Sakarya Üniversitesi

Sakarya Üniversitesi

Son dakika Sakarya Üniversitesi haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Sakarya Üniversitesi ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Sakarya Üniversitesi haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Sakarya Üniversitesi

haberleri sayfasında son dakika yaşanan sakarya üniversitesi gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.284 sakarya üniversitesi haberi bulunmuştur. Tüm sakarya üniversitesi haberleri aşağıda listelenmiştir.
Adana'dan bilim dünyasına yeni soluk! Endemik bitki keşfedildi
Adana'dan bilim dünyasına yeni soluk! Endemik bitki keşfedildi Adana'da yeni bitki türü keşfedildi. Bitkiye kentin mitolojik adı olan 'Adanus' ismi verildi.
25.03.2024 Adana
Üniversitelerde yeni açılacak bölümler 2024! Üniversitelerde hangi bölümler açılacak, yapay zeka mühendisliği hangi üniversitelerde var? Yeni üniversite bölümleri
Üniversitelerde yeni açılacak bölümler 2024! Üniversitelerde hangi bölümler açılacak, yapay zeka mühendisliği hangi üniversitelerde var? Yeni üniversite bölümleri Üniversitelerde açılacak yeni bölümler ile ilgili açıklama YÖK’ten geldi. Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Erol Özvar, yapay zeka ile ilgili yeni üniversite bölümleri açılacağını duyurdu. Yapay zeka ile ilgilenenler ve eğitim almak isteyenler, yeni bölümlerin neler olduğunu ve hangi üniversitelerde açılacağını sorgulamaya başladı. Peki, yeni üniversite bölümleri neler? İşte Üniversitelerde yeni açılacak bölümler 2024…
8.03.2024 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Füze sistemlerine sahip olmak beka meselesidir
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Füze sistemlerine sahip olmak beka meselesidir Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisince Sakarya'da düzenlenen mitingde önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, '31 Mart seçimleri geleceğimiz adına çok kritik.' dedi. Muhalefete tepki gösteren Erdoğan, 'Muhalefet öyle bir halde ki dünya yansa umurlarında değil. Türkiye’nin ikinci büyük partisi saç saça baş başa kavga ediyor.' ifadelerini kullandı.
24.02.2024 Gündem
Eğitim sitelerinde +18 reklamlara dikkat!
Eğitim sitelerinde +18 reklamlara dikkat! Türkiye’de birçok eğitim kurumunun sitesine gizlice +18 içerikli, yasa dışı reklamlar eklendi. Durumu fark eden üniversiteler, reklamları silmeye başlasa da liselerin sitelerinde dahi bu tarz reklamlara rastlamak mümkün
23.01.2024 Gündem
Dijital Telif Yasası için dikkat çeken açıklama: Haksız gelir kaybı var, Google iyi niyetli olmalı
Dijital Telif Yasası için dikkat çeken açıklama: Haksız gelir kaybı var, Google iyi niyetli olmalı Dijital yayıncıların telif haklarını korumak ve korsan yayıncılığın önüne geçmek için tüm dünyada yasalar düzenleniyor. Son olarak Kanada’da çıkan yasayla, ülkenin Google’ın içerik üreticilerine her yıl 74 milyon dolar ödeme yapacağı açıklandı. Yasanın Türkiye’de de yürürlüğe girmesi için gerekli tüm aşamaları, Sakarya Üniversitesi Hukuk Fakültesi Milletlerarası Hukuk Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Dr. Sezercan Bektaş açıkladı. Öte yandan Dijital Mecralar Komisyon Üyesi Şebnem Bursalı, CNN TÜRK'te önemli açıklamalarda bulundu. TikTok yetkilileriyle yapılan toplantıda uygulamada eksiklik olduğunu söyleyen Bursalı, Dijital Telif yasası hakkında ise "Yapılan haberler bir emek karşılığı verilmeli" dedi.
8.12.2023 Gündem
Uzman isimden ‘Dijital Telif Yasası’ çağrısı: Gecikilmemeli, acilen düzenlenmeli
Uzman isimden ‘Dijital Telif Yasası’ çağrısı: Gecikilmemeli, acilen düzenlenmeli Dijital yayıncıların telif haklarını korumak ve korsan yayıncılığın önüne geçmek için tüm dünyada yasalar düzenleniyor. Son olarak Kanada’da çıkan yasayla birlikte bu ülkenin Google'dan her yıl 74 milyon dolar telif ödemesi alacağı açıklandı. ‘Dijital Telif Yasası’nın Türkiye’de henüz hayata geçmeyen ‘Dijital Telif Yasası’nın önemini Doç. Dr. Mustafa Bostancı tüm detaylarıyla anlattı.
2.12.2023 Gündem
Minik Ressamlar hem Cumhuriyet’i hem de umudu resmetti
Minik Ressamlar hem Cumhuriyet’i hem de umudu resmetti 42 yıldır düzenlenen Pınar Çocuk Resim Yarışması’nda sonuçlar açıklandı.
26.09.2023 Vitrin
İnternette sözde şifacılar! Okuyup üfleyip böyle dolandırıyorlar, ayda 1 milyon kazanç
İnternette sözde şifacılar! Okuyup üfleyip böyle dolandırıyorlar, ayda 1 milyon kazanç Kendilerini büyücü, hoca ya da medyum olarak tanıtıyorlar. Teknolojik imkânları kullanarak internet dünyasında, 700 ile 4500 lira karşılığında inanç istismarına devam ediyorlar. Dijital üfürükçülerle yazıştık. ‘Eski sevgiliyi geri döndürmek’ için yapacağı muska için 1200 lira, ‘kaynana dilini bağlamak’ için ise 4500 lira istedi.
16.09.2023 Yaşam
20 yaşındaki genç kalbine yenildi: Bir hafta önce doğum günüydü
20 yaşındaki genç kalbine yenildi: Bir hafta önce doğum günüydü Kendisinden bir süre haber alınamadıktan sonra Sakarya’nın Serdivan ilçesinde ikamet ettiği evde cansız bedeni bulunan 20 yaşındaki üniversite öğrencisi Nazlı Ece Akil’in ölüm sebebi belli oldu. Bir hafta önce doğum günü olduğu öğrenilen Akil, geçirdiği kalp krizi neticesinde hayatını kaybetmiş.
7.09.2023 Yaşam
Kayıp üniversiteli boş arazide ölü bulundu; darp izine rastlandı
Kayıp üniversiteli boş arazide ölü bulundu; darp izine rastlandı Sakarya'da hakkında kayıp ihbarı yapılan üniversite öğrencisi Bekir Türker'in (20) boş arazide cansız bedeni bulundu. Cesette darp izlerine rastlanıldığı için cinayet şüphesi ile soruşturma başlatıldı. 
15.05.2023 Yaşam
Trabzon'da AK Parti 4, CHP 1, İYİ Parti 1 milletvekili çıkardı
Trabzon'da AK Parti 4, CHP 1, İYİ Parti 1 milletvekili çıkardı Trabzon'da, 28'inci Dönem Milletvekili Genel Seçimi'nde resmi olmayan kesin sonuçlara göre; AK Parti 4, CHP ve İYİ Parti 1’er milletvekilliği kazandı. 2020 yılandan beri Ulaştırma ve Altyapı Bakanı olan Adil Karaismailoğlu memleketi Trabzondan milletvekili oldu.
15.05.2023 Gündem
6 üniversitenin bilim insanlarından asrın felaketi ile ilgili rapor
6 üniversitenin bilim insanlarından asrın felaketi ile ilgili rapor Kahramanmaraş merkezli afetin ardından bir araya gelen 6 üniversiteden bilim insanları, depremleri, artçılarını, saha gözlemlerini, yapısal hasarları ve ileriye dönük önerileri içeren değerlendirme raporu yayımladı. Raporda, beton kalitesinin düşüklüğüne dikkat çekilerek, "Betonarme ve yığma yapılarda kötü işçilik ve uygulama detaylarının eksikliği, hasarların gelişimi ve ilerlemesine neden olmuştur" denildi.
12.04.2023 Gündem
Naci Çağlar kimdir? Bursa Teknik Üniversitesi yeni rektörü Prof. Dr. Naci Çağlar kaç yaşında, nereli, hangi görevlerde yer aldı?
Naci Çağlar kimdir? Bursa Teknik Üniversitesi yeni rektörü Prof. Dr. Naci Çağlar kaç yaşında, nereli, hangi görevlerde yer aldı? Naci Çağlar, 24 Aralık 2022 Cumartesi günü Resmi Gazete'de yayımlanan atama kararı ile Bursa Teknik Üniversitesi Rektörü oldu. Resmi Gazete'deki açıklamanın ardından Bursa Teknik Üniversitesi öğrencileri Naci Çağlar kimdir? Bursa Teknik Üniversitesi Rektörü Naci Çağlar nereli ve kaç yaşında, hangi görevlerde yer aldı? Sorularına yanıt aramaya başladı.
24.12.2022 Eğitim
Beşiktaş belediye başkanı kim, Beşiktaş Belediyesi hangi partide? Murat Hazinedar hangi partiden, kimdir?
Beşiktaş belediye başkanı kim, Beşiktaş Belediyesi hangi partide? Murat Hazinedar hangi partiden, kimdir? Beşiktaş Belediyesi'ne 'çıkar amaçlı örgüt kurma', 'rüşvet alma', 'irtikap' gibi suçlardan operasyon düzenlendi. Operasyonda eski belediye başkan yardımcıları Rıfat Örnek ile Hüseyin Avni Sipahi, mevcut zabıta müdürü Selçuk Bartınlı’nın da bulunduğu 16 şüpheli gözaltına alındı. Eski belediye başkanı Murat Hazinedar hakkında ise gözaltı kararı olduğu ve arandığı öğrenildi. Peki, Beşiktaş belediye başkanı kim, Beşiktaş Belediyesi hangi partide? Murat Hazinedar hangi partiden?
16.12.2022 Gündem
Veysel Eren kimdir? Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi yeni rektörü Prof. Dr. Veysel Eren’in biyografisi!
Veysel Eren kimdir? Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi yeni rektörü Prof. Dr. Veysel Eren’in biyografisi! Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 9 üniversiteye rektör atadı. Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi’ne atanan Prof. Dr. Veysel Eren araştırılmaya başlandı. Peki, Prof. Dr. Veysel Eren kimdir, kaç yaşında, nereli?
10.12.2022 Gündem
Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nedim Sözbir kimdir, nereli, kaç yaşında? Rektör Nedim Sözbir’in biyografisi ve aldığı görevler…
Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nedim Sözbir kimdir, nereli, kaç yaşında? Rektör Nedim Sözbir’in biyografisi ve aldığı görevler… Düzce Üniversitesi Rektörlüğüne, 2547 sayılı Yükseköğretim Kanununun 13 üncü maddesi ile 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 2 nci, 3 üncü ve 7 nci maddeleri gereğince Prof. Dr. Nedim Sözbir atanmıştır. Peki, Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nedim Sözbir kimdir, nereli, kaç yaşında, hangi görevlerde bulundu?
4.08.2022 Gündem
Kapatılan fakülteler 2022! Kapatılan Fen Edebiyat fakülteleri hangileri, 16 fakülte kapatıldı mı?
Kapatılan fakülteler 2022! Kapatılan Fen Edebiyat fakülteleri hangileri, 16 fakülte kapatıldı mı? Kapatılan fen edebiyat fakülteleri hangileri, 16 fakülte kapatıldı mı? Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı'na göre 36 yeni fakülte kurulurken 16 fakülte kapandı. İşte kapatılan fakülteler 2022…
26.07.2022 Eğitim
Fen Edebiyat fakülteleri kapatıldı mı, kapatılan Fen Edebiyat fakülteleri hangileri?
Fen Edebiyat fakülteleri kapatıldı mı, kapatılan Fen Edebiyat fakülteleri hangileri? Fen Edebiyat fakülteleri kapatılıyor mu? Türkiye'de 15 farklı üniversitede Fen-Edebiyat Fakülteleri kapatıldı, yerlerine ‘İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi’ ile ‘Fen Fakültesi’ kuruldu. Peki, kapatılan Fen Edebiyat fakülteleri hangileri? Fen Edebiyat fakülteleri kapatıldı mı?
26.07.2022 Eğitim
Fen-Edebiyat fakülteleri ayrıldı
Fen-Edebiyat fakülteleri ayrıldı Türkiye'de 15 farklı üniversitede Fen-Edebiyat Fakülteleri kapatıldı, yerlerine ‘İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi’ ile ‘Fen Fakültesi’ kuruldu.
26.07.2022 Eğitim
Cumhurbaşkanı Erdoğan imzaladı! 5 üniversiteye rektör atandı
Cumhurbaşkanı Erdoğan imzaladı! 5 üniversiteye rektör atandı Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Kararı ile bazı üniversitelere rektör atanırken Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığı Destek ve Mali Hizmetler Genel Müdürlüğü’ne Mehmet Tuncer atandı.
8.07.2022 Gündem
YÖK Başkanı Özvar: Engelsiz eğitim için projeler geliştiriyoruz
YÖK Başkanı Özvar: Engelsiz eğitim için projeler geliştiriyoruz Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, 'Engelsiz Üniversite Ödül Töreni'nde "Engelli öğrencilere engelsiz bir eğitim ve öğretim ortamı sunmak, sosyal ve kültürel faaliyetlere daha fazla katılımlarını sağlamak için teşvik edici çalışmalar ve projeler geliştirmeye çalışıyoruz" dedi.
30.06.2022 Eğitim
Üniversitelerde yeni dönem! YÖK resmen açıkladı: Öğrenciler artık...
Üniversitelerde yeni dönem! YÖK resmen açıkladı: Öğrenciler artık... Üniversitelerde yeni dönem. YÖK harekete geçti. Resmen başladı. Öğrencilere büyük kolaylık sağlayacak. Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Erol Özvar, Kurul'un 8 pilot üniversitede başlattığı, 'Büyük Veri Projesi'ni tanıttı. Özvar "Büyük Veri ile ilgili 2003- 2022 yılları arasında üniversitelerimizde 57 doktora ve 171 yüksek lisans tezi olmak üzere, 228 tez çalışması üretilmiştir. Proje, bu alanlarda yeni bir akademik kitlenin yetişmesine de vesile olacaktır" diye konuştu. İşte son dakika haberinin detayları...
30.05.2022 Eğitim
Şentop: Türkiye tasavvuru her zaman Türkiye sınırlarından büyüktür
Şentop: Türkiye tasavvuru her zaman Türkiye sınırlarından büyüktür TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Türkiye’nin her anlamda güçlü bir ülke olduğunu belirterek, “Türkiye’yi ufak tefek, eften püften sebeplerle eleştirenler, geldiğimiz yerden gittiğimiz yere doğru bir akış içerisinde yaşanan tabloyu görmeyenler, Türkiye’ye büyük haksızlık ediyorlar. Türkiye tasavvuru, her zaman Türkiye sınırlarından büyüktür” dedi.
9.05.2022 Siyaset
Duygu Çakmak kimdir, nereli, boyu ve kilosu ne?
Duygu Çakmak kimdir, nereli, boyu ve kilosu ne? Art Nicomedia Derneği, Dünya Sağlık Örgütü'nün düzenlediği 'Herkes İçin Sağlık' adlı kısa film festivalinde finale kalmaya hak kazandı. Aynı zamanda filmde, Miss Europe 2021 güzellik yarışmasında Türkiye'yi temsil eden ve 3'üncü olan Duygu Çakmak rol aldı. Söz konusu gelişmenin ardından Duygu Çakmak kimdir, nereli, boyu ve kilosu?  Sorularına yanıt aranamaya başlandı.
26.03.2022 Magazin
Profesörün evini kurşunlayan şüpheli İstanbul'da yakalandı
Profesörün evini kurşunlayan şüpheli İstanbul'da yakalandı Sakarya'da, Prof. Dr. Bayram Topal'ın evini kurşunladıktan sonra kaçan şüpheli Maşallah K. İstanbul'da gözaltına alındı.
5.03.2022 Yaşam

Benzer Haber Etiketleri

Sakarya Üniversitesi ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki sakarya üniversitesi haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.