Seramik

Seramik

Son dakika Seramik haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Seramik ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Seramik haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Seramik

haberleri sayfasında son dakika yaşanan seramik gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.175 seramik haberi bulunmuştur. Tüm seramik haberleri aşağıda listelenmiştir.
Türkiye ve Almanya ortak oldu!
Türkiye ve Almanya ortak oldu! Alman Federal Ekonomik İşler ve İklim Eylemi Bakanlığı’nın finanse ettiği ‘Uluslararası Hidrojen Artışı’ programı Türkiye ve Almanya arasında, yeşil hidrojenin seramik üretiminde kullanımına yönelik değer zincirinin tamamını analiz etmeyi amaçlayan pilot proje başlatıldı.
3.04.2024 Gündem
Birleşmiş Milletler’in uyuşturucu raporu korkuttu: Metamfetamin alarm veriyor!
Birleşmiş Milletler’in uyuşturucu raporu korkuttu: Metamfetamin alarm veriyor! Birleşmiş Milletler Uyuşturucu Kontrol Kurulu (INCB) 2023 Raporu yayımlandı. INCB Üyesi ve önceki Başkanı Prof. Dr. Sevil Atasoy tarafından açıklanan raporda Türkiye’ye ilişkin dikkat çekici veriler yer aldı. Özellikle ülkemizin halk sağlığı açısından metamfetamin sorunuyla karşı karşıya olduğunun altını çizen Prof. Dr. Atasoy, Türkiye'de ele geçirilen uyuşturucu maddeleri, kullanım oranları ve atılması gereken adımlara dair önemli bilgiler paylaştı.
11.03.2024 İsmail Sarı
Kozan 'cere’leri gelecek nesillere miras kalacak! 'Kadınlar üreterek kazanacak'
Kozan 'cere’leri gelecek nesillere miras kalacak! 'Kadınlar üreterek kazanacak' Adana’nın Kozan ilçesinde unutulmaya yüz tutan geleneksel el sanatı olan ve bölgede ‘cere’ olarak isimlendirilen toprak kaplar, mesleğin son ustası Ali Cereci ve seramik sanatçısı Nermin Elmalı tarafından yeniden üretime kazandırılacak.
11.03.2024 Adana
Kadın Emeği Pazarı el yapımı ürünleri Adanalılarla buluşturdu
Kadın Emeği Pazarı el yapımı ürünleri Adanalılarla buluşturdu 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü etkinlikleri çerçevesinde Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Kadın Emeği Pazarı’nın beşincisi açıldı.
8.03.2024 Adana
Adana İnşaat Fuarı 5 yıl aradan sonra yeniden açıldı: Sektör profesyonelleri buluştu
Adana İnşaat Fuarı 5 yıl aradan sonra yeniden açıldı: Sektör profesyonelleri buluştu Yapı, inşaat, ısıtma, soğutma, havalandırma, klima (IHS) ve güneş enerji sistemleri gibi inşaat sektörünün tüm aktörlerini içine alan 14. Adana İnşaat Fuarı, 5 yıl aradan sonra açıldı.
1.03.2024 Adana
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Emekli maaşlarını yükseltmek için daha çok çalışacağız
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Emekli maaşlarını yükseltmek için daha çok çalışacağız Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Kütahya mitinginde halka hitap etti. Muhalefeti eleştiren Erdoğan, "Yapılan kirli ittifakları takip ediyoruz. Kiminde listeler geç veriliyor, aday isimleri sabahtan akşama değişiyor. Milletimiz Ali Cengiz oyunlarını çok iyi görüyor. Milletimiz ile omuz omuza verip meydanı kirli ittifaklara bırakmayacağız." dedi. Konuşmasında emekli maaşlarına da değinen Erdoğan, "Arzu ettiğimiz düzeye yükseltmek için daha çok çalışacağız. Seyyanen artışların emekli maaşları arasında yol açtığı adaletsizliğin farkındayız." ifadelerini kullandı. Öte yandan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, NG Kütahya Seramik 100. Yıl Fabrikaları Açılış Töreni’nde açıklamalarda bulundu.
28.02.2024 Gündem
Genç sanatçıların eserleri BASELECTED seçkisinde
Genç sanatçıların eserleri BASELECTED seçkisinde Farklı disiplinlerden 7 genç ve yetenekli sanatçının işleri BASELECTED seçkisiyle sanatseverlerin beğenisine sunuluyor.
22.02.2024 Vitrin
Kış aylarını zinde geçirmek için 5 öneri verildi! Bunlara dikkat edin
Kış aylarını zinde geçirmek için 5 öneri verildi! Bunlara dikkat edin Kış aylarında yorgun hissetmemizin nedenlerini açıklayan İç Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Ahmet Aktaş, ‘’ Düzenli spor yapmak, sanılanın aksine halsizlik ve yorgunluk şikâyetlerine iyi gelmenin yanı sıra kalp ve damar sisteminin daha sağlıklı çalışmasına da yardımcı olur. Bu nedenle düzenli spor yapmayı bir yaşam tarzı haline getirmeye çalışın’’ dedi.
22.02.2024 Adana
İnşaat sektörünün kalbi Adana'da atacak
İnşaat sektörünün kalbi Adana'da atacak TÜYAP Adana Fuar ve Kongre Merkezi'nde düzenlenecek olan 14. Adana İnşaat Fuarı, inşaat sektörünün yanı sıra iki önemli alt sektörü de bir araya getirecek.
1.02.2024 Adana
22 yıl sonra bitkisel hayattan çıkıp ikinci yaşamına başladı
22 yıl sonra bitkisel hayattan çıkıp ikinci yaşamına başladı Bursa’da 22 yıl önce karbonmonoksit zehirlenmesi nedeniyle bitkisel hayata giren Neslihan Köse (42), annesi Hale Kabacaoğlu’nun (69) çabalarıyla gördüğü tedaviler sonrası hayata yeniden başladı. Annesinin önce fiziksel olarak ayağa kaldırdığı Neslihan’ın, mental sağlığında da büyük ilerleme kaydedildi. Anlık hafızası yeniden oluşturulan Neslihan’ın unutmadığı tek şey ise şarkılar. Neslihan’ın en büyük hayali ise en sevdiği sanatçı olan Tarkan ile aynı sahneyi paylaşıp, onunla şarkı söylemek.
29.01.2024 Gündem
Bor Kullanım Alanları Nelerdir? Borun Günlük Hayatta Kullanıldığı Yerler...
Bor Kullanım Alanları Nelerdir? Borun Günlük Hayatta Kullanıldığı Yerler... Bor elementi, çeşitli birçok alanda ve farklı sektörlerde kullanılmakta olan bir elementtir. Yeryüzünde bor madeni çok fazla miktarda bulunmamaktadır. Ancak dünya üzerinde özellikle bazı bölgelerde bor madeninin yoğun bir şekilde bulunduğu bilinmektedir. Bor elementi doğada doğal bir şekilde bulunmamaktadır. Özellikle saf bor endüstri alanında üretilmektedir. Dünyada yer alan en önemli bor kaynakları ise Türkiye, Rusya, ABD ve Güney Amerika'da bulunmaktadır. 
27.01.2024 Yaşam
Klozeti böyle temizlerseniz koku daha çoğalıyor! Seramik olmasının sırrı bu: Bu yöntem tek hamlede leke, sararma bırakmıyor!
Klozeti böyle temizlerseniz koku daha çoğalıyor! Seramik olmasının sırrı bu: Bu yöntem tek hamlede leke, sararma bırakmıyor! Klozetlerin neden seramikten yapıldığını hiç düşündünüz mü? Tuvalette birikten sararmış lekelerin nedeni musluk suyu ve zamanla aşınan yüzey olsa da onları bir çırpıda temizleyen yöntem var. Ağır kimyasallarla temizlemeye son verecek o yöntemi içeriğimizde yer verdik.
12.01.2024 Yaşam
Silisyum Kullanım Alanları Nelerdir? Silisyumun Günlük Hayatta Kullanıldığı Yerler...
Silisyum Kullanım Alanları Nelerdir? Silisyumun Günlük Hayatta Kullanıldığı Yerler... Silisyum, yer kabuğunun %25'ini meydana getiren ve dünyada oksijenden sonra en çok bulunan elementtir. Denizlerde yaşayan diatomların hücre duvar yapılarında, bitki dokularında ve hayvan iskeletlerinde de bulunur.
5.01.2024 Sağlık
25 yılda topladığı 1101 parça tarihi eseri müzeye bağışladı
25 yılda topladığı 1101 parça tarihi eseri müzeye bağışladı Edirne'nin Keşan ilçesinde yaşayan Sezgin Serin (39), 25 yılda dedelerinin yaşadığı Yerlisu köyünden topladığı ve çoğunluğu Kurtuluş Savaşı dönemine ait 1101 parça tarihi eseri, Keşan Kent Müzesi’ne bağışladı.
22.12.2023 Gündem
Rüçhan hakkı nedir? Ege Seramik rüçhan hakkı nasıl kullanılır, rüçhan hakkı nasıl alını ve satılır?
Rüçhan hakkı nedir? Ege Seramik rüçhan hakkı nasıl kullanılır, rüçhan hakkı nasıl alını ve satılır? Ege Seramik Sanayi ve Ticaret A.Ş., SPK tarafından onaylanan bedelli sermaye artırımı kapsamında hak kullanım tarihini Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) duyurdu. Ege Seramik Sanayi ve Ticaret AŞ'nin bedelli sermaye artırımına onay verildi. Peki, Rüçhan hakkı nedir? Ege Seramik rüçhan hakkı nasıl kullanılır, rüçhan hakkı nasıl alını ve satılır?
19.12.2023 Ekonomi
Ege Seramik rüçhan hakkı ne zaman, nasıl kullanılır? EGSER hisse bölündü mü, bedelli sermaye artırımı nedir, ne zaman? Ege seramik hisse senedi
Ege Seramik rüçhan hakkı ne zaman, nasıl kullanılır? EGSER hisse bölündü mü, bedelli sermaye artırımı nedir, ne zaman? Ege seramik hisse senedi Ege Seramik bedelli sermaye artırımı ne zaman, EGSER rüçhan hakkı saat kaçta? Bugün Ege Seramik (#EGSER) bedelli sermaye artırımına gidiyor. Hissedarları 19.12.2023 ile 02.01.2024 tarihleri arasında, 15 gün süreyle yeni pay alma haklarını (rüçhan hakları) kullanacak.
19.12.2023 Ekonomi
60 bin TL maaş alıyorlar! Aylık kazançları doktor, pilot ve mühendisi geçti
60 bin TL maaş alıyorlar! Aylık kazançları doktor, pilot ve mühendisi geçti Asgari ücret zammı gündemdeki yerini korurken bazı mesleklerde maaşlar asgari ücretin çok üzerinde. Ancak yüksek maaş ile ödenmesine rağmen çalışan bulmakta zorluk çekilen alanlar bulunuyor. Deprem bölgesindeki konut inşaatları ve ülke genelindeki kentsel dönüşüm programları nedeniyle Türkiye'de inşaat faaliyetleri oldukça artarken, sektörde çalışacak işçi sıkıntısı başgösterdi. Özellikle inşaat teknikeri, vinç operatörü, sıva ve seramik ustası bulmakta zorlanılıyor. İşçi sıkıntısı yüzünden bir sıva ustasının ortalama aylık maaşı 60 bin TL'yi buluyor.
8.12.2023 Gündem
Rekabet Kurumu Başkanı Birol Küle açıkladı! 10,4 milyar TL ceza kesildi
Rekabet Kurumu Başkanı Birol Küle açıkladı! 10,4 milyar TL ceza kesildi Rekabet Kurumu Başkanı Birol Küle son dönemdeki çalışmalara ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.
11.10.2023 Ekonomi
Ege’nin doğal taşları döviz oluyor
Ege’nin doğal taşları döviz oluyor Türkiye’de doğal taş ihracatının lideri olan Ege Maden İhracatçıları, İtalya’da konumunu güçlendirmek için 25-29 Eylül tarihlerinde iki fuarı birden ziyaret etti. Fuar’ın ardından açıklama yapan Ege Maden İhracatçıları Birliği (EMİB) 8 aylık dönemde sadece İtalya’ya 70 milyon dolarlık ihracat yapıldığını yılsonuna kadar bu rakamın 100 milyon dolara çıkarmayı hedeflediklerini açıkladı.
5.10.2023 Ekonomi
Contemporary İstanbul’a yeni partner
Contemporary İstanbul’a yeni partner Türkiye’nin önde gelen sanat etkinliklerinden olan ve bu sene 26 Eylül – 1 Ekim tarihlerinde Tersane İstanbul’da gerçekleşecek olan Contemporary İstanbul’un yeni partneri e-ticaret platformu Trendyol oldu.
27.09.2023 Vitrin
Türkiye Kültür Yolu Festivalleri başlıyor
Türkiye Kültür Yolu Festivalleri başlıyor Türkiye’nin uluslararası marka değerine katkıda bulunmak üzere iki yıl önce Beyoğlu Kültür Yolu Festivali’yle başlayan Türkiye Kültür Yolu Festivalleri bu yıl Nevşehir, Trabzon, Erzurum, Çanakkale, Gaziantep, Ankara, Konya, Diyarbakır, İstanbul, İzmir ve Antalya olmak üzere 11 şehirde düzenlenecek. Festivallerin ilk durağı, Kapadokya olacak. Türkiye Kültür Yolu Festivalleri 5 Ağustos’ta “Kapadokya Balon ve Kültür Yolu Festivali” ile başlayacak.
2.08.2023 Kültür Sanat
Kurtulmuş: Her alanda güçlü Türkiye'yi hep birlikte kuracağız
Kurtulmuş: Her alanda güçlü Türkiye'yi hep birlikte kuracağız TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, "Geldiğimiz noktada Türkiye sanayisi başlı başına bir başarı öyküsüdür. Bugün geldiğimiz noktayı asla yeterli bulmuyoruz çok daha ileriye gitmeliyiz, çok daha güçlü olmalıyız. Her alanda güçlü bir Türkiye'yi, hep birlikte kuracağız. Türkiye Yüzyılı, teknolojide, sanayide, Ar-Ge'de, özellikle yüksek teknolojilerde, özellikle uluslararası ilişkilerde güçlü bir Türkiye olacaktır" dedi.
27.07.2023 Gündem
Kaleseramik hisse ne zaman işlem görecek? Kaleseramik halka arz sonuçları: Kale Seramik (KALES) halka arz kaç lot verdi, Kaleseramik halka arz ne zaman işlem görecek?
Kaleseramik hisse ne zaman işlem görecek? Kaleseramik halka arz sonuçları: Kale Seramik (KALES) halka arz kaç lot verdi, Kaleseramik halka arz ne zaman işlem görecek? Kale seramik halka arz sonuçları kaç lot verdi, Kaleseramik hisse ne zaman işlem görecek? Geçen hafta talep toplama aşamasını tamamlayan şirketlerden Kaleseramik’in halka arz sonuçları açıklandı. İşte Kale Seramik halka arz işlem tarihi...
27.07.2023 Ekonomi
Kale seramik halka arz kaç lot verecek, hangi banka, ne zaman? Kale seramik hisse kodu nedir, Kale Seramik kaç lot düşer, eşit mi oransal mı?
Kale seramik halka arz kaç lot verecek, hangi banka, ne zaman? Kale seramik hisse kodu nedir, Kale Seramik kaç lot düşer, eşit mi oransal mı? Kaleseramik halka arz tarihleri araştırılıyor. Geçen hafta halka arz başvurusu onaylanan şirketlerden Kaleseramik talep toplama tarihleri açıklandı. Bu hafta Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) tarafından halka arzı onaylanan birisi de Kaleseramik, Çanakkale Kalebodur Seramik Sanayi A.Ş. oldu. SPK onayı sonrası Kaleseramik halka arz tarihleri sorgulanmaya başlandı. Halka arz büyüklüğünün yaklaşık 2,7 milyar TL olması beklenirken şirketin halka açıklık oranı ise yüzde 21,25 olacak. Peki, KALES hangi bankalarda var, Kale Seramik kaç lot verir, katılım enkdesine uygun mu, Kaleseramik halka arz nereden alınır? Kale seramik halka arz sabit mi eşit mi? Kale Seramik halka arz talep toplama tarihleri ile Kale Seramik halka arz hisse fiyatı ve hisse kodu...
23.10.2023 Ekonomi
15 Temmuz şehitleri kaç kişi, 15 Temmuz şehitlerinin isimleri nedir? 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde kaç kişi öldü? 15 Temmuz'da ölen şehitlerin isimleri, yaşları ve memleketleri
15 Temmuz şehitleri kaç kişi, 15 Temmuz şehitlerinin isimleri nedir? 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde kaç kişi öldü? 15 Temmuz'da ölen şehitlerin isimleri, yaşları ve memleketleri 15 Temmuz şehitleri isimleri, fotoğrafları ve memleketleri hain darbecilere karşı halkın kahramanca memleketi müdafaa ettiği bugün en çok araştırılan konulardan biri oldu. 15 Temmuz 2016 tarihinde Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) içindeki bir grup asker tanklar, helikopterler ve askeri birlikler bazı stratejik noktaları ele geçirmeye çalıştı. Halk büyük bir direniş göstermiş, sokaklara çıkarak tanklara ve askerlere karşı koyup darbe girişiminin başarısız olmasını sağlamıştır. Bu müdafaa sırasında 251 vatandaşımız hayatını kaybetti, binlerce kişi ise yaralandı. Her yıl 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü olarak bugünde şehitlerimizi anmak isteyenler kaç şehit verildiğini, isimlerini ve memleketlerini araştırıyor. Peki, 15 Temmuz şehitleri kaç kişi, 15 Temmuz şehitlerinin isimleri nedir? 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde kaç kişi öldü? 15 Temmuz'da ölen şehitlerin isimleri, yaşları, meslekleri ve memleketleri…
15.07.2023 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Seramik ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki seramik haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.