Savunma Sanayisi

Savunma Sanayisi

Son dakika savunma sanayisi haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan savunma sanayisi ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını savunma sanayisi haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Savunma Sanayisi

haberleri sayfasında son dakika yaşanan savunma sanayisi gelişmeleri de dahil olmak üzere 625 savunma sanayisi haberi bulunmuştur. Tüm savunma sanayisi haberleri aşağıda listelenmiştir.
Türkiye'nin yeni nesil savaş uçağı KAAN'ın lastikleri de yerli
Türkiye'nin yeni nesil savaş uçağı KAAN'ın lastikleri de yerli İlk uçuşunu başarıyla gerçekleştiren 5'inci nesil savaş uçağı KAAN'da, lastik sektörünün Ar-Ge'ye yatırım yapan yüzde 100 yerli sermayeli şirketi Petlas'ın tasarladığı lastikler kullanıldı.
7.03.2024 Ekonomi
Bayraktar TB2 Avrupa semalarında! Haluk Bayraktar paylaştı: Tarihi bir gün
Bayraktar TB2 Avrupa semalarında! Haluk Bayraktar paylaştı: Tarihi bir gün Baykar Genel Müdürü Haluk Bayraktar, Bayraktar TB2 SİHA'larına yönelik önemli bir açıklama yaptı. Bayraktar, "İlk kez NATO standartlarında bir hava aracı katılmış oldu" dedi.
4.03.2024 Gündem
SSB'de 4 füze projesinin tedariki için imzalar atıldı
SSB'de 4 füze projesinin tedariki için imzalar atıldı Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) ihtiyaçları doğrultusunda başlatılan 4 füze projesinin seri üretim sözleşmesi imzalandı. Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, "Bu ürünler yurt içi ve sınır ötesinde, başta terörle mücadele olmak üzere yoğun ve kapsamlı faaliyetler icra eden Kara Kuvvetlerimize çok değerli katkılar sağlayacaktır" dedi.
3.02.2024 Ekonomi
Alper Gezeravcı'nın uzay görevi tamamlandı
Alper Gezeravcı'nın uzay görevi tamamlandı Türkiye'nin uzaya gönderdiği ilk Türk vatandaşı Alper Gezeravcı'nın Uluslararası Uzay İstasyonu'ndaki görevi tamamlandı. İstasyonda Gezeravcı'nın bulunduğu Ax-3 misyonu için veda töreni düzenlendi.
2.02.2024 Gündem
Uzay yolculuğunda tarihi gün! Alper Gezeravcı’dan uzay istasyonunda ilk mesaj
Uzay yolculuğunda tarihi gün! Alper Gezeravcı’dan uzay istasyonunda ilk mesaj Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı'yı taşıyan kapsülün Uluslararası Uzay İstasyonu'na yolculuğu tamamlandı. Gezeravcı ile birlikte 3 astronotun daha bulunduğu Dragon kapsülü uzay istasyonu ile kenetlendi. Kenetlenme işlemi sonrasında astronotlar için karşılama töreni TSİ 15:30'da yapılacak. Alper Gezeravcı, bu sırada istasyonda kendilerini bekleyen ekip arkadaşlarına Türkiye'den götürdüğü hediyeleri verecek. Kenetlenme işlemi sonrasında astronotlar istasyona giriş yaptı.
20.01.2024 Gündem
Alper Gezeravcı uzaydaki eve varıyor! 2 hafta böyle geçecek
Alper Gezeravcı uzaydaki eve varıyor! 2 hafta böyle geçecek Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gazeravcı ve ve 3 takım arkadaşını taşıyan Dragon kapsülü, Uluslararası Uzay İstasyonu'na doğru ilerliyor. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, uzay aracının bugün saat 13:45'te Uluslararası Uzay İstasyonu'na (ISS) kenetlenmesini beklediklerini belirtti. Bakan Kacır tarihi anların Taksim ve Kızılay meydanlarındaki planetaryumlardan takip edileceğini söyledi.
20.01.2024 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan: 36 saatte 54 terörist yok edildi
Cumhurbaşkanı Erdoğan: 36 saatte 54 terörist yok edildi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 100. Yıl TÜBİTAK ve TÜBA Bilim Ödülleri Töreni'nde önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "Türkiye'nin şahlanışına set çekmeyi amaçlayan menfur terör saldırılarının, kutlu yürüyüşümüzü asla durduramayacağının bilinmesini istiyorum. 12 evladımız şehit oldu, Allah rahmet etsin. Tüm ailelerine ve milletimize başsağlığı diliyorum. Ama bakın 36 saatte 54 terörist yok edildi. Çünkü bizim bu şehitlerimizin kanları asla yerde kalmayacak" dedi.
27.12.2023 Gündem
İsveç'in NATO üyeliği Komisyon'dan geçti
İsveç'in NATO üyeliği Komisyon'dan geçti İsveç’in NATO'ya katılım protokolünün onaylanmasına ilişkin kanun teklifi Meclis Dışişleri Komisyonu tarafından kabul edildi. Teklife AK Parti, MHP ve CHP evet oyu verirken, İYİ Parti hayır oyu verdi. DEM Parti ise oylamaya katılmadı.
26.12.2023 Gündem
Girişim dünyası Take Off İstanbul’da buluştu
Girişim dünyası Take Off İstanbul’da buluştu Dünyanın dört bir yanından girişimleri ve yatırımcıları bir araya getiren Take Off İstanbul Girişim Zirvesi sona erdi. Lütfi Kırdar Kongre Merkezinde düzenlenen, ülkemizin yüksek teknoloji firmalarından değerli girişimlerine, uluslararası girişim merkezlerinden teknoparklara varan geniş bir partner ağına sahip olan zirve, girişim ekosisteminin büyük oyuncularını bir araya getirerek girişimciler için bir iş birliği zemini oluşturdu. İki gün süren ve 43 ülkeden 1252 girişimin başvuru yaptığı zirvede toplam 200 yerli ve yabancı girişim yer aldı. Azerbaycan ve Katar’ın ülke pavilyonlarının yer aldığı, 100'den fazla yatırımcının katıldığı zirve ziyaretçilerine de girişimci, paydaş ve sponsorların stantlarında farklı ürünleri deneyimleme, ilham veren konuşmacıları dinleme ve birçok önemli isimle tanışma şansı sundu.
7.12.2023 Bilim ve Teknoloji
Dikkat çeken Baykar TB-2 analizi: Türkiye teşhisi koydu, tedavi Baykar'dan geldi
Dikkat çeken Baykar TB-2 analizi: Türkiye teşhisi koydu, tedavi Baykar'dan geldi İstanbul Aydın Üniversitesi'nden akademisyen Tuğba Koç, Baykar'ın ürettiği TB-2 İHA'ların sınırlarını aşarak uluslararası çatışmalarda etkili bir aktör olduğuna dikkat çekti.
5.12.2023 Dünya
Dünyanın en büyükleri belli oldu! Dev listeye 4 Türk firması girdi
Dünyanın en büyükleri belli oldu! Dev listeye 4 Türk firması girdi Stockholm Uluslararası Barış Araştırmaları Enstitüsü (SIPRI), 2022 gelirlerine göre küresel askeri harcamalar raporunu açıkladı. Dünyanın en büyük 100 savunma sanayisi firması listesine 4 Türk firması girdi. Listede ASELSAN 60, Baykar 76, Türk Havacılık Uzay Sanayii 82 ve Roketsan 100. sırada yer aldı.
4.12.2023 Bilim ve Teknoloji
Yer gök kırmızı-beyaza boyandı! Sonsuza dek izindeyiz Atam
Yer gök kırmızı-beyaza boyandı! Sonsuza dek izindeyiz Atam Bugün Cumhuriyet’in 100. yaşını kutlayan Türkiye’de çok büyük bir gurur ve coşku yaşanıyor. Yurdun dört bir yanında evler, sokaklar, meydanlar bayraklarla donatıldı. Yer gök kırmızı-beyaza boyandı. Kazanımlarıyla modern dünyanın kapılarını aralayan Cumhuriyet, daha nice yüz yıllarca yaşayacak, Atatürk’ün dediği gibi ‘İlelebet payidar’ kalacak...
29.10.2023 Gündem
Bakan Güler, Iraklı mevkidaşı ile görüştü! Sınır güvenliği konuşuldu
Bakan Güler, Iraklı mevkidaşı ile görüştü! Sınır güvenliği konuşuldu MİLLİ Savunma Bakanı Yaşar Güler, Irak Savunma Bakanı Thabit Mohammed Al Abbas ile Ankara'da bir araya geldi.
5.10.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan ABD'de iş dünyası ile bir araya geldi: Türkiye, yatırımcılar için güvenli liman olma konumunu sürdürüyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan ABD'de iş dünyası ile bir araya geldi: Türkiye, yatırımcılar için güvenli liman olma konumunu sürdürüyor Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler 78'inci Genel Kurulu kapsamında bulunduğu New York'ta Türk-Amerikan İş Konseyi 13'üncü Türkiye Yatırım Konferansı'nda açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "Satın alma gücüne göre dünyanın 11. büyük ekonomisi, nominal olarak ise 17. büyük ekonomisiyiz. Türkiye, uluslararası yatırımcılar için güvenli liman olma konumunu sürdürüyor. Bu konumumuzu daha da perçinliyoruz" dedi.
21.09.2023 Gündem
Türk savunma sanayisinin dev projesi için tarih verildi
Türk savunma sanayisinin dev projesi için tarih verildi Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün, son zamanlarda çok katmanlı hava savunma sistemleri konusunda hızlı bir ilerleme kat ettiklerini söyleyerek, "Kısa, orta ve uzun menzilli hava savunma sistemlerimizin testleri başarıyla tamamlandı. Siper Ürün-1’in kabulleri inşallah bu sene tamamlanacak" dedi.
24.08.2023 Ekonomi
Suudi Arabistan ile anlaşma gündem oldu: Baykar buzkıran gibi ilerliyor
Suudi Arabistan ile anlaşma gündem oldu: Baykar buzkıran gibi ilerliyor Baykar Genel Müdürü Haluk Bayraktar ABD merkezli Breaking Defense dergisine önemli açıklamalarda bulundu. Breaking Defense ayrıca Türkiye'nin Suudi Arabistan ile imzaladığı kritik anlaşmayı değerlendirdi.
11.08.2023 Dünya
MSB duyurdu! Son bir haftada 53 terörist etkisiz hale getirildi
MSB duyurdu! Son bir haftada 53 terörist etkisiz hale getirildi Terör örgütüne operasyonlar tüm hızıyla devam ederken son bir haftada 53 teröristin etkisiz hale getirildiği bildirildi.
10.08.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan Körfez turuna çıkıyor! Ana gündem ekonomik yatırımlar
Cumhurbaşkanı Erdoğan Körfez turuna çıkıyor! Ana gündem ekonomik yatırımlar Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, bugün başlayacak Körfez turunda Suudi Arabistan, Katar ve Birleşik Arap Emirlikleri’ni ziyaret edecek. Ziyaretin başlıca gündemi karşılıklı ekonomik yatırımlar.
17.07.2023 Gündem
Yerli hassas güdüm kiti HKG-82'yle test atışında hedef başarıyla vuruldu
Yerli hassas güdüm kiti HKG-82'yle test atışında hedef başarıyla vuruldu Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu Savunma Sanayii Araştırma ve Geliştirme Enstitüsü (TÜBİTAK SAGE) tarafından geliştirilen Hassas Güdüm Kiti-82 (HGK-82) ile test atışında hedef başarıyla vuruldu.
18.06.2023 Gündem
Türk CEO'ya karartma! Dünyaca ünlü şirket belgeleri gizliyor
Türk CEO'ya karartma! Dünyaca ünlü şirket belgeleri gizliyor Bu yılın başında İngiliz mühendislik devi Rolls-Royce’un CEO’luk koltuğuna oturan Tufan Erginbilgiç’in, Türk vatandaşı olduğu için şirketin tüm işlerine erişimi olmadığı ortaya çıktı. Hürriyet’e konuşan bir şirket yetkilisi, Erginbilgiç’in ‘az sayıda’ dosyayı göremediğini teyit etti, bunun atama öncesi yönetim arasında konuşulduğunu söyledi.
17.06.2023 Dünya
Putin: Ukrayna’nın savunma sanayisi yakında tamamıyla tarihe karışacak
Putin: Ukrayna’nın savunma sanayisi yakında tamamıyla tarihe karışacak Savaş muhabirleriyle Ukrayna-Rusya Savaşı’na dair açıklamalarda bulunan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Batı'nın sağladığı silahların yakında tükeneceğini söyleyerek, "Ukrayna’nın savunma sanayisi yakında tamamıyla tarihe karışacak” dedi.
13.06.2023 Dünya
İşte liderlerin 2’nci tur yol haritası! Seçim stratejileri belli oldu
İşte liderlerin 2’nci tur yol haritası! Seçim stratejileri belli oldu 28 Mayıs’taki ikinci tur öncesi Cumhurbaşkanı Erdoğan ve CHP Lideri Kılıçdaroğlu’nun seçim stratejileri de belli oldu. Erdoğan televizyon programlarına ağırlık verirken deprem bölgesi başta olmak üzere birçok şehre ziyaretler ve mitingler de yapacak. CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu ise ikinci tur için teröre karşı güçlü vurguyla sahaya inmeye hazırlanıyor.
17.05.2023 Gündem
İlham Aliyev: Azerbaycan’da Bayraktar merkezi yapmaya karar verdik
İlham Aliyev: Azerbaycan’da Bayraktar merkezi yapmaya karar verdik Atatürk Havalimanı'nda düzenlenen Türkiye'nin en büyük teknoloji ve havacılık etkinliği TEKNOFEST'E katılan Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev gündeme dair değerlendirmelerde bulundu.
29.04.2023 Gündem
TCG Anadolu uğurlandı! Cumhurbaşkanı Erdoğan: İzmir'den farklı mesaj vereceğiz
TCG Anadolu uğurlandı! Cumhurbaşkanı Erdoğan: İzmir'den farklı mesaj vereceğiz Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sakarya Akyazı Recep Tayyip Erdoğan Spor Kompleksi Açılış Töreni'nde önemli açıklamalarda bulunarak, "TCG Anadolu Uçak Gemimizi İzmir'e uğurlayacağız. 1 hafta-10 gün de İzmir'de kalmasında fayda var. İnşallah oradan farklı mesajlar vereceğiz." şeklinde konuştu.
23.04.2023 Gündem
Türkiye'nin 'Kemankeş' füzesi geliyor! Uzay yolculuğunda büyük devrim
Türkiye'nin 'Kemankeş' füzesi geliyor! Uzay yolculuğunda büyük devrim Dünyanın ilk silahlı insansız hava aracı (SİHA) gemisi TCG Anadolu, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’na teslim edildi. Bayraktar TB3 ve Kızıl Elma’nın da yer aldığı gemide açıklamalarda bulunan BAYKAR Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, Bayraktar DİHA’nın da uçuşlarının devam ettiğini, ürün olma aşamasında olduğunu belirterek, “Türkiye’nin artık çok geniş bir mühimmat ailesi var. Hafif seyir füzesi Kemankeş dediğimiz sistemi TEKNOFEST’te tanıtacağız. İnşallah ülkemizin uzay yolculuğuna destek olmak için de yola çıktık" dedi.
10.04.2023 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Savunma Sanayisi ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki savunma sanayisi haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.