Sgk Başvuru

Sgk Başvuru

Son dakika SGK başvuru haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan SGK başvuru ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını SGK başvuru haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Sgk Başvuru

haberleri sayfasında son dakika yaşanan sgk başvuru gelişmeleri de dahil olmak üzere 773 sgk başvuru haberi bulunmuştur. Tüm sgk başvuru haberleri aşağıda listelenmiştir.
SGK'dan son dakika kararı! Sosyal Güvenlik Kurumu resmen duyurdu, maaş kesintisi...
SGK'dan son dakika kararı! Sosyal Güvenlik Kurumu resmen duyurdu, maaş kesintisi... Yüz binlerce kişi alıyor. SGK resmen duyurdu, Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan flaş karar! Maaş kesintisi ile ilgili önemli bir değişiklik yapıldı. Sosyal Güvenlik Kurumu'na (SGK) başvuru şartı bulunuyor. Gerekli koşulları sağlayanlar her ay düzenli ödeme alıyor. Bu ödemelere de 2022 itibarı ile zam geldi. Ancak hak sahibi olduğundan haberdar olmayanlar müracaatta bulunmadıkları için, aylık ödemelerden yararlanamıyor. Başvurular bizzat dilekçe ile ya da e-Devlet üzerinden yapılabiliyor. SGK anne ya da babasını kaybeden çocuklara ölüm aylığı bağlıyor. Hem kız hem de erkek çocuklar yetim aylığı alabiliyor. Ancak bu aylığın bağlanması ve kesilmesi bazı koşullara bağlı. SGK ölüm aylığının kesilmesi ile ilgili önemli bir istisnaya imza attı. Öğrenciyken çalışanların ölüm aylığı alması ile ilgili değişiklik yapıldı. Öte yandan dul ve yetim aylıklarına 2022'de zam yapıldı. Güncel dul ve yetim maaşı ne kadar oldu? İşte SGK ölüm aylığı ile ilgili merak edilen detaylar...
30.01.2022 Çalışma Hayatı
SGK'ya hemen başvurun! Sosyal Güvenlik Kurumu bildirim sonrası harekete geçiyor, e-Devlet'ten kontrol edin ve...
SGK'ya hemen başvurun! Sosyal Güvenlik Kurumu bildirim sonrası harekete geçiyor, e-Devlet'ten kontrol edin ve... SGK'lı milyonlarca çalışanı ilgilendiriyor. Pek çok kişi farkında değil. Ancak e-Devlet üzerinden kontrol edildiğinde ortaya çıkıyor. Sosyal Güvenlik Kurumu'na telefon, ,internet ya da dilekçe yolu ile müracaat edilebiliyor. Başvuru sonrası SGK işlem başlatıyor. İşveren için cezai yaptırımı bulunuyor. Sigortasız işçi çalıştırmak yasak olsa da bazı işverenler prim ödemekten kurtulmak için bu yola başvurabiliyor. SGK'ya başvuru yapılması halinde, işverenin kayıtdışı personel çalıştırdığının kanıtlanması durumunda ceza yükümlülüğü doğuyor. Bunun dışında sigorta primlerinin eksik ödenmesi, çalışana mobbing uygulanması, eksik ücret, hasız yere iş akdinin sonlandırılması gibi durumlarda çalışan yasalardan kaynaklanan haklarını kullanabilir. İşte SSK'lı işçilerin hak kaybı yaşadıklarında yapması gerekenler...
17.01.2022 Çalışan Hakları
SSK'lı, Bağ-Kur'lu, çalışan, çalışmayan, yaşlı, engelli, dul ve yetim milyonları kapsıyor! Tüm ödemeler arttı, kuruşu kuruşuna hesaplandı, en düşüğü  2.137 lira...
SSK'lı, Bağ-Kur'lu, çalışan, çalışmayan, yaşlı, engelli, dul ve yetim milyonları kapsıyor! Tüm ödemeler arttı, kuruşu kuruşuna hesaplandı, en düşüğü 2.137 lira... Tüm çalışanları çok yakından ilgilendiriyor. Tek tek açıklandı. Tüm ödeme kalemleri değişti. 2022 ile birlikte zamlı olarak ödenmeye başladı. Sadece çalışanları değil çalışmayan vatandaşları da kapsıyor. Herkes merakla bekliyordu. Asgari ücrete gelen yüksek zam birçok ödemeyi de arttırdı. SSK'lı, Bağ-Kur'lu, çalışan, çalışmayan, yaşlı, engelli, dul ve yetim milyonları kapsıyor. İşsizlik maaşından 65 yaş aylığına, kıdem tazminatı tavanından dul ve yetim maaşına kadar pek çok ödeme değişti. İşte tüm kesimleri ilgilendiren ödemeler ile ilgili detaylar...
12.01.2022 Çalışma Hayatı
3.972,82 TL 'ye yükseldi! Başvuran alıyor, çalışan, çalışmayan milyonları ilgilendiriyor, 30 gün içinde...
3.972,82 TL 'ye yükseldi! Başvuran alıyor, çalışan, çalışmayan milyonları ilgilendiriyor, 30 gün içinde... Zam geldi. Ocak 2022 itibarı ile 3.972,82 TL olarak ödenmeye başlıyor. Başvuru şartı bulunuyor. 30 gün içerinde müracaat edilmesi gerekiyor. Başvurular e-Devlet üzerinden yapılabiliyor. Para ödemesi en az 6 ay sürüyor. Ancak 30 gün içerisinde başvurmayanlar bu süre kısalıyor. Asgari ücret zammı sonrası işsizlik maaşı ne kadar olacak sorusu gündeme geldi. İşsizlik maaşının en yüksek tutarı belli oldu. Ocak ayından itibaren işsizlik ödeneğinin tavan miktarı 3.972,82 TL olarak uygulanacak. İşsizlik ödeneği hesaplanırken bulunan tutar 3.972,82 TL’nin üzerinde olsa bile ocak ayından itibaren en fazla bu tutarda işsizlik ödeneği ödenecek. Bu tutarın üzerinde işsizlik ödeneği ödenmeyecek. Öte yandan kıdem tazminatında da tavan ücret 2022 itibarı ile yeniden belirlendi. 2022 yılına ait asgari ücrete bağlı olarak kıdem tazminatı tavanı 10 bin 810 liraya yükseltildi.
10.01.2022 Çalışan Hakları
SGK'ya başvurana 24 aylık maaş peşin olarak ödeniyor! Süre sınırı var, 36 bin ve....
SGK'ya başvurana 24 aylık maaş peşin olarak ödeniyor! Süre sınırı var, 36 bin ve.... Sosyal Güvenlik Kurumu'na başvuru şartı bulunuyor. 2 yıllık maaş tek seferde banka hesaplarına yatırılıyor. Süre sınırı bulunuyor. 5 yıl içerisinde müracaat etmeyenler hakkını kaybediyor. SGK ve Bağ-Kur için 24 aylık maaş ödemesi yapılıyor. Aylık 1.500 TL alan bir kişiye tek seferde 36 bin liralık ödeme yapılıyor. Devlet tarafından kız çocuklarına anne ve babasının ölümü nedeni ile sağlanan destek evlenene kadar sürüyor. Evlilik sürecinde ise çeyiz desteği veriliyor. Anne ya da babası SGK ve Bağ-Kur'dan emekli olanlar iki yıllık yetim aylığı tutarını çeyiz desteği olarak alıyor. Ancak memurlar için durum farklı. İlk kez 1 Ekim 2008 öncesinde memur olmuş anne ya da babadan ölüm aylığı alan kız çocuğuna 12 aylık ölüm aylığı tutarında evlenme ödeneği ödeniyor. Yani 1.500 TL'lik ölüm aylığı alan kız çocuğuna 18 bin TL evlenme ödeneği ödeniyor. Bu farklılığın nedeni 5434 sayılı kanunda evlenme ödeneğinin tutarının 12 ay olarak belirlenmesi. Öte yandan yerim aylığı alırken evlenen ve sonrasında boşanan kişilere yeniden yetim aylığı bağlanıyor. Buradaki dikkat çeken detay ise çeyiz parası alınan sürenin tamamlanmış olması. Yani SSK ve Bağ-Kur'dan yetim aylığı alanlar evlilik tarihi itibarı ile iki yıl sonrasında tekrar yetim aylığı alabiliyorlar.
2.01.2022 Çalışma Hayatı
SGK otomatik olarak yapıyor, başvuru şartı yok! Tamamı siliniyor, 31 Aralık'a kadar yapmanız gereken....
SGK otomatik olarak yapıyor, başvuru şartı yok! Tamamı siliniyor, 31 Aralık'a kadar yapmanız gereken.... Binlerce kişiyi çok yakından ilgilendiriyor. Sosyal Güvenlik Kurumu harekete geçti ve SGK'dan resmi açıklama geldi. Başvuru şartı aranmıyor. Otomatik olarak SGK tarafından yapılıyor. Ancak tarih detayı dikkat çekiyor. 31 Aralık 2021'e kadar yapılması gerekiyor. Faizin tamamı Sosyal Güvenlik Kurumu'nca siliniyor.
16.12.2021 Uzmana Sor
SGK son dakika olarak duyurdu! Flaş avans kararı, başvuran alıyor, 8.475 TL
SGK son dakika olarak duyurdu! Flaş avans kararı, başvuran alıyor, 8.475 TL Sosyal Güvenlik Kurumu harekete geçti. Flaş avans kararı! SGK'ya yazılı olarak başvuranlar alıyor. Asgari ücretin üç katına kadar ödeme yapılıyor. 2022'de asgari ücrete gelecek zam ile birlikte bu ödeme miktarı da artacak. Avans ücretine aralık ayında başvuranlar 8.475 lira alabiliyor. SSK ya da Bağ-Kur fark etmiyor.
8.12.2021 Çalışma Hayatı
SGK resmen duyurdu! Hemen başvurun,31 Aralık'a kadar...
SGK resmen duyurdu! Hemen başvurun,31 Aralık'a kadar... Sosyal Güvenlik Kurumu'na 31 Aralık tarihine kadar başvuruda bulunanlar için büyük fırsat! Avantajlı koşullar sunuluyor. SGK'ya yakın zamanda askerlik, doğum, yurt dışı borçlanması yapma planı olanların elini çabuk tutması gerekiyor. Borçlanma primleri asgari ücrete göre belirlendiği için borçlanmayı ocak ayında yapanlar zamlı tutar üzerinden borçlanma yapmak zorunda kalacaklar. Borçlanmayı aralık ayında yapanlar ise zamdan etkilenmeyecekler.
2.12.2021 Çalışma Hayatı
e-Devlet'ten hemen başvuru imkanı! SGK'dan aylık bağlanıyor, emeklilik ile ilgili flaş detay
e-Devlet'ten hemen başvuru imkanı! SGK'dan aylık bağlanıyor, emeklilik ile ilgili flaş detay SGK'ya e-Devlet üzerinden başvuru yapılabiliyor. Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından aylık bağlanıyor. Emekli olmak isteyen ve gerekli şartları taşıyanlar bu imkandan yararlanabiliyor. Gurbetçi vatandaşlar primlerini ödemek koşuluyla Türkiye'den de emekli aylığı alabiliyor. Gurbetçilerin bu haktan yararlanabilmesi için Sosyal Güvenlik Kurumu'nun internet sitesine e-Devlet şifresiyle başvuru yapması gerekiyor.
1.12.2021 Emekli
Emeklilk fırsatı! SGK'ya başvuru şartı var, çalışmayanlar yararlanıyor, 1.144 lira...
Emeklilk fırsatı! SGK'ya başvuru şartı var, çalışmayanlar yararlanıyor, 1.144 lira... SGK tarafından çalışmadan emeklilik imkanı sağlanıyor. Dilekçe ile başvuru yapmak yeterli. Bu haktan daha çok bir süre çalışmış ancak çeşitli nedenlerden dolayı iş hayatını bırakmak zorunda kalmış kişiler yararlanıyor. Özellikle ev hanımları için önemli bir fırsat oluşturuyor.
16.11.2021 Emekli
SGK resmen duyurdu! Yeni bir dönem başlıyor, 81 ilde zorunlu...
SGK resmen duyurdu! Yeni bir dönem başlıyor, 81 ilde zorunlu... Sosyal Güvenlik Kurumu(SGK) harekete geçti. Resmi açıklama geldi. Yeni bir dönem başlıyor. 81 ili de kapsıyor. İşletmelerin çok büyük bir bölümünün yararlandığı 5 puanlık prim indiriminde de, 1 Ocak itibarıyla detaylı borç sorgulaması yapılmaya başlanacak.
31.10.2021 Ekonomi
SGK'ya başvuru yapılması gerekiyor, aylık 387 TL ödeniyor! Ücretler...
SGK'ya başvuru yapılması gerekiyor, aylık 387 TL ödeniyor! Ücretler... Aylık 387 TL ödeniyor. SGK'ya ya da SMS ile başvuru yapılması gerekiyor. Çok sayıda kişiyi yakından ilgilendiriyor. Aylık ödemeler yapılarak primler tamamlanıp emekli de olunabiliyor. SGK, ev hizmetlerinde çalışanların sosyal güvenliğinin sağlanmasında önemli bir adım atmıştı. Evlerinde ev hizmetlisi çalıştıranlar süreye bağlı olarak prim ödeyerek hizmetlinin sosyal güvencesini sağlayabiliyor. Ödenecek ücret çalışılan süreye göre değişiyor. SMS ile ya da SGK'ya başvuru yapılması gerekiyor. 10 günden az süreyle çalışıldığı takdirde günlük 2.39 lira prim ödeniyor. 10 günü aşıyorsa günlük 38.75 TL’den 10 gün için 387.5 TL prim ödenmesi gerekiyor. Öte yandan çalışanlar aylık 1.162 TL ödeyerek 30 gün üzerinden emekliliklerine prim ekleyip, emekliliğe hak kazanabiliyor.
2.08.2021 Ekonomi
SGK ödüyor! Her ay hesaplara 2 bin 840 lira yatırılıyor
SGK ödüyor! Her ay hesaplara 2 bin 840 lira yatırılıyor SGK tarafından ödeme yapılıyor. Her ay hesaplara yatırılıyor. Ödeme miktarı artırıldı. Yüz binlerce kişi yararlanıyor. Başvurular internetten yapılıyor. Paralar her ay banka hesaplarına yatırılıyor. Kadınların iş hayatında daha fazla yer alması için atılan adımlardan en önemlisi devlet tarafından sağlanan bakıcı desteği. Çocuğu olan kadınların çalışmaya devam etmesi sağlanıyor. Fakat birçok kişi bu haktan haberdar olmadığı için başvuruda bulunmuyor. İşte bakıcı desteği ile ilgili detaylar...
14.03.2021 Ekonomi
SGK'dan toplu para ödemesi! 2 şart var... Başvuran herkes alıyor
SGK'dan toplu para ödemesi! 2 şart var... Başvuran herkes alıyor Yüz binlerce çalışanı ilgilendiriyor. SGK toplu para ödemesi yapıyor. Şartları taşıyanlar başvurmaları durumunda ödeme alıyorlar. Başvurular ilçe sosyal güvenlik merkezine veya il müdürlüğüne dilekçe ile yapılıyor. İki şartı birden taşıyan herkes para ödemesi alabiliyor. Çalışma hayatına başlayanlar emekli olacakları günü bekliyor. Fakat her zaman emeklilik mümkün olmuyor. Emekli olmak için gereken prim gününe sahip olmayanlar emeklilik yaşını tamamladılarsa SGK'dan oldukları prim iadesini talep edebiliyorlar.
SGK borcu olanları ilgilendiriyor! Yapılandırma...
SGK borcu olanları ilgilendiriyor! Yapılandırma... Yapılandırma ile ilgili flaş açıklama! Bakan Selçuk duyurdu. SGK yüz binlerce kişinin borcunu yapılandırdı. Vatandaşlar yoğun talep gösterdi. 1 milyon 770 kişinin 90 milyar lirayı aşan borcu yapılandırıldı.
3.02.2021 Ekonomi
SGK'dan annelere 325 euro destek! Kaç çocuk olmalı, başvurular nasıl yapılır? Annelere 325 euro destek ödemesi ne zaman?
SGK'dan annelere 325 euro destek! Kaç çocuk olmalı, başvurular nasıl yapılır? Annelere 325 euro destek ödemesi ne zaman? SGK'dan annelere 325 euro destek ödemesi hakkında son dakika haberleri gelmeye devam ediyor. Sosyal Güvenlik Kurumu, aylık olarak anne ve bakıcıya 325 euro destek sağlayacağını duyurdu. Avrupa Birliği projesi 3 büyükşehirde uygulanmaya başlanacak. 325 euro annelere destek ödemesinin başvuru tarihi, şartları hakkında araştırmalar da devam ediyor.
16.04.2024 Ekonomi
SGK'dan toplu para ödemesi! Başvurana 24 aylık maaş peşin olarak ödeniyor! SSK, Bağ-Kur, Emekli Sandığı farkı yok
SGK'dan toplu para ödemesi! Başvurana 24 aylık maaş peşin olarak ödeniyor! SSK, Bağ-Kur, Emekli Sandığı farkı yok Sosyal Güvenlik Kurumu'na başvuru şartı bulunuyor. 2 yıllık maaş tek seferde banka hesaplarına yatırılıyor. SSK, Bağ-Kur, Emekli Sandığı farkı bulunmuyor. SGK'ya yazılı olarak başvuru yapılması gerekiyor. Ödemeler banka hesabına tek seferde yatırılıyor. İşte merak edilen detaylar...
31.03.2024 Ekonomi
EYT başvurularında prim borcu engeline dikkat! Bunu yapanın ikramiye hakkı yanıyor
EYT başvurularında prim borcu engeline dikkat! Bunu yapanın ikramiye hakkı yanıyor Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) için emeklilik yolculuğu devam ediyor. Sosyal Güvenlik Kurumu'nun prim borcu bildirimleri ve emeklilik başvurularındaki kritik süreçler hakkında bilmesin gereken detaylar ortaya çıktı. SGK Uzmanı Dilek Ete birkaç aydır EYT başvuranlarının reddedildiğine dikkat çekerek yeniden başvuru konusunda vatandaşlara önemli önerilerde bulundu.
27.10.2023 Emekli
Emeklilik fırsatı! Prim gününden 1800 gün düşülecek
Emeklilik fırsatı! Prim gününden 1800 gün düşülecek Erken emekli olmak isteyenlere güzel haber geldi. Yüz binlerce Bağ-Kur'lu bekliyordu. Meclis açıldıktan sonra gündeme gelecek düzenlemeyle 9000 gün olan prim şartı 7200 güne inecek. Yani binlerce Bağkur’lu emeklilikte 5 yıl avantaj sağlayacak. Uygulamadan yaklaşık 1 milyon kişi yararlanacak.
4.10.2023 Emekli
İki ayrı statüde çalışmış sigortalılar dikkat! Emeklilik ile ilgili flaş detay
İki ayrı statüde çalışmış sigortalılar dikkat! Emeklilik ile ilgili flaş detay Emeklilik ile ilgili dikkat çeken detay ortaya çıktı. iki ayrı statüde sigortalı olarak çalışan bir kişinin her iki sigortalılıktaki yaşlılık aylığı bağlanma şartlarını ayrı ayrı yerine getirememesi durumunda bu hizmetlerin birleştirilmesi neticesinde emekli aylığına hak kazanıyor. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Sosyal Güvenlik Uzmanı Dilek Ete, 'Hizmet birleştirme yapılmadan sadece SSK, sadece Emekli Sandığı hizmetlerim dikkate alınarak emekli olmak istiyorum.' ibaresiyle başvur yapanların bu haktan yararlanmak istemediklerini belirtebileceğine vurgu yaptı.
4.10.2023 Emekli
Erken emeklilik fırsatı! Tarih 5 yıl öne çekiliyor, yüz binler yararlanacak
Erken emeklilik fırsatı! Tarih 5 yıl öne çekiliyor, yüz binler yararlanacak Erken emekli olmak isteyenlere güzel haber geldi. Yüz binlerce Bağ-Kur'lu bekliyordu. Meclis açıldıktan sonra gündeme gelecek düzenlemeyle 9000 gün olan prim şartı 7200 güne inecek. Yani binlerce Bağkur’lu emeklilikte 5 yıl avantaj sağlayacak. Uygulamadan yaklaşık 1 milyon kişi yararlanacak.
3.10.2023 Emekli
Çalışan milyonlarca vatandaşı ilgilendiriyor! Dikkat çeken SSK ve Bağ-Kur detayı ortaya çıktı
Çalışan milyonlarca vatandaşı ilgilendiriyor! Dikkat çeken SSK ve Bağ-Kur detayı ortaya çıktı Çalışan milyonlarca kişi için güzel haber geldi. İkinci işte çalışmak isteyen vatandaşları ilgilendiren detaylar belli oldu. Avukat Cansen Erdoğan, "Kişi aynı anda birden fazla işyerinde çalışabilir, günün belirli saatlerinde bir iş yerinde diğer saatlerinde başka bir iş yerinde çalışabilir" diyerek bilinmesi gereken o şartı açıkladı.
18.09.2023 Çalışan Hakları

Benzer Haber Etiketleri

Sgk Başvuru ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki sgk başvuru haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.