Sabahattin Ali

Sabahattin Ali

Son dakika sabahattin ali haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan sabahattin ali ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını sabahattin ali haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Sabahattin Ali

haberleri sayfasında son dakika yaşanan sabahattin ali gelişmeleri de dahil olmak üzere 251 sabahattin ali haberi bulunmuştur. Tüm sabahattin ali haberleri aşağıda listelenmiştir.
Toplumcu Gerçekçi Yazarlar Kimlerdir? Toplumcu Gerçekçi Yazarların Eserleri Nelerdir?
Toplumcu Gerçekçi Yazarlar Kimlerdir? Toplumcu Gerçekçi Yazarların Eserleri Nelerdir? Toplumcu gerçekçi akımı 1. yüzyılın ilk çeyreğinde hem sinema hem de edebiyat alanında ortaya çıkmıştır. Sinemada İtalyan Yeni Gerçekçi adı ile bilinen bu akım edebiyatta özellikle hikaye ve şiir gibi pek çok türü de kapsamaktadır. Bu anlamda Türk Edebiyatında pek çok yazara rastlamak da mümkündür.
4.02.2024 Gündem
Kuyucaklı Yusuf Romanının Özeti... Kuyucaklı Yusuf Nasıl Bitiyor, Karakterleri Kimler?
Kuyucaklı Yusuf Romanının Özeti... Kuyucaklı Yusuf Nasıl Bitiyor, Karakterleri Kimler? Sabahattin Ali'nin 1973’te Kuyucaklı Yusuf’u kaleme almıştır. Herkes tarafından beğenilen romanlardan birisidir. Milli Eğitim Bakanlığı 100 temel eserler listesine eklemiştir.
31.01.2024 Gündem
Cumhuriyet Dönemi Hikaye Özellikleri Nelerdir? Cumhuriyet Dönemi Hikayecileri Kimlerdir?
Cumhuriyet Dönemi Hikaye Özellikleri Nelerdir? Cumhuriyet Dönemi Hikayecileri Kimlerdir? Cumhuriyet'in ilan edilmesi ile beraber 1923-29 40 yılları arası Cumhuriyet Dönemi hikayeleri olarak ifade edilir. Özellikle bu dönem içerisinde pek çok önemli isim ön plana çıkmaktadır. Ayrıca bu isimlerin yazmış olduğu önemli hikayeler geçmişten günümüze kadar ulaşmıştır. Genelde toplumsal konuların ele alındığı ve toplumdaki aksaklıkların ortaya çıkarıldığı bir hikaye dönemi olduğunu söylemek mümkün.
24.01.2024 Kültür Sanat
Sabahattin Ali Eserleri Nelerdir? Sabahattin Ali Eserleri'nin Özellikleri
Sabahattin Ali Eserleri Nelerdir? Sabahattin Ali Eserleri'nin Özellikleri 1908 yılında Edirne'de doğan Sabahattin Ali, 41 yıllık yaşamında 3 roman, 3 şiir ve 5 öykü kitabı yazdı. "Esirler" adlı oyunu ilk kez 1936 yılında sahnelendi. Cumhuriyet sonrası toplumcu gerçekçi edebiyatın en önemli temsilcilerinden biri olarak kabul edilen Sabahattin Ali, eserlerinde Türk aile yapısını, sınıf çatışmasını ve kadın - erkek ilişkilerini mercek altına aldı. Yazarın Gramofon Avrat adlı öyküsü 1987 yılında Yusuf Kurçenli tarafından sinemaya uyarlandı. Sabahattin Ali'nin beyaz perdeye uyarlanan diğer hikayeleri ve romanları şunlardır: Hanende Melek (1975) - Kuyucaklı Yusuf (1985) - Devlerin Ölümü (1990) - Kar Beyaz (2010)
30.08.2023 Kültür Sanat
Sırça Köşk neden yasaklandı? Dünya çapında yasaklanan 10 kitap!
Sırça Köşk neden yasaklandı? Dünya çapında yasaklanan 10 kitap! Pek çok kitap dönemin değerlerine aykırı olduğu gerekçesiyle yasaklandı. Sabahattin Ali'nin Sırça Köşk isimli eseri de bunlara dahil edildi. Öyle eserler var ki sadece yazarını değil okuyucusunu da mahkum etti. Yüzlerce örnek vermek mümkün ancak biz dünya çapında yasaklanan 10 kitabı araştırdık. Peki Sırça Köşk neden yasaklandı?
2.07.2023 Gündem
Türkçülük Günü mesajları ve 3 Mayıs Türkçülük Günü sözleri! Türkçülük Günü nedir, ne zaman ilan edildi, nasıl ortaya çıktı? İşte Türkçülük Günü sözleri, 3 Mayıs Türkçülük Günü resimli mesajları
Türkçülük Günü mesajları ve 3 Mayıs Türkçülük Günü sözleri! Türkçülük Günü nedir, ne zaman ilan edildi, nasıl ortaya çıktı? İşte Türkçülük Günü sözleri, 3 Mayıs Türkçülük Günü resimli mesajları Turancılık davasının gerekçelerinden biri olarak gösterilen Hüseyin Nihal Atsız - Sabahattin Ali davasının 3 Mayıs 1944 tarihli duruşmasından sonra yaşanan "Ankara Nümayişi"ni anmak amacıyla, ilk defa 3 Mayıs 1945 tarihinde Tophane Askerî hapishanesinde Nihal Atsız, Zeki Velidi Togan, Nejdet Sançar ve Reha Oğuz Türkkan başta olmak üzere 10 mahkûm tarafından kutlanan bugün daha sonra 3 Mayıs Türkçülük Günü olarak anılmıştır. Biz de günün anlam ve önemine istinaden her yıl 3 Mayıs kutlanan Türkçülük Günü ile ilgili mesajlar sözler derledik. İşte 3 Mayıs Türkçülük günü resimli mesajları ve sözleri…
3.05.2023 Gündem
Kısmetse Olur Batuhan kimdir, kaç yaşında? Geldiği ilk gün Elif'i kırmızı odaya çağırdı!
Kısmetse Olur Batuhan kimdir, kaç yaşında? Geldiği ilk gün Elif'i kırmızı odaya çağırdı! Kısmetse Olur evinin yeni damat adaylarından Batuhan Boz hakkında araştırmalar devam ediyor. Kısmetse Olur Batuhan hem görüntüsü hem de tavırlarıyla dikkat çekiyor. Sosyal medyada da çok konuşulan Kısmetse Olur Batuhan kimdir, kaç yaşında? Batuhan Boz ne iş yapıyor? İşte detaylar...
2.02.2023 Televizyon
Ahmet Say kimdir, nereli, neden öldü? Fazıl Say’ın babası müzikolog Ahmet Say’ın hayatına dair merak edilenler!
Ahmet Say kimdir, nereli, neden öldü? Fazıl Say’ın babası müzikolog Ahmet Say’ın hayatına dair merak edilenler! Müzikolog, edebiyatçı ve piyanist Fazıl Say’ın babası Ahmet Say, 86 yaşında hayatını kaybetti. Fazıl Say, babasının vefat haberini, “Babamı kaybettik. Üzüntüm sonsuz” sözleriyle duyurdu. Peki, Ahmet Say kimdir, neden öldü? Fazıl Say’ın babası müzikolog Ahmet Say’ın biyografisi…
11.05.2022 Televizyon
3 Mayıs Türkçülük Günü kutlanıyor! Türkçülük Günü mesajları ve sözleri!
3 Mayıs Türkçülük Günü kutlanıyor! Türkçülük Günü mesajları ve sözleri! Her yıl 3 Mayıs Türkçülük Günü olarak kutlanıyor. Türkçülük günü ile ilgileri siyasilerin mesajları ve günün anlam ve önemine dair açıklamalarının ardından pek çok kişi tarafından merak ediliyor. Peki, 3 Mayıs Türkçülük Günü nedir? 3 Mayıs Türkçülük Günü ne zamandan beri kutlanıyor? 3 Mayıs Türkçülük Günü neden kutlanıyor? 3 Mayıs Türkçülük Günü tarihçesi ve Türkçülük Günü mesajları ve sözleri!
3.05.2022 Gündem
Türkçülük günü nedir, 3 Mayıs Türkçülük günü nasıl ortaya çıktı, anlamı? Türkçülük günü ile ilgili sözler ve resimli mesajlar
Türkçülük günü nedir, 3 Mayıs Türkçülük günü nasıl ortaya çıktı, anlamı? Türkçülük günü ile ilgili sözler ve resimli mesajlar 3 Mayıs Türkçülük günü sözleri ve mesajları merak ediliyor. Türkçülük Günü nedir, 3 Mayıs Türkçülük günü nasıl ortaya çıktı? Sorularına yanıt aranıyor. 3 Mayıs Türkçülük Günü’nü kutlamak isteyenler Türkçülük Günü mesajları ile ilgili sözleri ve resimli mesajları paylaşmak isteyenler arama motorlarına yöneldi ve 3 Mayıs Türkçülük sözler ile ilgili araştırma yapmaya başladı. İşte Türkçülük günü sözleri ve Türkçülük gününün anlamı ve tarihi…
3.05.2021 Gündem
DenizBank resmen duyurdu! Ücretsiz...
DenizBank resmen duyurdu! Ücretsiz... Herkesi çok yakından ilgilendiriyor Denizbank çok önemli adımı resmen duyurdu. DenizBank'ın kültür ve sanat alanındaki faaliyetlerini yürüten iştiraki DenizKültür, hikaye anlatıcılığının Türkiye'deki gelişimini belgeleyen sesli edebiyat eserlerini dijital kanallarına taşıyarak ücretsiz erişime açtı. DenizBank YouTube kanalında ve "www.oykulersesleniyor.com" adresinde edebiyatseverlerle buluşan sesli öyküler arasında, Müşfik Kenter'in seslendirdiği Sabahattin Ali'ye ait "Hanende Melek", Rüştü Asyalı'nın seslendirdiği Aziz Nesin'e ait "Kambur Sabri'nin Radyosu", Yetkin Dikinciler'in seslendirdiği Başar Başarır'a ait "Sanki Bütün Dünya Buna Bağlıymış Gibi", Tülay Bursa'nın seslendirdiği Selma Fındıklı'ya ait "Kuş Kanadı Kalem Olsa" ve daha onlarcası yer alıyor.
12.01.2021 Kültür Sanat
Sıfır makyaj Sedef Avcı!
Sıfır makyaj Sedef Avcı! Ünlüler arasında hızla yaygınlaşan 'sıfır makyaj' modasına oyuncu Sedef Avcı da uydu.
21.05.2020 Magazin
İdlib saldırısı sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan sert sözler!
İdlib saldırısı sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan sert sözler! Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yaşayan İnsan Hazineleri Ödül Töreninde önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, rejim güçleri tarafından gerçekleştirilen Türk askerini hedef alan İdlib saldırısı sonrası, "Rejimi ciddi manada orada özellikle de İdlib'de misliyle belalarını buldular. Ama yetmez, daha devam edeceğiz. Bu adımları yarın paylaşacağım." ifadelerini kullandı.
11.02.2020 Siyaset
Hüseyin Nihal Atsız kimdir? | Hüseyin Nihal Atsız'ın yaşamı ve dava süreci!
Hüseyin Nihal Atsız kimdir? | Hüseyin Nihal Atsız'ın yaşamı ve dava süreci! Türkçülük düşüncesinin önemli isimlerinden biri olan Hüseyin Nihal Atsız’ın bugün ölüm yıldönümü. Bugün anılan Hüseyin Nihal Atsız’ın hayatı da merak konusu oldu. İşte Hüseyin Nihâl Atsız'ın biyografisi...
11.12.2019 Gündem
Ece Erken'in 'Madonna' gafı olay oldu!
Ece Erken'in 'Madonna' gafı olay oldu! Ünlü sunucu Ece Erken, Madonna'yı bu yıl Eurovision'da yarışmacı sanıp büyük bir gafa imza attı.
24.05.2019 Magazin
Google'da en çok ne arıyoruz?
Google'da en çok ne arıyoruz? Google, Türkiye genelinde 25 Şubat - 4 Mart tarihleri arasında en çok nelerin arandığını açıkladı. İlk sırada "Süper Lig Puan Durumu" arama kriteri göze çarparken bakın listeye başka kimler girdi?
4.03.2019 Bilim ve Teknoloji
Sabahattin Ali’nin esrarengiz ölümü kitap oldu
Sabahattin Ali’nin esrarengiz ölümü kitap oldu Yakın edebiyat tarihinin en ünlü yazar-şairlerinden olan Sabahattin Ali’nin ölümüne ilişkin farklı bir yaklaşım Ordulu bir yazardan geldi. Ordulu yazar Birol Öztürk, Sabahattin Ali’nin öldürülmesini biyografi-roman haline getirerek merak edilen konulara ilginç detaylarla romanlaştırdı.
22.11.2018 Kültür Sanat
Tarihi cezaevi tatilcilerin uğrak noktası oldu
Tarihi cezaevi tatilcilerin uğrak noktası oldu Sinop'ta 1887 ile 1999 yılları arasında hapishane olarak kullanılan, 2000 yılında ise müzeye çevrilerek ziyarete açılan Sinop Tarihi Cezaevi ve Müzesi yaz sezonlarında yerli ve yabancı turistlerin uğrak noktası olmaya devam ediyor.
24.07.2018 Kültür Sanat
‘Batarsın’ dediler
‘Batarsın’ dediler Vodafone Red’in katkılarıyla sahnelenen, Sabahattin Ali’nin eseri ‘Kürk Mantolu Madonna’nın oyuncularından Tuba Ünsal, Sercan Badur ve Alper Saldıran, önceki gün Nişantaşı Nopa Restaurant’ta düzenlenen sohbete katıldı.
24.05.2018 Magazin
İnternetten izlenebilecek
İnternetten izlenebilecek Vodafone Red’in katkılarıyla sahnelenen, Sabahattin Ali’nin eseri ‘Kürk Mantolu Madonna’nın oyuncularından Tuba Ünsal, Sercan Badur ve Alper Saldıran, önceki gün Nişantaşı Nopa Restaurant’ta basın toplantısı düzenledi.
24.05.2018 Magazin
'Kürk Mantolu Madonna' kapalı gişe!
'Kürk Mantolu Madonna' kapalı gişe! Şehrin kültür ve sanat hayatına yeni bir soluk getirerek, uzun zamandır merakla beklenen 'Kürk Mantolu Madonna', ekim ve kasım ayında yaptığı 9 gösterimle 6 bin seyirciye ulaştı.
22.11.2017 Kültür Sanat
Herkes oyunu sahiplendi
Herkes oyunu sahiplendi Sabahattin Ali’nin kült eseri “Kürk Mantolu Madonna”, Vodafone Red’in katkılarıyla ‘perde’ dedi.
14.10.2017 Magazin
'Kürk Mantolu Madonna'nın müzikleri Sezen Aksu’dan!
'Kürk Mantolu Madonna'nın müzikleri Sezen Aksu’dan! Sabahattin Ali'nin unutulmaz eseri 'Kürk Mantolu Madonna', Vodafone Red’in katkılarıyla tiyatro oyunu olarak sergilendi.
14.10.2017 Kültür Sanat
Beren Saat neden 'Maria Puder' olamadı?
Beren Saat neden 'Maria Puder' olamadı? 'Kürk Mantolu Madonna' kitabından uyarlanacak olan sinema filminin başrolünde Beren Saat'in değil Fransız yıldız Marion Cotillard'ın oynayacağı yazılmıştı.
28.06.2017 Kültür Sanat
Beren Saat'e Marion Cotillard şoku!
Beren Saat'e Marion Cotillard şoku! Sabahattin Ali’nin ‘Kürk Mantolu Madonna’ kitabından uyarlanan sinema filminde başrolde yer alacak oyuncu belli oldu.
22.06.2017 Magazin

Benzer Haber Etiketleri

Sabahattin Ali ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki sabahattin ali haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.