Gazete Vatan Logo

Emekli maaşı nasıl hesaplanır? Ne kadar emekli maaşı alırım? 4/a sigortalıları için aylık hesaplama!

Emeklilik, milyonlarca çalışanın hayalidir. Emekli olduktan sonra alınacak maaşın ne kadar olacağı pek çok çalışan tarafından zaman zaman merak edilir. Emekliliği planlayanlar bugün emekli olduklarında devletten alacakları maaşlarının miktarının sıklıkla araştırıyor. Emekli maaş miktarını SGK’nın maaş hesaplama aracı ile öğrenilebiliyor. Peki, Emekli maaşı nasıl hesaplanır? Bugün emekli olunsa ne kadar maaş bağlanır? İşte ‘Ne kadar emekli maaşı alırım?’ diyorsanız 4/a sigortalıları için aylık hesaplama ekranı!

Emekli maaşı nasıl hesaplanır? Ne kadar emekli maaşı alırım? 4/a sigortalıları için aylık hesaplama!

Emekliliğini hak etmesine rağmen halen emekli olmayan yüz binlerce kişi bulunuyor. Emeklilik şartlarını sağlayan ancak emekliliğini erteleyenler bugün emekli olduklarında ne kadar emekli maaşı alacaklarını araştırıyor. Emekli olduğunuzda ne kadar emekli maaşı alacağınızı merak ediyorsanız işte emekli maaşı hesaplama ekranı…

İşçi, memur ve kendi hesabına çalışan tüm kişiler için emeklilik hakkına kavuşabilmek temelde üç şartın yerine getirilmesiyle mümkün olabiliyor. Ne zaman emekli olunacağının bilinmesinde iki tarih çok önemlidir. Doğum tarihi ve ilk kez sigortalı olunan tarih. Emeklilik için ayrıca prim ödeme gün sayısının da bilinmesi gerekiyor. Prim ödeme gün sayısı emekli maaşını belirleyen çok önemli bir unsurdur.

4/A SİGORTALILARI İÇİN AYLIK HESAPLAMA NASIL YAPILIR?

4A SGK emeklisi vatandaşların emekli maaşlarını hesaplaması için SGK’nın “uyg.sgk.gov.tr/AylikHesap/” adresine giderek “TC Kimlik Numarası, SSK Sicil Numarası, Baba Adı, Nüfus İl ve Doğum Tarihi” gibi bilgiler ile sorgusunu tamamlayarak öğrenebilirsiniz.

Haberin Devamı

4A MAAŞ HESAPLAMA İÇİN TIKLAYINIZ