Prim Ödemesi

Prim Ödemesi

Son dakika prim ödemesi haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan prim ödemesi ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını prim ödemesi haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Prim Ödemesi

haberleri sayfasında son dakika yaşanan prim ödemesi gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.167 prim ödemesi haberi bulunmuştur. Tüm prim ödemesi haberleri aşağıda listelenmiştir.
Maaş artı prim ile çalışan milyonlara kötü haber geldi! Emsal karar verildi
Maaş artı prim ile çalışan milyonlara kötü haber geldi! Emsal karar verildi Yargıtay 9. Hukuk Dairesi'nden maaş artı primle çalışanları üzen karar çıktı. Yüksek Mahkeme, ücret artı prim usulü ile çalışmada fazla çalışmaya esas ücretin sabit ücret olacağına, prim ödemelerinin fazla çalışma ücretinin hesabında dikkate alınmayacağına hükmetti.
10.12.2023 Çalışan Hakları
Galatasaray'dan dev anlaşma! 25 milyon euro gelir
Galatasaray'dan dev anlaşma! 25 milyon euro gelir Galatasaray, Puma ile 2024-2025 sezonunun başından itibaren geçerli olmak üzere 5 yıllık sponsorluk anlaşması imzalandığını açıkladı.
20.11.2023 Galatasaray
Asgari ücret, İşsizlik maaşı, staj ücreti, GSS primi, doğum ve askerlik borçlanması, 65 yaş aylığı, kıdem tazminatı, engelli aylıkları zamlanıyor
Asgari ücret, İşsizlik maaşı, staj ücreti, GSS primi, doğum ve askerlik borçlanması, 65 yaş aylığı, kıdem tazminatı, engelli aylıkları zamlanıyor Asgari ücretli 7 milyon kişiyi ilgilendiren düzenlemeye kısa bir süre kaldı. Ocak ayından itibaren geçerli olacak olan yeni asgari ücret için Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplantılarına başlayacak. İşsizlik maaşı, staj ücreti, GSS primi, doğum ve askerlik borçlanması, 65 yaş aylığı, kıdem tazminatı, engelli aylıkları da zamlanmış olacak.
9.11.2023 Ekonomi
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan: 8 ilimizde prim ve hizmet belgelerinin teslim süresini uzatıyoruz
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan: 8 ilimizde prim ve hizmet belgelerinin teslim süresini uzatıyoruz Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, depremden etkilenen illerde çalışma hayatını kolaylaştırmak için; işverenlerin ve çalışanların yanında olmaya devam ettiklerini belirterek, "8 ilimizde prim ve hizmet belgelerinin teslim süresini uzatıyoruz" dedi.
18.08.2023 Ekonomi
Galatasaray sponsorluk anlaşmalarını KAP'a bildirdi
Galatasaray sponsorluk anlaşmalarını KAP'a bildirdi Sarı-kırmızılı kulüp, sponsorluk anlaşmalarını KAP'a bildirdi. Galatasaray bu anlaşmalardan önemli bir geliri kasasına koyacak.
3.07.2023 Galatasaray
Kurbanlık et kararı! Bakan Yumaklı müjdeyi verdi
Kurbanlık et kararı! Bakan Yumaklı müjdeyi verdi Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Kurban Bayramı'ndan sonra üreticilerin satılmayan kurbanlıklarının Et ve Süt Kurumu tarafından satın alınacağını duyurdu.
29.06.2023 Ekonomi
Merkez Bankası’dan KKM için yeni karar
Merkez Bankası’dan KKM için yeni karar 1 Haziran'dan itibaren açılacak veya yenilenecek kur korumalı mevduat (KKM) hesaplarında prim ödemesi vade sonunda yapılabilecek.
1.06.2023 Ekonomi
Erken emeklilik imkanı! 'Yaş şartı kademeli olarak geri çekilmiş olacak'
Erken emeklilik imkanı! 'Yaş şartı kademeli olarak geri çekilmiş olacak' Yeni emeklilik rekormu için çalışmalar başlıyor. Yapılacak düzenlemeyle hem farklı mesleklerde çalışanlar arasında bir eşitleme olacak hem de SSK'lılar ile Bağ-Kur'lular arasındaki prim gün farkı ortadan kalkacak. Bağ-Kur'lular için erken emklililik imkanı doğacak. Uzmanlar yeni emeklilik sistemi değerlendirdi.
9.05.2023 Çalışma Hayatı
Kamu işçisinin zammı belli oldu! Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yüzde 45 zam yapıyoruz
Kamu işçisinin zammı belli oldu! Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yüzde 45 zam yapıyoruz 700 bin kamu işçisinin zam pazarlığında sona gelindi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 700 binden fazla işçiyi ilgilendiren 2023 Yılı Kamu Toplu İş Sözleşmeleri'nde zam oranını açıkladı. Erdoğan Yüzde 45 zam yapıyoruz. En düşük kamu işçisi ücreti 15 bin TL olacak" dedi. Asgari ücret artışından memur ve emekli maaş zammına çalışmaların devamının geleceğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Temmuzda enflasyon farkı ve refah payına dayanan hazırlıklarımız var." ifadelerini kullandı.
9.05.2023 Gündem
EYT'li olmak isteyenler dikkat! Sigorta başlangıcı ile ilgili prim detayı, sayılmıyor
EYT'li olmak isteyenler dikkat! Sigorta başlangıcı ile ilgili prim detayı, sayılmıyor EYT Resmi Gazete'de yayınlandı 1999 yılı öncesinde sigorta girişi olan kişiler yaş şartına bakılmaksızın emekli olabiliyor. EYT yasasının yürürlüğe girmesinin ardından son gelişmeler takip ediliyor. Bazı vatandaşların kafasında mevcut koşullarında emekli olup olamayacakları ile ilgili soru işaretleri bulunuyor. Merak edilen sorulara yanıt geldi.
3.05.2023 Emekli
Bağ-Kur’luya 5 yıl erken emeklilik! Prim farkının kaldırılmasına ilişkin yeni açıklama
Bağ-Kur’luya 5 yıl erken emeklilik! Prim farkının kaldırılmasına ilişkin yeni açıklama Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) çalışanı ile Bağ-Kurlu çalışan arasındaki bin 800 gün prim farkının kaldırılması hakkında, “Küçük işletmelerde prim gününü yeniden düzenlememiz gerekir. Çalışanlarımıza, esnafımıza, tüccarımıza verdiğimiz sözdür” dedi.
27.04.2023 Çalışan Hakları
Arabası olan milyonları ilgilendiriyor!  Sürücüler 16 bin 431 lira ödeyecekler
Arabası olan milyonları ilgilendiriyor! Sürücüler 16 bin 431 lira ödeyecekler Arabası olan milyonlarca vatandaşı ilgilendiren düzenleme Resmi Gazete'de yayımlandı. Zorunlu Trafik Sigortası'na ilişkin yeni dönem başlıyor. Buna göre aylık olarak trafik sigortası yüzde 2 artacak. Hasarsızlık oranı yüzde 45'ten yüzde 50'ye yükseltilecek. Hasarsızlıkta basamak adedi 7'den 8'e çıkacak. Yüzde 100 elektrikli araçlara da yüzde 10 ekstra prim indirimi uygulanacak. Tüketici Konfederasyonu (TÜKONFED) Sigorta Komisyon Başkanı Turusan Bağcı konu ile ilgili detayları açıkladı.
8.04.2023 Ekonomi
Emekliye zam! Dul ve yetim maaşları da artacak mı? Uzman isim açıkladı
Emekliye zam! Dul ve yetim maaşları da artacak mı? Uzman isim açıkladı Emekli maaşlarına ve bayram ikramiyeleri zam yapılmasının ardından en düşük emekli aylığı 7.500 TL olurken, bayram ikramiyesi 2 bin liraya yükseltildi. Yapılan artıştan kimler yararlanacak? Özellikle EYT düzenlemesi ile emeklilik hakkı kazanan kişiler yapılan zammın maaşlarına yansıyıp yansımayacağını merak ediyor. Dul ve yetim maaşı alanlar da ara zamdan hisseleri oranında yararlanmayı talep ediyor. İş ve Sosyal Güvenlik Uzmanı Murat Bal, "Vatandaşlarımızın haklı serzenişlerinin karşılanacağını düşünüyorum.” diyerek merak edilenleri açıkladı.
29.03.2023 Emekli
EYT'de yeni emeklilik kapısı açılıyor! Madde madde açıklandı
EYT'de yeni emeklilik kapısı açılıyor! Madde madde açıklandı EYT ile ilgili son dakika açıklaması geldi. EYT'de yeni emeklilik kapısı açılıyor. Emeklilikte Yaşa Takılanlar yasası kapsamında dilekçe verenlerin sayısı iki haftada 1 milyon 200 bini geçti, emeklilik kapısı açacak kritik maddeler nedeniyle iş mahkemelerine de rekor başvuru geldi. Sosyal Güvenlik Kurumu'na bildirilmeyen ya da geç bildirilen dava açarak EYT'li olabilecek. Sosyal güvenlik sisteminde bazen bir gün emekliliği bir yıl öne çeker. İş Kanunu'na göre emeklilik kapısı açabilecek bazı kritik soruların yanıtları şöyle: Örneğin, 1 Ocak 1900'Çalıştığı işyerinde sigortasız olduğu döneme ilişkin geriye doğru tescil davasında zaman aşımı süresi işlemiyor. Örneğin, bir kişi 1997'de işe başlayıp Sosyal Güvenlik Kurumu'na sigorta bildirimi yapılmasına karşın ilk prim ödemesi aynı işyerinde Ekim 1998 tarihinde başladıysa Kurum'a başvurarak sigorta başlangıç tarihinin düzeltilmesini isteyebilir. Olumlu yanıt alamaması halinde hizmet tespit davası açabilir. İşte EYT'de merak edilen tüm detaylar...
20.03.2023 Emekli
Staj ve çıraklık mağdurlarının borçlanma talebi karşılık bulacak mı?
Staj ve çıraklık mağdurlarının borçlanma talebi karşılık bulacak mı? Emeklilikte Yaşa Takılanlara ilişkin kanun teklifi, TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilerek yasalaştı. Böylece prim günü ve sigorta süresi şartlarını taşıyanlar emeklilik hakkı elde ediyor. Bu noktada staj mağdurları, staj ve çıraklık sigortasının EYT'de başlangıç kapsamına dahil edilip edilmeyeceğini merak ediyor. Uzmanlar konuyu değerlendirerek sürecin nasıl ilerleyeceği ile ilgili açıklamalarda bulundu.
17.03.2023 Çalışma Hayatı
EYT banka promosyonu haram mı? Banka promosyonu almak caiz mi? Diyanet cevapladı
EYT banka promosyonu haram mı? Banka promosyonu almak caiz mi? Diyanet cevapladı EYT'nin yasalaşmasından sonra bankalar promosyon yarışına girdi. Prim ödemesi olan emekli adaylarına kredi imkanı da tanıyan bankalardan promosyon almak caiz mi? Emeklileri kendilerine çekmek adına kampanyalar düzenleyen bankalardan promosyon almak haram mı?
9.03.2023 Gündem
EYT'de son dakika promosyon ve kredi detayı! Emeklinin hesabına yatacak
EYT'de son dakika promosyon ve kredi detayı! Emeklinin hesabına yatacak EYT’nin yasalaşmasıyla bankalar emekli maaşlarında promosyon yarışına başladı. Bankalar EYT’den yararlanabilmek için prim ödemesi bulunan emekli adaylarına kredi imkânı sunarken işverenler de tazminat ödemesi için kredi alabilecek. Emekli olmak isteyen EYT'lilerin merak ettiği detaylar ortaya çıktı. EYT'den hangi şartlar dahilinde muaf olunacağı açıklandı. EYT'de yaş ve prim borcu ile ilgili bilinmesi gerekenler aktarıldı. İşte EYT ile ilgili tüm ayrıntılar...
9.03.2023 Emekli
EYT'de son dakika gelişmesi! Artık resmen yürürlükte
EYT'de son dakika gelişmesi! Artık resmen yürürlükte Emeklilikte yaşa takılanlara (EYT) ilişkin Kanun, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Şartları uyan ve emekli olmak isteyenler e-Devlet ya da SGK il müdürlükleri üzerinden başvurabilecek. İşte tüm detaylar...
2.03.2023 Ekonomi
SSK, Bağ-Kur ve Emekli sandığı için EYT uyarısı: 'Kod 8'e dikkat
SSK, Bağ-Kur ve Emekli sandığı için EYT uyarısı: 'Kod 8'e dikkat EYT ile ilgili yasa teklifi Meclis’te kabul edildi. Prim gün sayısını ve çalışma sürelerini dolduran 2 milyon 250 bin kişi, yaşa takılmadan resmen emekli olacak. Emeklilik için gün sayanlar ise sürecin nasıl işleyeceğini merak ederken, süreci adım adım anlatan uzmanlardan dikkat çeken uyarılar geldi.
3.03.2023 Emekli
Araba ve ev sigortası ile ilgili tazminat detayı! Hasar tavan ödemesi netleşti
Araba ve ev sigortası ile ilgili tazminat detayı! Hasar tavan ödemesi netleşti Hayat sigortası, sağlık sigortası, ev sigortası ve araç sigortası ile ilgili son dakika açıklaması! DASK için konut sahiplerinin sigorta için başvuru yapıp prim ödemesi gerekiyor. Ancak alım satım ve elektrik ile su aboneliği yaptırırken sigorta zorunlu olduğundan yaptırmak gerekiyor. Süresi ise 1 yıl. Bu 1 sene sonunda yenileyip yenilememe kararı yine konut sahiplerine ait. Peki olası bir afete karşı hangi sigorta yaptırılmalı, ne kadar ödeniyor?
23.02.2023 Ekonomi
EYT'den emekli olacaklar dikkat! Yüzde 30 zam detayı
EYT'den emekli olacaklar dikkat! Yüzde 30 zam detayı EYT ile ilgili merak edilen zam detayı netleşti. Uzman isim EYT'den emekli olacaklara alacakları zam oranını açıkladı. İşte tüm ayrıntılar...
22.01.2023 Ekonomi
EYT'de son dakika! EYT'lilerin maaş alacağı ilk tarih belli oldu
EYT'de son dakika! EYT'lilerin maaş alacağı ilk tarih belli oldu Emeklilikte Yaşa Takılanlar'ın (EYT) merakla beklediği haber geldi. Milyonlar EYT düzenlemesinin Meclis'e gelmesini bekliyor. EYT düzenlemesiyle ilk maaşın ne zaman hesaplara yatacağı araştırılıyor. AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu "EYT en geç haftaya Meclis'e sunmayı planlıyoruz" diyerek EYT'lilerin ilk maaş alacağı tarihi açıkladı. Peki EYT ilk maaş tarihi belli oldu mu, ilk maaş ne zaman yatacak? İşte detaylar...
17.01.2023 Çalışma Hayatı
Bakan Nebati'den dikkat çeken enflasyon açıklaması!
Bakan Nebati'den dikkat çeken enflasyon açıklaması! Bu yıl ilk kez düzenlenen ‘Future & Trends Summit’ zirvesinde konuşan Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, "Dün dünyanın en zor döneminde 2022 yılı bütçe gerçekleşmelerini rakam rakam ifade ettik. Rakamları konuşalım. Yoruma bak; 'yurt dışına çıkış harcını kaldıracağım.' Çık rakamları konuş, hani rakamlar gerçeği söylüyordu. 2022’de Türkiye’nin başarısı karşısında şöyle bir şapkanı çıkar, Recep Tayyip Erdoğan haklı çıktı de, gerçekleri kabul et" dedi.
17.01.2023 Ekonomi
EYT'de bilinmeyen detay! SGK'ya başvurun, prim ödemesi belli oldu
EYT'de bilinmeyen detay! SGK'ya başvurun, prim ödemesi belli oldu Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) ile ilgili son dakika gelişmeleri yaşanıyor. Birçok kişi EYT yasasındaki detayları merak ediyor. EYT'de bilinmeyen detay ortaya çıktı. SGK'ya başvurmanız gerekiyor. EYT için geri sayım sürerken, detaylar emeklilik kapısını açıyor. Sigortasız çalışan herkes hizmet tespit davası açabilir. Dava iki ayda sonuçlanabiliyor. İşte EYT ile ilgili merak edilenler...
17.01.2023 Emekli
EYT ile ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan flaş açıklama geldi!
EYT ile ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan flaş açıklama geldi! EYT ile ilgili son dakika açıklaması geldi. EYT'de yaş sınırı, yıpranma payı, askerlik borçlanması ve prim ödemesi ile ilgili bilinmeyen detaylar ortaya çıktı. Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesine “yaş sınırı” getirilmesi planlamasının nedeni belli oldu. Bunun yanında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan EYT açıklaması geldi. AK Parti içinde yapılan değerlendirmelerde EYT düzenlemesine iş dünyasından itirazlar geldiği, emekliliğin işverene ciddi bir kıdem tazminatı yükümlülüğü ve devlete yıllık 300 milyar TL’lik mali yük getireceği belirtiliyor. Öte yandan uzmanlar tarafından EYT ile ilgili bilinmeyen detaylar tek tek açıklandı. İşte EYT ile ilgili merak edilen tüm detaylar...
15.12.2022 Emekli

Benzer Haber Etiketleri

Prim Ödemesi ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki prim ödemesi haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.