Sgk Primi

Sgk Primi

Son dakika SGK Primi haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan SGK Primi ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını SGK Primi haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Sgk Primi

haberleri sayfasında son dakika yaşanan sgk primi gelişmeleri de dahil olmak üzere 613 sgk primi haberi bulunmuştur. Tüm sgk primi haberleri aşağıda listelenmiştir.
2024 asgari ücret için ilk rakam ortaya çıktı! 11 Aralık toplantısı sonrası asgari ücret işveren maliyeti belli oldu
2024 asgari ücret için ilk rakam ortaya çıktı! 11 Aralık toplantısı sonrası asgari ücret işveren maliyeti belli oldu Asgari ücret tespit komisyonu 11 Aralık Pazartesi toplandı. 15 kişiden oluşan komisyona bu yıl ilk kez 4 işçi de katıldı. Bu yıl tek zam yapılacak. 2024 asgari ücret zammı için toplanan komisyonu işverenler de pür dikkat takip ediyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, "İşçilerin yanında olun" talimatını verdiği hükümet ile TÜRK-İş ve TİSK yöneticileri bir rakam üzerinde uzlaşacak. Gelen son dakika asgari ücret haberine göre ise 2024 yılında geçerli olacak rakam ortaya çıktı. İlk rakamın ortaya çıkmasıyla asgari ücretin işverene maliyeti de hesaplandı.
11.12.2023 Çalışma Hayatı
Yargıtay'dan emsal EYT kararı! Primi zamanında yatırılmayanlara kötü haber
Yargıtay'dan emsal EYT kararı! Primi zamanında yatırılmayanlara kötü haber Yargıtay EYT'lileri yakından ilgilendiren bir karara imza attı. Çalışmasına rağmen sigorta pirimi yatırılmayan EYT adaylarının geç kaldığına dikkat çeken Yüksek Mahkeme, SGK'ya bildirilmeyen hizmetlerin sigortalı hizmet olarak değerlendirilmesine ilişkin davanın, tespiti istenen hizmetin geçtiği yılın sonundan başlayarak 5 yıl içinde açılması gerektiğine hükmetti.İşte EYT kararının detayları...
4.07.2023 Çalışma Hayatı
SGK zamlı şekilde geri alıyor! Asgari ücretle ilgili flaş detay! Düşük maaştan sigorta ödeyen yanar! Milyonlarca çalışanı ilgilendiriyor!
SGK zamlı şekilde geri alıyor! Asgari ücretle ilgili flaş detay! Düşük maaştan sigorta ödeyen yanar! Milyonlarca çalışanı ilgilendiriyor! Milyonlarca çalışanı ilgilendiriyor. SGK primlerini düşük maaştan ödeyen işveren yanar. E-devlet üzerinden takip edilebiliyor. Çalışanların önemli bir bölümünün sigortası yapılıyor, ancak SGK'ya gerçek ücretleri üzerinden değil, asgari ücretten bildiriliyor. Yani çalışan 6 bin TL maaş alıyor fakat SGK'ya 5.004 TL'den bildiriliyor. Bunun yanında çalışanların maaşlarının asgari ücret kadarı bankadan, kalanı ise elden ödeniyor. Beş ve daha fazla çalışanı bulunan işverenler, ücretleri bankadan ödemek zorunda. Bu nedenle ücretlerin asgari ücret kadarı bankadan, kalanı elden ödeniyor. Bu şekilde işveren ortada herhangi bir delil bırakmadan çalışanını düşük maaştan sigortalı göstermiş oluyor. Çalışanlar işverenlerin kendileri adına sigorta primini yatırıp yatırmadıklarını ve hangi ücret üzerinden sigortalı gösterildiklerini E – Devlet üzerinden sık sık takip etmeliler. Bu kontrolü yaparak durumu fark edip gerekli önlemleri alabilirler. Bu durumu fark eden çalışan işverene ihtar çekebileceği gibi ALO 170 ve CİMER gibi şikayet kanallarını da kullanabilir. Şikayet kanallarını kullanırken isim verilmesi zorunlu olmadığı için çalışan işini de riske atmamış olacaktır.
11.02.2022 Çalışan Hakları
SGK primi düşecek mi 2021? Asgari ücret prim desteği…
SGK primi düşecek mi 2021? Asgari ücret prim desteği… Milyonlarca çalışan asgari ücrettin ne zaman belli olacağını sorgularken, asgari ücret zammıyla ilgili yeni gelişmeler yaşanıyor. Asgari ücrette yapılan üç toplantının ardından sabırsızlıkla kararın açıklanacağı son görüşme bekleniyor. Toplantıların ardından asgari ücrette vergi dilimi, matrahlarda değişiklik yapılması son olarak da Sosyal Güvenlik Kurumu prim desteği konusu masaya yatırıldı. Gelişmelerin ardından SGK primi düşecek mi 2021, sorusuna yanıt aranmaya başlandı. İşte Asgari ücret prim desteği detayları…
15.12.2021 Çalışma Hayatı
Genç girişimci Bağkur desteği! Vergi ve SGK priminde büyük avantaj!
Genç girişimci Bağkur desteği! Vergi ve SGK priminde büyük avantaj! Milyonları ilgilendiriyor. Kendi işini kurmak isteyene destekler devam ediyor. 1 yıl boyunca vergi desteği sağlanacak. 1 yıl ise SGK primleri devlet tarafından ödenecek. Bağkur kapsamında olan genç girişimcinin tüm vergi ve primlerini Hazine tarafından karşılacak. İlk kez kendisine ait bir işyeri açan 18-29 yaş arasındaki genç girişimcilerin 1 yıl boyunca Bağ-Kur primlerini devlet karşlıyor. ödeniyor. Peki, Genç girişimci Bağkur desteği nedir? Genç girişimci destekleri neler? Kendi işini kuran genç girişimciye Vergi ve SGK primi desteği veriliyor mu? İşte Genç girişimci Bağkur desteği ve vergi avantajı ile ilgili tüm detaylar...
20.02.2021 Ekonomi
Yeni asgari ücretin işverene toplam maliyeti ne oldu? 2021 asgari ücret maliyeti!
Yeni asgari ücretin işverene toplam maliyeti ne oldu? 2021 asgari ücret maliyeti! Milyonlarca çalışanın merakla beklediği asgari ücret rakamı, aralık ayı boyunca süren görüşmelerin ardından tespit edildi. Asgari Ücret Tespit Komisyonunda hükümet ve işveren heyetlerinin oy çokluğuyla yeni rakam brüt 3 bin 577 lira 50 kuruş, net 2 bin 825 lira 90 kuruş olarak belirlendi. Peki, Yeni asgari ücretin işverene toplam maliyeti ne oldu? İşte 2021 asgari ücretin işverene maliyeti...
28.12.2020 Ekonomi
Görünmeyen SGK primi için ne yapılmalı?
Görünmeyen SGK primi için ne yapılmalı? Çalışanlar, SGK primlerinin sistem üzerinde görünmediğini fark ettiklerinde ne yapmaları gerektiğini merak ediyor. İşte eksik görünen primlerle ilgili detaylar…
9.05.2019 Uzmana Sor
Son dakika haber... Kamu işçisine 1083 lira ilave ödeme
Son dakika haber... Kamu işçisine 1083 lira ilave ödeme Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kararıyla kamu işçilerine, kadroya geçen taşeron işçiler de dahil olmak üzere ilave tediye ödemeleri 7 Aralık tarihinde yapılacak
16.10.2018 Ekonomi
SSK primi yatmayana erken emeklilik
SSK primi yatmayana erken emeklilik Çalışanların çoğu bir iş yerine girdiğinde aylarca sigortası yapılmıyor. Yasa, primi eksik yatana ya da yatırılmayana da ‘hizmet tespit davası’ açma hakkı tanıyor. Bu yolla binlerce kişi emekliliğini öne çekiyor.
16.01.2018 Ekonomi
SGK Primi eksik ödenen işçiye müjde!
SGK Primi eksik ödenen işçiye müjde! SGK primi eksik ödenen işçiye müjdeli haber geldi! Sgk Primi eksik ödenen veya hiç ödenmeyen işçiler hakkında 'Yargıtay 21'inci Hukuk Dairesi' sevindirici bir karara imza attı. SGK primi eksik ödenen veya hiç ödenmeyen işçiler artık...
1.06.2016 Ekonomi
Türkiye'de en çok parayı bu sektörde çalışanlar kazanıyor
Türkiye'de en çok parayı bu sektörde çalışanlar kazanıyor SGK primlerine göre Türkiye’de ücretli çalışanların aylık maaş ortalaması 2 bin 70, günlük brüt ücretleri ise 69 lira.
11.11.2015 Ekonomi
SSK Gün Sayısı Sorgulama Ve SGK Prim Sorgulama Hizmeti
SSK Gün Sayısı Sorgulama Ve SGK Prim Sorgulama Hizmeti SSK gün sayısı sorgulama yaparak kaç gün çalıştığınızı ve ne kadar SGK priminizin olduğunu öğrenebilirsiniz. SSK gün sorgulama detaylarını ve SGK prim sorgulama adımlarını sizlerle paylaşıyoruz.
29.09.2021 Gündem
Emekli kadına SGK'dan büyük şok! Haklı olduğu yıllar sonra anlaşıldı
Emekli kadına SGK'dan büyük şok! Haklı olduğu yıllar sonra anlaşıldı Bursa’da 2012'de Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan emekli olan Tülay Atasoy'un (51) maaşı, 36 ay aldıktan sonra kesilip, geri ödemesi için dava açıldı. Hayatının şokunu yaşayan kadın bu süreçte kansere yakalanıp, 2022'de hayatını kaybetti. Atasoy'un davası, ölümünden 1 yıl sonra sonuçlandı ve haklı olduğu ortaya çıktı.
5.11.2023 Gündem
EYT'de maaş bağlanmayanlar dikkat! Hemen kontrol edin
EYT'de maaş bağlanmayanlar dikkat! Hemen kontrol edin Emeklilikte yaşa takılanlar yasası kapsamında emekliliğe hak kazananların sayısı 2 milyonu geçerken, Mart'ta başvurup aylık bağlanmayanların çoğunun eksik primi, tescil sorunu ya da SGK'ya borcunun bulunduğu öğrenildi. E-devlet üzerinden "EYT evrak beklemede, dosya kaldırıldı" yazısıyla karşılaşanların Alo 170 üzerinden durumunu sorgulaması, eksiklerini gidermesi gerekiyor.
12.09.2023 Emekli
Emekliliği sonuçlanmayan EYT'liler dikkat! 4 maaş ve 2 ikramiye alabilirsiniz
Emekliliği sonuçlanmayan EYT'liler dikkat! 4 maaş ve 2 ikramiye alabilirsiniz EYT düzenlenmesinin çıkmasıyla birlikte birçok kişi yaş koşulu olmadan, emekli olarak maaşlarını almaya başladı. Ancak EYT şartlarını taşıdığı halde henüz başvurusu sonuçlanmayanlar bulunuyor. İş ve Sosyal Güvenlik Uzmanı Dilek Ete başvurusu sonuçlanmayan EYT'lileri uyararak yeniden müracaatta bulunmadan önce yapılması gerekenleri açıkladı. Ağustos ayında başvurusunu yenileyenler 4 maaş ve iki bayram ikramiyesini kaybetmiş olacak.
16.08.2023 Çalışma Hayatı
Borç yapılandırma ödeme süreleri uzatıldı! SGK resmen duyurdu.
Borç yapılandırma ödeme süreleri uzatıldı! SGK resmen duyurdu. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), kuruma olan borçlarını peşin ve taksitli ödeme seçeneğiyle yapılandıranlardan, 3 Ağustos'a kadar ödemesi gereken tutarları ödemeyen veya eksik ödeyenlerin bu tutarları 31 Ağustos'a kadar hesaplanan Yİ-ÜFE tutarının indirimsiz hali ve toplam tutara uygulanacak geç ödeme zammıyla birlikte ödemeleri durumunda katsayı uygulanmaksızın 7440 sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun hükümlerinden yararlanacaklarını bildirdi.
12.08.2023 Ekonomi
Emeklilik başvurusu yapacaklar dikkat! Yazılı olarak müracaat edenlerin maaşları yükseliyor
Emeklilik başvurusu yapacaklar dikkat! Yazılı olarak müracaat edenlerin maaşları yükseliyor Emeklilik planı yapan herkesi yakından ilgilendiriyor. Özellikle pek çok EYT'li aynı durumu yaşıyor. SGK'ya yazılı olarak başvuru yapılması ile hem prim günü eksik olanlar emekli olabiliyor, hem de emekli maaşları artıyor. Tek bir kurumdan emekli olamayanlar hizmet birleştirmesi ile emeklilik imkanına kavuşuyor. Ancak bu kanun bazı çalışanlar için dezavantaj yaratıyor. Konunun detaylarını anlatan İş ve Sosyal Güvenlik Uzmanı Dilek Ete emeklilik için müracaat edecekleri uyararak başvurusu reddedilenlerin neler yapması gerektiğini açıkladı.
10.08.2023 Ekonomi
EYT ile emekliliğe ayrılan milyonları ilgilendiren 100 gün uyarısı! Borç çıkıyor
EYT ile emekliliğe ayrılan milyonları ilgilendiren 100 gün uyarısı! Borç çıkıyor Emeklilikte Yaşa Takılanlarla ilgili gelişmeler devam ederken, emekli olan milyonlarca kişiye kritik bir uyarı geldi. Başvuru sonrası 100 gün dolduğunda çalışmayanların GSS borcu ile karşı karşıya kalacağını ifade eden Sosyal Güvenlik Uzmanı Dilek Ete, kritik tarihi açıkladı.
4.07.2023 Ekonomi
SSK, Bağ-Kur, Emekli Sandığı tamamını kapsıyor! Taksitle ödenebiliyor, son 21 gün
SSK, Bağ-Kur, Emekli Sandığı tamamını kapsıyor! Taksitle ödenebiliyor, son 21 gün SSK, Bağ-Kur, Emekli Sandığı prim borcu olanların tamamını kapsıyor. Sosyal güvenlik borç yapılandırması için son tarih 31 Mayıs. 12, 18, 24, 26 ve 48 aylık taksitler ile ödeme yapılabiliyor. Vatandaşların kimisi hangi borçların yapılandırılacağını, kimileri yapılandırma başvurusunun son tarihini, kimileri de yapılandırma yapılması halinde ödenecek borç tutarlarını merak ediyor. İşte sosyal güvenlik borç yapılandırması yapacaklara rehber olacak bilgiler...
10.05.2023 Ekonomi
Staj mağdurları için düğmeye basıldı! Emeklilik hakkı için ilk adım atıldı
Staj mağdurları için düğmeye basıldı! Emeklilik hakkı için ilk adım atıldı Esnafın emeklilik primi sayısının SGK’lılarla eşitlenmesinde detaylar netleşmeye başladı. Buna göre, prim indirimi düzenlemesinden; manav, bakkal, pazarcı gibi küçük esnafın yanı sıra, kendi hesabına çalışan doktor, eczacı, avukat da yararlanacak.
9.05.2023 Ekonomi
Borçlar siliniyor! Tarih belli oldu, faiz ve ödeme limiti belli oldu
Borçlar siliniyor! Tarih belli oldu, faiz ve ödeme limiti belli oldu Vergi Affı düzenlemesine ilişkin düzenleme Meclis Genel Kurulu'nda kabul edildikten sonra Resmi Gazete'de yayımlanarak resmen yasalaştı. Cumhuriyet tarihinin en kapsamlı borç yapılandırması olarak tanımlanan paket, belirli borçların da iptal edilmesini içeriyor. Teklifin yasalaşması ardından vergi affı başvurusunun ne zaman ve nasıl yapılacağı merak ediliyor. Peki borç yapılandırması nasıl olacak? Başvuru ve ödemeler ne zaman yapılacak? Hangi borçlar yapılandırma kapsamında olacak? İşte haberin detayları...
21.03.2023 Ekonomi
EYT'de son dakika gelişmesi! Artık resmen yürürlükte
EYT'de son dakika gelişmesi! Artık resmen yürürlükte Emeklilikte yaşa takılanlara (EYT) ilişkin Kanun, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Şartları uyan ve emekli olmak isteyenler e-Devlet ya da SGK il müdürlükleri üzerinden başvurabilecek. İşte tüm detaylar...
2.03.2023 Ekonomi
Haftaya meclis EYT teklifi ile açılacak
Haftaya meclis EYT teklifi ile açılacak EYT ile ilgili son dakika açıklaması geldi. TBMM milletvekillerinin büyük bir çoğunluğunun deprem bölgesinde olması sebebiyle çalışmalarına 28 Şubat tarihine kadar ara vermişti. Haftaya meclis EYT teklifi ile açılacak.
21.02.2023 Gündem
EYT ile ilgili 'kod 8' uyarısı: Kıdem tazminatınız yanabilir! Dikkat çeken 10 gün detayı
EYT ile ilgili 'kod 8' uyarısı: Kıdem tazminatınız yanabilir! Dikkat çeken 10 gün detayı Emeklilikte Yaşa Yakılanlarla ilgili yasa teklifi TBMM Başkanlığına sunuldu. 8 Eylül 1999 öncesinde sigortalı çalışmaya başlayanlar yaş dışındaki koşulları yerine getirerek emekli olabilecek. Emeklilikte ise kademeli prim günü aranacak. SGK Uzmanı Emin Yılmaz, EYT’deki kademeli prim günü uygulaması, teşvik için 10 gün detayı ve kod 8 hakkında bilgiler verdi.
1.02.2023 Ekonomi
2 bin lirayı aşmayan vergi borçları siliniyor! Borç yapılandırması teklifi Meclis'te
2 bin lirayı aşmayan vergi borçları siliniyor! Borç yapılandırması teklifi Meclis'te Vergi dairelerine vergi, ceza, faiz gibi borcu bulunan vatandaşların 2 bin lirayı aşmayan borçları siliniyor. Kamu alacaklarına yapılandırma getirilmesini öngören 'Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi', TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda görüşülmeye başlandı.
31.01.2023 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Sgk Primi ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki sgk primi haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.