Gazete Vatan Logo

İş arama, çalışmaya başlama, sigorta, emeklilik, mesleki yeterlilik işlemlerine nereden bakılır? İşte e-Devlet Çalışma Hayatım hizmeti!

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Çalışma Hayatım işlemi ile iş arama, çalışmaya başlama, sigorta, emeklilik, mesleki yeterlilik gibi çalışma hayatını oluşturan tüm iş ve işlemlere ulaşılabiliyor. Emekliliğe ne kadar süre kaldığını öğrenmek, emeklilik işlemleri ve aylık bilgilerine ulaşılabiliyor. Peki, Çalışma Hayatım bilgilerine nereden, nasıl ulaşılır? E-Devlet Çalışma Hayatım ile emeklilik yaşı hesaplama ekranı!

İş arama, çalışmaya başlama, sigorta, emeklilik, mesleki yeterlilik işlemlerine nereden bakılır? İşte e-Devlet Çalışma Hayatım hizmeti!

SGK tarafından geçen yıl devreye alınan Çalışma Hayatım hizmeti üzerinden, iş arama sürecinden, işe başlamaya, sigorta bilgilerinden emeklilik işlemlerine kadar pek çok hizmete ulaşmak mümkün. Vatandaşlar, 4A, 4B, 4C aylık bilgilerini, aylık kesintilerini, bir aylık maaş tercihlerini, aylık bilgilerine ilişkin barkodlu belge alma işlemlerini, banka ve adres değişikliği taleplerini, hareketsiz ve blokeli emekli maaş sorgulama ve iade başvurusu işlemleri gibi pek çok işlemi gerçekleştirebiliyor.

ÇALIŞMA HAYATIM BİLGİLERİNE NEREDEN, NASIL ULAŞILIR?

'Çalışma Hayatım' hizmetine, e-Devlet Kapısı'ndan ulaşılabiliyor. Vatandaşlar, iş arama, çalışmaya başlama, sigorta, emeklilik, mesleki yeterlilik gibi çalışma hayatını oluşturan tüm iş ve işlemlere ulaşabiliyor.

Çalışanlar, çalışan modülünden 4A, 4B, 4C tescil bilgilerine erişebileceğini, ne zaman emekli olabileceğini, 4C bordro, dil tazminatı, 4A/4B iş göremezlik ödemesi bilgilerine ulaşabiliyor. Çalışanların şahıs ödemeleri, esnaf ve sanatkar sicil/oda bilgileri ve iş yeri kaydı/borcu yoktur belgesi sorgulama/doğrulama gibi hizmetlere de erişimi sağlanıyor.

Haberin Devamı

Sağlık modülünden, sağlık güvencesi hak sahipliğini sorgulayabiliyor, tedavi bilgileri, reçete bilgileri, ilaç kullanım sürelerini de görebiliyor.  Optik cam/çerçeve, diş protez hakkı ve medikal malzeme bilgileri ile istirahat raporlarına da Çalışma Hayatım üzerinden ulaşılabiliyor.

ÇALIŞMA HAYATIM E-DEVLET HİZMETİ İÇİN TIKLAYIN