Picasso

Picasso

Son dakika picasso haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan picasso ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını picasso haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Picasso

haberleri sayfasında son dakika yaşanan picasso gelişmeleri de dahil olmak üzere 344 picasso haberi bulunmuştur. Tüm picasso haberleri aşağıda listelenmiştir.
Picasso’nun ünlü tablosu 139.4 milyon dolara satıldı
Picasso’nun ünlü tablosu 139.4 milyon dolara satıldı Ünlü İspanyol ressam, heykeltıraş, oyun yazarı ve şair Pablo Picasso’nun ‘Femme a la montre’ adlı yağlı boya tablosu, müzayede 139.4 milyon dolara satıldı.
9.11.2023 Kültür Sanat
Ünlü Ressamların Eserleri Nelerdir? Ünlü Ressamların Eserleri'nin Özellikleri
Ünlü Ressamların Eserleri Nelerdir? Ünlü Ressamların Eserleri'nin Özellikleri Görsel sanatlardan biri olan resim, kullanılan malzemelere ve çizilen imgelere göre birçok türe ayrılır. Sadece insan yüzlerinin çizildiği resimlere portre, en az üç ya da dört panelden oluşan resimlere ise poliptik denir. Tarih boyunca birçok ressam sanat anlayışları doğrultusunda yeni resim akımları başlatmışlardır. Bunların arasında en bilinenleri şunlardır: 1- Kübizm 2- Barok 3- Dadaizm 4- Sürrealizm 5- Ekspresyonizm 
29.08.2023 Kültür Sanat
Pınar Deniz bayramı Paris'te geçiriyor!
Pınar Deniz bayramı Paris'te geçiriyor! Kanal D’nin pazar akşamlarına damga vuran dizisi "Yargı"da canlandırdığı ‘Avukat Ceylin’ rolüyle ekranda boy gösteren Pınar Deniz, çekimlere verilen bayram molasında tatile çıktı.
23.04.2023 Magazin
Picasso eserleri nelerdir? İşte Picasso eserlerinin özellikleri
Picasso eserleri nelerdir? İşte Picasso eserlerinin özellikleri Fransa'da yaşamını sürdürmüş olan İspanyol ressam Picasso, yaptığı eserler ve kendine has üslubu ile resim tarihinde bir meydan okuma olarak nitelendirilir. Picasso klasizmden modernizme kadar olan akımlar içinde eserlerini üretmiş sürekli bir araştırma içinde olmuştur. Ama resme, gerçeküstücülük, dışavurumculuk, fütürizm, kübizm ve daha birçok “izmler”le yan yana çalışırken, kendine has tarzı ve bireyselliğini hep sürdürmüştür. Protest tavrı ile de öne çıkan Picasso, en büyük tablosu olan Guernica, aynı zamanda dünyanın en etkili savaş karşıtı eserlerinden sayılır. Peki, Picasso kimdir? Picasso eserleri nelerdir? Picasso eserlerinin özellikleri neler? Picasso hangi alanlarla ilgilenmiştir? İşte detaylar…
1.12.2022 Kültür Sanat
Pablo Picasso eserleri nelerdir? Pablo Picasso eserleri'nin özellikleri...
Pablo Picasso eserleri nelerdir? Pablo Picasso eserleri'nin özellikleri... İspanyol ressam Pablo Picasso, eserleri ile sanat tarihinde en önemli ressamlarından biri olarak kabul ediliyor. İspanyol ünlü kübist ressam ortaya koyduğu eserler ile 20. yüzyıl sanatının ünlü isimlerindendir. Aşkları, resimleri, yaşam tarzı ve politik duruşuyla döneminde iz bırakmış, çağının sanat dahisi olarak anılmıştır. Peki, Pablo Picasso eserleri nelerdir? Pablo Picasso eserlerinin özellikleri
25.05.2022 Kültür Sanat
Amerika'nın en fazla nefret edilen adamı Martin Shkreli yıllar sonra yeniden gündemde!
Amerika'nın en fazla nefret edilen adamı Martin Shkreli yıllar sonra yeniden gündemde! Amerika'da televizyon kanalları ve gazeteler kendisini "bir numaralı halk düşmanı" ilan ettiğinde henüz 32 yaşındaydı. Onun yerinde başka kim olsa bir halkla ilişkiler şirketiyle anlaşır, yerle bir olan imajını düzeltmek için profesyonellerden yardım alırdı. O ise tam tersi bildiğini okumaya ve insanları sinirlendirmeye dozu artırarak devam ediyordu.
21.05.2022 Dünya
Salvador Dali eserleri nelerdir? Salvador Dali eserleri'nin özellikleri...
Salvador Dali eserleri nelerdir? Salvador Dali eserleri'nin özellikleri... Resimde sürrealizm akımının kurucularından biri olan Salvador Dali, 11 Mayıs 1904 tarihinde İspanya'da dünyaya geldi.
18.05.2022 Kültür Sanat
Dünyaca ünlü ressamın tablosu, Siirt'te arama yapılan araçta ele geçirildi!
Dünyaca ünlü ressamın tablosu, Siirt'te arama yapılan araçta ele geçirildi! Siirt Emniyet Müdürlüğü ekiplerince Pablo Picasso yapımı olduğu değerlendirilen tablo ele geçirildi.
26.03.2022 Gündem
TBMM Başkanı Şentop Dolmabahçe'de sergi açılışına katıldı
TBMM Başkanı Şentop Dolmabahçe'de sergi açılışına katıldı TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Sıtkı Kütahya Koleksiyonu Nida Olçar Sergisi'nin açılış törenine katıldı.
14.02.2022 Siyaset
Yıllarca otelde sergilenen Picasso tabloları 100 milyon dolara satıldı!
Yıllarca otelde sergilenen Picasso tabloları 100 milyon dolara satıldı! Las Vegas'ın en tanınmış otellerinden biri olan Bellagio'da yıllarca sergilenen Picasso tabloları açık artırmada 100 milyon dolardan da yüksek bir rakama alıcı buldu.
24.10.2021 Kültür Sanat
Kıvanç Tatlıtuğ sosyal medyayı yıktı!
Kıvanç Tatlıtuğ sosyal medyayı yıktı! Kıvanç Tatlıtuğ, son karesiyle sosyal medyada gündem oldu. Kısa sürede binlerce beğeni alan fotoğrafa; oyuncunun takipçileri yorum yağdırdı.
16.07.2021 Magazin
Nazım Hikmet'in vefatının 58. yılı! Nazım Hikmet kimdir? Nazım Hikmet'in mezarı nerede?
Nazım Hikmet'in vefatının 58. yılı! Nazım Hikmet kimdir? Nazım Hikmet'in mezarı nerede? Nazım Hikmet Ran'ın vefatının üzerinden 58 yıl geçti. Şair, oyun yazarı, romancı ve anı yazarı Nazım Hikmet Ran ölüm yıl dönümünde anılıyor. Kuvayi Milliye, 835 Satır, Benerci Kendini Niçin Öldürdü? ve Memleketimden İnsan Manzaraları'nın da aralarında bulunduğu çok sayıda unutulmaz eseri kaleme aldı. İşte dünyaca ünlü şair Nazım Hikmet Ran'ın hayatı, şiirleri ve eserleri...
3.06.2021 Gündem
En güzel 1 Mayıs İşçi Bayramı mesajları! Resimli mesajlar, 1 Mayıs kutlama görselleri...  1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlu olsun!
En güzel 1 Mayıs İşçi Bayramı mesajları! Resimli mesajlar, 1 Mayıs kutlama görselleri... 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlu olsun! 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü yurt genelinde evlerde kutlanıyor. Her yıl 1 Mayıs'ta kutlanan işçinin, emekçinin bayramı geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yılda pandemi nedeniyle kutlanamayacak. Büyük kalabalıkların bir araya gelemeyeceği 1 Mayıs'ta binlerce işçi ve çalışan sosyal medya hesapları üzerinden en güzel en yeni 1 Mayıs mesajları ve sözleri ile sosyal medya hesapları üzerinden bu günü kutlayacak. Biz de 1 Mayıs İşçi Bayramı'nı kutlayabileceğiniz mesajları sizin için derledik. İşte en güzel 1 Mayıs resimli mesajları, emek ile ilgili sözler, işçi bayramı şiirleri!
1.05.2021 Gündem
İran'ın efsanevi sanatçılarından Muhammed Rıza Şeceriyan hayatını  kaybetti
İran'ın efsanevi sanatçılarından Muhammed Rıza Şeceriyan hayatını kaybetti İran sanatı ve edebiyatının en etkili şahsiyetlerine atfedilen "üstad" unvanını taşıyan Muhammed Rıza Şeceriyan, 2016'dan bu yana mücadele ettiği kansere yenildi. Şeceriyan, hayatı boyunca ulusal ve uluslararası birçok ödüle layık görüldü.2009'daki cumhurbaşkanlığı seçimlerinden sonra çıkan gösterilere destek verdi.
8.10.2020 Kültür Sanat
Nazım Hikmet aslen nerelidir? Nazım Hikmet neden vatandaşlıktan çıkarıldı ve ne zaman yeniden T.C vatandaşlığına alındı?
Nazım Hikmet aslen nerelidir? Nazım Hikmet neden vatandaşlıktan çıkarıldı ve ne zaman yeniden T.C vatandaşlığına alındı? Nazım Hikmet 3 Haziran 1963’te geçirdiği kalp krizi nedeniyle hayatını kaybetti. Memleket ve sürgün şairi olarak tanımlanan Nazım hayata gözlerini Moskova’da yumdu. Şiirleri 50’den fazla dile çevrildi. Bugün ölümün 57. Yılında anılıyor. Nazım ölümünün 57. Yılında anılırken, hakkında yapılan araştırmalarda arttı. Nazım Hikmet Aslen nerelidir? Nazım Hikmet neden Türk vatandaşlığından çıkarıldı? Soruları hakkında merak edilen konuların başını çekiyor. Bizde haberimizde Nazım’ın çocukluğundan, gençliğine, sürgün hayatından, ölüne kadar hayat hikayesini derledik.
3.06.2020 Gündem
Evde 23 Nisan nasıl kutlanacak? 23 Nisan etkinliklerinde neler var? 23 Nisan'da bir ilk yaşanacak!
Evde 23 Nisan nasıl kutlanacak? 23 Nisan etkinliklerinde neler var? 23 Nisan'da bir ilk yaşanacak! Corona virüs nedeniyle 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ilk kez evlerde ve online olarak kutlanacak. Bayram coşkusunu hep birlikte kutlamanın yeri doldurulamaz olsa da evde yapılacak etkinlikler için başta Milli Eğitim Bakanlığı ve TRT çocukların 23 Nisan coşkusunu eve taşımak için çalışıyor. Bazı özel okullar, müzeler, kurum ve kuruluşlar da 23 Nisan kutlamalarını dijital ortama taşımak için çalışmalar yapıyor. Peki, 23 Nisan nasıl kutlanacak? Evde 23 Nisan nasıl kutlanacak? 23 Nisan etkinliklerinde neler var? Çocuklarınızın coşkuyla kutlamasını sağlayacak online 23 Nisan etkinlikleri ve kutlamaları...
22.04.2020 Gündem
Öğrencisinin gözünden Ara Güler!
Öğrencisinin gözünden Ara Güler! Usta foto muhabiri Ara Güler'in yaptıklarını Türk foto muhabirliğinde kavşaktan çok istasyona benzeten Milliyet gazetesi foto muhabiri Ercan Arslan, "O, merkezi bir istasyondu aslında ve çoğu insan Ara Güler'i referans alarak yoluna devam eder. Dolayısıyla bütün foto muhabirleri onun istasyonuna uğramak zorundaydı ve onun yaptıklarından bir şekilde feyiz almak zorundaydı. Benim avantajım, o istasyonda sürekli bir yolculuğum vardı." dedi.
9.05.2019 Kültür Sanat
Londra Saatchi Galeri’de Muhteşem Açılış!
Londra Saatchi Galeri’de Muhteşem Açılış! Cumhurbaşkanlığı tarafından düzenlenen Ara Güler sergisi Londra'da, İstanbul fotoğrafları ile İngiltere tarihine ve sanatına damga vurmuş Winston Churchill, Alfred Hitchcock ve Bertrand Russell gibi isimlerin portrelerinden oluşan bir seçkiyle açıldı
23.04.2019 Gündem
Cumhurbaşkanlığı’ından bir ilk: Dünya başkentlerinde Ara Güler Sergisi
Cumhurbaşkanlığı’ından bir ilk: Dünya başkentlerinde Ara Güler Sergisi T.C. Cumhurbaşkanlığı tarafından düzenlenen “Ara Güler Sergisi”, geçen yıl aramızdan ayrılan değerli fotoğraf sanatçısı ve foto muhabir Ara Güler’in eserlerini dünya başkentlerinde sanatseverler ile buluşturacak. Dünyanın en iyi yedi fotoğrafçısından biri olarak gösterilen, “Master of Leica” unvanına sahip Ara Güler’in eserleri sırasıyla Londra, Paris, Kyoto, New York, Roma ve Mogadişu’da sergilenecek. Açılış 23 Nisan’da Londra Saatchi Galeri’de!
12.04.2019 Kültür Sanat
Aslı Enver şaşırttı!
Aslı Enver şaşırttı! Murat Boz ile aşkları doludizgin devam eden Aslı Enver'in yeteneği, takipçilerini hayretler içinde bıraktı.
23.03.2019 Magazin
Cezmi Baskın bıyığını kesti
Cezmi Baskın bıyığını kesti Cezmi Baskın, Picasso’nun hayatını canlandırdığı, ‘Bir Picasso Lütfen’ oyunu için bıyığını kesti.
19.03.2019 Magazin
Yeni oyuna yeni imaj!
Yeni oyuna yeni imaj! Usta sanatçı Cezmi Baskın, 20. yüzyılın en bilinen sanatçılarından Picasso’nun hayatını canlandırdığı “Bir Picasso Lütfen” tiyatro oyunu ile kısa bir aranın ardından yeniden tiyatroseverlerle buluştu.
18.03.2019 Kültür Sanat
Çalıntı Picasso tablosu bulundu
Çalıntı Picasso tablosu bulundu Hollanda’nın Rotterdam şehrinde müzeden 6 yıl önce çalınan Picasso’nun "Harlequin Başı” isimli tablosu Romanya’da gömülü halde bulundu.
18.11.2018 Dünya
Çok Ara’yacağız
Çok Ara’yacağız Fotoğraflarıyla 68 yıldır zamanı durduran, Türkiye’nin tarihine objektif tutan usta fotoğrafçı Ara Güler, ardında 2 milyonu aşkın fotoğraf karesi bırakarak 90 yaşında aramızdan ayrıldı.
18.10.2018 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan usta fotoğrafçı Ara Güler için taziye mesajı yayımladı
Cumhurbaşkanı Erdoğan usta fotoğrafçı Ara Güler için taziye mesajı yayımladı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul’da tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden duayen foto muhabiri Ara Güler’in vefatı nedeniyle bir mesaj yayımladı.
18.10.2018 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Picasso ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki picasso haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.