Sanatkar

Sanatkar

Son dakika sanatkar haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan sanatkar ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını sanatkar haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Sanatkar

haberleri sayfasında son dakika yaşanan sanatkar gelişmeleri de dahil olmak üzere 337 sanatkar haberi bulunmuştur. Tüm sanatkar haberleri aşağıda listelenmiştir.
Türkan Şoray’a Kırgızistan'da ödül
Türkan Şoray’a Kırgızistan'da ödül Kırgızistan’da ilki düzenlenen Bişkek Uluslararası Film Festivali’nde Yeşilçam’ın usta isimlerinden Türkan Şoray'a, 'Dünya Sinemasına Katkı' ödülü takdim edildi.
18.11.2023 Magazin
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'dan önemli açıklama: Fiyat istikrarını sağlayacağız
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'dan önemli açıklama: Fiyat istikrarını sağlayacağız Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, ''Hep birlikte bir taraftan depremin yaralarını saracağız, diğer taraftan fiyat istikrarımızı sağlayacağız. Büyümemizi, istihdamımızı devam ettirerek kalıcı bir şekilde sosyal refahımızı artırmaya devam edeceğiz" dedi.
29.09.2023 Ekonomi
Kredi açıklaması! Bakan Şimşek: KOBİ'lerin kredi garanti limitleri artırıldı
Kredi açıklaması! Bakan Şimşek: KOBİ'lerin kredi garanti limitleri artırıldı Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, sosyal medya hesabından KOBİ kredilerine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.
4.09.2023 Ekonomi
Erken emeklilik müjdesi! TESK'ten Erdoğan'a 'prim günü' teşekkürü
Erken emeklilik müjdesi! TESK'ten Erdoğan'a 'prim günü' teşekkürü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kayseri Cumhuriyet Meydanı'nda katıldığı mitingde, "1 milyon küçük esnafımızın prim ödeme gün sayısını SSK'lılarla eşitleyerek 7 bin 200 güne indiriyoruz. Esnaf kardeşlerime hayırlı olsun" dedi. Konuyla ilgili TESK Başkanı Bendevi Palandöken Erdoğan'a teşekkür etti.
6.05.2023 Ekonomi
Şekerde büyük sahtecilik! Haksız kazanç sağlandı
Şekerde büyük sahtecilik! Haksız kazanç sağlandı Bazı şirketlerin kapasite raporlarında sahtecilik yaptığı ortaya çıktı. Gerçekdışı raporla imalatta kullanmak üzere Türkşeker’den ucuz şeker alan şirketlerin, bunu piyasada sattığı belirlendi.
29.03.2023 Ekonomi
Bakan Nebati: Deprem bölgesindeki esnafa kredi imkanı sağlıyoruz
Bakan Nebati: Deprem bölgesindeki esnafa kredi imkanı sağlıyoruz Deprem bölgesi Diyarbakır’da açıklamalarda bulunan Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, “Deprem bölgemizdeki esnafa, 250 bin liraya kadar 12 ayı ödemesiz 60 ay vadeli kredi imkanı sağlıyoruz. Bu kredide vade farkının yarısını Bakanlığımız karşılayacak olup, esnafımıza sadece yüzde 7,5 oranında bir fark yansıyacaktır” dedi.
27.03.2023 Ekonomi
Ahmet Özal Türkiye İttifakı'nın Cumhurbaşkanı Adayı oldu
Ahmet Özal Türkiye İttifakı'nın Cumhurbaşkanı Adayı oldu 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın oğlu Ahmet Özal Türkiye ittifakı Cumhurbaşkanı adayı oldu. Herkese eşit bir Cumhurbaşkanı olacağını ifade eden Özal, "Türkiye İttifakı beni Cumhurbaşkanı adayı gösterdi. Bana güvenen herkese teşekkür ederim" dedi.
17.03.2023 Gündem
2 OHAL Kararnamesi, Meclis'te
2 OHAL Kararnamesi, Meclis'te Olağanüstü Hal (OHAL) kapsamında çıkarılan 2 Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi daha TBMM'ye sunuldu.
13.03.2023 Gündem
Ünlü oyuncu paylaştı: Sağ kulağımın büyüklüğü öğretmenlerimin eseri...
Ünlü oyuncu paylaştı: Sağ kulağımın büyüklüğü öğretmenlerimin eseri... Ünlü oyuncu okul yıllarına ait bir fotoğrafı paylaştı. Altına esprili bir yorum yapan oyuncu çocukluk yıllarında yaşadığı anıları anlattı.
20.02.2023 Magazin
Ünlü oyuncu takipçilerini geçmişe götürdü!
Ünlü oyuncu takipçilerini geçmişe götürdü! Ünlü oyuncu sosyal medya hesabından babasıyla fotoğrafını Instagram sayfasında takipçileri ile paylaştı.
2.12.2022 Ekonomi
Devlet Tiyatroları personel alacak! İşte personel alımı şartları ve  Kariyer Kapısı başvuru ekranı!
Devlet Tiyatroları personel alacak! İşte personel alımı şartları ve Kariyer Kapısı başvuru ekranı! Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü’ne sözleşmeli personel alınacak. İlan Resmi Gazete’de yayımlandı. İlana göre, sanatkar memur ve uzman memur olarak görev yapmak üzere stajyer, sahne amiri, kondüvit, suflör, sahne ışıkçısı, sahne terzisi, sahne makinisti kadrolarına sözleşmeli personel alınacak. Peki, Devlet Tiyatroları personel alımı başvurusu nasıl yapılır? Kültür ve Turizm Bakanlığı personel alımı şartları!
28.11.2022 Personel Alımı
Edirne'de ciğere tarifesiz zam yapan esnafa 'kapama' uyarısı!
Edirne'de ciğere tarifesiz zam yapan esnafa 'kapama' uyarısı! Edirne'de 75 liraya satılan tava ciğerde, bazı esnafın maliyetleri neden gösterip tarifenin üzerinde fiyatla porsiyonunu 90 liraya çıkarmasının ardından kentte denetimler sıklaştırıldı. Edirne Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği Başkanı Kemal Cingöz, 2 kez üst üste ceza yiyen esnafa 3'üncüde işletme kapatma cezası gelebileceği uyarılarından bulundu.
25.11.2022 Ekonomi
Geçmişe dönük Bağkur kayıt hakkı gelecek mi? Bağkur’da geriye dönük borçlanma yapılabilir mi? Esnafın emekliliği için çalışma var mı?
Geçmişe dönük Bağkur kayıt hakkı gelecek mi? Bağkur’da geriye dönük borçlanma yapılabilir mi? Esnafın emekliliği için çalışma var mı? Binlerce esnafı ilgilendiriyor! Hükümetin Sosyal Güvenlik alanında yaptığı çalışmalar sürerken Bağkur’dan prim eksiği olan esnafta da geriye dönük borçlanma beklentisi oluştu. Esnaflar, Bağ-Kur kapsamında sigortalı olması zorunlu olanlar arasında yer alıyor. Ancak geçmişte vergi mükellefi veya oda sicil kaydı olduğu halde bugün Bağkur’lu olmayan pek çok esnaf bulunuyor. Hükümetten esnafa yönelik geriye dönük Bağkur'a kayıt hakkı ile ilgili yasal düzenleme yapılması için beklentiler arttı. Peki, Geçmişe dönük Bağkur kayıt hakkı gelecek mi? Bağkur’da geriye dönük borçlanma yapılabilir mi? İşte detaylar….
20.10.2022 Emekli
İş arama, çalışmaya başlama, sigorta, emeklilik, mesleki yeterlilik işlemlerine nereden bakılır? İşte e-Devlet Çalışma Hayatım hizmeti!
İş arama, çalışmaya başlama, sigorta, emeklilik, mesleki yeterlilik işlemlerine nereden bakılır? İşte e-Devlet Çalışma Hayatım hizmeti! Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Çalışma Hayatım işlemi ile iş arama, çalışmaya başlama, sigorta, emeklilik, mesleki yeterlilik gibi çalışma hayatını oluşturan tüm iş ve işlemlere ulaşılabiliyor. Emekliliğe ne kadar süre kaldığını öğrenmek, emeklilik işlemleri ve aylık bilgilerine ulaşılabiliyor. Peki, Çalışma Hayatım bilgilerine nereden, nasıl ulaşılır? E-Devlet Çalışma Hayatım ile emeklilik yaşı hesaplama ekranı!
14.10.2022 Çalışma Hayatı
Erken emeklilik fırsatı! Sigorta kaydı olmayanlara geriye dönük borçlanma imkanı
Erken emeklilik fırsatı! Sigorta kaydı olmayanlara geriye dönük borçlanma imkanı Erken emekli olmak isteyen Bağ-Kur'lular için önemli bir adım atılıyor. Esnaf ve sanatkar, vergi mükellefi olduğu tarihten itibaren Bağkur’lu olmak zorunda. Ancak geçmişte vergi mükellefi veya oda sicil kaydı olduğu halde bugün Bağkur’lu yapılmayan çok sayıda esnaf bulunuyor. Bu kapsamdaki esnafa yönelik de çalışma başlatılmış durumda. Eğer yasal düzenleme yapılırsa, geriye dönük borçlanmanın kapısı açılacak ve prim eksiği olan binlerce esnaf emekli olabilecek.
29.09.2022 Çalışma Hayatı
Rauf Altıntak kimdir, neden, kaç yaşında öldü?
Rauf Altıntak kimdir, neden, kaç yaşında öldü? İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Şehir Tiyatrolarından yapılan açıklamada "Değerli sanatçımız, geleneksel tiyatromuzun ustalarından Rauf Altıntak'ı kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyoruz. Kederli ailesine, tüm sevenlerine ve Türk Tiyatrosu'na başsağlığı dileriz." ifadesine yer verildi. Peki, Rauf Altıntak kimdir, neden, kaç yaşında öldü?
1.08.2022 Kültür Sanat
Emekli, çalışan, esnaf milyonları kapsıyor! Başvuranın hesabına yatıyor! Aylık 600 lira...
Emekli, çalışan, esnaf milyonları kapsıyor! Başvuranın hesabına yatıyor! Aylık 600 lira... Emekli, çalışan, esnaf milyonları ilgilendiriyor. Başvuru yapanını hesabına yatıyor. 4 milyon haneye karşılıksız para ödenecek. Haziran ayı içerisinde başlatılan ve 4 milyon haneye ulaşacak olan yeni ‘Aile Destek Programı’nın kapsamı genişletildi. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık’ın verdiği bilgiye göre; genel şartları taşımaları ve hanede kişi başı düşen gelirin net asgari ücret (5 bin 500 lira) tutarının üçte birinden az olması koşuluyla; özel sektör çalışanları, esnaf, sanatkar, diğer bağımsız çalışanlar, SSK ve Bağkur emeklileri, Emekli Sandığı (memur) emeklileri SSK, Bağkur ve Emekli Sandığı emeklilerinin dul, yetimleri faydalanabilecek.
26.07.2022 Ekonomi
TESK Başkanı Palandöken’den dayanışma mesajı
TESK Başkanı Palandöken’den dayanışma mesajı Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu Başkanı Bendevi Palandöken, “Dayanışmayı ve yardımlaşmayı sağlamlaştıran bir bayrama daha kavuşmanın heyecanını yaşıyoruz. Bu bayram insanlar birbirine daha çok destek olmalı, bayramın asıl amacının yardımlaşmak ve paylaşmak olduğu unutulmamalı” dedi.
8.07.2022 Ekonomi
Bakan Nebati'den flaş GES, kredi ve destek açıklaması
Bakan Nebati'den flaş GES, kredi ve destek açıklaması Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Kredi Garanti Fonu (KGF) aracılığıyla 2022 yılının başından bu yana 60 milyar lira kefalet limitiyle 3 farklı KGF paketini yürürlüğe koyduklarını söyleyerek, “Yakın zamanda selektif kredi politikamıza yeni bir enstrüman daha ekleyerek ihracatçılara ve turizm sektöründe faaliyet gösteren girişimcilere uygun faizli ve uzun vadeli TL cinsinden kredi imkânı sunuyoruz. Bu kapsamda toplam büyüklüğü 150 milyar liraya ulaşan, 2 yıla kadar geri ödemesiz olmak üzere 3 ila 10 yıl arası vadelerde krediler veriyoruz. Bu kredi için başvurular Kalkınma ve Yatırım Bankası tarafından alınıyor." dedi.
17.06.2022 Ekonomi
Birçok ödeme yapılıyor! SSK ve Bağ-Kur'lular faydalanıyor, süre sınırı bulunuyor, borç varsa...
Birçok ödeme yapılıyor! SSK ve Bağ-Kur'lular faydalanıyor, süre sınırı bulunuyor, borç varsa... Ödemeler Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından yapılıyor. Çoğu kişi bilmiyor ama onlar da ödeneklerden yararlanabiliyor. Milyonlarca çalışanı yakından ilgilendiriyor. İş yerinde bulunduğu sırada ve yürütmekte oldukları işleri nedeniyle maruz kalınan kazalar iş kazası sayılıyor. İş kazası ile ilgili önemli detaylar bulunuyor. En önemlisi ise uzun yıllardır bu sigorta kolu SSK tarafından işçiler için güvence sağladı ve iş kazası denince akla da ilk işçiler geldi. Ancak yapılan yardımlardan artık Bağ-Kur’lular da faydalanabiliyor. İş kazası hallerinde SGK birçok ödeme yapıyor. Ancak süre ve borçlu olmama şartı da bulunuyor. İş kazası ile ilgili tüm bilgiler...
6 bin TL maaşla eleman aranıyor! Talep çok ama karşılayacak kişi yok...
6 bin TL maaşla eleman aranıyor! Talep çok ama karşılayacak kişi yok... 6 bin lira maaşla eleman aranıyor. Mobilya sektöründe eskiyi tamiratla yenileme talebi arttı. Döşemeciler gelen talepleri karşılamak için fazla mesai yapmak zorunda kalırken çalışacak usta bulamamaktan şikâyetçi olan mobilya döşemecisi Umut Güzel, "Kaliteli 1. sınıf bir ustanın maaşı 5 ila 6 bin TL arasında. Usta yok ki neyi ne vereceksin" dedi.
30.05.2022 Ekonomi
Kredi müjdesi! Düşük faizli, 12 ay geri ödemesiz 60 ay vadeli!
Kredi müjdesi! Düşük faizli, 12 ay geri ödemesiz 60 ay vadeli! Kredi ile ilgili son dakika müjdesi! Düşük faizli, 12 ay geri ödemesiz 60 ay vadeli kredi fırsatı. Kredi fırsatı ile ilgili detaylar belli oldu. Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, girişimcilere yönelik yeni kredi paketlerini açıkladı. Bakan Nebati avantajlı faiz oranlarıyla azami 12 ay anapara ödemesiz dönem ve 60 aya varan vade imkanı sunulacağını duyurdu.
30.04.2022 Ekonomi
Ayçiçek yağı ile ilgili son dakika açıklaması! Bakan Nebati duyurdu: Temmuz ayına kadar...
Ayçiçek yağı ile ilgili son dakika açıklaması! Bakan Nebati duyurdu: Temmuz ayına kadar... Ayçiçek yağı stoku yeterli mi? Ayçiçek yağına zam gelecek mi? Vatandaşlar günlerdir bu soruların yanıtını arıyordu. Gündeme gelen iddialar nedeniyle birçok kişi marketlere akın etti. Rusya-Ukrayna savaşı dolayısıyla sıvı yağ ithalatında sorun yaşanabileceğine dair iddialara Bakan Nebati son noktayı koydu. Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Halkbank Üreten Kadınlar Yarışması Ödül Töreni'ne katıldı. Bakan Nebati, "Enflasyonla mücadele sabırlı ve kararlı olmayı gerektirmektedir, tüm kurumlar tam istişare ile çalışmaktadır. Bugün hiçbir şey yapmasak temmuz ayına yetecek kadar ayçiçek yağı var." diye konuştu.
7.03.2022 Ekonomi
KOSGEB destekleri ile ilgili flaş talep! 'Hibe tutarları artırılmalı'
KOSGEB destekleri ile ilgili flaş talep! 'Hibe tutarları artırılmalı' KOSGEB destekleri ile ilgili açıklama geldi. Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, ülkelerin gelişiminin temelinde girişimciliğin yattığını belirterek, “KOSGEB desteklerinde girişimcilik destek programına verilen tutarın ve program sonucu açılan işletme sayısının her geçen yıl artması gerekirken azalması üzücü bir durum. KOSGEB desteklerinin hibe tutarları da artırılmalı. Örneğin 2 bin lira olan kuruluş desteğinin 5 bin liraya çıkarılması günümüz şartlarında yeterli gelmiyor. İşletme giderleri, yatırım destekleri vb. kalemlerdeki geleneksel girişimcilik hibe tutarı 65 bin lira, ileri girişimcilikte ise 375 bin Türk lirası olan hibe tutarları tekrar güncellenerek artırılmalı” dedi.
2.03.2022 Ekonomi
Tazminat şoku! Flaş karar, memur, kamu işçisi, sözleşmeli personel...
Tazminat şoku! Flaş karar, memur, kamu işçisi, sözleşmeli personel... Kıdem tazminatı ile ilgili son dakika gelişmesi! Tazminat hakkı ile ilgili karar çalışanları şoke etti. Mahkeme tazminat ödenemeyeceğine hükmetti. Kamu kurumunda çalışan yüz binlerce kişiyi çok yakından ilgilendiriyor. İşçi kadrosundan sözleşmeli personel kadrosuna geçen çalışan tazminat almadı. Konu mahkemeye taşındı. Kamu kurumunda yıllarca işçi statüsünde çalıştıktan sonra sözleşmeli personel sınıfına geçen görevli, hayatının şokunu yaşadı. Yargıtay, kendi isteği ile işçi statüsünden sözleşmeli personel statüsüne geçen işçinin kıdem ihbar tazminatı hak edemeyeceğine hükmetti. Tazminat kararının ardından, 'Kimler kıdem tazminatı almaya hak kazanır?', 'Kıdem tazminatı alma şartları nelerdir?' gibi sorular çalışanlar tarafından araştırılmaya başladı. İşte kıdem tazminatı alma hakkı ile ilgili tüm detaylar...
13.02.2022 Çalışan Hakları

Benzer Haber Etiketleri

Sanatkar ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki sanatkar haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.