Şeker Hastaları

Şeker Hastaları

Son dakika şeker hastaları haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan şeker hastaları ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını şeker hastaları haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Şeker Hastaları

haberleri sayfasında son dakika yaşanan şeker hastaları gelişmeleri de dahil olmak üzere 696 şeker hastaları haberi bulunmuştur. Tüm şeker hastaları haberleri aşağıda listelenmiştir.
Ramazan ayının vazgeçilmezi hurma tezgahlarını süslüyor! Kilo fiyatı açıklandı
Ramazan ayının vazgeçilmezi hurma tezgahlarını süslüyor! Kilo fiyatı açıklandı Ramazan ayı boyunca sofraların vazgeçilmezlerinden olan hurma tezgahları süslüyor.
12.03.2024 Ekonomi
Kritik sıcak hava uyarısı: Koma ve ölümle sonuçlanabiliyor
Kritik sıcak hava uyarısı: Koma ve ölümle sonuçlanabiliyor Dahiliye Uzman Dr. Pelin Köprücü Arslan, "Sıcak çarpmasında genellikle şu belirtileri görüyoruz. Yüksek ateş, kuru ve kızarık cilt, kalp atım hızında artış, baş dönmesi, baş ağrısı ve hatta komaya kadar giden hastalarımız olabiliyor. Ciddi bir organ hasarına da neden olabiliyor ve ölüme kadar giden hasta sonuçlarını görebiliyoruz" dedi.
24.07.2023 Sağlık
Işkın Otu Nedir? Işkın Otu Faydaları Nelerdir?
Işkın Otu Nedir? Işkın Otu Faydaları Nelerdir? Çeşitli isimlerle tanınan ışkın otunun bilimsel adı “Reun Ribes” olarak geçer. Aynı zamanda ışkın, rebez, uçkun, ohçun gibi isimleri de vardır. Anadolu’da genel olarak “yayla muzu” olarak isimlendirilir. Bu adı, ışkın otunun muz gibi soyularak yenmesi nedeniyle aldığı düşünülmektedir. Kuzukulağı familyasına ait olan bu bitki oldukça ekşimsi tadı ile kiviyi anımsatır. Aynı zamanda Türkiye’de yetişen ve yabani olan ilk ravent türüdür.
13.07.2023 Sağlık
Sıcak su torbası bomba gibi patladı, genç kız soluğu hastanede aldı
Sıcak su torbası bomba gibi patladı, genç kız soluğu hastanede aldı Küçükçekmece’de karnına koyduğu sıcak su torbası bomba gibi patlayınca 25 yaşındaki Türkan Aleyna Akça soluğu hastanede aldı. Vücudunda ciddi yanıklar oluşan genç kız, “Karnım ağrıyordu, sıcak su torbası hazırlamıştım, birkaç dakika sonra karnımda patladı. Karnımdan bacağımın başlangıç kısmına doğru yan kısmım da tamamen yandı. Havasını almamıştım, suyun da çok sıcak olduğunu düşünüyorum” dedi.
6.03.2023 Gündem
Mezoterapi ile parlak ve sağlıklı bir cilde sahip olmak mümkün
Mezoterapi ile parlak ve sağlıklı bir cilde sahip olmak mümkün Herkes sağlıklı, lekesiz ve parlak bir cilde sahip olmak istiyor. Günümüzde cilt kalitesini yükseltmek için birçok yöntem bulunuyor. Mezoterapi cildi daha sağlıklı hale getiriyor.
20.11.2022 Sağlık
Eyyam-ı Bahur ne demek? Eyyam-ı Bahur sıcakları ne zaman bitecek?
Eyyam-ı Bahur ne demek? Eyyam-ı Bahur sıcakları ne zaman bitecek? Türkiye’ Eyyam-ı Bahur sıcaklarının etkisi altına girdi. Boğucu sıcaklar yurt genelinde görülüyor. Yılın en sıcak günlerinin olduğu Eyyam-ı Bahur yer yer 40 dereceye kadar varacak yüksek sıcaklara neden olacak. Peki, Eyyam-ı Bahur ne demek? Eyyam-ı Bahur sıcakları ne zaman bitecek? İşte Eyyam-ı Bahur hakkında merak edilenler…
31.07.2022 Gündem
‘Eyyam-ı bahur’ kavuruyor! Uyarılar peş peşe geldi
‘Eyyam-ı bahur’ kavuruyor! Uyarılar peş peşe geldi Türkiye, yazın en sıcak günlerini yaşıyor. Güneyde sıcaklar 40 derecenin üzerine çıktı. Diğer bölgelerde de sıcaklıklar mevsim normallerinin üzerinde seyrediyor. Uzmanlar 10.00-16.00 saatleri arasında güneşe maruz kalmamaları konusunda vatandaşları uyarıyor.
31.07.2022 Yaşam
Dönümünden 100 bin lira kazanıyor! Yoğun talep oluştu, farklı illerden gelip alan da var, kilosu 100 liradan satılıyor...
Dönümünden 100 bin lira kazanıyor! Yoğun talep oluştu, farklı illerden gelip alan da var, kilosu 100 liradan satılıyor... Çiftçiler hasadına başladıkları yaban mersini meyvesinin kilosu 100 lira olunca meyvelerini kuş ve yabani hayvanlardan korumak için özel sistem geliştirdi. Üretim yapan Kazım Çerkes, "Özellikle şeker hastaları ve göz rahatsızlığı olanlar bu meyveyi tercih ediyor. Türkiye'nin farklı illerinden gelip alıyor. Kurduğumuz kooperatifle bu ürünü Türkiye'nin her noktasına gönderiyoruz. Üretimi az, talebi çok olduğu için güzel para yapıyor. Bu yıl kilosunu 100 liradan satıyoruz. Bir dönüm bahçeden 1 ton ürün aldığımız oluyor" dedi.
9.07.2022 Ekonomi
Koronavirüs yeniden korkutan seviyelere ulaştı! Maske geri dönüyor
Koronavirüs yeniden korkutan seviyelere ulaştı! Maske geri dönüyor Koronavirüste yazın sönümlenme beklenirken vakaların son haftalarda artışa geçmesi alarma neden oldu. Bilim insanları, bireysel önlemlere dikkat çekerek, ‘kapalı mekânlarda maskeden vazgeçilmemesini’ önerdiler. Son verilere göre günlük vaka sayısı 8 bine ulaştı. 3 haftada vakalar 5 kat arttı.
7.07.2022 Gündem
Diyabete neden oluyor, kan şekerini zıplatıyor! Ağzınıza bile sürmeyin
Diyabete neden oluyor, kan şekerini zıplatıyor! Ağzınıza bile sürmeyin Ağzınıza bile sürmeyin! Şeker hastaları için oldukça tehlikeli, diyabete neden oluyor. Kan şekerinin aniden yükselmesine neden oluyor, yağ ve şeker depolarını aniden dolduruyor. Dakikalar içinde bitebilen veya sağlıklı olduğunu düşündüğünüz bir kahvaltı, aslında oldukça zararlı olabilir. Günün ilk saatlerinde aniden yükselen kan şekeri, diyabet hastaları için en büyük tehlikelerden birine dönüşebiliyor. Uzmanların açıklamalarına göre, diyabetin sebebi tükettiğiniz besinlerle doğrudan ilişkili. Diyabetten korunmak ve sağlıklı bir yaşam sürdürmek için kahvaltıda her gün tükettiğimiz bazı besinleri hayatımızdan çıkarmamız gerekiyor. İşte kahvaltıda ağzınıza bile sürmemeniz gerekenler…
10.05.2022 Sağlık
Sahurda bu yiyeceklerden uzak durun! Yemekten 2-3 saat sonra...
Sahurda bu yiyeceklerden uzak durun! Yemekten 2-3 saat sonra... Edirne Sultan 1'inci Murat Devlet Hastanesi İç Hastalıklar Uzmanı Dr. Can İyiiz, özellikle sahurda beyaz şeker, beyaz un ve nişasta gibi rafine karbonhidrat maddelerinin tüketilmemesi gerektiğini belirtti. Bu maddelerin vücuda hızlı şekilde insülin direnci oluşturup, acıkma hissine neden olduğunu dile getiren İyiiz, "Yemekten 2-3 saat sonra kan şekeri düştüğü zaman siz çok tok olsanız da şiddetli bir acıkma hissediyorsunuz. Bu insülin salgılatan rafine karbonhidratları tükettiğiniz için" dedi.
22.04.2022 Sağlık
Uzmanından diyabet hastalarına oruç uyarısı
Uzmanından diyabet hastalarına oruç uyarısı Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Uzmanı Dr. Elif Sevil Alagüney, diyabet hastalarının Ramazan ayında oruç tutması ile ilgili, “Oruç tutmak isteyen diyabetli hastalar Ramazan’dan en az 1-2 ay önce hekimine başvurmalı ve bu açıdan değerlendirilmelidir. Hastanın kullanacağı ilaçlar gözden geçirilmeli, diyet eğitimi verilmeli ve Ramazan ayında dikkat etmesi gerektiği konular konusunda bilgilendirilmelidir” dedi.
12.04.2022 Ramazan
Sıkı boyun bağı ve üflemeli çalgı, göz tansiyonu sebebi
Sıkı boyun bağı ve üflemeli çalgı, göz tansiyonu sebebi Edirne Sultan 1'inci Murat Devlet Hastanesi Göz Hastalıkları Uzmanı Dr. Tolga Ceylan, göz tansiyonu (glokom) rahatsızlığının bilinen nedenlerinin başında kravat veya fular gibi sıkı boyun bağları ile üflemeli çalgıların geldiğini söyledi.
8.04.2022 Sağlık
Sıkı boyun bağı ve üflemeli çalgı, göz tansiyonu sebebi
Sıkı boyun bağı ve üflemeli çalgı, göz tansiyonu sebebi Edirne Sultan 1'inci Murat Devlet Hastanesi Göz Hastalıkları Uzmanı Dr. Tolga Ceylan, göz tansiyonu (glokom) rahatsızlığının bilinen nedenlerinin başında kravat veya fular gibi sıkı boyun bağları ile üflemeli çalgıların geldiğini söyledi.
8.04.2022 Sağlık
90 yıldır aynı yöntemi kullanıyorlar! 100 kilodan 10 kilo çıkıyor
90 yıldır aynı yöntemi kullanıyorlar! 100 kilodan 10 kilo çıkıyor Cennet hurması üreticisi Ayşe Nurcan Uçanok, Bilecik'te 90 yıl önce ataları ve dedelerinden bu güne kadar aynı yöntemle hurma pekmezi yaptıklarını anlatarak, "Hurma pekmezini o günkü şartlarla uygun olarak yapıyoruz. Bir kazan hurma pekmezinin yapımı 7-8 saat sürüyor. 100 kilo hurmadan 10 kilo pekmez elde ediyoruz, içinde hiç bir katkı maddesi yok" dedi.
7.03.2022 Yaşam
İyi kolesterolü artırıyor, kötü kolesterolü düşürüyor! Bu üçlüyü yemeklerden eksik etmeyin...
İyi kolesterolü artırıyor, kötü kolesterolü düşürüyor! Bu üçlüyü yemeklerden eksik etmeyin... Kanserden ve kolesterolden koruyor, bu üçlüyü ekleyen şifa buluyor. Terletici etkiye sahip, ateşi düşürüyor, yatıştırıcı görevi görüyor. Uykusuzluğu gideriyor, şeker hastaları çok için faydalı, yaraları iyileştiriyor. Astıma ve soğuk algınlığına karşı çok etkili, balgam söktürücü özelliği bulunuyor. Kan damarlarını rahatlatıp kan pıhtılarını önlüyor, HDL'yi artırmaya ve LDL'yi düşürmeye yardımcı oluyor. Kalp krizi riskini de azaltıyor.
18.02.2022 Sağlık
Ramazan'da hangi hastalar oruç tutamaz? Maddeler halin hangi hastalar oruç tutmamalı?
Ramazan'da hangi hastalar oruç tutamaz? Maddeler halin hangi hastalar oruç tutmamalı? Ramazan ayı tüm Müslüman alemi tarafından coşku ve heyecanla beklenmektedir. Ramazan ayının en önemli ibadeti oruç tutmak olurken, bu ayda iyi ve güzel olana yönelim vardır. Tüm Müslümanlar her yıl Ramazan ayını dolu dolu geçirmek ve ibadetlerini yerine getirmiş olarak bayrama ulaşmayı umut etmektedir. Ramazan ayı boyunca oruç tutmak ise İslam’ın 5 şartı arasında yer almaktadır.
1.04.2022 Ramazan
Şeker hastalığına ve öksürüğe şifa! Meyvesi, yaprağı, çekirdeği ve çiçeği ilaç
Şeker hastalığına ve öksürüğe şifa! Meyvesi, yaprağı, çekirdeği ve çiçeği ilaç Şeker hastaları için şifa kaynağı, bağışıklığı çelik gibi yapıyor. Kalbi ve mideyi kuvvetlendiriyor, damar sertliğini düzenliyor. Boğaz iltihaplarını gideriyor, öksürüğü anında kesiyor. Bağırsakları temizliyor, stresi azaltıyor, ishali kesiyor. Ağız yaralarını dahi iyileştiriyor, cilt güzelliğini koruyor. Latince ismi ‘Cydonia oblonga’ olan ve anavatanı Kuzey Anadolu, Kuzey Batı, Kuzey Kafkasya ve Hazar denizi olduğu bilinen bu besinin meyvesi, yaprağı, iç çekirdekleri ve çiçeği sağlık açısından oldukça faydalı...
7.01.2022 Sağlık
Sipariş yağdı, hazırlanması 3 gün sürüyor! Alan bir daha istiyor, taleplere yetişemiyorlar...
Sipariş yağdı, hazırlanması 3 gün sürüyor! Alan bir daha istiyor, taleplere yetişemiyorlar... Hazırlanması 3 gün sürüyor. Alan memnun kalıp tekrar alıyor. Yoğun talep var. Türkiye'nin her yerine her gün ürün gönderimi yapılıyor. Sabahları bir yemek kaşığı aç karnına içildiğinde mükemmel bir boğaz ve akciğer temizleyicisi. Şeker hastaları için şekersiz olanı da mevcut.
22.11.2021 Ekonomi
1 milyon kişinin kör kalma riski var!
1 milyon kişinin kör kalma riski var! Türk Oftalmoloji Derneği (TOD), 14 Kasım Dünya Diyabet Günü ile ilgili yaptığı açıklamada Türkiye’de yaklaşık 1 milyon şeker hastasının kör olma riskiyle karşı karşıya olduğunu belirtti.
12.11.2021 Sağlık
Diyabet hastaları ne kadar meyve tüketmeli?
Diyabet hastaları ne kadar meyve tüketmeli? Diyabet hastalarının sağlıklı beslenmeleri çok önemli. Sağlıklı beslenmede dengeli meyve tüketiminin önemli olduğunu hatırlatan Beslenme ve Diyet Uzmanı Tuba Örnek, “Günlük aldığımız karbonhidratın kompleks olması, günlük enerjinin yüzde 40-50’yi geçmemesi özel bir durumu olmayan herkes için geçerli. Diyabet hastaları için ise çok daha önemli. Dolayısıyla sağlıklı karbonhidrat kaynağı olduğunu bildiğimiz meyveler de belirli porsiyonlarda tutulmalı. İstediğimiz kadar yiyebileceğimiz meyve yoktur” açıklamasında bulundu.
27.07.2021 Sağlık
Pandemi obezite ameliyatlarına bakışı değiştirdi!
Pandemi obezite ameliyatlarına bakışı değiştirdi! Kovid-19’un obezite hastalarında daha ağır seyrettiğini ve virüs nedeniyle hastaneye yatanların yaklaşık yarısının obezitesi olduğunu belirten Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Zeki Özsoy, “Obezite cerrahisi elektif bir ameliyattır, yani acil değildir. Ancak obezitenin Kovid-19 hastalığını şiddetlendirdiği ortaya çıkınca obez hastaların ameliyatlarının ertelenmemesi, bunların acil kabul edilebileceği görüşü dünyada kabul görmüştür” dedi.
7.07.2021 Sağlık
Kavunun şaşırtıcı 7 önemli faydası
Kavunun şaşırtıcı 7 önemli faydası Vitamin ve mineraller açısından oldukça zengin olan kavunun zengin besin içeriği nedeniyle pek çok faydası bulunuyor. Özellikle kavurucu yaz sıcaklarında sıklıkla tercih edilen kavun, lifli ve sulu yapısı ile kilo vermeye de yardımcı oluyor. Diyetisyen Merve Sır, kavunun faydalarını anlattı.
6.07.2021 Sağlık
Kilosu 13 lira! Her yerden sipariş yağıyor, duyunca hemen üretime başladı...
Kilosu 13 lira! Her yerden sipariş yağıyor, duyunca hemen üretime başladı... Kilosu 13 liraya satılıyor. Her yerden sipariş yağıyor. Ne olduğunu duyunca hemen harekete geçti ve üretime başladı. Faydası saymakla bitmiyor. Kars'ta ata tohumu kavılca ile bir köyde kaz yemeğinin yanında verilen pilavla tanışan Hümeyra Hanım Baki (42), tadına doyamadığı bu buğdayı üretmek için 6 yıl önce eşi ile tarla kiralayıp, ekmeye başladı. Baki, buğdayı kendilerinin işlemesi için de geçen yıl KOSGEB destekli değirmen kurdu. Baki, "Tamamen organik olarak ürettiğimiz için fazla üretim alamıyoruz. 1 kilo kavılca ununu 13 TL'den satıyoruz. Bu unu internet üzerinden satıyoruz. Gelip bizden direkt alanlar da oluyor. Yoğun sipariş alıyoruz." dedi.
16.06.2021 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Şeker Hastaları ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki şeker hastaları haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.