şifa dileklerimizi, dost ve müttefik İtalya Hükümetine ve halkına taziyelerimizi iletiyoruz" denildi.
12.12.2021 Gündem
Girit Adası nerede? Girit Adası’ndaki deprem Türkiye’de de hissedildi! İşte Girit Adası haritası…
Girit Adası nerede? Girit Adası’ndaki deprem Türkiye’de de hissedildi! İşte Girit Adası haritası… Yunanistan'ın Girit Adası'nda 6,2 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Depremin Türkiye'den de hissedildiği belirtildi. Peki, Girit Adası nerede?
12.10.2021 Gündem
İtalya'da hortum: 2 ölü, 4 ağır yaralı
İtalya'da hortum: 2 ölü, 4 ağır yaralı İtalya’nın güneyinde bulunan Pantelleria adasında çıkan hortumda 2 kişi hayatını kaybetti, 4 kişi de ağır yaralandı.
11.09.2021 Dünya
Akdeniz ülkeleri alev alev yanıyor! Nedeni belli oldu
Akdeniz ülkeleri alev alev yanıyor! Nedeni belli oldu Türkiye’nin kıyı kesimlerindeki ormanlar alev alev yanıyor. Tüm ekipler, var gücüyle söndürme çalışmalarını devam ettiriyor. Son 6 günde çıkan 154 orman yangınından 145'i ise kontrol altına alındı. Diğer Akdeniz ülkeleri de yangın sınavı veriyor. İspanya, İtalya ve Yunanistan alevlerle boğuşuyor. Uzmanlar, iklim değişikliğine dikkat çekiyor. Artık daha sık ve şiddetli sıcak hava dalgaları ile karşılaşılacak. Bu durum ise yangınlar için zemin hazırlıyor.
3.08.2021 Gündem
Murat Karahan'a büyük sürpriz! ‘Arena’da tek başına kaldı!
Murat Karahan'a büyük sürpriz! ‘Arena’da tek başına kaldı! Dünyanın en eski festivallerinden Arena di Verona Opera Festivali’nin son beş yıldır yıldızlarından biri olan Devlet Opera ve Balesi (DOB) Genel Müdürü tenor Murat Karahan, bu yıl festivalin açılışında da sahne aldı. Murat Karahan ‘Aida’ operası temsili sırasında 100 kişilik orkestra greve gidince aryalarını piyano eşliğinde söylemek zorunda kaldı.
26.07.2021 Kültür Sanat

Benzer Haber Etiketleri

Sicilya ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki sicilya haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.