Şanghay

Şanghay

Son dakika şanghay haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan şanghay ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını şanghay haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Şanghay

haberleri sayfasında son dakika yaşanan şanghay gelişmeleri de dahil olmak üzere 683 şanghay haberi bulunmuştur. Tüm şanghay haberleri aşağıda listelenmiştir.
Milli Eğitim Bakanlığı'ndan ara tatil kararı! Yaz tatili ve yılda 200 gün okul süresi
Milli Eğitim Bakanlığı'ndan ara tatil kararı! Yaz tatili ve yılda 200 gün okul süresi Milli Eğitim Bakanlığı, kasım ve nisan aylarındaki birer haftalık ara tatil uygulamasını devam ettirme kararı aldı. Öte yandan 180 olan eğitim iş günü süresi uzatılacak. Öğrencilerin yılda 200 gün okula gidecek şekilde bir takvim oluşturulması için çalışmalara başlandı.
14.02.2024 Gündem
Türk denizcilerin bulunduğu gemi battı Çin’in Şanghay kenti açıklarında battı! 16'sı Türk 21 denizci kurtarıldı
Türk denizcilerin bulunduğu gemi battı Çin’in Şanghay kenti açıklarında battı! 16'sı Türk 21 denizci kurtarıldı Çin’in Şanghay kenti açıklarında içinde Türk denizcilerin de bulunduğu Omega adlı gemi, Mirabella isimli gemiyle kötü hava koşullarından dolayı çarpıştı. Filikalarla gemiyi terk eden 16'sı Türk 21 denizcinin diğer gemi tarafından kurtarıldığı açıklandı.
24.01.2024 Dünya
Bakanlık rakamları paylaştı! En pahalı uçuş belli oldu
Bakanlık rakamları paylaştı! En pahalı uçuş belli oldu Türkiye Cumhuriyeti Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı verilerine göre hava ulaşımında hizmet verilen yolcu sayısının 2023'ün 7 aylık döneminde bir önceki yıla kıyasla yüzde 22,65 artarak 118 milyon 679 bine ulaştığı görülüyor. Çevrim içi seyahat platformu Turna.com ise uçak bileti satışlarından yola çıkarak 2023’ün ilk 7 ayının seyahat karnesini açıkladı. Buna göre yılın en pahalı uçuşu tek yönde 66 bin 600 TL ile İstanbul’dan Çin’e yapıldı.
25.08.2023 Ekonomi
El Nino kâbusu geri dönüyor! Sıcaklık rekoru kırıldı
El Nino kâbusu geri dönüyor! Sıcaklık rekoru kırıldı 3 yıllık La Nina etkisi bitti; okyanus sularını ısıtan El Nino geri dönüyor. El Nino’nun başlamasıyla can alan sıcaklık rekorları kırılıyor. Öte yandan Meksika'nın Pasifik kıyılarında yüzlerce ölü kuş bulundu. Yerel yetkililer ilk önce kuş gribinden şüphelense de yapılan incelemeler sonucunda toplu kuş ölümlerinin sebebinin El Nino olabileceği açıklandı.
18.06.2023 Dünya
Putin: Kolektif Batı nükleer bileşenli silahlar kullanmaya başladığında karşılık vereceğiz
Putin: Kolektif Batı nükleer bileşenli silahlar kullanmaya başladığında karşılık vereceğiz Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Çin Devlet Başkanı Xi Jinping ile gerçekleştirdiği basın toplantısında, "Kolektif Batı nükleer bileşenli silahlar kullanmaya başladığında karşılık vereceğiz" dedi.
21.03.2023 Dünya
Çin'de kritik seçim! Yeni devlet başkanı belli oldu
Çin'de kritik seçim! Yeni devlet başkanı belli oldu Çin’de Ulusal Halk Kongresinde düzenlenen seçime tek aday olarak giren Xi Jinping, yeniden devlet başkanı seçilerek üçüncü dönemine başladı.
10.03.2023 Dünya
2022 yılı böyle geçti: Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan küresel barış için yoğun diplomasi trafiği
2022 yılı böyle geçti: Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan küresel barış için yoğun diplomasi trafiği Uluslararası temaslarını 2022 yılı boyunca yoğun şekilde sürdüren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 21 ülkeye 27 ziyaret gerçekleştirdi. Dünya liderleriyle yaklaşık 200 telefon görüşmesi gerçekleştiren Erdoğan, çok sayıda devlet ve hükümet başkanını ağırladı.
30.12.2022 Gündem
Anna May Wong kimdir? Amerikan parasında resmi yer alan ilk Asyalı oyuncu Anna May Wong’ın biyografisi…
Anna May Wong kimdir? Amerikan parasında resmi yer alan ilk Asyalı oyuncu Anna May Wong’ın biyografisi… Hollywood tarihinin ilk Çin asıllı Amerikalı oyuncusu Anna May Wong'un yüzü Amerikan parasına basılacak. Peki, Anna May Wong kimdir?
20.10.2022 Dünya
Fiyatı yüzde 300 arttı! Tahıldan sonra yeni kriz
Fiyatı yüzde 300 arttı! Tahıldan sonra yeni kriz Rusya’nın Avrupa’ya yönelik doğal gaz kısıtlamalarının dünyayı kısa zamanda bir gübre krizine bekleniyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Putin ile son görüşmesinde Rus gübresinin ve tahıl ürünlerinin kesintisiz ihracı ana gündem maddeleri arasındaydı. Tahıl koridorunun ardından olası bir Gübre koridoru dünyayı bir kez daha rahatlatan bir gelişme olacak.
1.10.2022 Ekonomi
Bakan Çavuşoğlu: Şanghay’dan üyelik teklifi gelince batı hemen tedirgin oldu
Bakan Çavuşoğlu: Şanghay’dan üyelik teklifi gelince batı hemen tedirgin oldu Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, “Şanghay İşbirliği Teşkilatına gittik. Üyelik konusunda davetler gelince dünyada ve özellikle batıda tedirginlik oluştu” dedi.
29.09.2022 Dünya
Kabine toplantısı bitti mi, 26 Eylül Kabine Toplantısı kararları açıklandı mı? Cumhurbaşkanlığı Kabine toplantısı gündemi!
Kabine toplantısı bitti mi, 26 Eylül Kabine Toplantısı kararları açıklandı mı? Cumhurbaşkanlığı Kabine toplantısı gündemi! Cumhurbaşkanı Erdoğan bugün kabine toplantısına başkanlık ediyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, toplantının ardından Millete Sesleniş Konuşması yapacak. Peki, Kabine toplantısı bitti mi, 26 Eylül Kabine Toplantısı kararları açıklandı mı? Cumhurbaşkanı ne zaman ulusa seslenecek?
26.09.2022 Gündem
Kabine yoğun gündemle toplanıyor: EYT'liler, destek ödemeleri ve TOKİ
Kabine yoğun gündemle toplanıyor: EYT'liler, destek ödemeleri ve TOKİ Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Özbekistan ve ABD temasları nedeniyle geçtiğimiz hafta yapılamayan kabine, bugün Beştepe’de toplanıyor.
26.09.2022 Siyaset
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan BM Zirvesi sonrası kritik mesaj: Atılımlarımız ilgi ve gıptayla izlenmekte
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan BM Zirvesi sonrası kritik mesaj: Atılımlarımız ilgi ve gıptayla izlenmekte Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 7 günlük diplomasi trafiği 15 Eylül'de Özbekistan'ın Semerkant şehrinde özel konuk olarak katıldığı Şanghay İşbirliği Örgütü (ŞİÖ) 22. Devlet Başkanları Zirvesi ile başladı, New York'taki Birleşmiş Milletler 77. Genel Kurulu kapsamındaki temaslarını tamamlamasıyla sona erdi. Erdoğan, ABD ziyareti sonunda New York’taki Türkevi’nde gazetecilerin sorularını yanıtladı. Erdoğan, BM Genel Kurulu'ndaki konuşması hakkında "Adaletsizliklere, eşitsizliklere dünyanın kayıtsız kalma lüksünün artık kalmadığına dikkat çektim" dedi. Enerji ve gıda kriziyle ilgili "Tüm dünya liderlerinin ortak gayretiyle olması gereken bir süreç. Hepsinin bu kanalı zorlaması lazım. Yani Sayın Putin’le az veya çok bir hukuku olanın, kendisiyle bunları görüşmesi ve bu kapıyı zorlaması lazım" ifadelerini kullandı. F-16 konusunda son durumu da değerlendiren Erdoğan, Bakan Akar'ın muhatabıyla görüşmelerinin devam ettiğini, havanın olumlu istikamette geliştiğinin altını çizdi.
22.09.2022 Siyaset
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan AB'ye net mesaj: Hesap verecek değiliz
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan AB'ye net mesaj: Hesap verecek değiliz Birleşmiş Milletler 77'inci Genel Kurulu çerçevesinde ABD’nin New York kentinde bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Amerikan PBS kanalına önemli açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya-Ukrayna savaşıyla ilgili olarak, "200 rehinenin takası konusunda mutabakat sağlandı. Bu güzel bir gelişme. Çünkü bu rehinelerle birlikte orada çok çok önemli bir adım atılmış oluyor." ifadelerini kullandı. F-16 konusuna da değinen Erdoğan, "F-16 konusunda eğer biz Amerika’dan istediğimiz neticeyi alamazsak ne yapacağız? Başımızın çaresine bakacağız." açıklamasında bulundu. Öte yandan Erdoğan, Avrupa Birliği'ne "Hesap verecek değiliz" diyerek tepki gösterdi.
20.09.2022 Siyaset
MHP lideri Bahçeli: Tarihimize ideolojik gayelerle saldıranlara müsaade etmeyiz.
MHP lideri Bahçeli: Tarihimize ideolojik gayelerle saldıranlara müsaade etmeyiz. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisince düzenlenen "2023’e Doğru: Aday Belli, Karar Net" temalı açık hava toplantıları kapsamında Kayseri’de Cumhuriyet Meydanı'nda konuşuyor. MHP lideri Bahçeli, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in sözlerine tepki gösterirken "Biz tarihimizi ideolojik gayelerle saldıranlara müsaade etmeyiz. Türk tarihi onların tarihi değildir" ifadelerini kullandı.
18.09.2022 Siyaset
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Central Park'ta yürüyüş
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Central Park'ta yürüyüş ABD'ye giden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, buradaki temasları öncesinde Central Park'ta yürüyüş yaptı.
18.09.2022 Siyaset
Putin: Ukrayna'yı uyarı olarak birkaç kez vurduk, ileride daha ciddi yanıt verebiliriz
Putin: Ukrayna'yı uyarı olarak birkaç kez vurduk, ileride daha ciddi yanıt verebiliriz Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna'nın kendilerine yönelik taarruz ve kışkırtmalarda bulunduğunu söyleyerek, "Ukrayna'yı uyarı olarak birkaç kez vurduk, ileride daha ciddi yanıt verebiliriz" dedi.
16.09.2022 Dünya
TBMM Başkanı Şentop: Sorunlarımız var ve bunları diyalog ve müzakere yoluyla çözmeyi amaçlıyoruz
TBMM Başkanı Şentop: Sorunlarımız var ve bunları diyalog ve müzakere yoluyla çözmeyi amaçlıyoruz TBMM Başkanı Mustafa Şentop, son günlerde Yunanistan'ın Ege'de yaptığı provokasyonlara ilişkin, "Sorunlarımız var ve bunları biz diyalog ve müzakere yoluyla çözmeyi amaçlıyoruz. Ama sorunların başka türlü çözüleceğine kanaat getirirsek, her türlü imkan, güç ve enstrümanla Türkiye sorunlarını çözebilecek güç ve kudrettedir" dedi.
16.09.2022 Siyaset
Putin: Ermenistan-Azerbaycan sınırındaki durumun ağırlaşmasından çok endişeliyiz
Putin: Ermenistan-Azerbaycan sınırındaki durumun ağırlaşmasından çok endişeliyiz Şanghay İşbirliği Örgütü Devlet Başkanları Zirvesi kapsamında Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile görüşme gerçekleştiren Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, "Hepimiz Ermenistan-Azerbaycan sınırındaki durumun ağırlaşmasından çok endişeliyiz" dedi.
16.09.2022 Dünya
Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Putin arasında kritik zirve! Anlaşma sağlandı, Rus gazı hamlesi
Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Putin arasında kritik zirve! Anlaşma sağlandı, Rus gazı hamlesi Özbekistan’ın Semerkant kentinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin arasındaki görüşmesi sona erdi. Rusya Devlet Başkanı Putin, "Tahıl anlaşmasının imzalanması çabaları için Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkür ediyorum" dedi. Öte yandan Putin, "Rusya'dan Türkiye'ye gaz arzının dörtte birinin ödemesi ruble üzerinden gerçekleşecek" dedi.
16.09.2022 Siyaset
Rusya Devlet Başkanı Putin dünyaya duyurdu: Savaşı bitirmek istiyoruz
Rusya Devlet Başkanı Putin dünyaya duyurdu: Savaşı bitirmek istiyoruz Rusya Devlet Başkanı Putin, 'Biz savaşı bitirmek istiyoruz ama Kiev savaşı sürdürmek istiyor' dedi.
16.09.2022 Dünya
Kırgızistan ve Tacikistan'dan ateşkes kararı
Kırgızistan ve Tacikistan'dan ateşkes kararı Kırgızistan ve Tacikistan Ulusal Güvenlik Devlet Komiteleri arasında gerçekleştirilen görüşmeler sonucu sınırdaki çatışmalarda ateşkes kararı alındı.
16.09.2022 Dünya
Kritik zirvede Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan net mesaj: Terör tüm ülkelerin ortak sorunu
Kritik zirvede Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan net mesaj: Terör tüm ülkelerin ortak sorunu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Şanghay İşbirliği Teşkilatı 22'nci Devlet Başkanları Zirvesi'nde önemli açıklamalarda bulunarak, "Terörizmi tüm ülkelerin ortak sorunu. Türkiye, terörün kanlı yüzünü tanıyan bir ülkedir. 40 yıllık mücadelemizde çoğu zaman yalnız bırakılsak da terörün bütün biçimleriyle mücadelemizi kararlı bir şekilde sürdürüyoruz." ifadelerini kullandı.
16.09.2022 Siyaset
Şangay Beşlisi üyeleri kimler? Şangay Beşlisi nedir, ülkeleri hangileri? Şanghay Beşlisi toplantısı ne zaman, Türkiye İşbirliği Örgütü’ne mı katılacak?
Şangay Beşlisi üyeleri kimler? Şangay Beşlisi nedir, ülkeleri hangileri? Şanghay Beşlisi toplantısı ne zaman, Türkiye İşbirliği Örgütü’ne mı katılacak? 22’inci Şanghay İşbirliği Örgütü (ŞİÖ) zirvesi, Özbekistan'ın güneydoğusundaki Semerkant'ta düzenlenecek. Zirveye, ŞİÖ’ye üye ülkelerin yanı sıra konuk ülkelerin devlet başkanları da katılacak. Şangay İşbirliği Örgütü zirvesi 15-16 Eylül'de Özbekistan'ın Semerkant kentinde yapılacak. Zirve'ye Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da ilk kez katılacak. Peki, Şangay Beşlisi üyeleri kimler? Şangay Beşlisi nedir, ülkeleri hangileri? Şanghay Beşlisi toplantısı ne zaman, Türkiye İşbirliği Örgütü’ne mı katılacak?
16.09.2022 Gündem
Semerkant nerede, hangi ülkede? Semerkant’ın haritadaki konumu!
Semerkant nerede, hangi ülkede? Semerkant’ın haritadaki konumu! Cumhurbaşkanı Erdoğan, Şanghay İşbirliği Örgütü 22'nci Devlet Başkanları Zirvesi'ne katılmak üzere geldiği Semerkant'ta Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev yüz yüze görüştü. Söz konusu gelişmenin ardından “Semerkant nerede, hangi ülkede?” sorularına yanıt aranmaya başlandı. Peki, Semerkant nerede, hangi ülkede? Semerkant’ın haritadaki konumu…
16.09.2022 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Şanghay ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki şanghay haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.