Gazete Vatan Logo

Mezoterapi ile parlak ve sağlıklı bir cilde sahip olmak mümkün

Herkes sağlıklı, lekesiz ve parlak bir cilde sahip olmak istiyor. Günümüzde cilt kalitesini yükseltmek için birçok yöntem bulunuyor. Mezoterapi cildi daha sağlıklı hale getiriyor.

Mezoterapi ile parlak ve sağlıklı bir cilde sahip olmak mümkün

Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. İlsun Aka, mezoterapi yöntemi ile ilgili merak edilenleri anlattı. 

Çeşitli cilt problemlerinin tedavisinde kullanılan mezoterapi uygulamalarının cildin alt tabakasındaki kollajen ve elastin yapıları uyararak kan ve lenf dolaşımını düzenlediğine değinen Aka, "Mezoterapi sırasında kişilerin istek ve ihtiyaçlarına göre belirlenen mineraller ve amino asitler karıştırılarak belirli oranlarda cilde enjekte edilir. Mezoterapide cildin alt tabakasındaki kollajen ve elastin yapıları uyarılır. Stimülasyon sonucunda kan ve lenf dolaşımı düzelir ve reaksiyona girer. Mezoterapi sırasında kişilerin istek ve ihtiyaçlarına göre belirlenen mineraller ve amino asitler karıştırılarak belirli oranlarda enjekte edilir." dedi. 

Hamileler, inme hastaları, şeker hastaları, kanser hastaları, pıhtılaşma hastaları ve ürtiker hastalarının mezoterapi yaptırmaması gerektiğini vurgulayan İlsun Aka, yan etkilerle ilgili "Mezoterapi sonrası beklenen yan etkiler kızarıklık ve morarmadır. Beklenen bir yan etki oldukları için herhangi bir tedavi görmeden kendiliğinden geçerler. Kişiden kişiye farklılık gösterse de sonuçlar ikinci veya üçüncü uygulamadan sonra görülmeye başlanır." diye konuştu. 

Haberin Devamı

 Op. Dr. İlsun Aka sözlerini şöyle sürdürdü;

Yüz mezoterapisinde kişinin cilt problemlerine göre etkili maddeler belirlenir ve cilt altına uygulanır. Yüz mezoterapisi sayesinde ciltteki kırışıklıklar ve sarkmalar giderilir, cilt daha parlak ve genç görünür. Özellikle yüz, boyun ve dekolte bölgesindeki deformelerden (kırışıklık, renk eşitsizliği) rahatsız olan kişilere uygulanabilir. Yüz mezoterapi yöntemi sonuçları ise oldukça başarılıdır. Uygulanacak seans sayısı kişinin cildine ve ihtiyacına göre değişiklik göstermektedir. Genellikle tercih edilen seans sayısı ve sıklığı 2 haftada bir olmak üzere 2 ila 5 seanstır. Ciltte elde edilen başarılı sonucu korumak için belirli aralıklarda koruma seansı yapılabilir. İlk olarak kişinin detaylıca cilt analizi yapılır. Kişinin talepleri doğrultusunda uygun karışımlar hazırlanır. Uygulama yapılacak böyle işleme hazırlanır. Karışım ince uçlu iğneler ile cilde enjekte edilir. Ağrı duyusunu önlemek için buz ile soğuk kompres yapılabilir. Yüz mezoterapisi sonrasında deforme olan yerlerde değişiklikler hemen fark edilir. İşlem sonrasında cilt daha parlak, canlı, sağlıklı ve diri gözükür. Cilt tipine göre oluşan kızarıklıklar oluşabilir. Bu kızarıklar endişe verici değildir, birkaç gün içinde kendiliğinden geçecektir."

Haberin Devamı