Sallantı

Sallantı

Son dakika sallantı haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan sallantı ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını sallantı haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Sallantı

haberleri sayfasında son dakika yaşanan sallantı gelişmeleri de dahil olmak üzere 71 sallantı haberi bulunmuştur. Tüm sallantı haberleri aşağıda listelenmiştir.
Türkiye tam 1 yıl önce asrın felaketini yaşadı! 53 bin 537 can yitip gitti
Türkiye tam 1 yıl önce asrın felaketini yaşadı! 53 bin 537 can yitip gitti Türkiye tam 1 yıl önce asrın felaketini yaşadı. Dünya üzerinde görülmemiş şekilde 7 üzerinde iki deprem peş peşe geldi. Güneydoğu’da 11 kent yerle bir oldu, 14 milyon kişi doğrudan etkilendi. 53 binden fazla kişi hayatını kaybetti. Rakamların anlatmaya kifayetsiz kaldığı felaketten geriye, milyonlarca enkaz, yüz binlerce yaralı, gözü yaşlı insanlar ve hiç dinmeyecek acılar kaldı. Öte yandan depremin etkilerinden kurtulmaya çalışanlar yaşadıklarını anlattı.
6.02.2024 Gündem
Ümraniye'de metro çalışması sırasında iki bina çöktü
Ümraniye'de metro çalışması sırasında iki bina çöktü Ümraniye'de çalışma yapılan metro hattında meydana gelen kısmi çökme nedeniyle biri dört diğeri üç katlı iki bina çöktü. Olayda can kaybı ya da yaralanma yaşanmazken, muhtemel bir çökme riskine karşı bölgede önlem alındı. Çökme anı ise kameraya saniye saniye yansıdı.
18.01.2024 Gündem
Elazığ'da 4.2 büyüklüğünde deprem
Elazığ'da 4.2 büyüklüğünde deprem Elazığ merkezli 4.2 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Sallantı, çevre illerden de hissedildi.
30.12.2023 Gündem
Uzman isim uyardı: İkinci depremi beklemiyorduk, artçılar 2 yıla kadar uzanabilir
Uzman isim uyardı: İkinci depremi beklemiyorduk, artçılar 2 yıla kadar uzanabilir Jeoloji Profesörü Selim İnan, Türkiye'de her yıl 24 binden fazla deprem olduğunun altını çizerek, "Buna alışık olmalıyız. Biz Doğu Anadolu fayında büyük bir deprem bekliyorduk ama ikinci depremi beklemiyorduk. Her büyük depremde olduğu gibi artçılar bunda da olacaktır. Çok büyük bir fay kırıldığı için artçılar minimum 1,5 yıl, belki 2 yıla kadar uzanabilir" dedi.
6.03.2023 Gündem
Depreme ait yeni güvenlik kamera görüntüleri ortaya çıktı! Gökyüzü aydınlandı
Depreme ait yeni güvenlik kamera görüntüleri ortaya çıktı! Gökyüzü aydınlandı Kahramanmaraş merkezli depremler 11 ilde büyük yıkımlara yol açarken, o geceye ilişkin yeni görüntüler ortaya çıktı.
26.02.2023 Gündem
Gaziantep- Fay hattı üzerine kurulu köy depremde yerle bir oldu
Gaziantep- Fay hattı üzerine kurulu köy depremde yerle bir oldu Fay hattı üzerine kurulu Nurdağı Başpınar Mahallesi'nde, deprem sonrası 200 evden sadece 10'u ayakta kalabildi. Enkaz altında kalan köy sakini Mehmet Gökkaya, "Biz ölümü bekledik. Yaşadığımız bir mucize" dedi.
21.02.2023 Gündem
Hatay depremi güvenlik kamerasına böyle yansıdı
Hatay depremi güvenlik kamerasına böyle yansıdı Hatay'da yaşanan 6.4'lük deprem bir çatı katında bulunan güvenlik kamerasına saniye saniye yansıdı. O anlarda leğende bulunan su sallantı ile döküldü.
21.02.2023 Haber
Enkaz altında kızını kaybeden anne korku dolu anları anlattı
Enkaz altında kızını kaybeden anne korku dolu anları anlattı Kahramanmaraş merkezli büyük depremlerde Hatay'ın Kırkhan ilçesinde 3 katlı binanın çökmesi sonucu enkaz altında kalan ve kızını kaybeden Zaide Sarcan, "Duvarlar yılan gibi kıvrıldı ve çatı üstümüze kapandı" dedi.
18.02.2023 Gündem
Deprem anı kamerada: Araçlar beşik gibi sallandı
Deprem anı kamerada: Araçlar beşik gibi sallandı Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7.7'lik depremde park halinde bulunan araçların beşik gibi gibi sallanması dikkat çekti.
10.02.2023 Yaşam
Gaziantep’teki depremde kan donduran iddia: Dükkanları büyütmek için kolonları kesmişler
Gaziantep’teki depremde kan donduran iddia: Dükkanları büyütmek için kolonları kesmişler Kahramanmaraş’ta meydana gelen 7.7 büyüklüğündeki depremde yıkılan Gaziantep’teki 6 katlı binanın altında bulunan dükkanın kolonlarının iş yeri sahibi tarafından daha önce kesildiği iddia edildi. 
9.02.2023 Gündem
Fredrik Gulbrandsen Norveç TV2'ye anlattı: Canlı çıkanlar bile travma yaşıyor
Fredrik Gulbrandsen Norveç TV2'ye anlattı: Canlı çıkanlar bile travma yaşıyor Adana Demirspor'un Norveçli oyuncusu Gulbrandsen, deprem sırasında ve sonrasında yaşadıklarını anlattı.
9.02.2023 Adana DemirSpor
Sagal: Bu deprem 2010'da Şili'de yaşananlardan çok daha farklı
Sagal: Bu deprem 2010'da Şili'de yaşananlardan çok daha farklı Merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesi olan ve birçok bölgede hissedilen deprem futbol dünyasını da derinden etkilemişti. Süper Lig'de forma giyen futbolcular deprem anında yaşadıklarını anlattı.
9.02.2023 Futbol
Kahramanmaraş'taki deprem sırasında oluşan ses tüyler ürpertti
Kahramanmaraş'taki deprem sırasında oluşan ses tüyler ürpertti Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7.7 büyüklüğündeki depremin yer altındaki ürkütücü sesi Kocaeli Üniversitesi Jeofizik Mühendisliği Araştırma Görevlisi Dr. Hamdullah Livaoğlu tarafından kaydedildi.
7.02.2023 Gündem
Kayseri'de korkutan deprem! Büyüklüğü..
Kayseri'de korkutan deprem! Büyüklüğü.. Kayseri'de Richter ölçeğine 4.9 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Çevre il ve ilçelerden de hissedilen depremde ilk belirlemelere göre herhangi bir olumsuzluk yaşanmadı.
18.01.2022 Gündem
Rıza Bey Apartmanı müteahhidinden skandal savunma: İnşaatla ilgili bir eğitimim yok
Rıza Bey Apartmanı müteahhidinden skandal savunma: İnşaatla ilgili bir eğitimim yok İzmir'deki depremde yıkılan binalardan Rıza Bey Apartmanı'ndaki ölüm ve yaralanmalara ilişkin haklarında "bilinçli taksirle birden fazla insanın ölümüne ve yaralanmasına neden olma" suçundan dava açılan 4'ü tutuklu 9 sanığın yargılanmasına, 5. Ağır Ceza Mahkemesinde öğleden sonraki oturumda devam edildi. Davada tutuklu sanık yapı müteahhidi H.H.Ö, bir soru üzerine, "İnşaatla ilgili bir eğitimim yok. İlkokul mezunuyum ama bu işlere çok emek verdim." ifadesini kullandı.
10.09.2021 Gündem
Malatya'da deprem! Naci Görür'den ürküten açıklama
Malatya'da deprem! Naci Görür'den ürküten açıklama Malatya’da meydana gelen 4.7 büyüklüğündeki depremin ardından Prof. Dr. Naci Görür’den çok çarpıcı bir uyarı geldi. Sosyal medyadan yaptığı paylaşımında bir harita ile uyarıda bulunan Görür ‘Bu depremler bu hattı stres transferiyle yüklemektedirler. Buradaki yerleşimler dikkatli olmalı’ dedi.
27.11.2020 Gündem
Güngören'de korku apartmanı! Adeta ortadan ayrılacak gibi...
Güngören'de korku apartmanı! Adeta ortadan ayrılacak gibi... İstanbul Güngören'de, duvarları ve kolonlarında çatlaklar oluşan 5 katlı binadaki çökme riski mahalle sakinlerini korkutuyor. Binada oturanlarda çaresizlik içinde.
7.08.2020 Gündem
Şanlıurfa'da 4.1 büyüklüğünde deprem!
Şanlıurfa'da 4.1 büyüklüğünde deprem! Şanlıurfa’nın Hilvan ilçesinde Richter ölçeğine göre 4.1 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Can kaybı olmayan depremin en çok hissedildiği yerlerden birisi olan Karaköprü ilçesine bağlı Gazibey Mahallesi’nde ise bazı evlerde hasar meydana geldi.
17.06.2020 Gündem
Ortaköy'de kumpircilerin olduğu sokakta çökme
Ortaköy'de kumpircilerin olduğu sokakta çökme Beşiktaş Ortaköy'de araç trafiğine kapalı olan kumpircilerin olduğu sokakta çökme meydana geldi. olayda hafif yaralan kadın hastaneye kaldırıldı.
8.06.2020 Yaşam
Arılar iletişim kurmak için dans ediyor
Arılar iletişim kurmak için dans ediyor Uzmanlar, iki arı kolonisini inceledi. Arıların anlaşmak için 1528 dans figürü kullandığı belirlendi. Arılar, polen konumu bildirme, yön bildirme, uzaklık bildirme gibi ihtiyaçları için farklı dans figürleri kullanıyor. Figürlerin anlaşılması için bir arı sözlüğü oluşturuldu.
16.02.2020 Bilim ve Teknoloji
Yan yatan bina, Bakan Kurum yanından geçtiği sırada sallandı
Yan yatan bina, Bakan Kurum yanından geçtiği sırada sallandı Elazığ'da depremle yıkılan Sürsürü mahallesindeki enkazda inceleme yapan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, yan yatan binanın yanından geçerken binada sallantı oldu. Bakan Kurum ve beraberindekiler ile arama kurtarma çalışmalarını sürdüren ekipler binadan hızla uzaklaştı.
26.01.2020 Gündem
Doğru tedaviyle deprem korkusu yenilebilir!
Doğru tedaviyle deprem korkusu yenilebilir! Ruh Sağlığı Derneği Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Ömer Akgül, doğru tedavi yöntemi ile deprem korkusunun daha hızlı yenilebileceğini bildirdi. Akgül, yaptığı açıklamada, tüm vatandaşlara yaşanılan deprem nedeniyle geçmiş olsun dileklerini sunduğunu belirtti.
28.09.2019 Sağlık
Bölge beşik gibi sallandı! İşte son durum...
Bölge beşik gibi sallandı! İşte son durum... Denizli'nin Bozkurt ilçesinde saat 14.25'te 6.0 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Depremden 27 kişinin etkilendiği belirtilirken sarsıntıda zarar gören evlerde yaşayan vatandaşlar Afet ve Acil Durum (AFAD) Yönetimi Başkanlığı ve Türk Kızılay tarafından kurulan çadırlara geçmeye başladı. Öte yandan depremin ardından Ege Bölgesi'nde 8 saatte büyüklükleri 1,1 ila 6 arasında değişen 114 deprem meydana geldi.
8.08.2019 Gündem
Dişeti hastalıkları nedir?
Dişeti hastalıkları nedir? Dr. Umut Şimşek, diş eti hastalıklarına dikkat edilmesi gerektiğini söyledi.
28.06.2019 Sağlık
‘Ekmek almak için çıktım döndüğümde bina çökmüştü’
‘Ekmek almak için çıktım döndüğümde bina çökmüştü’ Sündüz Aydın faciayı anlattı;"Binanın yıkıldığı gün oğlum Mert Aydın uyandı. Daha sonra diğer oğlum Melih Aydın geldi. Ben de ekmek almaya dışarı çıkmıştım. 1,5 yaşındaki torunum Eylül Dervuşoğlu da evdeydi. Eşim aradı, binanın çöktüğünü söyledi" dedi.
24.06.2019 Yaşam

Benzer Haber Etiketleri

Sallantı ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki sallantı haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.