Serbest Ticaret Anlaşması

Serbest Ticaret Anlaşması

Son dakika serbest ticaret anlaşması haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan serbest ticaret anlaşması ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını serbest ticaret anlaşması haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Serbest Ticaret Anlaşması

haberleri sayfasında son dakika yaşanan serbest ticaret anlaşması gelişmeleri de dahil olmak üzere 562 serbest ticaret anlaşması haberi bulunmuştur. Tüm serbest ticaret anlaşması haberleri aşağıda listelenmiştir.
KİK ile Türkiye arasındaki işbirlikleri 13 yıl sonra yeniden başladı
KİK ile Türkiye arasındaki işbirlikleri 13 yıl sonra yeniden başladı Türkiye ile Körfez Arap Ülkeleri İşbirliği Konseyi (KİK) arasında Serbest Ticaret Anlaşması (STA), imzalanan ‘Ortak Bildiri' ile 13 yıl aradan sonra tekrar başlatıldı. İmza törenin ardından konuşan Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Uzun bir aradan sonra Ortak Bildiri ile iki ülke arasında STA müzakerelerinin yeniden başlandığını dile getirdi.
21.03.2024 Ekonomi
Bakan Bolat açıkladı! 1.500 memur alımı yapacağız
Bakan Bolat açıkladı! 1.500 memur alımı yapacağız Ticaret Bakanı Ömer Bolat, CNN Türk canlı yayınında gazeteci Hakan Çelik’in sorularını yanıtladı. Bakan Bolat konut ve araç fiyatlarına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.
23.12.2023 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsrail'in işlediği suçlar yanına kalmamalı
Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsrail'in işlediği suçlar yanına kalmamalı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Katar’da “44. Körfez İşbirliği Konseyi Zirvesi”nde önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına tepki gösterirken, 'Gazze'de yaşananlar insanlık suçudur. İsrail'in işlediği suçlar yanına kalmamalıdır.' dedi.
5.12.2023 Gündem
Araba satışında yeni dönem! Değişiklik yapıldı, kritik süre 30 gün
Araba satışında yeni dönem! Değişiklik yapıldı, kritik süre 30 gün Otomotiv sektöründe bir dönem kapanıyor. Ticaret bakanlığı harekete geçti. Yeni kurallar getirildi. Avrupa Birliği ve Serbest Ticaret Anlaşması imzalanan ülkeler menşeli olmayan elektrikli araçların satışına ilişkin yeni kurallar getirildi. Yetkili servis, çağrı merkezi, yerleşik temsilci, servis personelinde yeterlilik belgesi gibi şartlar aranacak. Özellikle son dönemde Çin üzerinden gelen ve hiçbir parça, servis tedariği garantisi olmayan araçlar için geçerli olacak.
29.11.2023 Ekonomi
Kuyumcu ürünleri ve mücevher ithalatına yeni düzenleme!
Kuyumcu ürünleri ve mücevher ithalatına yeni düzenleme! Bazı kuyumculuk ürünlerinin ve mücevherlerin AB dışındaki ülkelere ithalatına yüzde 20 ek mali yükümlülük getirildi.
8.08.2023 Gündem
Ticaret Bakanı Bolat: Türkiye’yi bir ihracat ülkesi, bir lojistik ülkesi yapacağız
Ticaret Bakanı Bolat: Türkiye’yi bir ihracat ülkesi, bir lojistik ülkesi yapacağız Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin ödül töreninde konuşan Ticaret Bakanı Ömer Bolat, “2023 yılı için 385 milyar dolarlık bir ihracat hedefi belirledik. Türkiye’yi bir ihracat ülkesi, bir lojistik ülkesi yapacağız” dedi.
17.06.2023 Ekonomi
Türkiye-BAE ticaret anlaşması! Cumhurbaşkanı Erdoğan: İşbirliğimiz yeni safhada
Türkiye-BAE ticaret anlaşması! Cumhurbaşkanı Erdoğan: İşbirliğimiz yeni safhada Türkiye - Birleşik Arap Emirlikleri Serbest Ticaret Anlaşması İmza Töreni'nde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Anlaşma ile ekonomik ve ticari işbirliğimiz yeni safhada. Anlaşmanın kapsamlı karakteri sayesinde ticaret hacmimizi 25 milyar dolar seviyemize çıkaracağımıza inanıyorum" dedi.
3.03.2023 Gündem
Bakan Çavuşoğlu'ndan AB ve ABD'ye KKTC tepkisi: İcazet alacak değiliz
Bakan Çavuşoğlu'ndan AB ve ABD'ye KKTC tepkisi: İcazet alacak değiliz Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin (KKTC) Türk Devletleri Teşkilatı'nda gözlemci üyeliğinin eleştirilmesiyle ilgili, "KKTC'nin bir yere gözlemci üye olabilmesi için başkasından icazet alacak değiliz. AB'nin ne hakkı var ki Türk Devletleri Teşkilatı'na müdahale etsin. Ayrıca biz, ABD'den de icazet alacak değiliz. Türk yüzyılı, Türk baharı başladı" dedi.
17.11.2022 Siyaset
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bosna-Hersek'ten mesaj verdi: Bizi parçalamak isteyenlere fırsat vermeyiz
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bosna-Hersek'ten mesaj verdi: Bizi parçalamak isteyenlere fırsat vermeyiz Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bosna-Hersek'teki İş Forumu'nda önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "Bosna-Hersek'in toprak bütünlüğünü destekliyoruz. Bizi parçalamak isteyenlere fırsat vermeyiz" diyerek önemli bir mesaj verdi.
6.09.2022 Siyaset
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay: Cezayir’deki Türk yatırımları 5 milyar dolara ulaşmış durumda
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay: Cezayir’deki Türk yatırımları 5 milyar dolara ulaşmış durumda Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, 19. Akdeniz Oyunları Açılış Programı’na katılmak üzere geldiği Cezayir'de Türk işçilerle görüşerek, “Cezayir’deki Türk yatırımları 5 milyar dolara ulaşmış durumda” dedi.
25.06.2022 Siyaset
Cumhurbaşkanı Erdoğan - Selman görüşmesi sona erdi! İki ülke ortak bildiri, anlaşma sağlandı
Cumhurbaşkanı Erdoğan - Selman görüşmesi sona erdi! İki ülke ortak bildiri, anlaşma sağlandı Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman, resmi ziyareti çerçevesinde Ankara'ya geldi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Muhammed bin Selman resmi törenle karşıladı. Karşılama töreninin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Veliaht Prens bir araya geldi. Baş başa yapılan görüşme yaklaşık 2 saat 10 dakika sürdü. Görüşme sonrası iki ülke ortak bildiri yayınladı. Bildiride "Resmi görüşmeler iki ülke arasındaki mükemmel ilişkilerin derinliğini bünyesinde barındıran samimiyet ve kardeşlik ortamında gerçekleşti. Taraflar, iki ülke arasındaki karşılıklı ticaretin kolaylaştırılmasını ve yatırım fırsatlarının araştırılmasını el aldı. " ifadeleri kullanıldı.
22.06.2022 Siyaset
İngiltere Büyükelçisi Chilcott, Türkiye'ye veda etti
İngiltere Büyükelçisi Chilcott, Türkiye'ye veda etti İngiltere'nin Ankara Büyükelçisi Dominick Chilcott, Türkiye'deki görev süresinin sona ermesi nedeniyle basın mensupları için veda resepsiyonu düzenledi.
17.06.2022 Siyaset
Çin Pasifik'te tarihi adım! Gizli anlaşma sızdı: ABD ve müttefikleri diken üstünde...
Çin Pasifik'te tarihi adım! Gizli anlaşma sızdı: ABD ve müttefikleri diken üstünde... Pasifik'te tansiyonu yükselten Tayvan geriliminden sonra Pekin yönetiminin liderlik ettiği 10 ülke bugün buluştu, zirveye çağrılmayan ülkeyi tahmin etmek hiç zor olmadı. ABD ve müttefiklerinin tüyleri diken diken, gizli anlaşmanın taslağını ele geçiren AFP altı ya da yedi sıfırlı dolar teklifleri olduğunu bildiriyor.
30.05.2022 Dünya
Bakan Çavuşoğlu: Brezilya’nın OECD adaylığını güçlü bir şekilde destekliyoruz
Bakan Çavuşoğlu: Brezilya’nın OECD adaylığını güçlü bir şekilde destekliyoruz Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Brezilyalı mevkidaşı Carlos Alberto Franco França ile yaptığı ortak basın toplantısında, “Brezilya, Latin Amerika’daki en büyük ticaret ortağımız” dedi. Çavuşoğlu, Brezilya’nın OECD adaylığını güçlü bir şekilde desteklediklerini de açıkladı.
25.04.2022 Siyaset
Dolarlar Türkiye'ye yağacak! Dev şirketler...
Dolarlar Türkiye'ye yağacak! Dev şirketler... Dolarlar Türkiye'ye yağacak! Dev şirketler Türkiye'ye gelmeye başladı. Rusya’nın, Ukrayna’ya yönelik işgal girişimi nedeniyle buradaki operasyonlarını sona erdiren 1.100 ABD’li şirket yeni pazar arayışına girdi. Bu şirketlerden bir kısmı Türkiye’ye geliyor. ABD Ankara Büyükelçisi Jeffrey Flake, “1.100 kadar Amerikan şirketi Rusya’yı terk ediyor. Bazıları da operasyonlarının bir kısmını Türkiye’ye kaydıracağını söyledi. Bence de Amerikan şirketleri Türk pazarını düşünmeli” dedi.
17.03.2022 Ekonomi
İhracat rakamları açıklandı! Bakan Muş: 'Tüm zamanların en yükseği'
İhracat rakamları açıklandı! Bakan Muş: 'Tüm zamanların en yükseği' Ticaret Bakanı Mehmet Muş, "İhracatımız geçtiğimiz yılın Şubat ayına göre yüzde 25,4 oranında artışla 20 milyar dolar olmuştur. Bu rakam, tüm zamanların en yüksek Şubat ayı ihracat rakamıdır" dedi.
2.03.2022 Ekonomi
“Ukrayna, barışın sağlanması için çok şey yaptı”
“Ukrayna, barışın sağlanması için çok şey yaptı” Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy’nin eski basın sekreteri Yulya Mendel yaptığı açıklamada, “Ukrayna, barışın sağlanması için çok şey yaptı. Ne Minsk anlaşmaları ne de Normandiya formatındaki görüşmeler Rusya için anlam ifade etmiyor” dedi.
22.02.2022 Dünya
Vladimir Zelenskiy kimdir? Ukrayna’nın Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenskiy kaç yaşında, evli mi, Türkiye ile ilişkisi nasıl?
Vladimir Zelenskiy kimdir? Ukrayna’nın Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenskiy kaç yaşında, evli mi, Türkiye ile ilişkisi nasıl? Vladimir Zelenskiy kimdir? sorusunun yanıtı, Rusya ile Ukrayna krizi nedeniyle son günlerde dünya gündeminin ilk sıralarındaki yerini aldı. Devlet başkanının, milletvekillerinin ve yargıçların dokunulmazlıklarının kaldırılması, yolsuzluklara sıfır tolerans, rüşvet alanların ve verenlerin hapse atılması, önemli kararlar için referanduma gidilmesi, Zelenskiy'nin en çok ses getiren seçim vaatleriydi. Peki, Ukrayna’nın Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenskiy kimdir, kaç yaşında, evli mi?
22.02.2022 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan elektrik ve doğal gaz tarifeleriyle ilgili flaş açıklama!
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan elektrik ve doğal gaz tarifeleriyle ilgili flaş açıklama! Elektrik ve doğal gaz tarifeleriyle ilgili son dakika açıklaması! Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan duyurdu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kritik Ukrayna ziyareti dönüşü basın mensuplarına önemli açıklamalarda bulundu. Elektrik ve doğal gaz tarifeleriyle ilgili konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Biz doğalgazda ve elektrikte zaten bu süreç içerisinde ciddi manada sübvansiyon yaptık. Avrupa ile mukayese edilmeyecek derecede bir sübvanse yaptık. Şu an Avrupa’nın en ucuz doğalgazı bizde. Geçen yıl elektrik faturalarında yüzde 50, doğal gaz faturalarında yüzde 75 oranında devlet olarak sübvansiyon sağladık. Tarifelere yansıtılmayan toplam sübvansiyon tutarı 100 milyar lirayı buldu. 2022 yılında da doğalgazın 4’te 3’ü hala sübvanse ediliyor. Dünya enerji noktasında büyük bir darboğazda. Biz bu darboğazı öngördük ve güçlü, sosyal devlet mantığıyla tedbirlerimizi aldık. Kademeli tarife de Türkiye’deki hanelerin ortalama elektrik tüketimleri hesaplanarak 150 kilovatsaat olarak belirlenmişti. Gelen talepler üzerine birinci kademe aylık 210 kilovatsaate çıkarıldı. Bundan sonraki süreçte de biz vatandaşımızı dara, zora sokacak bir fiyat uygulamasını yapmayız." dedi.
4.02.2022 Siyaset
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Ukrayna'da kritik görüşme sonrası flaş açıklama
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Ukrayna'da kritik görüşme sonrası flaş açıklama Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye-Ukrayna Yüksek Düzeyli Stratejik Konseyi Onuncu Toplantısı’na katılmak üzere gittiği Ukrayna’da Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy görüşme gerçekleştirdi. Erdoğan görüşme sonrası ortak basın toplantısında konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Türkiye, Karadeniz'den komşu olduğu 2 dost ülke arasındaki krizin sonlandırılması için üzerine düşeni yapmaya hazırdır." ifadelerini kullandı. Zelenskiy ise “Savaşı bitirme yolunda Ukrayna ile Rusya arasında arabulucu olma inisiyatifi için Sayın Cumhurbaşkanına teşekkür ediyorum” dedi.
3.02.2022 Siyaset
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Zelenski tarafından resmi törenle karşılandı
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Zelenski tarafından resmi törenle karşılandı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, resmi temaslarda bulunmak üzere Ukrayna’nın başkenti Kiev'e geldi. Meçhul Asker Anıtı'na çelenk bırakılmasının ardından Erdoğan, Devlet Başkanı Zelenski tarafından resmi törenle karşılandı. İki lider baş başa görüşecek.
3.02.2022 Siyaset
İhracat rakamları açıklandı! Bakan Muş duyurdu: Tüm zamanların en yükseği...
İhracat rakamları açıklandı! Bakan Muş duyurdu: Tüm zamanların en yükseği... Ticaret Bakanı Mehmet Muş, ihracatta 2021 yılı boyunca yakalanan ivmenin bu yılda devam ettiğini belirterek, “İhracatımız geçtiğimiz yılın ocak ayına göre yüzde 17 artışla 17,6 milyar dolar seviyesinde gerçekleşmiştir. Bu rakam tüm zamanların en yüksek ocak ayı ihracat rakamıdır. İthalatımız ise ocak ayında yaşanan son yılların en ağır ve beklenmedik kış koşulları ve enerji fiyatlarındaki artışların bir sonucu olarak 28 milyar dolar olmuştur” dedi.
2.02.2022 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Erdoğan rakam vererek duyurdu: 'Yüzde 80 arttı'
Cumhurbaşkanı Erdoğan rakam vererek duyurdu: 'Yüzde 80 arttı' Cumhurbaşkanı Erdoğan, Lübnan Başbakanı Necip Mikati ile yaptığı başbaşa ve heyetler arası görüşme sonrası açıklamalarda bulundu.
1.02.2022 Siyaset
TBMM Başkanı Şentop, Kuzey Makedonyalı mevkidaşı Caferi ile görüştü
TBMM Başkanı Şentop, Kuzey Makedonyalı mevkidaşı Caferi ile görüştü Resmi ziyaret kapsamında Kuzey Makedonya’nın başkenti Üsküp’e gelen TBMM Başkanı Dr. Mustafa Şentop, Kuzey Makedonya Meclisi'nde resmi törenle karşılandıktan sonra Kuzey Makedonya Meclis Başkanı Talat Caferi ile görüştü.
21.12.2021 Siyaset
Cumhurbaşkanı Erdoğan canlı yayında duyurdu: Afrika ülkelerine aşı yardımı yapacağız
Cumhurbaşkanı Erdoğan canlı yayında duyurdu: Afrika ülkelerine aşı yardımı yapacağız Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye-Afrika Ekonomi ve İş Forumu'nda açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "Son 2 yıllık sürece baktığımızda batılı ülkeler başta olmak üzere gelişmiş devletlerin salgın sürecini adalete ve hakkaniyete uygun yönetmediklerini görüyoruz. Afrika halkı salgın sürecinde yalnız bırakılmıştır. TURKOVAC aşımız devreye girdiğinde örnek bir davranış sergileyeceğiz. Kar eksenli yaklaşılmasını doğru bulmuyoruz. Kıta ülkelerine aşı yardımı da yapacağız." dedi
22.10.2021 Siyaset

Benzer Haber Etiketleri

Serbest Ticaret Anlaşması ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki serbest ticaret anlaşması haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.