Sağlık Güvencesi

Sağlık Güvencesi

Son dakika sağlık güvencesi haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan sağlık güvencesi ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını sağlık güvencesi haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Sağlık Güvencesi

haberleri sayfasında son dakika yaşanan sağlık güvencesi gelişmeleri de dahil olmak üzere 631 sağlık güvencesi haberi bulunmuştur. Tüm sağlık güvencesi haberleri aşağıda listelenmiştir.
Prof. Dr. Atıl: Dental rahatsızlık kalbinizi etkiler
Prof. Dr. Atıl: Dental rahatsızlık kalbinizi etkiler Mersin Üniversitesi (MEÜ) Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fethi Atıl, "Dental sağlık sistemik birçok etkiye sahiptir. Ağızda sürekli enfeksiyona yol açan durumlar söz konusu olabilir. Bu enfeksiyon bütün vücuda etki eder. Kalbinizin yanı sıra karaciğerinizi, böbreğinizi hatta beyninizi bile etkileyen sorunlara yol açabilir" dedi.
28.02.2024 Adana
Mustafa Sarıgül, İBB Başkanlığı hakkındaki iddialara ilk kez yanıt verdi: Lafı bile geçmedi
Mustafa Sarıgül, İBB Başkanlığı hakkındaki iddialara ilk kez yanıt verdi: Lafı bile geçmedi Seçim yenilgisinin ardından CHP'de Ekrem İmamoğlu'nun başlattığı değişim tartışmaları sürdü. Bu süreçte Kılıçdaroğlu ve İmamoğlu arasında ipler kopma noktasına geldi. Yerel seçimlerde İmamoğlu'nun yerine, CHP'li Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül'ün aday gösterileceği iddia edilmişti. İBB adaylığı hakkındaki iddialara ilk kez yanıt veren Sarıgül, her zaman Kılıçdaroğlu'nun yanında olduğunu söyleyerek, "Vefalı adamımdır" çıkışını yaptı.
7.08.2023 Gündem
Cinsel istismar ile suçlanan doktorun ifadesi ortaya çıktı: Kısmen hatırlıyorum
Cinsel istismar ile suçlanan doktorun ifadesi ortaya çıktı: Kısmen hatırlıyorum Muğla'nın Menteşe ilçesinde muayene ettiği E.Ç. (17) adlı kıza cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla tutuklanan Dr. Ufuk S. (31), savcılıktaki ifadesinde, "Hastanın çamaşırını ya da giysisini çıkarmasını istemedim, kendim de çıkarmadım" dedi.
7.08.2023 Yaşam
Ücretsiz sağlık güvencesi fırsatı! Teste girmeyen prim ödeyecek
Ücretsiz sağlık güvencesi fırsatı! Teste girmeyen prim ödeyecek GSS ile ilgili son dakika açıklaması geldi. 25 yaşını doldurmuş ve halen üniversite öğreniminde olan gençler ile anne veya babasından sağlık hizmeti alamayan 18 yaş üstü gençlerin genel sağlık sigortası tescil işlemi SGK tarafından otomatik olarak yapılıyor. Bu kapsamda tescil edilen kişiler bulundukları ilçelerdeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına başvurarak gelir testi yaptırabilir ve gelir durumunun düşük çıkması halinde genel sağlık sigortasından ücretsiz faydalanabilir. Gelir testi sonucu bulunmayan veya gelir testi sonucu asgari ücretin üçte birinden (3 bin 800 lira) fazla çıkanlar 2023 yılı ikinci yarısı için belirlenen aylık primleri (402 lira) ödeyerek genel sağlık sigortasından faydalanabilirler. İşte merak edilen detaylar...
7.08.2023 Ekonomi
Bakan Bilgin açıkladı! EYT'de tüm süreci tek tek anlattı
Bakan Bilgin açıkladı! EYT'de tüm süreci tek tek anlattı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof. Dr. Vedat Bilgin, ekonomi gündemine ilişkin tüm detayları TRT Haber canlı yayınında değerlendirdi. Bilgin, "EYT düzenlemesini ocak ayı içerisinde Meclis'e takdim edeceğiz" dedi. Emekli olacakların ağırlıklı yaş ortalamasının 50'nin üzerinde olduğunu belirtti. EYT'nin maliyetinin 100 milyar liranın üzerinde olduğunu söyledi.
29.12.2022 Ekonomi
İş arama, çalışmaya başlama, sigorta, emeklilik, mesleki yeterlilik işlemlerine nereden bakılır? İşte e-Devlet Çalışma Hayatım hizmeti!
İş arama, çalışmaya başlama, sigorta, emeklilik, mesleki yeterlilik işlemlerine nereden bakılır? İşte e-Devlet Çalışma Hayatım hizmeti! Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Çalışma Hayatım işlemi ile iş arama, çalışmaya başlama, sigorta, emeklilik, mesleki yeterlilik gibi çalışma hayatını oluşturan tüm iş ve işlemlere ulaşılabiliyor. Emekliliğe ne kadar süre kaldığını öğrenmek, emeklilik işlemleri ve aylık bilgilerine ulaşılabiliyor. Peki, Çalışma Hayatım bilgilerine nereden, nasıl ulaşılır? E-Devlet Çalışma Hayatım ile emeklilik yaşı hesaplama ekranı!
14.10.2022 Çalışma Hayatı
Paralar hesaba yatırıldı! Bakan Yanık detayları açıkladı
Paralar hesaba yatırıldı! Bakan Yanık detayları açıkladı Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Ağustos ayı içerisinde ihtiyaç sahibi vatandaşlara 6 milyar 907 milyon TL tutarında nakdi yardımda bulunduklarını açıkladı.
20.09.2022 Ekonomi
SGK ödeyecek! Yüz binleri ilgilendiriyor!
SGK ödeyecek! Yüz binleri ilgilendiriyor! Kanser hastalarını ilgilendiriyor. SGK'dan güzel haber geldi. SGK reçete edilen ve muadili olmayan kanser ilacını ödemek zorunda. Antalya'da kanser tedavisi görürken yaşamını yitiren Bayram Ateş'in (74), ölümünden önce kendisine reçete edilen ve muadili olmayan ilacı Sosyal Güvenlik Kurumu'nun (SGK) ödemesi için açıp kazandığı dava, Yargıtay tarafından onandı. Ateş'in kazandığını göremediği dava, kanser hastalarına umut oldu.
11.06.2022 Gündem
Sağlık kartı uygulaması hayata geçirildi! Yabancı turistler faydalanacak, 12 ay boyunca...
Sağlık kartı uygulaması hayata geçirildi! Yabancı turistler faydalanacak, 12 ay boyunca... Sağlık hizmetleri alanında her geçen yıl dünyada öne çıkan Türkiye’nin bu yıl sağlık turizmi gelirleri, Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre 2021’de yüzde 91 artarak 1 milyon doları aştı. Türkiye’ye gösterilen ilgi, yeni ürün ve hizmetleri de beraberinde getirdi. Bu alandaki son gelişme, uluslararası sağlık hizmetleri odağında faaliyet gösteren bir markanın Türkiye’yi ziyaret eden turistlerin sağlık hizmetlerine erişimini teminat altına alan kart oldu.
29.04.2022 Ekonomi
Bakan Varank: Uzaya gidecek Türk vatandaşını testlerden geçireceğiz
Bakan Varank: Uzaya gidecek Türk vatandaşını testlerden geçireceğiz Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Sağlık Bilimleri Üniversitesi “Mekteb-i Tıbbiyye-i Şahane” ödül töreninde yaptığı konuşmada, “Yeni Aziz Sancar'lar, Özlem Türeci'ler, Uğur Şahin'ler bu salondan, sizlerin arasından çıkacak. Gençlerin varlığı geleceğin aydınlık Türkiye’sinin en büyük teminatıdır” dedi. Sağlık Bilimleri Üniversitesi 2022 yılı “Mekteb-i Tıbbiyye-i Şahane” ödülleri, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank'ın katıldığı törenle sahiplerini buldu. Bakan Varank "Yakın bir zamanda Türkiye'nin uzaya göndereceği insanları seçmek üzere duyuruya çıkacağız" dedi.
16.04.2022 Bilim ve Teknoloji
Paralar hesaplara aktarılıyor! Ramazan, fatura desteği ve...
Paralar hesaplara aktarılıyor! Ramazan, fatura desteği ve... Devlet eli ihtiyaç sahibi vatandaşa ulaşmaya devam ediyor. Devlet destekleri artarak devam ediyor. Birçok kişi talepte bulunması durumunda destek ödemelerinden yararlanıyor. Pandemi döneminde başlayan nakdi destekler sürüyor. Ayrıca Ramazan dolayısı ile de ihtiyaç sahipleri için ek kaynak ayrıldı. Dezavantajlı olan kişilere de para yardımı sağlanıyor. Doğal gaz tüketim desteği ve elektrik yardımı da faturalarını ödemekte güçlük çeken vatandaşların imdadına yetişiyor. İlk kez bu sene uygulanmaya başlayan doğal gaz desteğinde ödemeler başladı. Bakan Yakın yaptığı açıklamada destek ödemeleri ile ilgili, “Mart ayı içerisinde ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza 6,6 milyar TL’yi aşan nakdi yardımda bulunduk” ifadelerini kullandı.
13.04.2022 Ekonomi
SGK'dan yeni karar! Resmen duyuruldu, GSS borçları siliniyor, başvurular...
SGK'dan yeni karar! Resmen duyuruldu, GSS borçları siliniyor, başvurular... Sosyal Güvenlik Kurumu güzel haberi duyurdu. GSS borçları siliniyor. Başvuru yapılması halinde Genel Sağlık Sigortası borçlarından muafiyet sağlanıyor. Genel Sağlık Sigortası; kişilerin öncelikle sağlıklarının korunmasını, sağlık riskleri ile karşılaşmaları halinde ise oluşan harcamaların finansmanını sağlayan sigorta anlamına geliyor. Sosyal Güvenlik Kurumu'na tabi olarak çalışmayan kişilerin GSS primlerini kendilerinin ödemesi gerekiyor. Ödeme gücü bulunmayanlar ise; gelir testi yaparak gelirlerinin belirlenen standardın altında olması durumunda ödeme yapmıyor. Ancak SGK'dan yapılan yeni açıklamada GSS borcundan muafiyet ile ilgili önemli bir detaya dikkat çekildi. Sosyal Güvenlik Kurumu yurt dışında okuyan öğrencilerin GSS borçlarını siliyor. Yaş şartı olmaksızın yurt dışında okuyan tüm öğrenciler kapasam dahil edildi.
24.03.2022 Gündem
Elektrik fatura desteği ile ilgili flaş açıklama! 206 lira...
Elektrik fatura desteği ile ilgili flaş açıklama! 206 lira... Vatandaşların kış mevsiminden olumsuz etkilenmemeleri için devlet destekleri artarak devam ediyor. Elektrik yardımından barınma yardımına, evde bakım yardımından sosyal ekonomik desteklere Genel Sağlık Sigortası yardımından eğitim yardımına kadar birçok başlıkta destek yardım yapılıyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, ocak ayı içerisinde ihtiyaç sahibi vatandaşlara 4 milyar 897 milyon TL nakdi yardımda bulunduklarını açıkladı. Bakan Yanık, düzenli sosyal yardım programlarından faydalanan hanelere ocak ayı içerisinde 143 milyon TL Elektrik Tüketim Desteği verdiklerini ifade etti. 2022 yılında hanelere elektrik tüketim desteğinin üst limit tutarı 206 liraya yükseltilmişti.
12.02.2022 Ekonomi
Borçların tamamı siliniyor! Anapara da faizler de... Süre daralıyor, başvurular...
Borçların tamamı siliniyor! Anapara da faizler de... Süre daralıyor, başvurular... Borcu olanlar dikkat! Süre daralıyor. Başvuru yapanların borcu siliniyor. Borçlarından kurtulmak isteyenler için son gün 30 Kasım. Vergi ve prim borçlarına ilişkin yapılandırma kanununda başvuru süresi geçen hafta sona erdi ancak genel sağlık sigortası (GSS) prim borçlarında yapılandırma hakkı devam ediyor. GSS prim borcu olanlar daha önce hiç gelir testine girmemişler ise 30 Kasım’a kadar gelir testi yaptırabilecekler. Test sonucu ödeme gücü olmadığı tespit edilenlerin borcu silinecek.
5.10.2021 Ekonomi
e-Devlet Çalışma Hayatım hizmeti nedir? Çalışma Hayatım hizmeti ne işe yarar?
e-Devlet Çalışma Hayatım hizmeti nedir? Çalışma Hayatım hizmeti ne işe yarar? e-Devlet'te "Çalışma Hayatım" hizmeti devreye alındı. e-Devlet Kapısı'nda hizmete alınan 'Çalışma Hayatım' hizmetiyle vatandaşlar iş arama, çalışmaya başlama, sigorta, emeklilik, mesleki yeterlilik gibi çalışma hayatını oluşturan tüm iş ve işlemlere tek bir adreste ulaşabilecek. Çalışma Hayatım hizmetinde ayrıca vatandaşlarsağlık modülünden, sağlık güvencesi hak sahipliğini sorgulanabilecek, tedavi bilgileri, reçete bilgileri, ilaç kullanım süreleri de görülebilecek. Aynı zamanda, optik cam/çerçeve, diş protez hakkı ve medikal malzeme bilgilerine erişip istirahat raporları da görülebilecek. İşte e-Devlet Çalışma Hayatım hizmeti hakkında merak edilenler...
2.10.2021 Çalışma Hayatı
E-devlet'te yeni hizmet! Emeklilik, sigorta, iş arama...
E-devlet'te yeni hizmet! Emeklilik, sigorta, iş arama... E-devlet ile ilgili son dakika açıklaması! Yeni hizmet kullanıma açıldı. Emeklilik, sigorta, iş arama gibi birçok hizmet aynı yerden yapılabilecek. Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Ali Taha Koç, e-Devlet'teki 'Çalışma Hayatım' hizmeti hakkında açıklamalarda bulundu.
2.10.2021 Ekonomi
Faizler siliniyor! Borcu olanlar yararlanıyor, e-Devlet üzerinden...
Faizler siliniyor! Borcu olanlar yararlanıyor, e-Devlet üzerinden... Borcu olan yüz binlere güzel haber. Faizler siliniyor. Başvuru şartı bulunmuyor. e-Devlet üzerinden kontrol etmek mümkün. Fırsat devam ediyor. Ödeme kolaylığı sağlanıyor. 7326 sayılı bazı alacakların yeniden yapılandırılmasında prim, vergi borçları, matrah ve vergi artırımı, pişmanlıkla beyan, MTV, öğrenim ve katkı kredileri, trafik para cezaları konusunda kaçırılmayacak fırsatlar yer alıyor. Bu fırsatlardan biri de Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), tarafından açıklandı. Genel Sağlık Sigortası (GSS)borçlarının yapılandırılması için başvuru şartı aranmadığı belirtildi. GSS borçlarının otomatik olarak yapılandırıldığı açıklandı.
10.08.2021 Ekonomi
Borçlar siliniyor! Anapara da faizler de...  e-Devlet'ten yapılıyor
Borçlar siliniyor! Anapara da faizler de... e-Devlet'ten yapılıyor Yüz binleri ilgilendiriyor. Borçlar tamamen siliniyor. e-Devlet üzerinden hemen kontrol edebilirsiniz. Faizler ile beraber anaparanın da silinmesi mümkün. Fırsat hala devam ediyor. Sosyal güvenlik Kurumu (SGK) tarafından otomatik olarak yapıldı. 30 Nisan'a kadar ödeme işlemine başlayanlar faiz ödemelerinden kurtulacak. Ödeme gücü olmayanlar ise mart sonuna kadar gelir testi yaptırarak prim borcundan tümüyle kurtulabilecekler.
24.02.2021 Ekonomi
Bakan Koca açıkladı! Vaka sayılarına göre 'yerinde karar' dönemi başlıyor
Bakan Koca açıkladı! Vaka sayılarına göre 'yerinde karar' dönemi başlıyor Yeni dönem başlıyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bilim Kurulu toplantısının ardından yazılı açıklama yaptı. Bakan Koca, "Tedbirlerle ilgili artık vaka sayılarına göre "Yerinde karar" dönemine geçiyoruz." dedi. Öte yandan üniversitelerde yüz yüze eğitime ilişkin de açıklama geldi. "Esnafımızın işine, öğrencilerimizin okullarına bir an önce kavuşmalarını istiyoruz" diyen Koca, kriterlerin belirlenmesi konusunda çalışmaların sürdürüldüğünü belirtti.
16.02.2021 Gündem
Faiz, zam ve cezalar siliniyor! e-Devlet'ten kontrol edin, o tarihe kadar...
Faiz, zam ve cezalar siliniyor! e-Devlet'ten kontrol edin, o tarihe kadar... Borcu olan yüz binlerce kişiyi ilgilendiriyor. Fırsat hala devam ediyor. Detayları e-Devlet üzerinden öğrenmek mümkün. Sosyal güvenlik Kurumu (SGK) tarafından otomatik olarak yapıldı. Faizler, zam ve cezalar silindi. Yapılandırmadan yararlanmayan vatandaşlar için fırsat hala devam ediyor. Borçlar küçük taksitler halinde ödeniyor. Otomatik olarak yapıldı. 30 Nisan'a kadar ödeme işlemine başlayanlar faiz ödemelerinden kurtulacak. Genel sağlık sigortası (GSS) prim borcundan kurtulma fırsatı devam ediyor. Mart sonuna kadar gelir testine girerek ödeme gücü olmadığını belgeleyenlerin ise borcu tümüyle silinecek. Ödeme gücü olanlar ise anaparayı nisan sonuna kadar ödediklerinde gecikme faizi ve cezalarından kurtulacaklar.
11.02.2021 Ekonomi
Borçların tümü siliniyor! Anapara da faizler de... Fırsat devam ediyor
Borçların tümü siliniyor! Anapara da faizler de... Fırsat devam ediyor Yüz binlerce kişiyi ilgilendiriyor. Borçlardan tamamen kurtulmak mümkün. Süreç hala devam ediyor. Borcu olan birçok kişi yapılandırma fırsatından yararlanarak borç faizlerinin büyük kısmından kurtularak borcunu taksitler halinde ödeme imkanı buldu. Yapılandırma sona erdi. Anca o borçlar ile ilgili fırsat devam ediyor. Mart ayına kadar yapılabilecek. Vergi ve prim borçlarına ilişkin yapılandırmalarda başvuru süresi sona erdi ancak genel sağlık sigortası (GSS) prim borcundan kurtulma fırsatı devam ediyor. Mart sonuna kadar gelir testine girerek ödeme gücü olmadığını belgeleyenlerin borcu tümüyle silinecek. Ödeme gücü olanlar ise anaparayı nisan sonuna kadar ödediklerinde gecikme faizi ve cezalarından kurtulacaklar.
8.02.2021 Ekonomi
GSS ile ilgili flaş açıklama! Bakan Selçuk duyurdu
GSS ile ilgili flaş açıklama! Bakan Selçuk duyurdu Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Genel Sağlık Sigortası (GSS) kapsamında 2018 -2020/Ağustos döneminde kamu ve özel hastanelere sağlık hizmetleri karşılığında 182,9 milyar liralık ödeme gerçekleştirdiklerini bildirdi.
26.10.2020 Ekonomi
Devlet tarafından ödeniyor! Milyonlar yararlanıyor
Devlet tarafından ödeniyor! Milyonlar yararlanıyor Milyonlarca kişiyi kapsıyor. Ödemeler devlet tarafından yapılıyor. Böylece herkes kapsama dahil ediliyor. Yeterli maddi gücü olmayanların mağduriyet yaşamasının önüne geçiliyor. Corona virüs salgını sonrası herkes sağlığına biraz daha önem vermeye başlarken, birçok kişi sağlık güvencesinin kimleri kapsadığını merak ediyor. Sigortalı olarak çalışan tüm bireylerin sağlık güvencesi zaten bulunuyor.. Hiçbir sosyal güvencesi olmayanlar ise ülkemizde Genel Sağlık Sigortası (GSS) sistemi ile sağlık şemsiyesi altına alınıyor. Böylece 7'den 70'e herkese güvence sağlanıyor. Çalışmayan fakat yeterli geliri olanlar ayda 88 TL ödeyerek sağlık sisteminden yararlanabiliyor. Çalışmayan ve gelir düzeyi düşük olanların primi ise devlet tarafından ödeniyor.
15.10.2020 Ekonomi
Sağlık turizmi tesislerine turist akını
Sağlık turizmi tesislerine turist akını Termal Sağlık ve Turizm Derneği (TESTUD) Başkanı Yavuz Yılık, termal zenginliğiyle ilgi çeken Türkiye'nin ekim ayı sonuna kadar yaklaşık 4 milyon Rus turisti misafir etmesini beklediklerini bildirdi.
4.08.2020 Sağlık
SGK değiştirdi! Milyonları ilgilendiriyor 2 yıl ücretsiz ve...
SGK değiştirdi! Milyonları ilgilendiriyor 2 yıl ücretsiz ve... Milyonlarca kişiyi çok yakından ilgilendiriyor. Hepsi değişti. SGK'nın sistemine göre iki yıl boyunca ücret ödenmiyor. Ancak yaş sınırı var. Sosyal güvenlik sisteminde 2008 yılında yapılan kapsamlı düzenleme ile okuldan mezun olup işe giremeyen gençlerin 2 yıl boyunca genel sağlık sigortası (GSS) primi ödemeden sağlık hizmetlerinden yararlanma hakları bulunuyor. Sosyal güvenlik sisteminde 2008 yılında kapsamlı değişiklik yapan 5510 Sayılı Kanun’un getirdiği en önemli değişikliklerden birini, 18 yaşından küçük Türk vatandaşlarına koşulsuz sağlık güvencesi sağlanması oldu. Yaş sınırı, lise ve dengi okul öğrencilerinde 20, yükseköğrenim görenlerde 25 olarak uygulanıyor. 18 yaşından büyük olup öğrenimlerine devam eden öğrencilere sağlanan bu haktan ilk başta sadece anne babası sigortalı bir işte çalışan veya emekli aylığı almakta olan çocuklar, “bakılmakla yükümlü olunan” sıfatıyla yararlanabiliyorlardı. 2016 yılında yapılan yasa değişikliğiyle, anne babası üzerinden bakılmakla yükümlü olunan sıfatı taşımayan çocuklara da aynı haklar sağlandı.İşte GSS sisteminin ayrıntıları...
19.05.2020 Çalışma Hayatı

Benzer Haber Etiketleri

Sağlık Güvencesi ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki sağlık güvencesi haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.