Gazete Vatan Logo

Azılı sapığa mahkemede kurşun yağdırdı! Mezar taşına yazılınca gerçek ortaya çıktı

Kızına canice tecavüz ettikten sonra öldüren katilin sonu beklenmedik şekilde gerçekleşti. Cani katili aklından çıkaramayan acılı anne Marianne Bachmeier, tüm dünyayı şoke eden bir şey yaptı. Katile mahkeme salonunda kurşun yağdırdı. Yıllar sonra hayatını kaybeden acılı annenin mezar taşındaki detay gerçeği ortaya çıkardı. İşte haberin detayları...

Azılı sapığa mahkemede kurşun yağdırdı! Mezar taşına yazılınca gerçek ortaya çıktı

1950 yılında o dönemler Batı Almanya'ya bağlı olan Sarstedt şehrinde dünyaya gelen Marianne Bachmeier, Nazi subayı bir babanın kızıydı. Çocukluk yıllarını doğduğu şehirde geçiren Bachmeier, daha sonra ailesi ile birlikte Doğu Prusya'ya kaçtı. Ebeveynleri burada bir kez boşandı ancak daha sonra tekrar evlenme kararı aldılar.

İLK İKİ ÇOCUĞUNU EVLATLIK VERDİ

1966 yılında henüz 16 yaşındayken anne olan Bachmeier, ilk çocuğunu evlatlık olarak verdi. 18 yaşında yine aynı erkek arkadaşından hamile kalan genç kız, doğumundan kısa süre önce tecavüze uğradı. Bachmeier, ikinci çocuğunu da evlatlık olarak verdi.

1973 yılına gelindiğinde üçüncü kızı olan Anna'yı dünyaya getiren Bachmeier, bu doğumun ardından kalıcı doğum kontrol ameliyatı geçirdi. Anna'yı tek başına büyütmeye başlayan Bachmeier, elinde kalan tek kızı olduğu olduğu ona karşı çok ilgiliydi.

ANNESİYLE TARTIŞIP EVDEN SON KEZ ÇIKTI

5 Mayıs 1980'de 7 yaşındaki Anna Bachmeier, annesiyle ufak bir tartışma yaşadı ve onu sinirlendirmek için okulu asmaya karar verdi. Anna, bu süre zarfında dışarıda tek başına gezerken 35 yaşında bir kasap olan Klaus Grabowski tarafından kaçırıldı. Küçük kızı saatlerce evinde rehin tutan Grabowski, Anna'ya tecavüz edip nişanlısına ait bir iç çamaşırla boğarak öldürdü.

Haberin Devamı

Küçük kızın cansız bedenini ortadan kaldırmak için planlar kuran cani, onu sıkıca bağlayarak bir kutunun içine tıkıştırdı. Daha sonra bu kutuyu bir bankın üzerine bırakan Grabowski'nin işlediği suç, nişanlısının kendisini ihbar etmesi ile birlikte ortaya çıktı.

KATİLİN SİCİLİ KABARIK

Grabowski, cinsel saldırı suçundan yargılanmaya başladı. 35 yaşındaki caninin daha önce de iki küçük kıza cinsel istismarda bulunduğu mahkeme kayıtlarına geçti.

İddiaya göre Grabowski, 1976 yılında gönüllü olarak kimyasal şekilde hadım edildi ancak daha sonra hadımlığı tersine çevirmek için hormon tedavisi gördüğü ortaya çıktı.

SAVUNMADA KAN DONDURAN İDDİALAR

Tutuklandıktan sonra küçük Anna'yı istismar etme amacının olmadığını söyleyen Grabowski, küçük kızın kendisini tahrik ettiğini ve ilişkiye zorladığını söyledi. Küçük kıza tecavüz ettikten sonra hapse girmekten korktuğu için onu öldürdüğünü söyleyen cani katil, küçük kızın onu annesine söylemekle tehdit ettiğini ve karşılında para istediğini anlattı.

Haberin Devamı

Bu kan donduran ifadelerin ardından başta küçük kızın annesi Marianne Bachmeier olmak üzere tüm ülke adeta şoke oldu.

MAHKEME SALONUNDA MERMİ YAĞDIRDI

6 Mart 1981'de Grabowski, duruşmanın üçüncü gününde acılı anne Marianne, tüm dünyanın konuşacağı bir olaya imza atmak üzereydi. Mahkeme salonuna yanında bir tabanca getiren Marianne, kızının katilinin küstah açıklamalarına daha fazla dayanamayıp tüm dünyanın gözü önünde Grabowski'ye mermi yağdırdı.

ACILI ANNENİN "KANUNSUZ ADALET"İ

Batı Almanya, hatta dünya tarihinin en meşhur "kanunsuz adalet" vakalarından biri olan Marianne Bachmeier, hemen salondaki güvenlik güçleri tarafından gözaltına alındı. Çoğu kişi acılı annenin hareketlerine hak vermişti ancak bu yaşananlar hiçbir şekilde yasal değildi.

Haberin Devamı

Dönemin meşhur dergisi Stern, Marianne'nin hayat hikayesini tam 250 bin Alman markına satın aldı. Bu sayı günümüz kuru ile yaklaşık 1.6 milyon dolar (30 milyon TL) etmekte.

3 YIL SONRA SERBEST KALDI

2 Kasım 1982'de başta adam öldürme suçundan yargılanan Bachmeier, daha sonra savcıların bu iddiasını düşürmesi ile bu suçtan beraat etti. 28 gün süren görüşmelerin ardından mahkeme Bachmeier için kararını vermişti. 2 Mart 1983'te yasa dışı şekilde silah bulundurduğu için 6 yıl hapis cezası verilen Bachmeier, 3 yıl hapis yattıktan sonra tahliye edilerek serbest bırakıldı.

1985 yılında bir öğretmenle evlenen Marianne, hapisten çıktıktan sonra kocası ile birlikte Gana'ya taşındı. Burada bir Alman kampında yaşayan ikili, 1990 yılında boşandı. Boşanmanın ardından İtalya'nın Sicilya bölgesine taşınan Bachmeier'e burada kanser teşhisi konuldu. Hastalığını öğrenen kadın, doğduğu ülke olan Almanya'ya dönüş yaptı.

KAHREDEN MEZAR TAŞI DETAYI

Posta'da yer alan habere göre; 17 Eylül 1996'da 46 yaşındaki Bachmeier, pankreas kanseri sebebi ile kızının katilini öldürdüğü Lübeck şehrinde hayatını kaybetti. Hayatı hakkında pek çok sayıda kitap, film yapılan Bachmeier, uğruna mahkeme salonunda Grabowski'yi vurduğu kızı Anna'nın yanına defnedildi. Burada, Marianne ve kızı Anna'nın ismi tek bir mezar taşına yazıldı.

Haberin Devamı

KAN DONDURAN EYLEMİ BÖYLE PLANLADI

21 Eylül 1995'te, dünyayı sarsan olayın üzerinden 14 yıl geçtikten sonra bir talk showa katılan Marianne, burada Grabowski'yi vurma kararını uzun süre düşündükten sonra aldığını söyledi. Kızının katiline kanunu zorlamak istediğini söyleyen Marianne, onun kızı hakkında söylediği yalanları bitirmek istediğini de belirtti.