Sedef Hastalığı

Sedef Hastalığı

Son dakika sedef hastalığı haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan sedef hastalığı ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını sedef hastalığı haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Sedef Hastalığı

haberleri sayfasında son dakika yaşanan sedef hastalığı gelişmeleri de dahil olmak üzere 144 sedef hastalığı haberi bulunmuştur. Tüm sedef hastalığı haberleri aşağıda listelenmiştir.
Mercan Taşı Özellikleri Nelerdir? Mercan Taşının En Bilinen Faydaları...
Mercan Taşı Özellikleri Nelerdir? Mercan Taşının En Bilinen Faydaları... Mercan taşı Yunanca bir kelime olan mikri petra isminden adını alır. Kur'an-ı Kerim'de de geçen mercan kelimesi birçok inanca göre de savaş tanrısı ile bağlantılı olarak düşünülür.
16.01.2024 Yaşam
Dul Avrat Otu Nedir? Dul Avrat Otu Faydaları Nelerdir?
Dul Avrat Otu Nedir? Dul Avrat Otu Faydaları Nelerdir? Çalılıklarda, ormanlık alanlarda ve yol kenarlarında bulunan dulavratotu, çoğumuz kırsalda yürürken veya araziye giderken giysilerimize yapışan kahverengi, yapışkan tohum başları olan bitkiler olarak bilinmektedir.
11.07.2023 Sağlık
Sarı Kantaron Yağı Nasıl Kullanılır? Sarı Kantaron Yağı Kullanırken Yapılması Gerekenler...
Sarı Kantaron Yağı Nasıl Kullanılır? Sarı Kantaron Yağı Kullanırken Yapılması Gerekenler... Bitkisel yağlar genellikle sağlık için gerekli faydaları sağlamaktadır. Sarı kantaron yağı da yaraları iyileştirmesi beklenen ve en çok kullanılan yağlar arasında gösterilmektedir. 
23.06.2023 Sağlık
Kış aylarında cildinizi koruyun
Kış aylarında cildinizi koruyun Kış ayları geldi ve havalar soğumaya başladı. Soğuk hava şartlarından dolayı cildiniz aşırı kurumaya meyilli olabilir. Bunu önlemek için cildinize nem depolayan bir bakım yöntemini uygulamanız gerekiyor olabilir. İşte soğuyan havalarla birlikte kuruyan ciltler için öneriler...
11.12.2022 Sağlık
Kalp krizi geçiren lise öğrencisi hayatını kaybetti
Kalp krizi geçiren lise öğrencisi hayatını kaybetti Antalya'da, lise öğrencisi Şevval Bozoğlu (17), geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitirdi. Kızının cansız bedenini morgdan almaya gelen Sedat Bozoğlu, yakınlarının yardımıyla ayakta durabildi.
22.11.2022 Yaşam
Erkeklerde saç dökülmesi nedenleri ve belirtileri nelerdir?
Erkeklerde saç dökülmesi nedenleri ve belirtileri nelerdir? Dr. Berkin Gence, erkeklerde görülen saç dökülmesinin belirtilerini ve etkili tedavi yöntemlerini sizler için tüm detaylarıyla anlatıyor.
17.08.2022 Sağlık
Peeling nedir, nasıl yapılır? Peeling ne işe yarar, nasıl uygulanır?
Peeling nedir, nasıl yapılır? Peeling ne işe yarar, nasıl uygulanır? Kuru cilt, egzama ve sedef hastalığı gibi diğer sağlık durumlarında olduğu gibi, yüzünüzdeki derinin soyulmasına neden olabilir. Soğuk hava, sıcak duşlar ve ne seviyesi özellikle kış aylarında cildin soyulmasına neden olabilir. Makyaj yapan kişiler için soyulan cildi kapatmak sorunu daha da kötüleştirebilir. Yüzünüzdeki deri soyulmasından kurtulmak için peeling kısa ve etkili bir çözümdür. Peki, Peeling nedir, nasıl yapılır? Peeling ne işe yarar, nasıl uygulanır? İşte detaylar…
22.05.2022 Sağlık
Erkeklerde cinsel isteği ve performansı artırıyor! Kalp atış hızını düzenliyor, egzama ve sedef hastalığına iyi geliyor...
Erkeklerde cinsel isteği ve performansı artırıyor! Kalp atış hızını düzenliyor, egzama ve sedef hastalığına iyi geliyor... Antibakteriyel olarak kullanılıyor, doğal bir antiseptik ve dezenfektan görevi görüyor. Solunum yollarında bulunan enfeksiyonları azaltıyor, soğuk algınlığı ve öksürüklerin önüne geçiyor. Spazm ve kramplar üzerinde olumlu etkileri bulunuyor, yara iyileşmesini teşvik ediyor. Cilt enfeksiyonlarının tedavisine yardımcı oluyor, ruh halini iyileştiriyor, romantik, pozitif duyguları ve enerji seviyelerini artırıyor. Kalp atış hızını, ideal vücut sıcaklığını ve beyin fonksiyonlarını yükseltmeye yardımcı oluyor. Afrodizyak özelliği bulunuyor, yatak odalarında romantizm havası yaratmak için kullanılıyor. Erkeklerde cinsel isteği ve performansı artırıyor, egzama ya da sedef hastalığı gibi birçok dermatolojik durumların tedavisinde kullanılıyor. Saç köklerini kuvvetlendiriyor, kırılgan ve kuru saçları iyileştiriyor. İşte mucize bitkinin saymakla bitmeye faydaları...
20.05.2022 Sağlık
Alzheimer gelişimini durduruyor, kanserin yayılmasını önlüyor! Libidoyu yükseltiyor, doğal ağrı kesici...
Alzheimer gelişimini durduruyor, kanserin yayılmasını önlüyor! Libidoyu yükseltiyor, doğal ağrı kesici... Cinsel yaşamın en büyük tehdidi libido düşüklüğünü ortadan kaldırıyor, prostat kanserini önlüyor ve mevcut prostat kanserinin büyümesini durdurabiliyor. Potasyum, demir, manganez ve C, B6 vitaminleri bakımından çok zengin, doğal antiseptik ve antibakteriyel yönüyle kesik ve yanıkların dezenfekte edilmesinde kullanılıyor. Meme kanserinin akciğerlere yayılmasını önlüyor, çocuklarda lösemi riskini azaltıyor. Beyinde amiloid plaklarının birikmesini kaldırarak Alzheimer gelişimini durduruyor, metabolizmayı hızlandırıyor ve kilo kontrolünü sağlamaya yardımcı oluyor. Kan damarlarındaki yeni tümörlerin büyümesini durduruyor, Sedef hastalığı ve diğer iltihaplı cilt hastalıklarının tedavisine yardımcı oluyor. Bu mucizevi besin bir doğal ağrı kesici olarak kullanılıyor.
25.03.2022 Sağlık
Sedef hastalığına çare buldu, Arap turistler sıraya girdi! '9 çeşit bitkisel karışımla hazırladım'
Sedef hastalığına çare buldu, Arap turistler sıraya girdi! '9 çeşit bitkisel karışımla hazırladım' Sedef hastalığı ile ilgili sevindiren gelişme! Türkiye Aktarlar ve Baharatçılar Federasyonu Genel Başkanı Halit Özdemir, yaptığı bitkisel karışımla sedef hastalığına iyi gelen kremi ortaya çıkardı. Bu hastalığa çok fazla yakalanan Arap turistler ise kreme yoğun talep gösteriyor.
23.02.2022 Sağlık
Soğuk havalarda cildinizi korumanız önemli!
Soğuk havalarda cildinizi korumanız önemli! Soğuk hava, rüzgar, kalorifer ve elektrikli soba kullanımı, kışın havasız ortam cilt sağlığını olumsuz etkileyecektir. Kış aylarında en sık görülen cilt hastalıkları; cilt kuruluğu, soyulma, egzama, sedef hastalığı olarak sıralanabilir. Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Ufuk Askeroğlu, bu ve benzeri sorunların için önerilerini sizler için derledi.
17.12.2021 Sağlık
Zerdeçalı neden bakım rutinimize katmalıyız?
Zerdeçalı neden bakım rutinimize katmalıyız? Cildi güzelleştiren en etkin maddelerden biri olan zerdeçalı Influencer ve Eczacı Selen Esener Tezman sizler için anlattı.
7.12.2021 Sağlık
Her yaşta ortaya çıkabiliyor! Depresyona neden oluyor!
Her yaşta ortaya çıkabiliyor! Depresyona neden oluyor! Dünya genelinde yaklaşık 125 milyon civarında insanı etkileyen sedef hastalığı, her yaşta ortaya çıkabiliyor. Toplumsal farkındalık yaratmak amacıyla 29 Ekim günü, Dünya Sedef Hastaları Günü olarak kabul ediliyor. Prof. Dr. Emel Bülbül Başkan, Dünya Sedef Hastaları Günü’nde sedef hastalığı ile ilgili merak edilenleri anlattı.
25.10.2021 Sağlık
Sedef hastalığı neden olur, ne tetikler?
Sedef hastalığı neden olur, ne tetikler? Sedef hastalığı, iltihaplı ve pullu cilt ile karakterize otoimmün bir durumdur. Vücudunuz tipik olarak yaklaşık bir ay içinde yeni cilt hücreleri oluşturur, ancak sedef hastalığı olan kişiler birkaç gün içinde yeni cilt hücreleri üretir. Sedef hastalığınız varsa, bağışıklık sisteminiz aşırı aktiftir ve vücudunuz cilt hücrelerini ürettiğinden daha hızlı dökemez, bu da cilt hücrelerinin birikmesine ve kırmızı, kaşıntılı ve pullu bir cilt oluşmasına neden olur. Peki, Sedef hastalığı neden olur, ne tetikler? Sedef hastalığı tehlikeli mi? İşte sedef hastalığı ile ilgili bilmeniz gerekenler...
16.02.2022 Sağlık
"Sedef hastalığı basit kürlerle tedavi edilemez"
"Sedef hastalığı basit kürlerle tedavi edilemez" Türkiye'de 1 milyona yakın sedef hastası bulunduğuna dikkat çeken Doç. Dr. Filiz Topaloğlu Demir, “Sedef hastalığı süreğen bir hastalıktır, internette dolaşan basit kürlerle tedavi edilemez. Kalıtsal yatkınlığı olan kişilerde, stres, enfeksiyonlar, kalsiyum düşüklüğü gibi metabolik durumlar ve güneş yanığı gibi tetikleyici çevresel faktörler nedeniyle bağışıklık sisteminde ortaya çıkan bozukluklar sonucu sedef hastalığı gelişir. Ayrıca sedef hastalarında obezite, diyabet ve kanser görülme oranı artmıştır” dedi.
13.08.2021 Sağlık
3 aydan uzun süren bel ağrısı varsa AS hastalığı olabilir!
3 aydan uzun süren bel ağrısı varsa AS hastalığı olabilir! Halk arasında iltihaplı bel romatizması olarak bilinen AS hastalığına dikkat çekmek amacıyla mayıs ayının ilk cumartesi günü Dünya Ankilozan Spondilit (AS) Günü olarak kabul ediliyor. Dünya AS Günü’nde “Ankilozan spondiliti erken tanıyın, ağrıya boyun eğmeyin!” sloganı ile yeni bir farkındalık kampanyası hayata geçirildi. Trabzonspor-Antalyaspor maçı esnasında gerçekleştirilen farkındalık etkinliğinde futbolcular maça çıkarken her zamanki gibi koşarak değil, yere yakın bir körükten eğilerek sahaya çıkarak AS hastalığına dikkat çekti. Bu görüntülerin ardından pek çok kişi de ‘Ankilozan Spondilit yani AS hastalığı nedir? sorusunu araştırıyor. Türkiye Romatoloji Derneği Başkanı Prof. Dr. Fatoş Önen Ankilozan Spondilit hastalığını anlattı.
9.05.2021 Sağlık
Bel ağrınız hareket ettikçe azalıyorsa dikkat!
Bel ağrınız hareket ettikçe azalıyorsa dikkat! Ankilozan spondilit (AS), omurganın eklemlerinde iltihaplanmaya neden olan kronik bir romatizmal hastalık. İltihaplı bir romatizma hastalığı olan, omurga ve leğen kemiğindeki eklemleri tutan ankilozan spondilit (AS) kendini en çok bel ağrısıyla belli ediyor. Doç. Dr. Sait Burak Erer ankilozan spondilit ve tedavisini anlattı.
22.03.2021 Sağlık
Cilt kuruluğuna iyi gelen 5 bakım önerisi!
Cilt kuruluğuna iyi gelen 5 bakım önerisi! Kışın yaygın olarak görülen cilt kuruluğu çoğu zaman ciltteki nemi gideren çevresel faktörler ve yanlış uygulamalardan kaynaklanır. Genellikle sıcak duş, kurak iklimler ve sert sabunlar pek çok kişide kuru cildi tetikleyebilir. Basit uygulamalar ile kuru cilt semptomlarını gidermek ve nemi geri kazanmak mümkün. Dermatoloji Uzmanı Dr. Şeyda Bayraktaroğlu, kış bakımı ve cilt kuruluğu ile ilgili merak edilenleri anlattı.
17.02.2021 Sağlık
Geçirgen Bağırsak Sendromuyla ilgili bilinmeyenler
Geçirgen Bağırsak Sendromuyla ilgili bilinmeyenler İç Hastalıkları ( Dahiliye) Uzmanı Dr. Dündar Güngör, Sefirin Kızı dizisinin başrol oyuncularından Neslihan Atagül’ün Geçirgen Bağırsak Sendromu nedeniyle diziden ayrılması ile gündeme gelen bu hastalık hakkında önemli bilgilendirmelerde bulundu. Uzm. Dr. Dündar Güngör, Geçirgen Bağırsak Sendromu hastalığı ile ilgili bilinmeyenleri anlattı.
29.01.2021 Sağlık
Sedef hastalarında kalp ve damar hastalıkları daha sık görülüyor
Sedef hastalarında kalp ve damar hastalıkları daha sık görülüyor Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi Dermatoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Melih Akyol, sedef hastalarında kalp ve damar sisteminde bazı hastalıkların sık görüldüğünü belirtti.
18.01.2021 Sağlık
Sedef romatizmasına dikkat!
Sedef romatizmasına dikkat! Romatoloji Uzmanı Dr. Yeliz Zahiroğlu, sedef romatizmasında erken tanı ve tedavi ile hastalarda oluşabilecek eklem deformitelerinin ve cilt lezyonlarının önüne geçilebildiğini söyledi.
16.12.2020 Sağlık
“Sedef hastalığı sadece bir deri rahatsızlığı değil”
“Sedef hastalığı sadece bir deri rahatsızlığı değil” Havaların soğumasıyla birlikte şiddetlenen sedef hastalığının sadece bir deri rahatsızlığı olmadığına dikkat çeken Doç. Dr. Filiz Topaloğlu Demir “Dünyada ortalama 125 milyon insanın, ülkemizde ise 1 milyona yakın sedef hastası olduğu düşünülüyor. Sedef hastalarında obezite, diyabet, bağırsak hastalığı ve kalp damar hastalıkları görülme oranının arttığı görüldü. Uzun yıllar tedavi almayan hastalarda, derideki bu iltihabın, damarlarla diğer organlarda da bozukluklara yol açma durumu olduğu unutulmamalı” dedi.
29.10.2020 Sağlık
Kış aylarında 7 cilt hastalığına dikkat
Kış aylarında 7 cilt hastalığına dikkat Mevsimin değişmesiyle birlikte güneşin etkisinin azalması, havanın soğuması, rüzgar, kapalı ortamlarda daha çok zaman geçirme ve uzun sıcak banyonun cildin kurumasına neden olduğunu vurgulayan uzmanlar, bu olumsuz faktörlerin 7 cilt hastalığına neden olduğuna dikkati çekti.
20.10.2020 Sağlık
Arap Zamkı nedir? Arap Zamkı sedef hastalığında kullanılır mı? Arap Zamkı (Akasya Ağacı) tedavisi ve faydaları
Arap Zamkı nedir? Arap Zamkı sedef hastalığında kullanılır mı? Arap Zamkı (Akasya Ağacı) tedavisi ve faydaları Akasya Ağacı olarak da bilinen Arap zamkı yüzyıllardır sağlık tedavisinde kullanılıyor. Adana'da, 12 yaşında yakalandığı sedef hastalığı yüzünden vücudunun neredeyse tamamı pullanan genç adamın Arap Zamkı sayesinde sağlığına kavuştuğu haberlerinin ardından Anavatan’nı Afrika olan Arap Zamkı tedavisi ve hangi hastalıklara iyi geldiği araştırılmaya başlandı. Arap Zamkı nedir? Arap Zamkı sedef hastalığında kullanılır mı?
18.08.2020 Gündem
Uzmanından sedef hastalarına güneşlenme tavsiyesi
Uzmanından sedef hastalarına güneşlenme tavsiyesi Dermatoloji uzmanı Dr. Ubeydullah Dalmış, sedef hastalarının güneşin dik açı ile gelmediği saatlerde güneş kremi kullanıldıktan sonra mümkün olduğunca güneşten faydalanmaları gerektiğini söyledi.
17.06.2020 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Sedef Hastalığı ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki sedef hastalığı haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.