Sağlık-Sen

Sağlık-Sen

Son dakika sağlık-sen haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan sağlık-sen ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını sağlık-sen haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Sağlık-Sen

haberleri sayfasında son dakika yaşanan sağlık-sen gelişmeleri de dahil olmak üzere 2.982 sağlık-sen haberi bulunmuştur. Tüm sağlık-sen haberleri aşağıda listelenmiştir.
Karabük'teki iddialar sonrası STK'lardan açıklama geldi
Karabük'teki iddialar sonrası STK'lardan açıklama geldi Afrikalılar başta olmak üzere üniversitedeki yabancı öğrencilerin cinsel hastalık yaydığı ve fuhuş yapıldığı iddiaları, Karabük’ü rahatsız etti.
28.03.2024 Gündem
Sağlık-Sen zam talebini açıkladı
Sağlık-Sen zam talebini açıkladı Sağlık-Sen 2024 yılında 3'er aylık dönemlerde memur maaşlarına refah payı dahil istenen oranları açıkladı.
26.07.2023 Ekonomi
Traktör altında kalıp hayatını kaybetti, yakınları sağlık ekiplerine saldırdı
Traktör altında kalıp hayatını kaybetti, yakınları sağlık ekiplerine saldırdı İzmir'in Selçuk ilçesinde sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesiyle traktör devrildi. Meydana gelen kazada sürücü traktörün altında kalarak hayatını kaybederken, ölen sürücünün yakınlarının sağlık personellerine saldırdığı iddia edildi.
26.06.2023 Yaşam
Prof. Dr. Ömer Özkan kimdir, nereli, hangi hastanede görevli? Binali Yıldırım’ın ameliyatını yapan Ömer Özkan’ın biyografisi…
Prof. Dr. Ömer Özkan kimdir, nereli, hangi hastanede görevli? Binali Yıldırım’ın ameliyatını yapan Ömer Özkan’ın biyografisi… Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte gittiği Azerbaycan'da trafik kazası geçiren AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım'ın ameliyatını Antalya'dan İstanbul'a giden Prof. Dr. Ömer Özkan yaptı. Peki, Prof. Dr. Ömer Özkan kimdir, nereli, hangi hastanede görevli?
24.10.2022 Gündem
Maaşlara ek ödeme müjdesi! Paralar hesaplara yatacak! 10 bin lira...
Maaşlara ek ödeme müjdesi! Paralar hesaplara yatacak! 10 bin lira... Maaşlara ek ödeme müjdesi! Paralar yüz binlerin hesabına yatacak. Sağlıkçıların temel ve teşvik ödemelerinden oluşan iki ayaklı sabit ek ödeme dönemi başlıyor. 15 Ağustos itibarıyla belirlenen taban maaşları ve performansa yönelik ek ödemeler hesaplarda olacak. Düzenleme ile uzman hekim ve diş hekimlerine kademelerine göre artacak şekilde 10 bin TL’ye; asistan hekimlere 7 bin 500 TL’ye; pratisyen hekimlere 5 bin TL’ye kadar ek ödeme yapılacak. Ek ödemelerle birlikte pratisyen hekimlerin maaşı 20 bin TL’yi aşacak, uzmanların maaşı da 27 bin TL’yi bulacak. Özellikli işlem yapan hekimlerin tavan ücreti 65 bin TL’ye kadar çıkabilecek.
13.08.2022 Çalışma Hayatı
Sağlık çalışanlarına ek ödeme müjdesi! Kim ne kadar maaş alacak? Tek tek açıklandı
Sağlık çalışanlarına ek ödeme müjdesi! Kim ne kadar maaş alacak? Tek tek açıklandı Sağlık çalışanı binlerce vatandaşı ilgilendiren son dakika gelişmesi! Doktor, hemşire, uzman hekim ve asistan maaşlarına zam geliyor. 'Ek Ödeme Yönetmeliği' Resmi Gazete'de yayımlandı. Sağlık çalışanlarının özlük haklarında yapılan değişikliklerde detaylar ortaya çıktı. Konuyla ilgili paylaşımda bulunan Bakan Koca, "Yönetmelik dili hepimiz için açık olmayabilir. Günlük hayata tercüme, her ayın 15’inde yapılacak” dedi. Yönetmelikle birlikte alınacak maaşlar da merak konusu oldu. Peki hangi sağlıkçı ne kadar ödeme alacak? Tek tek açıklandı...
12.08.2022 Çalışma Hayatı
Sağlık-Sen Başkanı Durmuş: 6 ayda 226 sağlık çalışanı şiddete maruz kaldı
Sağlık-Sen Başkanı Durmuş: 6 ayda 226 sağlık çalışanı şiddete maruz kaldı Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanları Sendikası (Sağlık-Sen) Genel Başkanı Semih Durmuş, "Ülkemizde 2022 yılının ilk 6 ayında 136 sağlıkta şiddet olayı yaşandı. 234 saldırgan tarafından gerçekleştirilen olaylarda 226 sağlık emekçisi, şiddetin kurbanı oldu. Bu vahim tablo gelinen noktayı açıkça ortaya koymaktadır" dedi.
28.07.2022 Gündem
Haziran ayında 42 sağlık çalışanı şiddete maruz kaldı
Haziran ayında 42 sağlık çalışanı şiddete maruz kaldı Sağlık-Senin Sağlıkta Şiddet Raporunda, haziran ayında sağlık çalışanlarına yönelik 32 şiddet olayının meydana geldiği, 42 sağlık çalışanının mağdur olduğu belirtildi.
22.07.2022 Gündem
Maaşlara zam geliyor! Memur ve emekli hepsini kapsıyor, detaylar belli oldu, yüzde 40 artış...
Maaşlara zam geliyor! Memur ve emekli hepsini kapsıyor, detaylar belli oldu, yüzde 40 artış... Maaşlara zam geliyor. Memur ve emekli hepsini yakından ilgilendiriyor. Detaylar belli oldu. 3600 ek gösterge ile ilgili son dakika açıklaması! Milyonlarca memur ve memur emeklisini ilgilendiren gelişme. Öğretmen, polis, hemşire, din görevlileri dahil birçok meslek grubu çalışanını etkiyecek. Sağlık-Sen Genel Başkanı Semih Durmuş, 3600 ek göstergenin emekli maaşları ve tazminatları doğrudan attıracağını belirterek "Yıllardır kamu çalışanları bu hakkın verilmesi için mücadele ediyordu. Bugüne ve bizlere nasip oldu. 3600 ek gösterge çıktığında emekli maaşları ve tazminatları doğrudan artacak. Önemli bir kazanım. Emekli maaşlarında yüzde 30luk bir artış, emekli tazminatlarında da yüzde 30-40 bir artış söz konusu olacak. İnsanlar emekli olduklarında da yaşam standartlarını çalışıyorken ki gibi devam ettirebilecek" açıklamasında bulundu. İşte son dakika haberinin detayları...
25.03.2022 Memur
Sağlık-Sen Başkanı Durmuş: Şubatta 43 sağlık çalışanı şiddete maruz kaldı
Sağlık-Sen Başkanı Durmuş: Şubatta 43 sağlık çalışanı şiddete maruz kaldı Sağlık-Sen Genel Başkanı Semih Durmuş, şubat ayında sağlık çalışanlarına yönelik 31 saldırganın neden olduğu 21 şiddet olayının meydana geldiğini, 43 sağlık çalışanının mağdur olduğunu, saldırganlardan 14'ünün tutuklandığını söyledi. 
21.03.2022 Gündem
Emekli ve çalışan on binlerce kişiye zam ve ek ödeme müjdesi
Emekli ve çalışan on binlerce kişiye zam ve ek ödeme müjdesi Doktor, hemşire, aile hekimi ve tüm sağlık çalışanlarına iyi haber geldi. Maaşlara zam ve ek ödeme müjdesi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sağlık çalışanlarına 5 müjde vererek, "Sağlık kurum ve kuruluşlarında görev yapan personele karşı görevleri sırasında veya görevleri dolayısıyla işlenen kasten yaralama suçu CMK kapsamında kataloğa dahil oluyor. Sağlık personelinin sabit ek ödemeleri merkezi yönetim bütçesine alınarak aylıklarının tek bir bordro ile ödenmesi temin edilecektir" dedi. Emekliler ve hemşirelere de müjde veren Erdoğan "Hekimlerimizin bordroya tabii ücretleri emekli olduktan sonraki maaş kayıtlarını da telafi edilecek şekilde düzenlenecektir. Hemşireler başta olmak üzere lisans mezunu sağlık çalışanlarının 3600 ek gösterge kapsamına alınacağını da tekrar hatırlatmak istiyorum. Bu çalışma yapılırken hekim emeklilerinin maaşları da yeniden ele alınacaktır. Beşinci müjdemiz aile hekimlerimizin temel ücretlerinde de artış yapılacaktır" diye konuştu.
14.03.2022 Ekonomi
Sağlık çalışanlarına gece tazminatı talebi: Sağlık-Sen Başkanı Durmuş'tan açıklama
Sağlık çalışanlarına gece tazminatı talebi: Sağlık-Sen Başkanı Durmuş'tan açıklama Sağlık-Sen Genel Başkanı Semih Durmuş, "Döner sermaye adaletsizliği, malpraktis ve şiddet konusunda sağlık çalışanlarını koruyacak düzenlemeler bir an önce hayata geçirilmeli. Nöbet ücretleri en az 1 saatlik mesaiye denk gelecek şekilde artırılmalı, sağlık çalışanlarına gece tazminatı ödenmeli." dedi.
3.03.2022 Ekonomi
Her biri 75 ton! 1915 Çanakkale Köprüsü'ne yerleştirilecek, yola çıktı
Her biri 75 ton! 1915 Çanakkale Köprüsü'ne yerleştirilecek, yola çıktı Bursa'da yapımı tamamlanan Seyit Onbaşı'nın sırtında taşıdığı top mermisini sembolize eden ve her biri 75 ton olan 4 anıtsal yapı, 1915 Çanakkale Köprüsü'nün kulelerinin üzerine yerleştirilmek üzere Gemlik'ten gemiyle yola çıktı.
2.03.2022 Gündem
Sağlık-Sen’den Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Gürcan’a ziyaret
Sağlık-Sen’den Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Gürcan’a ziyaret Sağlık-Sen yönetimi, Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Mahmut Gürcan’a ziyaret ederek, sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının sorunlarını ileterek, çalışanların ekonomik ve özlük haklarında iyileştirme yapılması gerekliliğini dile getirdi.
2.03.2022 Gündem
Sağlık çalışanlarına zam açıklaması! AK Partili Elitaş duyurdu
Sağlık çalışanlarına zam açıklaması! AK Partili Elitaş duyurdu Sağlık çalışanlarına ücret artışı ile ilgili açıklama! Sağlık-Sen Genel Başkanı Semih Durmuş, AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş’ı ziyaret etti. Elitaş konuya ilişkin açıklamasında, “Sağlık çalışanlarımızın ücretlerinde artışı sağlayacak düzenlemeyi biz de önemsiyoruz. Bu konu gündemimizde. Düzenlemeyle ilgili yakın zamanda Cumhurbaşkanımız ile görüşeceğim" dedi.
15.02.2022 Çalışan Hakları
'Kilo vermelisin' diyen doktora bıçaklı saldırı! Bakan Koca paylaştı
'Kilo vermelisin' diyen doktora bıçaklı saldırı! Bakan Koca paylaştı Diyarbakır'da şizofreni hastası olduğu iddia edilen H.E. (39) adlı kadın, kendisine kronik rahatlığını hatırlatıp, kilo vermesi gerektiğini söyleyen Dr. Aziz Tanelçi'ne bıçakla saldırdı. Dr. Tanelçi, kolundan ve omuzundan yaralanırken, H.E. gözaltına alındı.
25.11.2021 Gündem
Doktor 'kilo vermelisin' deyince bıçakla saldırdı!
Doktor 'kilo vermelisin' deyince bıçakla saldırdı! Diyarbakır'da, şizofreni hastası olduğu iddia edilen H.E. (39) adlı kadın, kendisine kronik rahatlığını hatırlatıp, kilo vermesi gerektiğini söyleyen Dr. Aziz Tanelçi'ne bıçakla saldırdı. Dr. Tanelçi, kolundan ve omuzundan yaralanırken, H.E. gözaltına alındı.
25.11.2021 Gündem
Kayseri'de pes dedirten olay! İstediği ilacı yazmayan doktoru darbetti
Kayseri'de pes dedirten olay! İstediği ilacı yazmayan doktoru darbetti Kayseri'de Kadir Tanver Aile Sağlığı Merkezi'nde bir hasta istediği ilacı yazmadığı gerekçesiyle doktoru darbetti.
12.11.2021 Yaşam
"Sağlıkta şiddet" raporu açıklandı!
"Sağlıkta şiddet" raporu açıklandı! Sağlık-Sen eylül ayına ilişkin "sağlıkta şiddet" raporunu açıkladı - Rapora göre, geçen ay yaşanan 15 şiddet olayında 24 sağlık çalışanı mağdur oldu - Sağlık-Sen Genel Başkanı Semih Durmuş: - "Kamunun hiçbir yerinde sağlık birimlerindeki kadar şiddet olayı yaşanmıyor. Sağlıkta şiddeti önleme amacıyla ekstra uygulamalar devreye sokulmalıdır"
9.10.2021 Sağlık
HGS ile ilgili flaş açıklama! Üniversitelerde...
HGS ile ilgili flaş açıklama! Üniversitelerde... Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) yönetimi, Meşelik Kampüsü'nde tıp fakültesi ile eğitim bilimlerinin güzergahlarını turnikeler ve ücretli hızlı geçiş sistemi (HGS) ile ayırdı. Üniversitedeki 5 farklı sendika, araçlı geçişlerde 1 defaya mahsus akademisyenlere 50 lira, idari çalışan ve öğrencilere 30 lira ve dışarıdan gelenlere ise 100 lira geçiş bedeli belirlemesine tepki gösterip kararın iptali için dava açtı.
8.10.2021 Gündem
Maaşlar düşmeyecek! Yüzde 20 zam  ve...
Maaşlar düşmeyecek! Yüzde 20 zam ve... Binlerce kişi merak ediyordu. Son dakika zam ve maaş açıklaması geldi. Sor işaretleri ortadan kalktı. Sağlık-Sen İstanbul Şubeleri il divan toplantısı öncesi 6'ncı Toplu İş Sözleşmesindeki kazanımlara yönelik açıklamalarda bulunan Sağlık-Sen Genel Başkanı Semih Durmuş, Sağlık çalışanları bu süreçte ek ödemelerinin yüzde 20 artırılmasıyla 400-450 lira seyyanen zam aldı. Bu gelişme hekim arkadaşlarımızda, maaşları düşecek mi endişesi yarattı ama bu doğru değil. Hekim arkadaşlarımızın aylık döner sermaye gelirlerinde azalma olmayacak dedi.
18.09.2021 Çalışan Hakları
Seyyanen zam ne kadar oldu? Bakan Vedat Bilgin açıkladı! İşte Memur zam oranları!
Seyyanen zam ne kadar oldu? Bakan Vedat Bilgin açıkladı! İşte Memur zam oranları! Memur ve memur emeklisine 2022-2023 yıllarında yapılacak zam oranı için sendikalar ve hükümet arasındaki görüşmeler devam ediyor. Hükümet yeni teklifini sundu. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, memur ve memur emeklisinin zam oranını açıkladı. Peki, Seyyanen zam ne kadar oldu?Seyyanen zam ne kadar? Memur maaş zamları belli oldu mu? İşte 6. Dönem Toplu Sözleşme görüşmelerinde hükümetin teklifi...
23.08.2021 Memur
10 bin TL hesaplara yatırılacak! Rekor promosyon ödemesi...
10 bin TL hesaplara yatırılacak! Rekor promosyon ödemesi... Promosyon anlaşmasında imzalar atıldı. Her çalışana eşit olarak verilecek. 10 bin TL banka hesaplarına yatırılacak. Sağlık çalışanlarını ilgilendiren promosyon anlaşmasından 1009 kişi yararlanacak. Türk Sağlık Sen, Kırklareli İl Sağlık Müdürlüğünde, 1009 çalışanı kapsayan ve 5 yıllık olan banka promosyonu ihalesi sonucunda her bir çalışana eşit olarak 10 Bin 20 TL ödeneceğini açıkladı.
Memurların yüzde 65'e yakını sendikalı
Memurların yüzde 65'e yakını sendikalı 2 milyon 658 bin 555 memurdan 1 milyon 718 bin 984'ünün sendika üyeliği bulunuyor. Buna göre memurların sendikalaşma oranı yüzde 64,66 olarak belirlendi.
2.07.2021 Memur
Mahkeme, 3+1 kapsamında kadroya alınmayan çalışanı haklı buldu
Mahkeme, 3+1 kapsamında kadroya alınmayan çalışanı haklı buldu Sağlık-Sen'in açtığı davada 4/b süresiz sözleşmeli sağlık çalışanının kadroya alınmaması hukuka, hakkaniyete ve eşitlik ilkesine aykırı bulundu.
27.03.2021 Çalışma Hayatı

Benzer Haber Etiketleri

Sağlık-Sen ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki sağlık-sen haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.