Sağlık Uygulama Tebliği

Sağlık Uygulama Tebliği

Son dakika Sağlık Uygulama Tebliği haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Sağlık Uygulama Tebliği ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Sağlık Uygulama Tebliği haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Sağlık Uygulama Tebliği

haberleri sayfasında son dakika yaşanan sağlık uygulama tebliği gelişmeleri de dahil olmak üzere 258 sağlık uygulama tebliği haberi bulunmuştur. Tüm sağlık uygulama tebliği haberleri aşağıda listelenmiştir.
23 ilaç, SGK'nın geri ödeme listesine alındı
23 ilaç, SGK'nın geri ödeme listesine alındı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Sosyal Güvenlik Kurumu'nun (SGK) Sağlık Uygulama Tebliği'nde yapılan değişiklikle, 23 ilacın daha geri ödeme listesine alındığını duyurdu.
19.10.2023 Gündem
SGK duyurdu! Muayene ücretleriyle ilgili yeni karar
SGK duyurdu! Muayene ücretleriyle ilgili yeni karar SGK resmen açıkladı. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Başkanlığı'nca, muayene ücretleri, tedavi işlemleri ve sağlık hizmetlerinde kullanılan tıbbi malzeme bedellerinde artış yapıldı.
25.08.2023 Ekonomi
Mahkemenin kanser ilacı kararı AYM'ye taşındı
Mahkemenin kanser ilacı kararı AYM'ye taşındı İstanbul'da, 2 çocuk annesi Emine Acemoğlu (46) , safra yolu kanseri tedavisi için yurt dışından getirilen ve 60 tableti 31 bin 687 dolar olan ilacın Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından karşılanmaması üzerine Ankara 3'üncü İş Mahkemesi'nde dava açtı. Acemoğlu, nihai karar verilene kadar ilacın SGK tarafından karşılanması için tedbir kararı verilmesi talebi mahkeme ve istinaf tarafından reddedilince yaşam hakkının ihlal edildiği gerekçesiyle Anayasa Mahkemesi'ne (AYM) başvurdu.
1.08.2023 Gündem
SGK'dan 'gözlük cam ve çerçeve' kararı! Yüzde 200 arttırıldı
SGK'dan 'gözlük cam ve çerçeve' kararı! Yüzde 200 arttırıldı Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Genel Sağlık Sigortası çerçevesinde gözlük cam ve çerçeve için ödenen tutarların yüzde 39 ile yüzde 200 arasında değişen oranlarda artırıldığını duyurdu.
17.03.2023 Ekonomi
Bakan Bilgin: SGK tarafından, implant için 90 TL olarak ödenen tutar 750 TL'ye çıkarıldı
Bakan Bilgin: SGK tarafından, implant için 90 TL olarak ödenen tutar 750 TL'ye çıkarıldı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, kemik içi implantta her implant için 90 TL olarak ödenen tutarının 750 TL’ye çıkarıldığını açıkladı.
16.03.2023 Gündem
Çalışma Bakanlığı yeni tedbirleri açıkladı
Çalışma Bakanlığı yeni tedbirleri açıkladı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı deprem bölgesine ilişkin alınan yeni tedbirleri açıkladı.
8.02.2023 Gündem
Mahkemeden kanser ilacı için 'SGK karşılasın' kararı
Mahkemeden kanser ilacı için 'SGK karşılasın' kararı  Ankara 14'üncü İdare Mahkemesi, akciğer kanseri H.G.'nin (70) tedavide kullanması gereken; ancak geri ödeme listesinde bulunmayan ve kürü 1300 euro olan ilacın Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından karşılanması yönünde nihai karar verdi. Kararda, ilacın kurumca karşılanmamasının yaşama hakkını sınırlayacağı; oysa devletin herkesin hayatını, beden ve ruh sağlığı içinde sürdürmesini sağlamakla yükümlü olduğu belirtildi.
19.01.2023 Ekonomi
Bakan Koca tarih verdi! Binlerce atama yapılacak
Bakan Koca tarih verdi! Binlerce atama yapılacak Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "En geç 15 Ocak'a kadar 27 bin hekimin açıktan atamalarını yapacağız. Hekimlerimizin verimliliğini artırmaya çalışıyor, bunun için de 32 bin tıbbi sekreter alıyoruz." dedi.
24.11.2022 Gündem
Yargıtay'dan SGK ile ilgili flaş kanser ilacı kararı
Yargıtay'dan SGK ile ilgili flaş kanser ilacı kararı Ankara 14'üncü İdare Mahkemesi, akciğer kanseri olan H.G.'nin (70) tedavide kullanması gereken ancak geri ödeme listesinde bulunmayan ve kürü 1300 euro olan ilacın Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından karışlanmasına hükmetti.
24.09.2022 Gündem
İlaç geri ödeme listesi güncellendi! Yüzde 100’e kadar iyileştirme sağlandı
İlaç geri ödeme listesi güncellendi! Yüzde 100’e kadar iyileştirme sağlandı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Tıbbi Cihaz Fiyatlarında Yapılan Sağlık Uygulama Tebliği Düzenlemeleri ile genel sağlık sigortalıların yatarak tedavileri kapsamında sağlık hizmeti sunucuları tarafından kullanılan tıbbi malzeme geri ödeme bedellerinde yüzde 10’dan yüzde 100’e kadar değişen oranlarda artış yaparak iyileştirme sağladı.
25.08.2022 Sağlık
Geri ödeme listesinde oranlar değişdi! Resmen başladı
Geri ödeme listesinde oranlar değişdi! Resmen başladı Bakanlık, Tıbbi Malzeme Geri Ödeme Bedelleri’ nde Yüzde Yüze Kadar Değişen Oranlarda İyileştirme YaptıÇalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Tıbbi Cihaz Fiyatlarında Yapılan Sağlık Uygulama Tebliği Düzenlemeleri ile genel sağlık sigortalıların yatarak tedavileri kapsamında sağlık hizmeti sunucuları tarafından kullanılan tıbbi malzeme geri ödeme bedellerinde yüzde 10’dan yüzde 100’e kadar değişen oranlarda artış yaparak iyileştirme sağladı.
25.08.2022 Gündem
Sağlık sektöründe çalışanları ilgilendiriyor! 1 Temmuz itibarıyla başlıyor, yüzde 87...
Sağlık sektöründe çalışanları ilgilendiriyor! 1 Temmuz itibarıyla başlıyor, yüzde 87... Sağlık sektöründe çalışan yüzbinlerce kişiyi ilgilendiren gelişme! Sağlık sigortası hizmeti veren şirketlere kötü haber! 1 Temmuz itibarıyla başlıyor. TTB-HUV katsayı listesi ve işyeri hekimliği asgari sözleşme ücretleri, sigorta sektörünün gündemine oturdu. Türk Tabipler Birliği’nin açıkladığı yeni tarife sağlık sigortası sektörüne ciddi yükler getirecek. Sektör, artan maliyetleri her ne kadar yeni poliçelere yansıtacak olsa da, geçmiş dönem poliçe yüklerini taşımak zorunda kalacak. Yeni fiyatların öngörülmeyen bir ek maliyet yaratacağını dile getiren sektör temsilcileri, şirketlerin sermaye anlamında zorlanabileceğini vurguluyor. Sigortada ikinci trafik vakası yaşatacak gelişmenin detayları...
29.06.2022 Ekonomi
83 ilaç daha geri ödeme listesine alındı
83 ilaç daha geri ödeme listesine alındı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Sağlık Uygulama Tebliği (SUT) düzenlemesi olmaksızın 3’ü kanser, 1’i demans, 1’i multiple skleroz, 1’i pulmoner hipertansiyon ve 1’i acil serviste hipertansif kriz ilacı olmak üzere 83 ilacı daha geri ödeme listesine aldı. Listeye alınan ilaçların tamamı yerli üretim ilaçlardan oluşuyor.
10.06.2022 Gündem
1800 günde emeklilik! 4/a, 4/b ve 4/c'lileri kapsıyor, yaş şartı yok
1800 günde emeklilik! 4/a, 4/b ve 4/c'lileri kapsıyor, yaş şartı yok Erken emeklilik fırsatı! Pek çok çalışanı doğrudan ilgilendiriyor. SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı mensubu çalışanları kapsıyor. Yaş şartı aranmıyor. Erken emeklilik hayali kuranlar bazı durumlarda bu hayalini gerçekleştirebiliyor. Erkekler askerlik borçlanması, kadınlar ise doğum borçlanması yaparak emeklilik tarihini öne çekebiliyor. Ayrıca bazı sağlık sorunları da erken emekli olma hakkı doğuruyor. Kalp hastalıklarında erken emeklilik imkanı sağlanıyor. İşte çalışanların merak ettiği konun detayları...
8.06.2022 Emekli
Sağlık Hizmetleri Fiyatlandırma Komisyonu kararı!
Sağlık Hizmetleri Fiyatlandırma Komisyonu kararı! Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Başkanlığının Sosyal Güvenlik Kurumu Sağlık Uygulama Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ ile Sağlık Hizmetleri Fiyatlandırma Komisyonu Kararı, 1 Haziran 2022 tarihli Resmi Gazete'de yayımlandı.
1.06.2022 Sağlık
6 ilaç geri ödeme listesine alındı! Bakanlık duyurdu
6 ilaç geri ödeme listesine alındı! Bakanlık duyurdu Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Resmi Gazete'de yayımlanan Sağlık Uygulama Tebliği (SUT) düzenlemesi ile 1'i ithal, 5'i imal toplam 6 ilacı daha geri ödeme listesine aldı.
22.04.2022 Gündem
SGK resmen duyurdu! Artık para ödemesi yapılmayacak
SGK resmen duyurdu! Artık para ödemesi yapılmayacak SGK resmen duyurdu! Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan yeni karar! Artık SGK tarafından ödeme yapılmayacak. SGK, pandemi bakım hizmetlerini hizmet başı işlem ve tanıya dayalı işlem puan listelerinden çıkardı. Kurum, artık hastanelerde pandemi bakım ücreti ödemeyecek. Karara itirazlar var.
22.04.2022 Gündem
SGK harekete geçti ve resmen duyurdu! Listeden çıkarıldı, artık...
SGK harekete geçti ve resmen duyurdu! Listeden çıkarıldı, artık... SGK harekete geçti ve resmen duyurdu. Listeden çıkarıldı. Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdi. Sağlık Hizmetleri Fiyatlandırma komisyonunun toplanması sonucu alınan Sosyal Güvenlik Kurumu'nun yeni kararına göre pandemi bakım hizmetleri, hizmet başı işlem ve tanıya dayalı işlem puan listelerinden çıkarıldığı bildirildi. Söz konusu listeler, sağlık hizmetlerinin fiyatlandırma ve faturalandırılmasına esas teşkil ediyor. İşte Resmi Gazete kararı...
21.04.2022 Gündem
Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından karşılanıyor! Tamamen ücretsiz
Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından karşılanıyor! Tamamen ücretsiz SGK resmen duyurdu. Tüm vatandaşları doğrudan ilgilendiriyor. Hiçbir ücret talep edilemiyor. Pek çok kişi haberdar olmadığı için ödeme yapıyor. Sağlık hizmetleri ile ilgili atılan adımlar vatandaşların hayatını kolaylaştırırken birçok hizmete de ücretsiz olarak erişmek mümkün hale geldi. Devlet hastanelerinde ücretsiz olarak sunulan bazı hizmetlerden özel hastanelerden de ödeme yapılmadan yararlanılabiliyor. Acil servisten yoğun bakım sevisine, yenidoğan ünitesinden yanık tedavisine özel hastanelerin para talep edemeyeceği hizmetler listelendi. Ancak bazı hastaneler ücretsiz sunulan hizmetler için hasta ve yakınlarından ödeme talebinde bulunabiliyor. Böyle bir durumda nasıl bir yol izlemek gerekiyor? İşte özel hastaneler tarafından ücretsiz sunulan hizmetler ve para talebi ile karşılaşan hastaların yapması gerekenler...
3.04.2022 Çalışma Hayatı
SGK ödemiyor! Cebinizden karşılamak zorundasınız! Milyonları ilgilendiriyor
SGK ödemiyor! Cebinizden karşılamak zorundasınız! Milyonları ilgilendiriyor SGK tarafından karşılanmıyor. Arabası olan milyonları ilgilendiriyor. Detaylar tek tek ortaya çıktı. Trafik kazası geçiren sürücülerin tedavi masraflarını bir kısmını SGK karışılıyor ama üstünü vatandaş cebinden ödüyor. Özel, kamu; hangi hastaneye giderseniz gidin; acil durumda tüm tedavi giderleri SGK tarafından karşılanıyor. Ancak tedaviniz özel, üniversite ya da branş hastanesinde devam ediyorsa ve herhangi bir sosyal güvenlik sistemine bağlıysanız ya da Genel Sağlık Sigortası kapsamındaysanız SGK, sağlık giderlerini Sağlık Uygulama Tebliği (SUT) üzerinden ödüyor. Yani, tedavinizin belirli bir miktarını karşılıyor, üzerini cebinizden ödemek durumunda kalıyorsunuz. Aynısı tedavinin bir parçası olan protez, suni uzuv gibi durumlar için de geçerli. Bunları da SGK, SUT üzerinden karşılıyor, üzerini vatandaş cebinden ödemek zorunda kalıyor. Herhangi bir sosyal güvenlik çatısı altında değilseniz, Genel Sağlık Sigortası kapsamında da değilseniz acil dışındaki tüm giderleri cebinizden ödemek zorundasınız. İşte milyonlarca araba sahibini ilgilendiren tüm detaylar...
1.04.2022 Ekonomi
SGK’nın tüp bebek tedavisini karşılaması çiftlere umut oldu!
SGK’nın tüp bebek tedavisini karşılaması çiftlere umut oldu! Sosyal Güvenlik Kurumu’nun (SGK) 40 yaşını aşmamış kadınların tüp bebek tedavisine ilişkin sağlık hizmetlerini karşılayacağını açıklaması, çocuk sahibi olmak isteyen çok sayıda çifte umut oldu. Sağlık alanındaki gelişmelerle birlikte çiftlerin birçoğu tüp bebek denemesinde çocuk sahibi olurken, tüp bebek merkezleri çiftler için birer çözüm merkezine dönüştü.
18.03.2022 Sağlık
İş yerinde bunu yapan tüm çalışanlar yandı! Kıdem ve ihbar tazminatı dahil hiçbir ücret ödenmeyecek
İş yerinde bunu yapan tüm çalışanlar yandı! Kıdem ve ihbar tazminatı dahil hiçbir ücret ödenmeyecek Milyonlarca özel sektör çalışanını çok yakından ilgilendiriyor. Bunu yapan yandı, kıdem ve ihbar tazminatı alamayacak! Bilgileri karıştıran işçi için kötü haber geldi. Özel bir hastanede kayıt görevlisi olarak çalışan kişi, isim benzerliği nedeniyle hastanın nüfus cüzdanının aslını almadan başka bir hasta adına kayıt açtı ve iki hastanın bilgilerini karıştı. 9 yaşındaki hastanın bilgisi yerine, 32 yaşındaki başka bir hastanın bilgilerini giren çalışan bu nedenle tazminatsız olarak işten atıldı. İş Mahkemesi’nin ‘mağdur’ dediği görevliye kötü haber Yargıtay’dan geldi. Davacının haksız olduğunu, kıdem ve ihbar tazminatı talebinin reddine karar verilmesi gerektiği bildirildi.
18.03.2022 Gündem
13 ilaç daha geri ödeme listesine alındı
13 ilaç daha geri ödeme listesine alındı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, 1’i kanser ilacı olmak üzere 13 ilacı daha geri ödeme listesine aldıklarını duyurdu. Bakan Bilgin, bu ilaçlardan 9’unun yerli üretim olduğunu aktardı.
18.02.2022 Gündem
SGK resmen duyurdu! Flaş değişiklik kararı, o şart kaldırıldı
SGK resmen duyurdu! Flaş değişiklik kararı, o şart kaldırıldı Sosyal Güvenlik Kurumu harekete geçti. Uzun süredir bekleniyordu. Flaş değişiklik kararı SGK tarafından duyuruldu. O şart kaldırıldı. SMA hastalarının tedavisinde kullanılan ilaca devam edilmesinde çeşitli test sonuçlarının uygun olması zorunluluğu şartı kaldırıldı. Böylece, hastalığın tedavisinde kullanılan "nusinersen" ilacının da erişimi kolaylaşmış oldu.
13.02.2022 Gündem
SGK maaş bağlıyor! Resmen duyuruldu, ayda 5.600 lira ödeniyor, 3 gün içerisinde...
SGK maaş bağlıyor! Resmen duyuruldu, ayda 5.600 lira ödeniyor, 3 gün içerisinde... Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından maaş bağlanıyor. Ödemeler aylık olarak yapılıyor. SGK maaş ödemesinde prim şartı aranmıyor. Ancak 3 gün içerisinde SGK'ya bildirilmesi gerekiyor. 4A ve 4B'liler, tarım ve orman işlerinde hizmet akdiyle süreksiz olarak çalışanlar, ev işlerinde çalışanlar ile çırak ve stajyerleri kapsıyor. Tüm çalışanları çok yakından ilgilendiren ödeme imkanı belli durumlarda devreye alınıyor. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), çalıştığı işyerinde yaptığı işten dolayı hastalanan, bedensel veya ruhsal engelli hale gelen kişilere, yani meslek hastalığı nedeniyle çalışma gücünü kaybedenlere geçici veya sürekli aylık bağlıyor. Bu ödemenin yapılabilmesi için hastalık ile çalışma arasında illiyet bağının kurulması gerekiyor. Meslek hastalığı nedeniyle maaş bağlanabilmesi için SGK’nın belirlediği hastanelerden sağlık kurulu raporu alınması ve bu raporun SGK sağlık kurulunca da onaylanması gerekiyor.
10.02.2022 Çalışan Hakları

Benzer Haber Etiketleri

Sağlık Uygulama Tebliği ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki sağlık uygulama tebliği haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.